Şimdi Ara

Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU] (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.469
Cevap
5
Favori
244.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu oyun çok uzun aslında düşünüyorumda bir oyuncu için bu kadar uzun olan oyun yapımcıları için nasıl bir zahmet olmuştur bu kadar geniş haritada sadece ana görevleri yapıp bitirmekte olmaz çok zaman lazım bu oyuna.Oyunun atmosferini sevdim ama post-modern olayı çok çocuksu geliyo bana saçma biraz yani full teknolojik bir havası olsa daha iyi olurdu ama sonuçta zevkler renkler tartışılmaz özelliklede bu türün hastaları çokça iken.
  • Oyunu dün bitirdim 20 küsür Quest ile, ancak oyun bitti sadece 1 dk lık bir jenerik geçti. ne bir bitiş olayı ne bir rating falan hiç bir şey olmadı, oyunu şu derecede bitirdin şu kadar olay başardın türü bir yazı gelmedi ekrana, nebliym bunun gibi şeyler olmadı. Ben de bitmeden önceki save den devam edip biraz daha gezdim. Yanıma da aldım Fawkes ı kuzeyi falan komple taramaya başladım diğer Vault ları dolaşmaya koyuldum. En çok ta Talon Mercenaries denen soysuzları katletmeyi seviyom.

Ayrıca elemanın babasını seslendiren Liam Neeson mış. Başkanı seslendiren amca ve oyunu anlatan şahıs ta şahane. Malcom McDowell ile Ron Perlman. Oyuna katkıları çok büyük.

http://www.imdb.com/title/tt1073664/

• Oyunun sonu yazı yerine sözlü olarak anlatılıyor. Oyunda yaptığın bazı görevlere değiniliyor. Bu nedenle oyunda 500'den fazla farklı son var. Ama hepsi de birkaç saniyelik görüntülerin yaptıklarına veya yapmadıklarına göre birleştirilmesinden ibaret.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Power Armor Kullanım Kılavuzu
    SPOILER
    quote:

Sanırım Power Armor eğitimini alternatif olarak almak olayını çözdüm. Bugün "Old Olney" adlı bir mekanda (her yer DeathClaw dolu, baştan uyarayım) kanalizasyona indim, orada yerde ölü yatan bir elemanda özel bir PA modeli olan "Medical Power Armor" prototipi ile nasıl kullanılacağını anlatan bir holodisk var. Tabi ben oraya gittiğimde zaten PA eğitimi aldığımdan holodisk size PA giyme eğitimini veriyor mu anlayamadım ama büyük ihtimalle oyunun sonuna kadar Brotherhood görevini beklemeden PA giyme imkanı tanıyacaktır. Bu zırh oyunda karşılaştığım en komik şey diyebilirim, sözde sağlık durumum kötüye gittiği anda otomatik olarak iyileştirme yapıyormuş ama henüz karşılaşmadım. Neyse zırhı giyip yukarı sokaklara geri çıktım ve gece içinde birden birisi bana bağırdı: "Bana iyi bakarsan ben de sana göz kulak olurum seni Allahın belası kusmuk!" Bu zırh konuşuyor, hem de öyle böyle değil. Taşınabilir çavuş modunda.

SPOILER

Ben de yanında kullanma kulavuzu bulunca bir an sevinmiştim ama maalesef işe yaramıyor. Yine power armor training istiyor.

• ilk önce şu computer hacking olayını çözdüm onu anlatayım bilmeyenler için.

eğer bilgisayara girebilecek kadar science puanınız varsa er ya da geç çözersiniz. 3 kere dene sonra kapat baştan aç mantıgı. işi şansa bırakmamak biraz kafa yormaya baglı. bir tercih yaptınız diyelim başlangıçta 3/5 correct dedi. bu demek ki seçtiginiz kelimedeki 5 harften 3ü tutuyo. seçeceginiz yeni kelimeyi bu harfleri dikkat ederek seçin. 2. kelimede diyelim 4/5 correct dedi demekki 1 harf daha dogru. seçiminizi buna göre yaparsanız dogruyu bulmak şansınıza kalmaz :).

ben oyuna başladım ilk megatona gittim tabi :) moriarty nin lobisinde mr burke ile konustum. neyse herkez biliyordur megatonu havaya uçurmak isteyen kötü bi amcamız kendisi. ben de kötü olmak istiyordum düşeş oldu dedim. neyse gittik patlattık megatonu. sonra eyvah babamı bulmak için gitmem gereken yer havaya uçtu napıcaz şimdi :). oyunu forumlardan yardım alarak bitirince oyundan mantıklı bi zevk alamadım. bi şekilde yine gidiliyo bulunuyo da benden size tavsiye ana questi yaparken megatonu uçurmayın. ha bi de ilerleyince şu purify project de şunu şunu yap diyor babamız. arada soruyo bişeyler duydum dogrumu megatonu havaya uçurmuşun falan diye :) güzel bi ayrıntı olmuş.

