Şimdi Ara

Fallout 4 (2015) [ANA KONU] (222. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.612
Cevap
56
Favori
155.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu bitirenler bakabilir mi?




    Enstitüdeki Baba gerçekten Shaun mu? Birde enstitü güvenilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Gascoigne

    Oyunu bitirenler bakabilir mi?




    Enstitüdeki Baba gerçekten Shaun mu? Birde enstitü güvenilir mi?
    Evet, güven her oyuncuya göre değişir ben kardeşlik fanıyım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerleşim yerine korunaklı bir ev yaptım insanlar atadığım işleri yapmıyorlar kendi kafalarına göre sokakta geziyorlar insanların evden ayrılmamalarını nasıl sağlarım? Yardım ederseniz sevinirim.
  • Survival modu çok keyifli, Bughesda yer yer takılan lakabının hakkını veriyor ama çok game breaker bir durum olmadı şu ana kadar bende.
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen sene Witcher 3'e başlamam ile roleplay oyunlardan keyif almaya başladım ve geçen gün Fallout 4'e başladım. Oyunda önceleri açılış demosu ve ana menüde 4 FPS ile çalışıyordu daha sonra da açılırken siyah ekran hatası vermeye başladı ama uyumluluk modunu windows 8'e almam ve ini dosyalarından v-sync'i kapamam bile bu sorundan kurtuldum. Şimdi ise shelter'den çıktım ve bizim evin robotu ile kasabadaki diğer evlere bakarken oyun bir anda dondu ve bilgisayarım inanılmaz ötesi yavaşladı. Fare imleci nerdeyse kare kare hareket ediyor, görev yöneticisi açılmıyor, oturumu kapat dediğimde ise oturumu kapatması dakikalar sürüyor. Ve bu birkaç kez başıma geldi. Çözebilecek herhangi bir şey de bulamadım. Türkçe altyazı yaması dışında hiçbir mod yüklü değil. Sistemim ise ortalamanın üstünde bir sistem olduğu için bunun oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Oyunda normalde 130 fps alıyorum. Yardımcı olabilecek olan var mıdır? Şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: veterangamer

    Evet, güven her oyuncuya göre değişir ben kardeşlik fanıyım

    Alıntıları Göster
    Öncelikle evet @Husqv4rn4 tam da o dediğin kişi :)

    Institue veya Kardeşlik hiçbirisinin fanı olmadım taraf tutmayı sevmiyorum nedense, hatta dedim keşke taraf tutmak şart olmasa oyun bir yere/tarafa katılmadan ilerlemeye izin verse tek başımıza senaryoyu oyunu ilerletebilsek sonu görebilsek demiştim ama illa ki bir guruba dahil olmak gerekiyor. Ayrıca oyundaki tek nötr(ortalama) diyebileceğimiz gurup sanırım Minutemen'ler. Kardeşlik, Enstitü, Railroad bunlar hep tek bir tarafa amaca konuya (şu kişiler-konular kesinlikle dost şu konular-kişiler kesinlikle düşman diye) odaklanmış şartlanmış olarak kendilerinin belirlediği tek bir argüman doğrultusunda yönlendiriyorlar sanki, hani derseniz Minutemen'ler de farklı değil ee yani bilemiyorum işte sanki diğerlerine göre biraz değişik konumlandırılmaya çalışılmış tam anlayamasam da bana böyle hissettirdi.

    Kardeşlik, Enstitü, Railroad ve Minutemen hiç birisine güvenmedim beğenmedim ve taraflı oynamak istemedim keşke senaryoya tek başımıza takılabilseydik. İki kez Ingilizce haliyle (mecburen tabii o zamanlar Türkçe yama yapıldığından bile haberim yoktu) bitirdim üçüncü defa sırf Türkçe yama hatırına tekrar başladım, bu sefer sadece kazanamadığım bazı Steam başarımları(Arhc.) için uğraşıyorum bir de tarafsızca nereye kadar ilerleyebiliyoruz buna bakıyorum mesela ana görevi ilerleten Nick amcayla gidilen görevlerim bile duruyor.

    Fallout 4'ü ilk oynayışım da Kardeşlik ile devam ettim oyunun sonlarına doğru (meşhur Robot olayına bulaşmadan) Minutemen'lere katılıp böyle bitirdim. İkinci oynayışım da yine Kardeşlikten devam edip yine tam son bölüme yaklaşırken bıraktım Institue ile bitirdim. Türkçe yama hatırına tekrar başladığım F4'de şu an hiç taraf tutmadan gittiği yere kadar dayanacağım, ha sonrasında (mecbur kalırsak) belki bu sefer The Brotherhood of Steel kardeşlerimizi yarı yolda bırakmadan tamamlarım :D o meşhur Robot olayını mesela çok merak ediyorum sonu nereye bağlanacak... Şimdi şu geldi aklıma, sanırım Minutemen'lerle beraber Railroad'lar da Fallout 4'ün en silik arka planda bırakılmış nötr gurubu denebilir, oyuna en yakışan en baskın taraflar tabii ki Kardeşlik ve Enstitü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 20 Kasım 2018; 12:19:7 >




