Şimdi Ara

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
0
Favori
4.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: optimist0626

Bırakın kudursunlar mı ? Kimsenin kudurduğu yok kendinizi kandırıyorsunuz.

Ülke çoğunluğu Müslüman gayet açık buna bir itirazınız mı var ?

Amerikada düne kadar hemcinsler evlenemiyordu , Biz gericiyiz ya koskoca Amerika bile düne kadar yasaklıyordu bunu.
    Amerika buna izin vermeden önce neden böyle insanlar çıkıp kendilerini savunmadılar ? Şimdi Amerika da izin verildi , büyük ülke tabi bizimde yapmamız gerek.Bu düşünce mi yani şimdi ortaya çıkmanıza sebep olan.
    Daha önce neden biriniz bile çıkıp savunmadı bu insanları ?

Ayrıca son kez diyorum şunu anlayın artık.Müslümanlığı , İslamı tam yaşamayan , kötü Müslümanlar üzerinden yargılamayın.Bu sizin acizliğinizdir , kolaya kaçar kötü örnekler toplar kötülemek için kullanırsınız.Halbuki aslı asla öyle değildir.

Bak birader, bi insan dinini kendi bireysel sınırlarını aşarak yaşıyorsa o dini doğru yaşamıyordur. Ve ülkemizde senin gibi müslüman olduğunu iddia edip başkalarının özgürlüğüne laf eden çok büyük bi güruh var. Aynı zamanda polisi görünce namaza duran hırsızlar var. Müşrik doluyuz. Kimse bu yozlaşmış zihniyete bağlı kalmak zorunda değil. Ben sana oruç tutamazsın diyebilir miyim? Sen de Hristiyan birine şükran gününü yasaklayabilir misin?
    Kısaca başlatmayın artık inanç kisvesi altında yobazlığınıza, yeter. Biz de müslümanız. Kimsenin eşcinselliği sizi etkilemez, kimsenin evlenme hakkına köstek olamazsınız. Dininizi kendinize yaşayın, başkasına gölge etmeyin.
    Ben müslümanım, eşcinsel değilim, bu karar beni zerre olsun etkilemiyor.
    ABD'de bu hak 35 eyalette zaten vardı bunu da belirteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yaşın kaç bilmiyorum, Müslümanları gerici olarak görüyorsun galiba söylediklerin bu yönde.

Birincisi ben düşüncemi söyledim ,sizi ilgilendiren bi cümle kurduğumu düşünmüyorum.
    İkincisi de tarih kitapları okuyun derim. Geçmişte Müslüman bilim adamlarının neler yaptıklarını, bilime katkılarını bir görün.
    İnsanlar eş olarak yaratılmıştır, bu yüzden eşcinselliğin yasağı sadece İslama göre değil insanın doğasına, yaşam tarzına terstir. Neyi savunursanız savunun, herkes istediğini yapmakta özgür, fakat bizde düşüncemizi ifade etmekte özgürüz.

Profesör Caner Taslaman ı takip etmeni de öneririm, bi siz zekisiniz çünkü adamlar profesör olsun Müslümansa cahildir öyle değil mi ? Eriyecekmişiz 😆 bence de siz yanacaksınız diyeyim bende.

Edit: İmla

Caner Taslaman konusuna katılıyorum, takip ediyorum ve cidden çok değerli bir insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

- eşcinsel degilsiniz ve eşcinselliği şiddele savunuyorsunuz,(bakın eşicinsellerin haklarını savunmakla eşcinselliği savunmak apayrı şeylerdir, siz eşcinselliğ savunuyorsunuz), bu durumda savundugunuz şeyi yapmıyorsunuz demektir, buda 2 yüzlülüktür

eşcinsellik savunulmaz ki ? Gündüz içip mi geldiniz ? Erkek veya kadın olmak savunulur mu ? Erkek hakları ve kadın hakları savunulur.Eşcinsel özgürlüğünü savunuyoruz biz.Özgür olmalılar diyoruz bir kadın-erkek ilişkisi kadar normal olmalı diyoruz.

Dünyanın en ez suç oranı olan insanların en mutlu oldugu İsveç deki Norveç deki gibi el ele gezebilsinler diyoruz.. Ama sizin gibi düşünenler yüzünden türkiye asla böyle bir ülke olamayacak.Hep karanlık 3. dünya ülkesi olmaya devam edicek.. İran Irak suriye vs gibi..

