Şimdi Ara

FAN DÖNÜŞÜ DEGİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar fanlar ıstersem normal yonunde ıstersem ters yonde donmesını nasıl saglayabilirim? ters kutupları baglayınca donmuyo bile :D

• içinde ters yönde akım gitmemesini sağlayan ve fanı kontrol eden bi eleman var o yüzden ters bağlasanda çalışmaz
  • fanın hava üflediği yönün tam tersine nasıl döner bilmem ama ters yöne döndüğünde pekbi işe yarayacağını sanmıyorum.fanın kanat yapısına bağlı ama genel olarak fanın ters yöne denmesiyle fazla bi işe yarayacağını sanmıyorum.normal yöne attığının yarısı kadar bi hava atar diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

fanın hava üflediği yönün tam tersine nasıl döner bilmem ama ters yöne döndüğünde pekbi işe yarayacağını sanmıyorum.fanın kanat yapısına bağlı ama genel olarak fanın ters yöne denmesiyle fazla bi işe yarayacağını sanmıyorum.normal yöne attığının yarısı kadar bi hava atar diye düşünüyorum

evet bunu bende dusundum ama ters dondugunde elde edecegım sey saten hafıf bı akıntı ıle de ısıme yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazantc

quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

fanın hava üflediği yönün tam tersine nasıl döner bilmem ama ters yöne döndüğünde pekbi işe yarayacağını sanmıyorum.fanın kanat yapısına bağlı ama genel olarak fanın ters yöne denmesiyle fazla bi işe yarayacağını sanmıyorum.normal yöne attığının yarısı kadar bi hava atar diye düşünüyorum

evet bunu bende dusundum ama ters dondugunde elde edecegım sey saten hafıf bı akıntı ıle de ısıme yarar.

Dostum kanatları sabit duran, ama çerçevesi fırıl fırıl dönen bir fan projesi geliştirmek niyetindemisin yoksa?
  • abi benım su kompresorden cıkan soguk suyu normal radyatorden gecerken soguyan radyatorun havasını kasaya basacak bi proje pesindeyim.kopmresor kapılyken kasadan dısarı atıp klasık su sogutma yapacak kompresor acılınca soguyan radyatorlerden ıcerı basacak:D:D:

hadi bu dusunceyi de eylulden onceki patlamadan once paylasım dıye burdan yazdım abi maıllerini kontrol et az once detaylı cevapladım
  • tek çare fanı ters çevirmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • radyatorun 2 tarafına da fan koysam? ama bi yondekiler donerken digerleri calısmıcak.calısmayanların calısanlara zararı ne olur?
  • bir zararı olmaz sadece hava çarpıp geri dönebilir.çalışanlar çalışmayanları döndürmezse bi sorun oluşmaz
  • üst üste de bi ters bi düz fan bağlayabilirsin.. ama aktif etme işlemi için ya kendin özel devre yaparsın ya da birini kapat ötekini aç mantığıyla kendin elle, anahtarlar yardımıyla yaparsın..
  •  FAN DÖNÜŞÜ DEGİŞTİRME

bu tür 3 bacaklı anahtarın orta bacağına +12 verirsin bir bacağına alttaki fanların + sını diğerine öbür taraftaki fanların + bacağını bağlarsın böyle halledersin.hatta bazı anahtarlar ortada (iki tarafa da bağlı değil durumda) kalabiliyorlar ondan kullanıp istediğin zaman hepsini kaparsın
  • quote:

arkadaslar fanlar ıstersem normal yonunde ıstersem ters yonde donmesını nasıl saglayabilirim? ters kutupları baglayınca donmuyo bile :D

fanı bulunduğu yerden çıkart ve ters çevirip monte et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 30 Mayıs 2010; 17:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE

quote:

arkadaslar fanlar ıstersem normal yonunde ıstersem ters yonde donmesını nasıl saglayabilirim? ters kutupları baglayınca donmuyo bile :D

fanı bumlunduğu yerden çıkart ve ters çevirip monte et

:D:D yada vidasız fan yuva aparatından al istediğinde ters tak :D
  • fanı ters tak bu kadar basit:D
  • hocam bir arkadas hariç kimse amacımı anlamadı o arkadasda benım kullandıgım fan kontrolu dusunmus tesekkur ederim:D tek fanla yapıp artıslık yapmayı dusunuyorum bi yerde:D
  • Fanın içindeki 1n4001 smd diyod akımın tek bir yönde akmasını sağlar.onun yerini 1n4148 smd zener diyod takılırsa kutuplar değiştirildiğinde fan ters döner.Ancak amatör kişilerin bu iş ile uğraşmasını tavsiye etmiyorum
  • bırak orjinal olarak kalsın
  • Fandaki (+) ve (-) kabloların yerlerini değiştir. ;)
  • aa hiç dusunemedık(!) tum forum dusunemıyo bunu
    quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

Fandaki (+) ve (-) kabloların yerlerini değiştir. ;)
  • quote:

aa hiç dusunemedık(!) tum forum dusunemıyo bunu
    quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

Fandaki (+) ve (-) kabloların yerlerini değiştir. ;)

Dalga geçmenize gerek yoktu.Ben sadece fikrimi söyledim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.