Şimdi Ara

Falken Eurowinter HS01 --- Euroall as210

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim iki lastikten birini almayı düşünüyorum. Biri kış lastiği diğeri 4 mevsim lastik. Yılda iki defa lastik değiştirme, lastik oteli, ileride bir de yazlık lastik almak, kışlık lastiğin yüksek yakıt tüketimi gibi dezavantajlardan dolayı gönlüm 4 mevsimden yana. Ankara'da kullanılacak. Falken 4 mevsim lastiği ankarada işimi görürmü. Siz hangisini tavsiye edersiniz.

    Falken Eurowinter HS01 --- Euroall as210Falken Eurowinter HS01 --- Euroall as210







  • Merhaba, ben de as210 düşünüyorum. Yalnız şikayetvar da ve hepsiburada yorumlarda as210 205 60 16 için taban genişliği diğer lastiklerden daha dar denmiş. Acaba as210 ile başka lastiği yanyana koyup baksak anlaşılır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka lastik mi kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S1000XR

    Başka lastik mi kalmadı
    Bu paraya başka 4 mevsim lastik mi var ?
  • Bende As210 var, 3-4 aydır kullanıyorum. Kuruda ortalama bir performansı var, ıslak tutuşu iyi ama ıslak frenlemesi gerçekten zayıf. Karda hala test edemedim Ankara'ya yağmadığı için.

    Bu lastiklerin bence yaz performansı daha önemli, çünkü 10+ sıcaklıkta lastik pamuk gibi oluyor, daha fazla sıcakta kendini salarsa hoş olmaz, yazın kullanmak riskli olur gibime geliyor.

    Benim ebatta fiyatlar uçuyor, 205/55/16 gibi bir ebatsa ebatiniz ben olsam Goodyear 4seasonGen2 alırım. Yada adam akıllı kışlık alırım şu an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S1000XR

    Başka lastik mi kalmadı
    Modeli mi beğenmediniz, markayı mı?
  • Ankara nın kışı pek 4 mevsim lastik için uygun değil bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlla dört mevsim alacaksanız nokianin dört mevsimligi Ankara için daha uygun olur .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Temmuz'da açtığım konuya hiçbir cevap gelmediğinden araştırmalarım sonucu biraz da riske girerek 4-5 ay önce as210 4 mevsim lastiği aldım. Lastik hakkındaki düşüncelerimi belirteyim. Belki almayı düşünenlere faydası olur. Lastiği aldığım dönemde hava yaklaşık 15 derece civarında idi. Yazlık lastik için uygun bir hava sıcaklığı olmasına rağmen yaz lastiğini hiç aratmadı. Herhangi bir kayma, fren mesafesinde uzama yaşatmadı. Geçtiğimiz birkaç aylık süreçte de lastiği aşırı zorladığımı söyleyemem ancak sert kullandığım anlarda da herhangi bir tedirginlik hissiyatı oluşturmadı. Yoğun su birikintilerinden geçerken en ufak bir kayma, zorlanma olmadı. Birkaç hafta önce yağan hafif karda ani fren testi yaptığımda çok kısa bir süre abs devreye girdi ancak mesafe fazla uzamadan araç güvenli şekilde durdu. Her durumda lastiği test ettim diyemem ancak bugüne kadar yokuş çıkma-inme, ani kalkış-ani fren, ıslak zemin, hafif karlı hava vs birçok şartta arabayı kullandım ve tutuş anlamında rahatsız eden bir şey olmadı. Lastiği almadan önce epey araştırdım. İnternette bu lastikle uludağa çıkan ve oldukça memnun olan birinin videosu vardı. Zaten as210 yazın da kullanılabilen kış lastiği olduğu için kış şartlarında beni hayal kırıklığına uğratmaz diye düşünerek aldım. Zaten ankarada da doğru düzgün kış olmuyor artık. O yüzden kış şartlarında kafamda soru işareti kalmadı. Yaz şartlarında nasıl olur şimdiden birşey söylemek zor ancak eylül ekim gibi aldığımda herhangi bir sorun yaratmadı. 40 derece antalya'da ne yapar onun için şimdilik bir şey söyleyemem.
    Yakıt konusunda etiket değeri külliyen yalan. Eski yazlık lastiklerimin yakıt etiket değeri "E" idi. As210 unki ise "C" idi. Bu değerler ışığında yakıtımın yaklaşık yarım litre düşmesi gerekirken aksine yarım litre arttı. Bu konuda falken'a bende çok kırgınım.
    Ses ve konfor konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Yumuşak bir lastik olduğu için konforlu ve sessiz. Yazın sıcaklarda bu yumuşaklık uğultu olarak geri dönermi bilmiyorum ama şuan için oldukça sessiz.
    Sağlamlık konusunda herhangi bir sıkıntısını görmedim. 4 mevsim lastikleri araştırırken nokian'ın çok çabuk parçalandığı , dişlerinin koptuğu ile ilgili oldukça fazla şikayet gördüm. Yakın zamanda bir tanıdığım da matador marka 4 mevsim lastik aldı. 1 ay geçmeden lastik yarıldı. Benim aracım 1600 kiloluk bir suv olmasına ve park ederken arada kaldırıma yüklenmeme rağmen herhangi bir deformasyon, balon vs oluşmadı.
    Aşınma konusunda birşey söylemek için erken. Şu ana kadar gözle görülür bir aşınma, erime, parça kopma olmadı. Lastiğin ideal kullanım süresi olan 4-5 yıl kabaklaşmadan kullanılır diye düşünüyorum. Senede 15 bin yapan benim için bu lastik 60-70 bin km rahat gider tahminimce.
    Sonuç olarak bence alınabilir bir lastik. 6 ayda bir değiştirme derdi ve masrafı yok, jant çizildi derdi yok, eskiyi saklama derdi yok. 4 senede bir hem yazlık hem kışlık 2 takım lastik masrafı yok. Ankara için konuşursak bence gayet yeterli bir lastik. Yazlık-kışlık ayrı lastik almadığıma yada daha bilindik bir markanın 4 mevsimini almadığıma pişman olmadım. Araştırırken öğrendimki aslında falken'da öyle basit bir marka değil ama Türkiye'de pek tutulmuyor.
    Bitirmeden şunu da ekleyeyim. Tabiki yazlık-kışlık 2 takım lastik almak 4 mevsim lastiğe göre daha iyi bir tutuş sağlar. Zaten 4 mevsim lastiklerin de, yazın yaz lastiği kadar kışın kış lastiği kadar iyi bir performans sergilerim gibi bir iddiası yok. Tüm yıl tek lastik kullanırım diyenler için yazın kış lastiği yada kışın yaz lastiği kullanacağınıza 4 mevsim kullanın , nispeten daha iyi performans sağlarsınız diyor. İnternette bunu gayet güzel gösteren videolar var. Zaten 4 mevsim lastik genel bir tanımlama. Aslında tam isimleri yazın da kullanılabilen kış lastiği (örneğin nokian wheatherproof, falken as210) yada kışın da kullanılabilen yaz lastiği (örneğin michelin crossclimate)