• Ben Müslüman olduğumu iddia etmiyorum.Açık ve net söylüyorum Müslümanım zaten.Benim dinime el uzatıp laf etmek haddiniz değil.Ben de onlara el uzatıp laf etmedim.
    Konuda anlatmaya çalıştığım şey şudur;
    -Eşcinsel olana bişey demiyorum.İstediklerini yaşasınlar fakat topluma açık olarak değil. Çoçuklar gördükleri şeyi örnek alırlar , kim çocuğunun öyle olmasını ister ayrı bir konu.Onlara bu durumu normalmiş gibi gösteremeyiz.
    Bunu savunmamı beklemeyin.Savunmam , ama karşı çıkmam.Asalım keselim yaşatmayalım demiyoruz.Zaten o kadar cani insanlar da değiliz.O iznin Türkiye de olmaması daha sağlıklı diyorum olay bu.Sağa sola çekmeyin şu konuyu.

Ya biz anlatamıyoruz , ya da siz anlamak istemiyorsunuz.

Konu ABD de bu hakkın olup olmaması değil.Bizim insanımız bi olay olmadan çıkıp bir şeyler yapmıyor.Bu haber oldu diye sokağa çıkanlar oldu.Neden , bu haberi mi beklediler çıkmak için asıl soru bu.

• Bu geçen günkü İngilteredeki onur yürüyüşünden.. Polisler destek olmak için yüzlerini boyadılar ve yürüyüşe katıldılar.Sevgi ve barış mesajları içinde yürüyüş sona erdi...

Buda bugun ki İstanbul onur yürüşünden... Polis plastik mermi ve gaz ile çoluk çocuk sivil demeden saldırıya geçti yaralılar var...

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor

Yine bugun ki yürüyüşten , ayakkabısını giymek için yere oturan birine polis 1 metreden plastik mermi sıkıyor...

https://www.facebook.com/KameraSokak/videos/585608814915697/

Yurtdısına çıktıgımda nerelisin dediklerinde türküm diyemiyorum.. Sizin gibi bagnazların yüzünden.. İğrenç bir devlet olduk çıktık.

• Çünkü bu ülkede eşcinsel olan her türlü zorlukla yaşamak zorunda, katledilenlerin haddi hesabı yok, bi cesarete ihtiyaçları vardı.
    Evlenmeleri çocuğunu eşcinselliğe özendirmez merak etme, nasıl aşık olacağın kişi, hobilerini falan seçemiyosan bunu da seçemezsin, olacaksa olur. O insanların hakkı bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: serafon

quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

Tipik geri kalmis ve geri kalmaya mahkum bir orta dogu ulkesi oldugumuzu kanitlayan bir konu. Aferin size devam boyle lut kavmiymis, suymus aferin size 1400 yil geride takilin siz. Dunyanin geri kalani size her zaman gulecek, siz de hayali obur dunyada intikam alacaginizi dusunmeye devam edin

Ya varsa!

Eğer varsa lut kavmine yaptığını cesareti varsa şimdiki abd'ye de yapar. Hep beraber göreceğiz helak melak olacak mı bakalım.

Eşcinselliği kimse desteklemiyor, yaygınlaşmalı demiyor, fakat bu dünyaya bir kere gelip de eşcinsel olmak isteyen birine neden engel olunur? Sana ne? Sen karınla birliktesin diye seni lanetleyen bir din olduğunu düşün bu sebeple helak ediliyorsun. Bu tamamen hormon bozukluğu olabilir. Bir takıntı olabilir yada gerçekten bir istek de olabilir. Sizin dininiz yasaklıyorsa yapmayın o zaman size karışan var mı?

Yukarıda da edepsizce yazılmış bir yorum var, aile terbiyesinden yoksun adam burada eşcinsel olunca marsa koloni mi kuracağız diyor. Eşcinsel olup olmamakla ne alakası varsa bunun. Eşcinsellik yasaklanınca bunu isteyen %1'den az bir kesim mahrum kalır. Olan bu. Eşcinsel olan adamın bilime katkı yapmayacağını nereden çıkarttınız onu da anlamadım? Zaten sizin islamınıza göre insanlık dünyadan dışarı çıkamaz, çıkması saçma olur. Bu sebeple kıyamet önümüzdeki 100 yıl içerisinde kopması lazım yoksa müslümanlar başka gezegenlerde ne namaz kılabilir ne kurban kesebilir ne oruç tutabilir. Herşey dünyaya göre belirlenmiş. Bunları fazla takmayın kafaya ;).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 28 Haziran 2015; 19:23:33 >

