Şimdi Ara

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU] (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.469
Cevap
5
Favori
244.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum bilgiler için sağol uyumayı hiç denememiştim. daha doğrusu denedim de bizim adam yatak beğenmiyordu
    ben de zaten her yeri gezerek bitirmeyi severim hiçbi görevi atlamadan. vee dışarıda hiçbi canlı bırakmadan ama tabiki bu şekilde çok zor oluyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: ysselim

    quote:

    Orjinalden alıntı: scientist8

    arkadaşlar oyun gerçekten çok güzel sürükleyici fakat bir de enerji mermi sıkıntısı olmasaydı. pro arkadaşlar sizlere bi kaç sorum var. cevaplarsanız çok memnun olurum.
    1- ben oyunda şu ana kadar enerji doldurmak için hep su içtim(şu ortalıkta bulunan bedava sulardan) ve öldürdüğüm böceklerden yararlandım. ama şu an radyasyon kapmış durumdayım +1 radyasyon bile alsam adam ölüyor. suya bile giremiyorum. şimdi underworld da bi doktor vardı ona gitsem bi faydası olurmu? ve bu suları içmemek mi gerekiyormuş?
    2-oyun da questte yazanların hepsi ana görevler mi? yan görevler nerede yazıyor? sol alttaki pusulada üçgen işaretler yan görevleri mi gösteriyor.

    3-bir de ingilizcesi iyi olan arkadaşlar bu oyundaki diyalog yazılarını türkçe yapsalar çok iyi olur. bu işten anlayan arkadaşlar bi el atın şu işe. ingilizcem fazla iyi olmadığından konuya hakim olamıyoruz.

    son olarak bi arkadaş oyunun çok kısa olduğunu ve üç saatte bitirdiğini söylemişti. ama ben questte bakıyorum hala en üstteki görevin bölümlerini bitirmekle uğraşıyorum ve yaklaşık 10 saat oynamışlığım var. ve alltında bir yığın görev var. nasıl bu kadar kısa sürede biter bu oyun . yani eline silahı alıp önüne geleni tarayarak ve hiçbir engel tanımadan dümdüz hedefe gitsen bile zor gibi geliyor.


    1- Enerji doldurmak için en iyi metod uyumak... Ya sağda solda bulacağın yataklarda, ya da evinde-otelde vs.
    Sonrasında Stimpak. Sonrasında Purified Water (Ama bunları karma için de kullanmak daha mantıklı). Sonrasında NukaCola.

    Yiyeceklerle hp doldurmanın alemi yok.

    Rad kaptığın zaman da Rad-Away kullan. Olmadı doktorlara git. Bas parayı, temizlesinler.

    2- Questlerin çoğu yan görev. Sol alttaki pusulada gösterilen içi dolu olan üçgen işaretleri, o an seçili questin yerini gösterir.
    İçi boş üçgenler de senin haritada işaretlediğin yerleri gösterir.

    3- Hayal... Unut bunu. Kimse kasmaz Türkçeleştirmeye.

    4- Oyun kısa. Ama bitirmeye odaklanırsan kısa. O mantıkla FO2 de 30dk'da bitiyor... (2INT bi adamla New San Francisco'ya gidin. BoS üyesi biri gelip "Senin kafa basmaz şimdi o kadar göreve. Tankeri biz hazırladık. Bin git" diyecektir. Basar Oil Rig'e gidersiniz. Ondan sonrası 20dk zaten...)

    Öteki türlü tüm questleri yapacağım, her yeri gezeceğim, zaten zorda oynuyorum dersen... 100 saatte de bitmiyor.




  • Arkadaşlar dövüşerek oynayacak bir karakter ile de bitirmek istiyorum, Unarmed mi tercih edersiniz, Melee Weapons mu? Unarmed ile ilgili güzel perkler geliyor sanırım ileride.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysselim

    quote:

    Orjinalden alıntı: FadeToßlack
    Charisma'yı 6'ya çek sonra diğer özelliklere ver yeter.CHR 6'dayken hayvan dostu özelliğini seçip çevredeki hayvanların sana saldırmamalarını sağlıyabiliyorsun.

    Ha o özellik benim işime yaramaz diyorsan bilemem,ancak o mutasyonlu ayılar benim çok canımı sıkıyor.


