Şimdi Ara

FAN BİR ÇALIŞIYOR BİR ÇALIŞMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GİGABYTE GZ-X3 KASAM VAR. KASANIN FANI ALDIĞIM YERDE DENEME YAPTIĞIMIZDA ÇALIŞMIYORDU. BİLGİSAYARCI ISININCA ÇALIŞIR BU FANLAR DEDİ. AMA DAHA SONRA EVE GİTTİM BİR KAÇ SAAT AÇIK TUTTUKTAN SONRA ÇALIŞTI. BAŞKA BİR DENEMEDE BAYA UZUN YANİ 1-2 SAAT ÇALIŞMASINA RAĞMEN FAN ÇALIŞMADI. NEDENİ GERÇEKTEN ISINMAYA GÖRE ÇALIŞMA OLABİLİR Mİ YOKSA ARIZALI MIDIR? PC Yİ YAKMAKTAN KORKUYORUM.

• ne demek ısınınca çalışır bu fanlar..git o bilgisayarcıya adam gibi fan versin....fan a elektrik geldiği anda çalışır...ne bu araba motoru mu önce çalışmıyor sonra ısınınca çalışıyor.
  • CEVAP İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. VALLA BANA DA PEK İNANDIRICI GELMEDİ ZATEN. BUGÜN ZATEN GÖTÜRECEĞİM BİLGİSAYARI. ÇOK TEŞEKKÜRLER...
  • fanın devresinde termostat var zahır

• quote:

Orjinalden alıntı: ada44mavi

fanın devresinde termostat var zahır

• Daha onu dediği anda alıp o kasayı o bilgisayarcının kafasına geçirmen lazımdı... Ağır davranmışsın. "Sen git babanla dalga geç lan güdük!" diye girişicektin orda. "Kimi kekliyon laaaayyyynn sennnnn! Nıaaaaahhrrrrggghhh!" nidalarıyla HULK'a dönüşüp ortadan bölseydin herifi

• kuzey köprüsü ve işlemci üzerinde sıcaklığı ölçen termal diyotlar vardır.bazı anakartlar sıcaklığa göre fan devrini otomatik ayarlar.bu gayet normal.ama fanın bozuk da olabilir.o nedenle everest veya cpu fan gibi uygulamalarla bilgisayarlarının sıcaklıklarını öğrenirsen bozuk olup olmadığını anlayabilirsin.ısıtması iyi olan bir evde işlemci sıcaklığı 50 dereceyken fanlar çalışmıyorsa büyük ihtimalle bozuktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz çalışan mouse var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thunderwatcher

Diğerleri değil de sen beni hayal kırıklığına uğrattın.Nasıl bilmezsin?İşlemci sıcaklığına göre dönüş hızını ayarlayan fanlar var bilmiyor musun?
    Biosda Q FAN CONTROL adında bir seçenek vardır.Oradan istersen ayarlayabiliyorsun.Şu sıcaklıkta çalışsın,şu sıcaklıkta devrini arttırsın vsvs.

Fan bozuk olabilir,o ayrı muhakeme ama elbette ki böyle bir durum sözkonusu.Ama fan değil önemli olan,anakartta böyle bir fonksiyonun olması.

Biraz dikkat edelim,yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.