• quote:

siz daha en başından çuvallıyorsunuz, eşcinsellik kadın veya erkek olmak gibi birşey degildir, evrim buna karşı, din buna karşı, mantık buna karşı, eşcinselligi bir cins gibi normal görmekte nedir.

batı özentiliginiz gözünüzü kör etmiş, erkekler başka erkeklerin önünde domalınca ve bunu normal görmeye başlayınca bir anda 1. dünya ülkesimi olup marsa kolonimi kurmaya başlıyacagız
    böylemi gelişip modernleşecegiz, olay bumudur yani,
    nasıl bir anlayıştır, nasıl bir sapkınlıktır bu

apış arasıyla beynin yer degişmedi dedigimde"oda ne demek" diyorsunuz
    kendi kendinize göstermiş oldunuz

--------------

..parfüm, şemsiye, yüksek topuklar, eşcinsellik ve küvet!
    aah şu ortaçağ fokurtusu!
    Fransız ihtilali! özgürlük, eşitlik, modernite teraneleri.
    bir masal vardı hani, gökkuşağının altından geçen kızların erkek, erkeklerin kıza dönüştüğü masal..
    bir de naylon gökkuşağının altında duranlar var, sizler, kendi kendini geliştremeyen batı özentileri...
    ve onları alkışlayanlar
    geldik geldik bir istasyona vardık... şimdiki masalda bir tren var, yolcular var...
    ve bir de öküz adayı insanlar var...
    hadi, etiketler fora!

öncelikle

Şikâyetiniz başarıyla iletildi

sonra konuya dönersek eşcinsellik erkek veya kadın olmak gibi birşeydir.Evrim veya doğa buna karşı değil..

Doğada eşcinsellik primatlardan bağırsak solucanlarına kadar birçok canlının yer aldığı 500'ü kesin belgelenmiş, yaklaşık 1500 türden bahsedilmektedir.2009 yılında yayımlanan science daily makalesinde göre; aynı cinsiyetteki hayvanlar arasındaki cinsel ilişkiler hayvanlar aleminde evrensel bir olgu olduğunu ve türler arasında da yaygın bir şekilde görüldüğünü göstermiştir.Görmezlikten gelinmiş eşcinsel davranışlara bir örnek de, Druce Bagemihl'in kaleme aldığı ve açıkladığı zürâfâlarda her on çiftleşmeden dokuzunun erkekler arasında olduğudur.Resimdeki iki erkek zürafa kenyada yıllardır takip edilen 2 erkek eşcinsel çift

Lezbiyen maymunlar

Gay atlar

Gay aslanlar

EVRİMSEL ŞARTLANMA OLABİLİR
    East Carolina Üniversitesi antropoloğu Linda Wolfe, cinselliğin insanlar ve hayvanlarda salt olarak bir zevk eylemi olabileceği varsayımının da kabul görmesi gerektiğini savunuyor. Buna karşılık, bilim insanları homoseksüelliğin salt zevk eyleminin ötesinde evrim açısından bazı avantajlar sağladığının da altını çiziyor. Homoseksüelliğin temeli olan hemcinslerin birlikteliği, seks dışında da düşmanlara karşı güç birliği yapmak anlamına geliyor.

Martı türlerinde gözlenen eşcinsellik, bireyler arası ilginç bir ilişkiyi ortaya koymaktadır. Dişi martılar, erkeklerin yetersizliği veya sayıca azlığına tepki olarak, erkeklerle çiftleşmekte ve yavru üretmekte; ancak yavrulara başka bir dişiyle ortak olarak bakmaktadırlar. Bu sırada aralarında cinsel ilişkiye benzer davranışlar da görülmüştür. Yani erkek, sadece bir üreme aracı olarak görülmekte, gerçek eş olaraksa aynı cinsiyetin bireyleri (bu martı türü için dişiler) görülmektedir. Yukarıdaki tanımlarımız dahilinde, bu kuşların cinsiyeti dişidir, toplumsal cinsiyet açısından erkeklerle çiftleşmeleri beklenmektedir; ancak cinsel yönelimleri lezbiyenliktir (dişiler arası eşcinsellik).

lezbiyen bir çift ( Diomedeidae Albatros)

Eşcinsel bonobo maymunları. Eşcinsel seks, daha teknik ifadesiyle "üreme amaçlı olmayan cinsel faaliyet" bonobolarda çok sık görülmektedir. Bu tür seks, popülasyon içerisindeki gerilimi azaltmak ve stres atmak için yapılır.