    Her taraf mutant doluyken, 2 tane ayı için 5 STAT üstüne 2 Perk mi harcayacağım?
    Kurşun daha ucuz...

    Talon Merc. veya Mutant/Ghoul için perk verse, anlarım da...
    Yuo Gai, MireLurk, Mole Rat... Saldırsalar ne olur, saldırmasalar ne olur?

    2perk degil 1 perk verince saldırmıyolar 2. perki verdiginde senin yanında dolaşıyorlar mutantlara ghoullara ya da insanlara saldırtabiliyosun. ama diger hayvanlara saldırmıyolar. tercih meselesi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Millennium

    Arkadaşlar dövüşerek oynayacak bir karakter ile de bitirmek istiyorum, Unarmed mi tercih edersiniz, Melee Weapons mu? Unarmed ile ilgili güzel perkler geliyor sanırım ileride.


    Şişkebap VATS'da çok eğlenceli oluyor... Melee silahlar daha fazla unarmed'a göre. Şahsen Melee tercih ederim.

    Oyuna modlar da geldi, benim şimdilik kullandıklarım şunlar:

    http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=41
    http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=205
    http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=117
    http://www.fallout3nexus.com/downloads/file.php?id=238

    Power armor modu konusunda bir not, fallout tarihçesinde bu power armor giyen elemanların tankları yokedebildiğinden, hatta tek başına bir askerin bütün köyü yok edebileceğinden bahsediliyor. Oyunda şu anki haliyle gayet dengesiz durumda, çünkü ranger armor çok daha kullanışlı durumda. Ayrıca bu mod oyunu da kolaylaştırmaz, çünkü enclave'le ilk savaştığınızda üzerinizde power armor olmayacak hem de enclave zırhı olması gerektiği gibi daha güçlü bunda. Ama olması gerektiği gibi, power armoru giyince önceki oyunlardaki gibi giymeyenlerin tozunu attırıyorsunuz. Power armorun loot'larda olmamasına, giymek için de ana quest yapma gereksinimi olmamasına yönelik bir mod için de beklemedeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 11 Kasım 2008; 8:00:43 >




  • Ana questi zorlamadan power armor giymek için mode beklemek yerine konsol a bir kod yazım power armor training i tamamlamış olun.

    Bu arada oyunda yeşil mekanlar görünce çok sevindim içim açıldı derken orda bile neler çıktı karşıma.








  • Yanlışlıkla tetiğe bastım megatonda kim varsa bana saldırıyor ne yapmam lazım?
  • baştan başla zaten yeni başlamış sayılırsın :)

    benim bir sorum olacak ^^


    repair 100lense bile tamir için etrafta buldugumuz metaller den mi gerekiyor ? yada başka bir aparatmı almamız gerekli ?
  • Ana görev bittikten sonra oyun devam ediyormu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dukenukem82

    Yanlışlıkla tetiğe bastım megatonda kim varsa bana saldırıyor ne yapmam lazım?


    Yanlışlıkla tetiğe bastığında, R'ye basarak silahı geri yerine koy.

    Eğer yanlışlık derken çok abartıp da köyü haritadan silmeye kalkmadıysan, onlar da silahlarını bırakır.

    Dost olan yaklaşık tüm karakterler için geçerlidir bu.

    @Millenium

    Unarmed kasma. Hele zorda oynuyorsan, hiç kasma.
    Bi Power Fist var adam gibi. Onla da adamların dibine girdiğinde 2 vuruşta inersin.

    Melee olarak Shishkebab iyidir ama, o da ortalama mutantlarda bile çok faydalı olmuyor.
    (Zorda oynarken tabi. Öteki türlü eğlenceli bir alet).

    Small Guns en temiz weapon skilli bence.
    Big Guns ve Energy de mantıklı.

    Benim şimdiye kadar en çok kullandığım silah, Rock-It Launcher (Big Gun).
    Hem damage iyi, hem reload sorunu yok, hem mermi derdi yok.
    Biraz ağırlık sorunu var ama, idare ediyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SurlarÖnünde

    Ana görev bittikten sonra oyun devam ediyormu ?


