Şimdi Ara

fan kontrol programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
40.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yıllardır speedfan yazılımını sorunsuz kullanmaktaydım, fanları istediğim sıcaklıkta istediğim devirde kullanıyordum. Gigabyte 990xa ud3 anakart aldım, artık speedfan fanlara etki etmiyor. Programın güncel 4,45 versiyonunu indirdiysem de sonuç değişmedi, fanları %0 da yapsam %100 de yapsam aynı devirde dönüyorlar... Biostan akıllı fan kontrolünü devre dışı bıraksam da kar etmedi...
  • o zaman biosdan fan hizini ayarlican :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susqunface

o zaman biosdan fan hizini ayarlican :)))

Biostan en sessiz bu şekil ayarlayabiliyorum. Çok da bir ayar yok... Sıcaklığa göre ayarlama imkanım da yok ve sadece işlemci fanına etki ediyor... Kasa fanları aynen 1400 devirde çalışıyor, eskiden asus anakart kullanırken speenfan ile tüm fanları sistemi istediğim sıcaklıkta tutmak üzere ayarlayabiliyordum. sistem 40c de iken fanlar 600 devirde, 60C ye doğru yaklaştıkça %100 devirde çalışmaya ayarlayabiliyordum... Şu andaki bios ayarlarım:

fan kontrol programı

fan kontrol programı

• bu programı bende indirdim :) fanları sadece düşürebiliyorsun ekstra bi hız sağlamıyor
  • 2. HORLATMACA :

Benım FOxconn marka anakartım var pc casper neo. 2çekirdekli Speed fan ın bütün sürümlerini denedim bi türlü fanlara etki etmiyor mk

benım fanlar sessiz ama denemek istedim duruyomu diye birde egsoz fanını çıkarınca bi değişme yok sadece 2 derece artıyo... cpu fanı sessiz. Ama en kızdıgım PSU FANI...

Mübarek süpürge çalışıyo evde bunun çözümü nedir bzim okuldaki pc lerin bile sesi çıkmıyo bukadar . . . psu fanı CASPER WN400PS durdura bilsem çok iyi olucak ?? bide arakdaşlar demişti öncedn forumda win7 de çallışıyo bnde çalışmıyo anakartla ilgili heralde ..........

• PRGORAM HARICI FANIN MARKASI NE AYARI OLMASI LAZIM TEYP GİBİ
  • VARMI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

2. HORLATMACA :

Benım FOxconn marka anakartım var pc casper neo. 2çekirdekli Speed fan ın bütün sürümlerini denedim bi türlü fanlara etki etmiyor mk

benım fanlar sessiz ama denemek istedim duruyomu diye birde egsoz fanını çıkarınca bi değişme yok sadece 2 derece artıyo... cpu fanı sessiz. Ama en kızdıgım PSU FANI...

Mübarek süpürge çalışıyo evde bunun çözümü nedir bzim okuldaki pc lerin bile sesi çıkmıyo bukadar . . . psu fanı CASPER WN400PS durdura bilsem çok iyi olucak ?? bide arakdaşlar demişti öncedn forumda win7 de çallışıyo bnde çalışmıyo anakartla ilgili heralde ..........

Program hakkında birşey söyleyemem. Durdurmanı veya hızını düşürmeni tavsiye etmem PSU olduğu için pcyi yakma olasılığın yüksek. Sesinin fazla olmasıda ya bilgisayarının vidasının gevşek olması (düşük ihtimal), veyada fanın kirlenmiş olmasıdır (En çok görülen olay). Donanım hakkında bilgin varsa kendi elinle temizle eğer bilgin yoksa bilgisayarcıya göster derim ben. Kendin temizlemek için onu süpürgenin üfleme özelliği varsa onunla yoksa saç kurutma makinasının 'soğuk' ayarıylada azda olsa temizleyebilirsin. Bence fanı durdurmayla uğraşma temizlemeye bak.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi forumlar

• oldu mu
  • Bugün istanbula gttiÄŸim için pc ye dokunmadım ama büyük ihtimal tozdazdandr hç açmadm psuyu üflince toz çkıyo ayar yeri yok ıstanbulda psu marka casper wın400ps 400w abiler dün cpu egsoz fanı çıkardm psununkinide kagtla durdurdm mütis sessizlk kasa saglam.,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar benim cpu isinip isinip kapaniyordu oyun oynarken bi temizledim fan i bi daha taktim simdi pc acar acmaz 7000 de donuyor cok asiri ses var ama sicaklik gayet normal oyunda bile en fazla 40-50c civarinda ama ses cok kotu nasil eskisi gibi yavaslata bilirim 2000 e dusursem cok iyi olur speedfan foxconn a islemiyor biostada sadece otamatige alma var ne yapabilirim???
  • Bilmeyenler için püf noktası vereyim; kasanın içinden fanın çıkışındaki kırmızı ve sarı renkli kablonun yerlerini değiştirirseniz hız % 50 yarıya düşer
  • 3.hort
    Bios,speedfan disinda tavsiye ettiginiz yontem ,program var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.hort asus anakartı olanlar tüm fan kablolarını karta bağlayıp asus fan xpert yüklesin orijinal websitesinde mevcut
  • valla baya bi hort olmuş

ben unuttum bile

kasayı 2008de değiştim o kasa tarih oldu

şimdi gigabyte nakart kullanıyorum

tt fan kontrolcü aldım ama oda artık çalışmıyor tek fanı kontrol ediyor diğerleri bozuldu

eski asus kasamı çok arıyorum şimdiki cm kasanın psusu traktör gibi ama laıştım artık 5 senedir

kış gelince söküyom fanları yazın takıyorum tekrar ama fena sıcak oluyor masanın altı
  • Çok sık sistem güncelleyen ve hemen her anakartı kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki anakartta Türkiye'de en iyi marka Asustur. Şu an Asus Z77V-LX kullanıyorum, bundan önce Gigabyte Z77 anakart kullanmıştım UD3 gib bişiydi. Hem overclock açısından aynı işlemciyi bugün kullandığım frekanslara yükseltememiştim hem de sessizlik açısından karşılaştırılamaz. Asus'un Fan Xpert programı kullanışlı, istediğin sıcaklıkta istediğin fan devri ayarlıyor. Yok uğraşamam diyorsan biostan silent yaparsın...

fan kontrol programı

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.