    Hak78: Bahsettiğiniz şikayeti bende görmüştüm. Lastikçiye bunu sorduğumda böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Bende lastiği alınca ilk işim ölçmek oldu ve herhangi bir yanlışlık yoktu. Şikayetvarda sadece bir kişi böyle bir şikayette bulunmuş. Bu durumda ya o lastikte bir üretim hatası vardı yada ölçen arkadaşın mezurası hatalı idi diye düşünüyorum.

    zx636: Keşke eklediğim fotoğrafa tıklayıp lastik ebatlarıma bir baksaydınız. O zaman anlardınız neden daha bilindik bir markaya değilde falken'a baktığıma. Örneğin 235/55/17 michelin crossclimate bir adet lastik 1000(bin) tl. 4 tanesi 4000 tl. Bunumu alaydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 3 Ocak 2020; 16:34:21 >




  • 2018 polo aracımda falken 215 40 17 eurosport hs01 kış lastiği kulanıyorum.
    2 kez kartalkayaya çıktım, karlı ve buzlu yolda gayet kendinden emin gidiyor.

    bu lastiği araştırdığımda bizim Türk milleti aşağılamaktan yorum yapamaz olmuş.
    Yurt dışı sitelerinde ise en kral lastiklerle boy ölçüşüyor.
    ben gittim yabancıya güvendım. ve bir kez daha haklı çıktım.
    yazlık lastiklerim kadar kuru zeminde güvenli gidiyor.

    üstelik araba basık olmasına rağmen ve 215 taban olmasına rağmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pbmax

    2018 polo aracımda falken 215 40 17 eurosport hs01 kış lastiği kulanıyorum.
    2 kez kartalkayaya çıktım, karlı ve buzlu yolda gayet kendinden emin gidiyor.

    bu lastiği araştırdığımda bizim Türk milleti aşağılamaktan yorum yapamaz olmuş.
    Yurt dışı sitelerinde ise en kral lastiklerle boy ölçüşüyor.
    ben gittim yabancıya güvendım. ve bir kez daha haklı çıktım.
    yazlık lastiklerim kadar kuru zeminde güvenli gidiyor.

    üstelik araba basık olmasına rağmen ve 215 taban olmasına rağmen
    Hocam Bende Astra J aracıma 215 50 17 aldım 20 gün önce. Hs01 modelini şuan çok memnunum ama biraz daha araştırınca gördüm ki araç türkiyede üretiliyormuş. Bu bir sorun değil benim için. Ürünü karda buzda yağmurda yokuşta bir çok yerde denedim. Ürün fiyatına oranla gayet güzel sonuçlar verdi sorun yaşatmadı. Ama bunu 2 ve ya 3 yıl da da göstermesi gerek. 4. yıl çok önemli değil ama o yılda da buna yakın performans gösterirse tekrar falken almayı planlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 21 Ocak 2020; 14:31:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.