    Etmiyor ne yazık ki. O yüzden ana göreve devam ederken sık sık Normal Save al.
    Olur ki oyun biter, haritada daha gezilecek 98 yerin vardır, ortada kalmayasın.

    Bu arada, ben çoktan lvl20 oldum ama, Explorer skilli aldıktan sonra haritada açılan yerlerin rahat bi 80 tanesine uğramadığımı gördüm.

    Yani oyunun yarısında bile değilim teorik olarak.

    O zaman neden var bu lvl 20 sınırı?...
  • Level sınırı mantıklı bence tanrı tipinde bir karakter yaratmamak açısından ama çok hızlı level atlanıyor artı çok fazla skill puanı veriliyor. Daha yavaş level atlamaya yönelik ve daha az skill puanının verildiği modlar da var, en baştan kullansaydım iyi olurdu aslında. Bu arada, oyunda çatışmalar very hard zorlukta bişeye benziyor. Yandaşları önden yollayıp mutantların arkasından dolaşıp şişkebabı geçirmek çok eğlenceli. Melee iyi kullanışlı yandaşları iyi durumda tuttuğunuz sürece. Dogmeat, Sydney, bir de Jericho'yla dolaşıyorum. Power armor buldum da fazla güçlenmesin Jericho diye combat armor giydirmeye devam. Sinsi, ninja tekniğiyle çok az stimpack gidiyor. İki üç kat fazla stimpacki Sydney'e yediriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 11 Kasım 2008; 14:33:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysselim


    Bu tarz birşeye denk gelmedim daha...

    Oblivion gibi monoton bir şekilde adam öldürüp, monoton questler yapıyoruz.
    Öyle bir questin 10 farklı çözüm yöntemi, kara mizah unsurları vs. gibi şeyler yok oyunda.

    FO2'nin atmosferi var ama... FO2'nin ruhu yok.

    S.T.A.L.K.E.R. 2 olsaymış oyunun adı, daha uygun olacakmış...

    Cidden çözememişler FO2'nin ruhunu...

    En basiti Slaver-Vic muhabbetidir.
    Hani Slaver'ların elinde esir olan Vic'le görüşmeniz gerekir FO2'de.

    1. Warrior karakterle geldim. Yanımda Sulik vardı. Tüm slaverları öldürüp, Sulik'in kızkardeşini kurtarıp, Vic'i de içerden çıkardım.
    2. Thief karakterle geldim. Anahtarları aşırıp, Vic'in odasına girip, istediğim bilgiyi alıp bastım gittim.
    3. Thief karakterle pencere kenarından Vic'e radyo parçası verip, istediğim bilgileri alıp gittim.
    4. Diplomat karakterle geldim. Vic'i yarı fiyatına köle olarak aldım.
    5. Kefaşe karakterle geldim. Slaver'ların lideri ile yatıp, Vic'i gene yarı fiyatına alıp gittim.
    6. Hain karakterle geldim. Sulik'i köle diye slaverlara sattım. Kendim de aralarına katılıp köle ticareti yapmaya, köle avlamaya başladım. Akabinde Vic'le görüşüp, istediğim bilgileri alıp gittim.
    7. 2 INT'li aptal karakterle geldim. Aptallığımla dalga geçip, kaslarımı beğenip, beni köle olarak almaya kalktılar...

    Şimdi bu olayın Bethesda versiyonu olsun. Yapacağınız şudur:
    1. Slaverları öldür, Vic'i al.

    Olayı tamamen Good-Evil tarzı iki çözüme indirgemişler.

    Nerede o Mr. Nixon'un kolunu koparıp çocuğa ders veren FO2... Nerede Maltese Falcon Cafe...

    Monoton.... Monoton.... Oblivion With Guns....


    Fallout 3 ten örnek vereyim o zaman.
    Slaverlerin mekanına gittiğimde 3 çocuğu kurtarmam gerekiyordu.
    İlk başta köle ticareti yapan adamdan çocukları satın aldım, baktım çok caps gitti vazgeçtim load ettim.
    Daha sonra baş guard ı kandırıp patronun yanına yolladım böylece çocuklar kanalizasyondan kaçabildi. Ayrıca köle satan adama kendimi teklif ettim kabul etti sonra vazgeçtim yine loadladım.
    İstersem bütün slaverleri öldürüp de çocukları kaçırabilirdim.
    Yada sneak ile gidip adamın serverini hackleyip gizli kasasından anahtarı alma yöntemi de var tabiki.
    Önyargılı olmak çok kolay değilmi.