  • Oyunu PlayStation da bitirmiştim ilk çıktığında sonra türkçe yama çıktı alayım diyorum pc game of the year sürümünü ama kaç yıllık oyun hala pahalı 133 tl. Ana oyun olanı almak istemiyorum sonuçta dlc leri de bitirirsem tamamlamış olurum ama oyun PAHALI yok mu 80 e 90 a key alabilecek site?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AŞAĞIDAKİ MESAJIMI FALLOUT 4 İÇİN BAZI NEXUS MODLARINI ANLATAN KONUYA YAZMIŞTIM BURAYA DA 'ALINTI' YAPAYIM BULUNSUN:
    ---

    Fallout 4 gibi bir oyunu tüm ayarları (AA, AF, shadows dahil ne varsa) sona dayalı Ultra seçili oynarken (ve grafiklerin bu default halinden gayet memnunum doğrusu en olması muhtemel detayları görsel kaliteyi veriyor zaten) bunun üstüne grafik modu gibi bir şeyler kursak mı kurmasak mı bilemedim arkadaşlar, sadece şu günlerde Fallout 76'nın oynayış videoları ortama düşmüşken (KonsolÜssü-Murat"ejderha"Sönmez, Pintipanda-Tuna) gördükçe canım Fallout(4) çekti de hani bir bakınayım dedim.

    High Res. Texture Pack diye zaten Bethesda'nın kendi yayımladığı grafikleri yükselten yaması var:
    https://store.steampowered.com/app/540810/Fallout_4__High_Resolution_Texture_Pack/

    Bununla alakalı inceleme/yorumlara test karşılaştırma videolarına vb bakıyorum hani sadece şu haline +58 GB indirmek bana çok saçma geldi çok gereksiz buldum:
    https://www.reddit.com/r/fo4/comments/5snb5k/fallout_4_vanilla_vs_high_resolution_textures/
    https://kotaku.com/fallout-4s-55-gb-hi-res-texture-pack-doesnt-make-a-huge-1792081243

    Bir de hiç utanmadan "önerilen Minumum" sistem ihtiyacına 8 GB GTX 1080 ekran kartı yazmış ya Bethesda :D valla güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

    Her neyse fazla uzatmaya gerek yok sadece şu modu gözüme kestirdim sorup gideyim -->https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/318
    Özellikle oyunda bayağı ilerlemiş seviye atlamış save almış durumdayken böylesi modları kursak ve F4 Türkçe yaması üzerine kursak bir sorun olur mu ne olur merak ediyorum.




  • beyler oyunu ps4 için satmak isteyen varmı pri veya çift hak arıyorum goty sürümü olmalı.
  • Arkadaşlar nedir bu sis bombası yahu kaç saat oldu ilk defa görüyorum birde o kadar yer açtık ettik bir tane sis bombası vermedi herifler nerden buluruz bu sis bombasını çeviride mi hata var yoksa?

    Fallout 4 (2015) [ANA KONU]
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda sana vermişler bu duman bombasından bölge işaretleme amaçlı Artillery Smoke Grenades
    https://guides.gamepressure.com/fallout4/guide.asp?ID=32776



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 9 Aralık 2018; 7:26:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Yakın zamanda sana vermişler bu duman bombasından bölge işaretleme amaçlı Artillery Smoke Grenades
    https://guides.gamepressure.com/fallout4/guide.asp?ID=32776
    Teşekkürler
  • Arkadaşlar uzun zamandır oyuna girmedim. Bu gun girdiğimde ana menüde kaldım hiç bişey çalışmıyor mause işaret yok ama oyun çalışıyor ve donma yok . Oyunu sildim tekrar yükledim yine aynı. Sebebini bilen varmı
  • Buda benim base. hile hurda yok, baştan sona en zorda (survival değil ama), tüm yan görevler, dlcler vs tamamlamıştım. Oyundaki her "unique" itemi, dergi vb. collectableı topladım.

    Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]Fallout 4 (2015) [ANA KONU]




  • Ak5c modunu yükledim ve silahı kod yazarak aldım ama silah tek mermi atıyor otomatik olmuyormu bu silah
  • Topladığımız eşyaları, bölgemizde eşya yapımı için kullandığımız zaman hammadesini otomatik olarak parçalıyor yada hammaddeyi elde etmek için eşyayı yere atıp tek tek parçalıyoruz ama bunu uğraşmadan direk otomatik şekilde hammaddeye dönüştürebiliyormuyuz? Mesela başka bi yere base kuracağım zaman hammadde haline ihtiyaç oluyo eşyaları tek tek parçala taşı tam amelelik yada baseler arasında envanter bağlantısı kurabiliyormuyuz? Oyun ilerleyince A basedeki envanter B basede de gözüküyor mu? Birde yerleşim yerimizdeki insanlara kıyafet yada armor giydirebiliyormuyuz silah verince kullanıyolar ama kıyafet ve armor verince giymediler daha başlardayım haritanın sol üst kısımlarında 4 5 tane yerleşim yerim var yerleşim yeri kurmayı seviyorum karizmatik tipleri ilk yerleşim yerine yolladım, buruşmuş tipleri dandik yerleşimlere, köylü gibi tipleri köye tarıma yolladım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 13 Ocak 2019; 10:37:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dribblingmaster