bir de fallout 1 deydi sanırım. bi eve girmiştim. bi kız vardı. sag altta da gördüğüm en güzel kız falan yazıyodu. charisma da yuksekti bende ayhan ışık gibiydim bi baktım konusuldu edildi çırılçıplagız. sonra kapıdan bi beyamca geldi bahçvan pantolon elinde tüfek. evlenceniz yoksa gebertirim diyo. üstümde zırh da yok :D mecburen evlenmiştik. bunda böle bişey yok mu evlenme gibi. ben çok dolaştım göremedim de.

power armor hakikaten bekledigim gibi çıkmadı.zaten ilk training olayında canımı sıktı gittim sattım power armoru sonradan deneyim dedim bi gene de insan dayanamıyo :). combat armor + bandana takılıyorum ben :)

vault 101 e tekrar girmenin bi yolunu blen varmı.

bu arada benden size tavsiye. naparsanız yapın speech inizi yüksek tutun. oyunda vur kır parçala mantıgıyla alacagınız zevkin kat kat fazlasını speechle verdiginiz cevaplarla alırsınız.

bir de şunu söyleyim gitmeyenler varsa. duvko diye bi elemanın malikanesi var haritanın güney dogusunda. mutlaka girin :) içerdekileri söylemiyorum :D ama her türlü teşekkür ediceksiniz bana :D içeriyi iyi araştırın ;)

biraz uzun oldu ama neyse bu oyuna az bile :D

haaa bi de unutmadan şu heykelcikleri nasıl buldunuz ben bi tane bile bulamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannavaro1903 -- 9 Kasım 2008; 17:59:25 >

• Galaxy raydoyu dinlemek etrafta gezinirken güzel oluyor valla, şarkılar harika. O güzel ve eğlenceli şarkılar ile dünyanın harap hali hoş bir tezat oluşturuyor.
  • Ben de çok sık bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor hatası çıkıyor siz de problem yok sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CyLess

ilk önce şu computer hacking olayını çözdüm onu anlatayım bilmeyenler için.

eğer bilgisayara girebilecek kadar science puanınız varsa er ya da geç çözersiniz. 3 kere dene sonra kapat baştan aç mantıgı. işi şansa bırakmamak biraz kafa yormaya baglı. bir tercih yaptınız diyelim başlangıçta 3/5 correct dedi. bu demek ki seçtiginiz kelimedeki 5 harften 3ü tutuyo. seçeceginiz yeni kelimeyi bu harfleri dikkat ederek seçin. 2. kelimede diyelim 4/5 correct dedi demekki 1 harf daha dogru. seçiminizi buna göre yaparsanız dogruyu bulmak şansınıza kalmaz :).

ben oyuna başladım ilk megatona gittim tabi :) moriarty nin lobisinde mr burke ile konustum. neyse herkez biliyordur megatonu havaya uçurmak isteyen kötü bi amcamız kendisi. ben de kötü olmak istiyordum düşeş oldu dedim. neyse gittik patlattık megatonu. sonra eyvah babamı bulmak için gitmem gereken yer havaya uçtu napıcaz şimdi :). oyunu forumlardan yardım alarak bitirince oyundan mantıklı bi zevk alamadım. bi şekilde yine gidiliyo bulunuyo da benden size tavsiye ana questi yaparken megatonu uçurmayın. ha bi de ilerleyince şu purify project de şunu şunu yap diyor babamız. arada soruyo bişeyler duydum dogrumu megatonu havaya uçurmuşun falan diye :) güzel bi ayrıntı olmuş.

bir de fallout 1 deydi sanırım. bi eve girmiştim. bi kız vardı. sag altta da gördüğüm en güzel kız falan yazıyodu. charisma da yuksekti bende ayhan ışık gibiydim bi baktım konusuldu edildi çırılçıplagız. sonra kapıdan bi beyamca geldi bahçvan pantolon elinde tüfek. evlenceniz yoksa gebertirim diyo. üstümde zırh da yok :D mecburen evlenmiştik. bunda böle bişey yok mu evlenme gibi. ben çok dolaştım göremedim de.

power armor hakikaten bekledigim gibi çıkmadı.zaten ilk training olayında canımı sıktı gittim sattım power armoru sonradan deneyim dedim bi gene de insan dayanamıyo :). combat armor + bandana takılıyorum ben :)

vault 101 e tekrar girmenin bi yolunu blen varmı.

