Okulda müdürlük yapıp, elinde koçanla gelip yolda not aldığı arabalara oturup ceza yazan birini tanıyorum. Adam öğrenciyi, okulu, öğretmenleri bir kenara bırakıp oturmuş ceza yazıyor. Artık çocukluğunda ne yaşadıysa birilerinden çıkarıyor acısını. |
Fahri Trafik Müfettişi Zulmü (2. sayfa)
-
-
Cezaların çoğu kuralları bilmemekle ilgili.
Örneğin orta şerit boş olduğu halde sol şeritten gidiyorsan ceza yersin. İstediğin kadar itiraz et, FTM zaten video kaydı, görüntü kaydı alıyor, durup dururken ceza yazmıyor. Zaten çoğu yazdığı ceza hatalı park ve kamerasız yerlerdeki kırmızı ışık ihlaline.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trafik harici polislere verilen koçanlar ftm makbuzu değil ve açılan konu ile alakası yok. Bu tip konuların artmasının sebebi polisler değil ftm sayısının çoğalması ve ftmler artık telefonla bir uygulamayla ceza yazabiliyor.
Fahri Trafik Müfettişleri görevi kötüye kullandığı zaman 2 ila 6 arasın hapis cezası ile yargılanırlar.
Polisler fotoğraf ve video ile ceza kanıtı alırsa işini sağlama alır demektir yoksa iptal olma olasılığı yüksektir hakimin taktir yetkisine bağlı olarak.
Ama bu FTM için geçerli değil çünkü can güvenlikleri sebebiyle fotoğraf ve video çekme zorunlulukları olmadığına dair genelge var.
Ayrıca paylaştığınız haberlerde ne yazıyor? 100 Günlük Eylem Planı. Yıl kaç? 2013, şuan hangi yıldayız 2021.
Daha açık söyleyim belki anlayamazsınız 100 günün üzerinden 7 yıl geçti ve o plan 100 günlüktü.
Paylaştığınız bir konuda ise radar cezası mevcut hiç bir ftm 51. Maddeden cezai işlem uygulayamaz. Radar cezası net hızınız ile tespit edilmek zorundadır.
Fransızca yazayım mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 26 Mart 2021; 12:19:21 >
-
Yalnız bu işte bir gariplik var. Fahri Müfettiş ceza keserken, tutanağa aracın markası, rengi ve tipini doğru olarak girmek zorundadır. Eğer bu girdiği kriterler, tutanağı alan polis memuru tarafından sistemdeki ruhsat bilgileriyle karşılaştırıldığı zaman tutmuyorsa ceza kesilmez.
Birde VW otobüs demişsiniz, acaba büyük boy personel taşıyan VW minibüsler var servis aracı, onlardan olabilirmi?
-
Evet sen suçlusun.
-
Polis devlete para lazım olup olmayacağını sence nerden bilsin hocam ?
Örnek veriyorum mesela son dönemde özellikle çokça görmüşsünüzdür İç İşleri Bakanlığınca yarın covid-19 denetimleri yapılacak diye genelge yayınlanır veya Emniyet Genel Müdürlüğünce Emniyet Kemeri Uygulaması yapılmıştır veya Emniyet Genel Müdürlüğünce Hız İhlal Denetimleri Yapılmıştır diye basın aracılığı ile yayınlanır. Bunda Alkol, Kış Lastiği Modifiye araçlar, Drift, Makas vs. diye devam eder hepsi birer yazılı emirdir.
Mesela hız denetimleri ölümlü kaza istatistiklerine konumu belirlenir. Hatta çoğu denetim kazalara istinaden artırılır. Yani polis ne bilsin devletin paraya mi ihtiyacı var. Adamlar hız denetimi için helikopter kaldırıyor yani amaç para olsa helikopter kaldırmaz değil mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: büdünün kaşıdevlete para lazım olunca çevirme yapıp ceza kesiyolar olayı efsane mi gerçekliği var mı sence?
Alıntıları Göstereğer kurallara uyarsan sorun kalmaz. dün eve tebligat geldi ödedim 230 tl hata benim. kurala uymadım. kabahatlı benden başkası değil.
-
insanların aklında devlete para lazımsa polislere ceza yazın demişlerdir ki milleti yine çeviriyolar algısı var hocam. içişleri yazın diyosa bilir yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Osman_E
Trafik harici polislere verilen koçanlar ftm makbuzu değil ve açılan konu ile alakası yok. Bu tip konuların artmasının sebebi polisler değil ftm sayısının çoğalması ve ftmler artık telefonla bir uygulamayla ceza yazabiliyor.
Fahri Trafik Müfettişleri görevi kötüye kullandığı zaman 2 ila 6 arasın hapis cezası ile yargılanırlar.
