Şimdi Ara

Fan hızları azaldı (fan tavsiyesi lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi r7850 2gb ekran kartım. 3 senesini dolduruyor belki ondandır.

Geçen tozları alıp taktığımda farkettim 1 tanesi dönmüyordu, küçük kablolara baktım 2 si dönmeye başladı ancak %40 ın altında hiç dönmüyor, %100 de ikende daha yavaş dönüyor eskisine göre, sanırım %60 civarı.
    Bunun sonucunca bugün Witcher oynarken 30 fps kitleyip lowa almama rağmen bir süre sonra kapandı bilgisayar, 102 falan görmüştüm en son msi afterburnerda. Sanırım 105-110 falan oldu.

Şimdi ben bu fanları düzeltebilir miyim yoksa yeni oyunlar için kart mı almalıyım?

edit:

Araştırdım biraz, PCI slot kısmına takılan fanlardan gördüm.

https://youtu.be/sBvEbBxBcWc?t=3m40s

Şurada görülen fanlardan yabancı sitelerde gördüm hep. Amazonda falan satılıyor. Türkiye'de bulabilme şansım var mı bunlardan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börcır -- 15 Haziran 2015; 18:29:21 >

• Bundan 7-8 ay önce benim eski HD 3650 ekran kartımda oldu bu sorun. Önce kart 110-120 derece arasına gelip PC kapanıyordu. Boştayken bile bu sıcaklıklara çıkıyordu. Sonra fanlara dokunduğumda yavaş döndüğünü fark ettim 1-2 gün sonra hiç dönmediğini gördüm ve böyle elimle fanı çevirmeye çalışınca bir şey fanı ittiriyor gibiydi, zorlanıyor.

Sonra komple kartı sökmüştüm fanını falan iyice yağlamıştım(ince makine yağı), GPU kısmına termal macun falan sürüp, sıfırdan bir temizlik yapmıştım. Bir 4-5 gün sorunsuz çalıştı sonra tam 1 hafta dolduğunda yine bozulmuştu aynı seninki gibi fan hızı %99 göstermesine rağmen dönmüyor veya dönmeye çalışıyor, ıkınıyormuş gibiydi. Maalesef fanını tamamen değiştirmek gerek, fanı döndüren o şey (adını unuttum şu yağ sıktığımız kapak gibi kısım) bozulmuş. Ben kendimde hd3650'nin stok fanını piyasa bulmak zor diye uğraşmadım direk idareten bir şey alarak ekran kartını değiştirmiştim. Hatta HD3650 hala elimde duruyor bir yerden bir şey uydurursam tamir etmeye çalışırım diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

Bundan 7-8 ay önce benim eski HD 3650 ekran kartımda oldu bu sorun. Önce kart 110-120 derece arasına gelip PC kapanıyordu. Boştayken bile bu sıcaklıklara çıkıyordu. Sonra fanlara dokunduğumda yavaş döndüğünü fark ettim 1-2 gün sonra hiç dönmediğini gördüm ve böyle elimle fanı çevirmeye çalışınca bir şey fanı ittiriyor gibiydi, zorlanıyor.

Sonra komple kartı sökmüştüm fanını falan iyice yağlamıştım(ince makine yağı), GPU kısmına termal macun falan sürüp, sıfırdan bir temizlik yapmıştım. Bir 4-5 gün sorunsuz çalıştı sonra tam 1 hafta dolduğunda yine bozulmuştu aynı seninki gibi fan hızı %99 göstermesine rağmen dönmüyor veya dönmeye çalışıyor, ıkınıyormuş gibiydi. Maalesef fanını tamamen değiştirmek gerek, fanı döndüren o şey (adını unuttum şu yağ sıktığımız kapak gibi kısım) bozulmuş. Ben kendimde hd3650'nin stok fanını piyasa bulmak zor diye uğraşmadım direk idareten bir şey alarak ekran kartını değiştirmiştim. Hatta HD3650 hala elimde duruyor bir yerden bir şey uydurursam tamir etmeye çalışırım diye.

Teşekkür ederim, boşta bile 45 te şu an.

Fanları nerden bulabilirim acaba bilgisi olan var mı? Nasıl değiştireceğim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu fan yönü doğru mu?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.