Birçok böcek türünde eşcinsellik sıkça görülmektedir. Bu cinsel faaliyet, erkekler veya dişiler arasında olabilir.

Ne oldu olmadı senin iş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 28 Haziran 2015; 19:14:42 >

• insanlar istediği cinsel tercihde bulunabilir. eminim eşcinsellerden daha çok zarar vermişizdir heterolar olarak milletin kızına kardeşine.

tiksinmek falan o ayrı. sonuçta hetero olmamızda burdan geliyor. tiksinmesek sıkıntı olur zaten aynı şekilde onlarda hoşuma giden şeyi yapıyorlar.

bu ve bu tarz kişinin kendi yaşamını ilgilendiren, yada inançlı ise inandığı şeyle arasında olan şeyleri memleket meselesi yaparsak kör cahil ülke olmaya devam ederiz. zaten öyleyiz, bugün ayrı bi ispat edildi. adamlar zamanında yaşanmış kendileri için acı bi olayı anmak için bu yürüyüşü yapıyorlar.

bunları dert edip üzerine vahşileşen her heteroseksüel insan ölse , bu dünya daha iyi ve temiz bi yer olur orası kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulmel -- 28 Haziran 2015; 19:18:09 >
  • Evlilik falan bunlarla boşuna uğraşmasınlar bence, bunun şiddetli geçimsizliği var, mahkemesi var, boşanması var varoğlu var, boşuna bürokrasi.

Bu arada eşcinsel çiftlerin hepsi Modern Family'deki Cameron ve Mitchell gibi olacaksa ülkeye şenlik gelecektir.

• Devian kullanıcısına yanıt
    ornekleriniz bildiginiz en buyuk rakamdan daha fazla canlı içerisindeki istisnalardir, şikayette etseniz, minicik istisnalarin arkasinada sığınsaniz escinselligin bir anormallik olduğu gercegini değiştirmez.

• quote:

Yaşın kaç bilmiyorum, Müslümanları gerici olarak görüyorsun galiba söylediklerin bu yönde.

Birincisi ben düşüncemi söyledim ,sizi ilgilendiren bi cümle kurduğumu düşünmüyorum.
    İkincisi de tarih kitapları okuyun derim. Geçmişte Müslüman bilim adamlarının neler yaptıklarını, bilime katkılarını bir görün.
    İnsanlar eş olarak yaratılmıştır, bu yüzden eşcinselliğin yasağı sadece İslama göre değil insanın doğasına, yaşam tarzına terstir. Neyi savunursanız savunun, herkes istediğini yapmakta özgür, fakat bizde düşüncemizi ifade etmekte özgürüz.

Profesör Caner Taslaman ı takip etmeni de öneririm, bi siz zekisiniz çünkü adamlar profesör olsun Müslümansa cahildir öyle değil mi ? Eriyecekmişiz 😆 bence de siz yanacaksınız diyeyim bende.

Edit: İmla

Caner Taslaman'ı hala müslüman sananlarlar var. Caner bey bir deisttir kendince tanrı'yı kanıtlayan bazı tezleri var bunlara sözüm yok, bence kendi içinde açıkları var ama girmeyeceğim o konuya. Saygıdeğer muhterem kardeşimiz evrimi de destekliyor, evrimi yaradılış hipoteziyle de bağdaştırarak örneği az bulunur bir işe imza atıyor. Gerçi deist tanrısına göre evrim mümkün teistik tanrıya göre değil.

Söylediğim gibi gücü yetiyorsa abd'yi de helak eder zaten dert etmeyin.

Eşcinsellik aynı mastürbasyon gibi evrimsel bir süreçte oluşmuştur bilip bilmeden sallaması kolay tabi. Sen bi organizma üret. Sonra bozuk çalışınca lanetle ve helak et. Sizin tanrınızın çalışma prensibi bu. 3 dinde de aynı saçmalık var. Budizm gibi dinlere canım feda. Eşcinsellik de bu bozuk çalışmalardan biri size göre. Bunu kimse desteklemez zaten fakat bu bir özgürlüktür. Eşcinsel olun faydalı diyen yok, bu özgürlüktür diyen var. Sizin sadist tanrınızın hoşuna gitmedi diye elin hristiyanına, şintoistine dil uzatma halkınız da yok. İsteyen istediğini yapar. Siz eşcinsellere sapık deyip helak olmalarını haklı bulursanız ben de sizin gibi yobaz dindarlara dil uzatırım.