Polisler fotoğraf ve video ile ceza kanıtı alırsa işini sağlama alır demektir yoksa iptal olma olasılığı yüksektir hakimin taktir yetkisine bağlı olarak.
Ama bu FTM için geçerli değil çünkü can güvenlikleri sebebiyle fotoğraf ve video çekme zorunlulukları olmadığına dair genelge var.
Ayrıca paylaştığınız haberlerde ne yazıyor? 100 Günlük Eylem Planı. Yıl kaç? 2013, şuan hangi yıldayız 2021.
Daha açık söyleyim belki anlayamazsınız 100 günün üzerinden 7 yıl geçti ve o plan 100 günlüktü.
Paylaştığınız bir konuda ise radar cezası mevcut hiç bir ftm 51. Maddeden cezai işlem uygulayamaz. Radar cezası net hızınız ile tespit edilmek zorundadır.
Fransızca yazayım mı ?Sen kimin fake hesabısın? Yoksa birilerinin yandaşı mısın? Yoksa avukatı mısın?
Ben nerede demişim fahri trafik müfettişi makbuzu ile polislere verilen aynı diye? Aynı olsa nolur olmasa nolur, senin amacın ne? Burada açılan konu makbuz mu? Adam haksız bir ceza yemiş gelmiş burada konu açmış, sen ne anlatıyorsun, hapis cezası alıyormuş muş. Kim almış hapis cezasını. Ver adamın yediği cezanın parasını, git sok ceza yazanı da hadi sokabiliyorsan.
Verdiğim haber 2018 yılına ait, önce bir gözlük al, ondan sonra forumu doğru kullan.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NörofizyologCezayı yazan FTM
Büyük ihtimal plakayı yanlış gördü ve olayla hiç ilgisi olmayan , başka şehirde yaşayan bana ceza geldi..FTM suçlu olur mu hiç ? Ben suçluyum...
FTM ler tespit ettikleri ihlalleri cep telefonu uygulamasında plaka, marka, cins, renk tarih, saat bilgileri ile girer. FTM lerin girdiği bu bilgiler araca ait sistemdeki bilgilerle uyuşmadığında cezaya dönüştürülmeden arşive kaldırılır.
Sizin verdiğiniz bilgilere göre beyazla siyah kadar, otobüs ile suv tarzı araç sınıf farkı bariz hatalar var iken cezaya dönüştürülmesi ilginç.
Bu daha ziyade kamera görüntüsünden tespit edilen ihlalde hatalı plaka okunmasından olabilir. Kardeşimin bi aracına bir kaç yıl önce marka ve renk hatası olan (görüntü kayıtlı) bir ceza tebligatı gelmişti.Trafik denetlemeye gidip görüntü kaydından plakada hatalı okuma olduğu ortaya çıkmıştı ve mahkeme sürecine geçmeden iptal ettirmişti.
-
Dostum sen bölgene istinaden trafik denetleme şube müdürlüğüne gidip göster belki mahkemeye kalmadan iptal ederler büyük ihtimalle ftm evraklarını giren memurun gözünden kaçmış olabilir -
FTM olmayı bir süredir düşünüyorum. Kurallar listesine baktım.
- Emniyet şeridinden gidenler, yol işaretlerine uymayanlar. (taralı alandan geçmek, sürekli çizgiden trafiğe kaynak yapmak vs)
- Kasksız motosiklet sürücüleri.
- Kaldırımdan süren motorsiklet sürücüleri. (bir yakınımın kolunu kırdılar.)
- Kaldırıma parkedenler.
- Ters yöne girenler.
- Yaya geçitlerinde yayaya yol vermeyenler.
Bana yeter. Zulme karşı sessiz kalmamak adına bir gün müracaat edeceğim.
-
Hocam yorma kendini öyle bir ön yargı var ki kıramazsın... Uygulama yaparsın dertlenirler "burası orta doğu mu ne çevirmesi derler" uygulama yapmazsın "polis yattığı yerden maaş alıyor derler" ne yapsan olmaz... Hani meşhur fıkra var ya o hesap DERLER YAPMASAN DA YAPTI DERLERRRR...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar bende aracım için gps sistemi kurmak istiyorum tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Bursa'da uzaktan tanıdığım bir FTM var. Bu Gargamel'i bir gün birisi fena benzetecek. Bekliyorum...
İşlek olmayan bir yolda, iki market ve bir iki yiyecek dükkanı var. Kaldırıma teker çıkarıp karısını bekleyen adama gider bulaşır. Yaşına hürmeten adam alttan aldıkça, bu herif kadının yanında işi uzatır.
Kendisi aynı haltı her gün yer ama...
Artık bunlardan kesinlikle resimli kanıt istenmesi gerekiyor. Beyan uslu ceza çağ dışı kalmış bir ceza yöntemi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X