  • Dogmeat i buldum bi yerde kıyamadım garibe beni bekle burda türünden bişey söyledim kapalı bi yerde beklesin bakalım. Vault 101 e git dedim daha 10 metre gitmeden akrepin biri hacamat ediyo zavallıyı. Yanımda kalınca da ilk çarpışmada ölüyo salak.

    Level olayı ise yine de kolay olmuş. Ya level atlamayı zorlaştıracaklardı ya da en az 30 ya da 40 level koyacaklardı. Oyunun yarısını bitirmeden level 20 olduk bekçi şeyi gibi dolaşıyoz ortalıkta ne level ne skill. Vats ta düşman temzileyince o gelen Skill sesi yazarkasa açılma sesi bi hoş oluyodu. Şİmdi ne bi ses ne bi mükafat. Neyse artık yavaş yavaş kalan üç beş görevi de yaparız keşke oyun o kadar kolay bitmeseydi.

    Eski Fallout ları oynamadım Oblivion u da oynamadım ama Oblivion with Guns diyenler haklı gibi geliyor bana. Fps yi akşını abartmışlar, Frp den kısmışlar kim ne derse desin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: m_mehmet


    quote:

    Orjinalden alıntı: profiteer

    yaw ben oyundan bişe anlamadım :D xD

    bebek oluyoruz büyüyoruz doğum günü partileri felan tamam güzel hoş bir iki atış yapıyoruz felan sonra birşeyler oluyor etrafı böcekler basıyor felan..
    sonrası bana polisler saldırıyor.. napıcam ben peki ozaman :D polislere teslim mi olim dövsünlermi beni yoksa kafalarına verimi odunu..

    ve nette dolanırken 4.7 milyon kopya satmış oyun 300mliyon dolar hasılat yapmış sanırım öle bişe okudum bi yabancı tanıtım sitesinde..


    Polislere dalacaksın. Oradan kaçman gerekiyo. Amata isimli hatunun babasınıda öldür. Oyun sen oradan kaçtıktan sonra başlıyor. Silah konusunda tuhaflık var. Menzil silahlarının etkisini göremedim. tabancayla 20 kere ateş ettikden sonra ölen yaratık beyzbol sopası ile tek vuruşda ölüyor. hayret bişey


    amata'nın babasını öldürdükten sonra nereden kaçıyoruz?




  • Şu armor training yapmama izin verecek eleman Lyons du galiba ismi, nerede acaba? Lab'ın yanında diyorlar ama yok laboratuar falan. Bi yardım edin lütfen arkadaşlar.
  • Level sınırından şikayetçi olanlara ipucu.

    Konsolu açıp " setgs iMaxCharacterLevel ### " yazarsanız ### yerine istediğiniz rakamı yazabilirsiniz. Maks. level 255 oluyor. Bu şekilde level 20 ye geldiğinizde XP kazanmaya devam edip level atlayabilirsiniz.

    Not: Levelinizi 255 yapınca herkesi ezerim diye düşünmeyin yaratıklarda o levele göre oluyor.
  • yaw beyler bu nası rpg ..Resmen fps oyunu gibi bişey..1.şahıstan silahlar gözüküyor yumruk filan atıyoruz..İlginç geldi bana..Tps Fps karışımı bişey..Bide arkadaşlar neden rpg denmiş bu oyuna acaba??rpg ne demek ne tarz hiç anlamamondan soruyom



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 11 Kasım 2008; 20:01:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ysselim

    quote:

    Orjinalden alıntı: dukenukem82

    Yanlışlıkla tetiğe bastım megatonda kim varsa bana saldırıyor ne yapmam lazım?


    Yanlışlıkla tetiğe bastığında, R'ye basarak silahı geri yerine koy.

    Eğer yanlışlık derken çok abartıp da köyü haritadan silmeye kalkmadıysan, onlar da silahlarını bırakır.

    Dost olan yaklaşık tüm karakterler için geçerlidir bu.

