Şimdi Ara

FAN DÖNÜŞÜ DEGİŞTİRME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

quote:

Orijinalden alıntı: ramazantc

aa hiç dusunemedık(!) tum forum dusunemıyo bunu
    quote:

Orijinalden alıntı: gokmence

Fandaki (+) ve (-) kabloların yerlerini değiştir. ;)

Dalga geçmenize gerek yoktu.Ben sadece fikrimi söyledim.
  • arkadaslar okulda hoca akımı tek yonlu verdırten bi parcadan bahsetmidi kagıta ucgen eklınde gosterılıyo.bu parcanın adını bılmıyorum ama ben size bneım bi bzuk fanım vardı onun gobegını actım elektonık devrelerinin eleman kodlarını yazayım o parcayı bulup kısa devre yapsak akım 2 yonlu de olmazmı?
  • o parçayı kısa devre yaparsan akım hiç geçmez :) (En azından ben öyle biliyorum) Piyasada çift taraflı çalışan fanlar var yanılmıyorsam.
  • o akım yonu belırleyen parcayı kısa devre yapınca kısa devre yaptıgım telden de mı akım gecmeyecek:D
  • O parçanın adı "diyot". Üstte yazmış arkadaş zener diyotu kullanırsanız çift yönlü akım verir duruma göre. Ben hiç denemedim ama en basit yolu fanın motoruna giren besleme kabloları( devreye giren değil devreden çıkıp motordaki sarımlara giden ) ile bunu yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Söylediğini tam anlamadım ancak eğer hoca akımı tek yönlü ileten bir parça yok dediyse onun hocalığından şüphe ederim ben.Piyasada akımı tek yönlü ileten pek çok diyod var. 1n4001,1n5819,1n5480 vs vs.Akımı çift yönlü ileten diyodlarda 1n4148,4v3,5v1,6v8 uzar gider.Sana 1n4148 yeterli olur.
    diyodaların birbirinden farkı üzerinden geçekecek akımı belirlemesidir.Yani kapasitesi üstünde akımı geçirmeyerek enerjinin gittiği elektronik devrenin bozulmasına engel olurlar.Yani sen orayı kısa devre edip diyodu iptal edersen fandaki tüm elektronik devrenin yanması kuvvetle muhtemeldir.
    quote:

Orijinalden alıntı: ramazantc

arkadaslar okulda hoca akımı tek yonlu verdırten bi parcadan bahsetmidi kagıta ucgen eklınde gosterılıyo.bu parcanın adını bılmıyorum ama ben size bneım bi bzuk fanım vardı onun gobegını actım elektonık devrelerinin eleman kodlarını yazayım o parcayı bulup kısa devre yapsak akım 2 yonlu de olmazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 7 Haziran 2010; 22:04:05 >

• yok hoca da var dedi diyot mus adı.fanların ıcındekı diyotu kısadevre yapsak 2 yonlu de akım saglar 2 yonlu dondertirim ama diyot ne gorunce tanımam ıcını actım bi direncleri tanıdım
  • Söylediğim tam anlaşılmadı sanırım.Eğer diyodun olduğu bölgeyi kısa devre edersen fanın yanar.Ancak genede denemek istersen tarif ediyim nasıl bir şey olduğunu.eğer smd ise anlaman zor ancak dik eleman olduğunu var sayarsak siyah renkli ve bir üzerinde gri bir çizgi olur bahsettiğim diyodun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 7 Haziran 2010; 22:42:34 >
  • yatay sekilde var gri cizgili ustunde okunan 1n1 yazıyo
  • boşuna uğraşıyorsun önce fanın çalışma mantığını araştırman gerekirdi.. oradaki devrede 2den fazla bobin var bunlar sırayla tetiklenerek mıknatısı kendine çekiyor ve döndürüyor.. sen akımı ters versen de bobinlerin tetiklenme sıralarını değiştiremezsin en fazla devreyi yakarsın..
  • radyatorun 2 tarafına da ters yonde fan koyup bı onu bı onu calıstırdım havanın bi kısmı carpıp gerı donuyordu bunu sigara dumanıyla test ettim.orta millerini dısa yaklastırdım 1. mm kadar bbu bayagı azaldı ama vibrasyon arttı.iyiki fanın tanesi 1 lira:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrlaz

fanı ters tak bu kadar basit:D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.