bu arada benden size tavsiye. naparsanız yapın speech inizi yüksek tutun. oyunda vur kır parçala mantıgıyla alacagınız zevkin kat kat fazlasını speechle verdiginiz cevaplarla alırsınız.

bir de şunu söyleyim gitmeyenler varsa. duvko diye bi elemanın malikanesi var haritanın güney dogusunda. mutlaka girin :) içerdekileri söylemiyorum :D ama her türlü teşekkür ediceksiniz bana :D içeriyi iyi araştırın ;)

biraz uzun oldu ama neyse bu oyuna az bile :D

haaa bi de unutmadan şu heykelcikleri nasıl buldunuz ben bi tane bile bulamadım :S

Speech'i yüksek tutmaya hiç mi hiç gerek yok. Nerden mi biliyorum? Oyunu melek gibi bir karakterle, bir bardak bile çalmadan bitirdim. Şimdi şeytan bir karakterle oynuyorum. Önceden oynayıp da yaptığım bütün questleri bitirebiliyorum. Ne oluyor? En fazla bir bilgisayara gidip bakman gerekiyor, ya da daha kötüsü belki getir götür tarzı bir quest yapman gerekiyor. Karizma da şu anda SPECIAL'de 1'de. Oyunun oynanışına hemen hiç etkisi yok. Ne yaparsanız yapın speech ve karizmaya bişey vermeyin. Düşük kalsın fark görmezsiniz öyle. Ayrıca Megaton'u patlatsanız bile Rivet City'den ana quest bağlanıyor. Hatta ilk oynamamda direk megatonda pek kimseyle muhattap olmadan rivet city'den tüyoyu alıp devam etmiştim. Megaton'u patlatmak tamam, ama önce şu Moira denen karının questlerini alıp patlatmak gerek. Hatta patlattıktan sonra Megaton'a geri döndüm, şunlar oldu:

SPOILER Bu Moira denen karı ghoul olmuş, kasabada değilmiş o sırada. "Ya ne güzel ne zamandır ghoulları araştırmak istiyordum, peki kasabada ne oldu?" dedi. Ben de "Sorma ya senin kasabayı havaya uçurdum para için, hiç de pişman değilim iyi oldu" dedim. "Tamam ama bir daha olmasın yeter ki, herkesten özür dilediğin sürece problem yok" dedi ben koptum orda iyimser iğrenç karı. Ghoul oldu derisi filan eridi etleri görünüyor hala iyimser. Bir de bıyığını farkeden oldu mu onun? Kafasını filan koparmak neyse de en çok bir seferinde "Çok salakça bişey git adam gibi işlerle uğraş" demiştim karavana katılmaya karar vermişti o zaman mutlu olmuştum.

SPOILER SONU

• Yaw arkadaşlar 3 kere yazdık hala aç-kapa tekrar dene demişsiniz. Hack için açılan ekranda anlamsız karakterler var. Onlardan birbirine bakan parantez kümelerini bulun çıkarın. {}[]()<> diye 4 versiyonu var. Onlar bilgisayardaki bozuk kodlar ve bunları kullanıp hacker olarak içeri giriyoruz. Her bulduğunuz parantez kümesi bir yanlış kelimeyi eliyor bu şekilde geriye 2 tane filan kalınca bulursunuz hemen.

Bir de sorum var Tenpenny Tower da yaşlı elemanı öldürünce elindeki dürbünlü tüfek işe yarar birşey mi ? Zira ben ghoul larla yaşasınlar dedim içeri aldım hepsini ama Roy philips denen ghoul öldürmüş adamı. Yukarı çıktım baktım yerler kan, noldu dedim tartıştık ama çözdüm vs. dedi. Tüfekte gitti haliyle. Tüfek sağlamsa save i load layıp ghouldan önce ben alayım onu.
  • ghoulları kuleye nasıl sokuyoruz..arkada ki jeneratör odasının kapısı açılmıyor.
  • Vault 101 e takrar girmek için : Spoiler
    Vault 101 yakınlarında gezerken bi radyo sinyali buldum. ordaki kız arkadaşımızdan bir mesaj içeriyordu. Kız bize giriş kodunu söylemiş. Vault 101 içinde enteresan görevler var girin bi bakın eski mekana :D Butch çok komik :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Arkadaşlar konuyu dağıtmak gibi olmasın ama başka bir sitede oyunla ilgili arkadaşın biri şöyle bir yorum yapmış. Çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim..güler misin ağlar mısın;

"arkadaşlar ben bu oyunu indirdim ama benim problemim çok saçmada olsa oyun başlıyor oyun geregi bebek olarak başlıyorsun normalde bebegin büyüyüp emeklemesi gezmesi falan gerekiyomuş die duydum ama ben bir gece pc yi açık bıraktım oyun açıkken bebek hala bebek hiç büyümüyor karşımda bi herif dikilyor ve yapabildiğim tek şey e harfine basınca bebek yani ben ağlıyor şaşırdım kaldım:)"

• quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL.P

quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

Arkadaşlar konuyu dağıtmak gibi olmasın ama başka bir sitede oyunla ilgili arkadaşın biri şöyle bir yorum yapmış. Çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim..güler misin ağlar mısın;

"arkadaşlar ben bu oyunu indirdim ama benim problemim çok saçmada olsa oyun başlıyor oyun geregi bebek olarak başlıyorsun normalde bebegin büyüyüp emeklemesi gezmesi falan gerekiyomuş die duydum ama ben bir gece pc yi açık bıraktım oyun açıkken bebek hala bebek hiç büyümüyor karşımda bi herif dikilyor ve yapabildiğim tek şey e harfine basınca bebek yani ben ağlıyor şaşırdım kaldım:)"

• quote:

Orjinalden alıntı: infernox

Vault 101 e takrar girmek için : Spoiler
    Vault 101 yakınlarında gezerken bi radyo sinyali buldum. ordaki kız arkadaşımızdan bir mesaj içeriyordu. Kız bize giriş kodunu söylemiş. Vault 101 içinde enteresan görevler var girin bi bakın eski mekana :D Butch çok komik :D

Sağolasın.Eski mekanı çok özledim hele şimdiki armor ve rifle'larımla bakalım bana nasıl tepki gösterecekler.

Deniyelim bakalım girebilecezmi

• quote:

Orjinalden alıntı: infernox

Vault 101 e takrar girmek için : Spoiler

Baya dolandım oralarda bulamadım sinyali. Belki oyunda belli bir ilerleme kaydetmek veya belirli bir şekilde oyunda ilerlemek gerekiyodur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ACND

Ben de çok sık bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor hatası çıkıyor

Sorunsuz oynamak için ne yapmak gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ACND -- 9 Kasım 2008; 23:12:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: molmehmet

Arkadaşlar bu donma sorununa yabancı forumlarda ilginç bir çözüm getirmişler. Paylaşmak istedim. Gerçi bazılarında işe yaramış bazılarında yaramamış. Bilgisayarınıza codec paketi olarak k-lite codec paketi kurmak gerekiyormuş. Böylece o saçma donma ve yanıt vermeme problemi ortadan kalkan kullanıcılar var. Bir de ffdshow ayarları ile yapılan bir ayarla da bazılarında sorunlar çözülmüş.
    Deneyen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Evet, bence de ffdshow'la alakali olabilir zira bende 10 tane fln ffdshow imgesi aciliyor sag altta. Acaba ayarlar neler yazabilir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deoden

quote:

Arkadaşlar bu donma sorununa yabancı forumlarda ilginç bir çözüm getirmişler. Paylaşmak istedim. Gerçi bazılarında işe yaramış bazılarında yaramamış. Bilgisayarınıza codec paketi olarak k-lite codec paketi kurmak gerekiyormuş. Böylece o saçma donma ve yanıt vermeme problemi ortadan kalkan kullanıcılar var. Bir de ffdshow ayarları ile yapılan bir ayarla da bazılarında sorunlar çözülmüş.

Evet, bence de ffdshow'la alakali olabilir zira bende 10 tane fln ffdshow imgesi aciliyor sag altta. Acaba ayarlar neler yazabilir misiniz?

ffdshow audio decoder ayarlarından outputa gelin. Ordan LPCM kutucuğunu işaretleyin tam olmasa da bir miktar çözüm getiriyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: 8thsin

quote:

Orjinalden alıntı: deoden

quote:

ffdshow audio decoder ayarlarından outputa gelin. Ordan LPCM kutucuğunu işaretleyin tam olmasa da bir miktar çözüm getiriyor.

Onu deniyordum ben de simdi ama hem sorun ayni siklikla devam ediyor hem de oyunda muzikler bozuluyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: jeriko77

ghoulları kuleye nasıl sokuyoruz..arkada ki jeneratör odasının kapısı açılmıyor.

Orayı açmadan daha karlı bir yol var.. Allister tempany ile konuş, otel ghollarada hizmet versin vb tarzında, o sana 5 kişilik bi liste vereeck o beş kişi ile konuş speec ile olayı hallet sonra tempany git, herkez olur dedid vs gibi bişiler de.. sana 500 caps verecek. Sonra Tempany öldür.. Karma kazan.. İçeri gholer girince tempany ortadan kayboluyor, şimdiden öldür.. sonra git Ghol phillips ile konuş içeri alınmış olacaklar..

Eğer direk o kapıyı açmak istioyarsa 2nci katta bir adamda o jenerator odasının anahtarı var..

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.