    @Millenium

    Unarmed kasma. Hele zorda oynuyorsan, hiç kasma.
    Bi Power Fist var adam gibi. Onla da adamların dibine girdiğinde 2 vuruşta inersin.

    Melee olarak Shishkebab iyidir ama, o da ortalama mutantlarda bile çok faydalı olmuyor.
    (Zorda oynarken tabi. Öteki türlü eğlenceli bir alet).

    Small Guns en temiz weapon skilli bence.
    Big Guns ve Energy de mantıklı.

    Benim şimdiye kadar en çok kullandığım silah, Rock-It Launcher (Big Gun).
    Hem damage iyi, hem reload sorunu yok, hem mermi derdi yok.
    Biraz ağırlık sorunu var ama, idare ediyor.

    Yok zaten Small Guns ile oyunu bitirdim, yeni tatlar arıyorum artık.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lanore

    Level sınırından şikayetçi olanlara ipucu.

    Konsolu açıp " setgs iMaxCharacterLevel ### " yazarsanız ### yerine istediğiniz rakamı yazabilirsiniz. Maks. level 255 oluyor. Bu şekilde level 20 ye geldiğinizde XP kazanmaya devam edip level atlayabilirsiniz.

    Not: Levelinizi 255 yapınca herkesi ezerim diye düşünmeyin yaratıklarda o levele göre oluyor.

    Bak bu iyi oldu çok abartmadan biraz daha level atlamak iyi olucak. Daha açılmamış bi sürü perk var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lycantrophic

    Level sınırı mantıklı bence tanrı tipinde bir karakter yaratmamak açısından ama çok hızlı level atlanıyor artı çok fazla skill puanı veriliyor. Daha yavaş level atlamaya yönelik ve daha az skill puanının verildiği modlar da var, en baştan kullansaydım iyi olurdu aslında. Bu arada, oyunda çatışmalar very hard zorlukta bişeye benziyor. Yandaşları önden yollayıp mutantların arkasından dolaşıp şişkebabı geçirmek çok eğlenceli. Melee iyi kullanışlı yandaşları iyi durumda tuttuğunuz sürece. Dogmeat, Sydney, bir de Jericho'yla dolaşıyorum. Power armor buldum da fazla güçlenmesin Jericho diye combat armor giydirmeye devam. Sinsi, ninja tekniğiyle çok az stimpack gidiyor. İki üç kat fazla stimpacki Sydney'e yediriyorum.


    Yahu bırakın Allahaşkına.
    Bethesda'nın paralı avukatları mısınız?
    Savunulacak bir tarafı mı var bunun?

    Oyunun çeyreği anca... Belki o bile değil.
    Utanmadan bir de Very Hard'da XP bonus, Swift Learner 3 rank perk koymuş adamlar...

    Oyun iyidir güzeldir ama, kötüye kötü, yanlışa da yanlış deyin bir kere olsun.
    Neymiş, tanrı tipinde karakter yaratmamak açısından mantıklıymış. Hızlı level atlanıyormuş, fazla skill geliyormuş.

    Ona göre kodlasınlar oyunu o zaman.
    Daha az skill versin, daha az xp versin, daha çok xp'de lvl atlansın vs.
    Çok mu zordu? Herkes yapıyor da, yanlış mı yapıyorlar?

    Binlerce oyun var piyasada, dengeyi bir türlü ayarlayamayıp da oyunun çeyreğine gelmeden takılacağınız bir lvl sınırı koyan Bethesda'dan başkası var mı?
    World of Warcraft mı oynuyoruz? MUD mı kasıyoruz?

    Tabi Oblivion'da skille level alınıyordu. Yaratıklar lvl'e göre güçleniyordu. Acrobatics, vs alakasız skilleri bir geliştireyim diyerek antremana başlıyordunuz. Sonra lvl 40 oluyordunuz, karşıdaki yaratıklara fiske vuramadığınızı görüyordunuz...

    Bi ton laf yedi Bethsoft bu yüzden. Lvl scaling işini beceremedikleri ortada.
    FO3'te de aynı mantığı kullanmışlar. Aman batırmayalım diye de lvl sınırı koymuşlar.
    Bunun başka bir açıklaması yok bana göre.




  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.