    Topladığımız eşyaları, bölgemizde eşya yapımı için kullandığımız zaman hammadesini otomatik olarak parçalıyor yada hammaddeyi elde etmek için eşyayı yere atıp tek tek parçalıyoruz ama bunu uğraşmadan direk otomatik şekilde hammaddeye dönüştürebiliyormuyuz? Mesela başka bi yere base kuracağım zaman hammadde haline ihtiyaç oluyo eşyaları tek tek parçala taşı tam amelelik yada baseler arasında envanter bağlantısı kurabiliyormuyuz? Oyun ilerleyince A basedeki envanter B basede de gözüküyor mu? Birde yerleşim yerimizdeki insanlara kıyafet yada armor giydirebiliyormuyuz silah verince kullanıyolar ama kıyafet ve armor verince giymediler daha başlardayım haritanın sol üst kısımlarında 4 5 tane yerleşim yerim var yerleşim yeri kurmayı seviyorum karizmatik tipleri ilk yerleşim yerine yolladım, buruşmuş tipleri dandik yerleşimlere, köylü gibi tipleri köye tarıma yolladım :)
    1- Tek tek yere atmadan olmuyor. Kullanacağınız zaman otomatik dönüşüyorlar ham maddeye.



    2- Evet. Yerleşim yerinizdeki birini başka bir yerleşim yeri arasında taşımacılık görevine atayabiliyorsunuz (Supply Line). Böylece bu iki yerleşke arasındaki malzemeler birleşiyor. Tavsiyem bir ana yerleşke belirlemek ve diğer tüm yerleşkelerden bir adam seçip ana yerleşkeye bağlamak.



    3- Çalışanlara verdiğiniz silah/kıyafetleri kuşanmaları için eşyanın üzerine gelip T tuşuna basmanız yeterli. Her kıyafetin üzerine zırh takılmaz. Örneğin Vault giysisi üzerine zırh giyebilir ama gidip bir paltonun üzerine giyemezsiniz.



    Önemli bir bilgi de, maalesef ki yerleşkenize koyduğunuz önemli silahlarınız savaş esnasında köylüler tarafından alınıp kullanılabiliyor. Buna dikkat edin, sonra nereye gitti bu silah diye aranır durursunuz. Ayrıca köylülere verdiğiniz silahın sadece 1 adet mermisini onlara vermeniz yeterli. Köylülerin mermisi hiç bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, bu oyuna başlamak için serinin önceki oyunlarını bilmek gerekiyor mu? Ayrıca oyunun kısaca konusu ne tam olarak amaç olarak?

    Bir de oyun İngilizce ve bu zorluk çıkaracak, seviyesi çok mu zor dilin yoksa b2 seviyesinde biri de anlayabilir mi?

    Far cry yerine bunu almayı düşünüyorum ancak önceki serilerini bilmeden başlamak sıkıntı olur mu emin olamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceki oyunları bilmen gerekmiyor, hikaye kısaca oğlun kayıp onu arıyorsun, dili ağır değil diyaloglara çok önem vermemişler zaten
  • Ben oyunu yıllardır bilmeme rağmen ilk kez oynuyorum, sitedeki türkçe yamayı görünce oynamaya karar verdim ama az ingilizcem de yetermiş dialoglar o kadar boğmuyo ilk seriyi oynamamış olmak sadece ufak göndermeleri kaçırmanı sağlıyomuş bi kayıp ama oyundan keyif almanı engellemiyor. Benim tavsiyem oyuna başlamadan önce "fallout 4 ipuçları, oyuna yeni başlarken" gibi bi aramayla spoiler yemeden oyunu baştan bi inceleyin oyunda tutorial sistemi çok iyi değil çok detay olduğu için başta zorlanıyosunuz. Ben yılların single player fpsci olarak konuyu fps kısmını bıraktım yerleşim falan kuruyorum kombatı fps yerine oyuna özel sistemle yapıyorum çoğu zaman. Bunları hiç yapmayıp far cry kadar olmasa da hikayeyi takip ederek açık dünya fps şeklinde de ilerleyebilirsiniz tercih size kalmış uzaktan sniper da olursunuz yakından kombat yada gizlilikle ilerlersiniz çok sararsa en zor moda alıp sizden güçlü düşmanlardan kaçar hayatta kalırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 26 Ocak 2019; 23:17:55 >




  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.