• quote:

ornekleriniz bildiginiz en buyuk rakamdan daha fazla canlı içerisindeki istisnalardir, şikayette etseniz, minicik istisnalarin arkasinada sığınsaniz escinselligin bir anormallik olduğu gercegini değiştirmez.

minicik istisnalar ? Anormallik 50 tane cariye almaktır... Anormallik evlatlığının karısına göz koymaktır... Anormallik 8 yaşında ayşeleri eş diye almaktır. (pedofili de oluyor tabi).. Siz bu anormalliğin peşinden din diye gidiyorsunuz... Anormallik inandıgı seyi bagırıp kafa kesmektir.Anormallik kadın dövmektir.Anormallik biz oruçluyken sen sigara içemessin diyip karşı tarafı linç etmektir. Sen anormalliğin göbeginde yaşıyorsun be güzelim.. Gaylerin anormalliği sizin yanınızda hiç kalır.

• Bana zararı olmadıkları sürece hiçbir sıkıntı yok.
  • Caner Taslaman'ın Müslüman olmadığına dair ispatınız varsa Buyrun sergileyin.
    İftar programında İslam ile ilgili konuşan ve Kur'an ı yorumlayan insan Hristiyan mı ?

Diğer konuda size cevap vermeyeceğim. Dinle alaycı tavrınız seviyenizi belirliyor. Şu kendinizi üstün görme, sadece ben düşünüyorum, ben soruşturdum bunlar sorgusuz inanıyor fikrini kafanızdan atın artık. Sadece siz yoksunuz bu dünyada. Ve sizin Kalan insanlardan bi üstünlüğünüz de yok.Ayrıca neden hep kötü örnekleri gösteriyorsunuz Müslümanlık hakkında ,işinize gelmiyorsa söyleyin bilelim.

• Devian kullanıcısına yanıt
    Saydiklarinda anormalliktir, normaldir dedigimi hatırlamıyorum, kulp takmaya calisma, tutmaz.

• ABD Lut Kavmi gibi helak olabilir.

• Ben bir müslümanım ve kitabımda bunun yasaklandığı açıkça var, bir müslüman olarak bunu desteklemem asla. Ancak eş cinsel ya da değil saygı duymak zorundayım, bu yüzden bunu da eleştiremem.
  • Kimse doğuştan eşcinsel doğmuyor. Şu safsatayı bir kenara koyun. Eşcinsellik bir hormonel hastalık, eksiklik veya fazlalık olarak hayat devam ettikçe ortaya çıkar. Kimi zaman yenilen içilenden, kimi zaman çevresel faktörler, kimi zaman baskılar, bazen de tamamen psikolojik sebeplerden.

Bu olaya karşı çıkmak ise yobazlıktan başka bir şey değil. O insanların hayatlarına karışıyorsanız kendince İslam kuralları koyan IŞİD'den farkınız kalmaz. Ha eşcinsel beraberlik yaşayana karışmışsın, ha oruç tutmayana saygısızlık yapmışsın, ha "sana göre" İslam'a uygun davranmayanın kafasını kesmişsin. Hiçbir farkı yok. Dinini nasıl yaşadığını başkaları da biliyorsa, show haline getirdiysen, yanlış yoldasın demektir. Cinsel hayatını aynı şekilde "ben eşcinselim" diyip show, popülarite malzemesi haline getirdiysen yine yanlış yoldasın. İşin en kötüsü ise; başkasının hayatını dini veya cinsel yönden sorguluyorsan diğer tarafta en sıcak yerden yerin zaten hazır, merak etme..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Caner Taslaman'ın Müslüman olmadığına dair ispatınız varsa Buyrun sergileyin.
    İftar programında İslam ile ilgili konuşan ve Kur'an ı yorumlayan insan Hristiyan mı ?

Diğer konuda size cevap vermeyeceğim. Dinle alaycı tavrınız seviyenizi belirliyor. Şu kendinizi üstün görme, sadece ben düşünüyorum, ben soruşturdum bunlar sorgusuz inanıyor fikrini kafanızdan atın artık. Sadece siz yoksunuz bu dünyada. Ve sizin Kalan insanlardan bi üstünlüğünüz de yok.Ayrıca neden hep kötü örnekleri gösteriyorsunuz Müslümanlık hakkında ,işinize gelmiyorsa söyleyin bilelim.

Hadisleri inkar ediyor bu nasıl müslümanlık?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.