Arkadaş sıcaklıklarını kontrol etsin.Everestten baksın kaç derecede çalışmaya başlıyor sonra da biosdan kontrol etsin fan ve sıcaklık ayarlarını.
  • ya işin ilginç tarafı şu çalışıyo.. sonra duruyo gerçi bende olsam adama gidip gag bi tarafına uleyn derim ama sen bilirsin ginede
  • az daha ilginç birşey soracam. bu dönmüyor dediğin fan anakarta kaç telle bağlı?
    2-3-4 ?
  • Gigabyt anakartlarda cpu fanı ilk açılışa mahsuz dur başla, dur başla yapar ve sonra devamlı olarak yavaş devırde döner sonra bir az yük altına girince hızını arttırır.
  • bilgisayarı aldığım yere gittim arkadaşlar. valla bilgisayarcının dediği bu anakartın özelliği. fanı direk anakarta bağladığı için fan pc ısınınca devreye giriyormuş. zaten sinopta gerçekten bu adama güvenilebilir diye biliyorum ben. bu zamana kadar hiç bir yanlış işine denk gelmedim. istersen direk powera bağlayayım dedi ama gerek yok dedi. pc yi kullandığım odada soba yok. kullanırken içerisi gerçekten soğuktu. ayrıca yandan kasayı açtım baktım. içeri elimi sokup herhangi bir ısı var mı diye. bir sıcaklık da gelmedi. (gülmeyin çünkü ben o dediklerinizi bilmediğim için bu şekilde sıcaklık kontrolü yapıyorum) Bakcaz sonuca artık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

thunderwatcher

Diğerleri değil de sen beni hayal kırıklığına uğrattın.Nasıl bilmezsin?İşlemci sıcaklığına göre dönüş hızını ayarlayan fanlar var bilmiyor musun?
    Biosda Q FAN CONTROL adında bir seçenek vardır.Oradan istersen ayarlayabiliyorsun.Şu sıcaklıkta çalışsın,şu sıcaklıkta devrini arttırsın vsvs.

Fan bozuk olabilir,o ayrı muhakeme ama elbette ki böyle bir durum sözkonusu.Ama fan değil önemli olan,anakartta böyle bir fonksiyonun olması.

Biraz dikkat edelim,yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.

Arkadaş sıcaklıklarını kontrol etsin.Everestten baksın kaç derecede çalışmaya başlıyor sonra da biosdan kontrol etsin fan ve sıcaklık ayarlarını.

Bana bu kadar yüklenme ben hassas bir ruhum Arkadaş fanın dönmediğini söylemiş. "ÇALIŞMIYORDU" deyince ben bunu anlarım. Dönüş hızını ve ayarını elbette biliyorum. Bilgisayarcının cevabına sinirlendim ama. Müşteriye bilgi vermek yerine "geçer geçer telaşlanma" diyen satıcıya karşıyım. Bu nasıl pazarlama nasıl iş etiği anlamıyorum. Sence bir fanın "durması" sonra çalışması normal bir şey mi? Ben arkadaşın söylediğini bu şekilde anladım. Yanlış anlamış olabilirim. Bu durumda arkadaşın dediğin gibi everest ya da benzeri bir programla dönüş hızları ve sıcaklık değerlerini bildirmesi gerekir. Ortalama 1700-2200 devir arası olur işlemci fanı dönüş hızı. Nasıl? Biliyomuşum dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 25 Şubat 2008; 21:01:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneRGy. -- 25 Şubat 2008; 15:15:06 >
  • PEKİ BU EVERSEST DEDİĞİNİZ PROGRAMI KURDUĞUMDA GÖRDÜĞÜM SICAKLIK DEĞERLERİNİN ORTALAMA KAÇLARDA OLMASI GEREKİYOR. FAN DÜN AKŞAM YAKLAŞIK 4 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU GENE BİR TEPKİ VERMEDİ. ACABA HAVALARIN SOĞUK OLMASINDAN OLABİLİR Mİ?
  • YA BEN BU EVERESTİ İNDİREYİM DEDİM AMA YORUMLARINDA VİSTADA ÇALIŞMADIĞI YAZILMIŞ. DOĞRUMUDUR...
  • hem cpu sıcaklığı ne kadar olmalı onu da bilmiyorum. yardımlar için teşekkürler. bir bu konuda bilgi sahibi olabilirsem çok sevincem.
  • EVEREST PROGRAMIYLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM.
  • EVEREST HAKKINDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIM EDER MİSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...
  • Everestte soldaki menülerden ilkine tıklayacaksın.ARTISINA yani.en altta algılayıcı var ona tıkla ekranın sağında sıcaklıkları görebilrisin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.