Şimdi Ara

Fabrikanın Yarısını Ücretsiz İzne Ayırdılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce konu açmıştım biliyorsunuz bel fıtığıyla ilgili, 2 gün rapor vermişti doktor (üniversite hastanesine gitme hatasını yapmıştım, asistan doktorların en fazla iki gün rapor verme yetkisi varmış), iki hafta ise fabrika yıllık izin hakkımı kullandırdı. İki hafta geçince işe başlamam gerekiyordu, çünkü en fazla o kadar hakkım vardı, geçen hafta bitti yıllık iznim. Fakat geçen hafta öğrendim ki 1 hafta uzatmışlar iznimi; ücretsiz izin yazmışlar. İyi bari dedim, en azından haftaya başlarım, fakat öğrendim ki bu hafta da ücretsiz izin yazmışlar. Telefon açarak sorduğumda öğrendim ki fabrikanın yarısına ücretsiz izin yazmışlar. Aslında anlamam gerekiyordu, çünkü işyerinden birçok arkadaşın köylerinde veya memleketlerinde çekilmiş fotoğraflarını görüyordum sosyal medyada, kuşkulanmak aklımın ucundan bile geçmemişti, bunların mesaide olmaları gerekmiyor muydu diye düşünmemiştim. Fabrikanın yarısını bu ay ücretsiz izne ayırmışlar çünkü sipariş yokmuş. Patron ayın 23'ünde gelecekmiş, o gün ise bütün işçilere ücretsiz izin verilecekmiş, fabrika 1 hafta boyunca hiç çalışmayacakmış aksi birşey söylenmezse! Patron ayın 23'ünde gelecek çünkü burada değil, burada değil çünkü çalıştığım şirketin sadece burada değil onlarca fabrikası var, yurtdışındaki farklı ülkelerde de fabrikaları var, Türkiye şirket sıralamasında ilk 200'ün içinde büyüklük olarak.

Geçen sene de yüzlerce kişi çıkarmışlardı fakat geçtiğimiz yaz mevsiminde işçi alımları olmuştu işler açıldığı için. Son birkaç aydır ise bazı makinaları kapatmışlardı. Ve bu ay ise ücretsiz izne çıkarmışlar fabrikanın yarısını. Çeyrek asırdır çalışan abilerimizin ablalarımızın söylediğine göre ilk defa böyle birşey oluyormuş. Hatta onların zamanlarında Pazar günü bile mesai yaptırıyorlarmış işlerin yoğunluğundan. İlk defa böyle birşey oluyormuş.

Ve benim üç bankaya kredi borçlarım var, maaşımın yarısı bankalara gidiyor, kirada oturuyorum tek olarak, tek yaşıyorum.

Yandım diyebilirim, içimi bir korku kapladı. Gece sabaha karşı saat 4-5 civarlarında yatıyorum fakat sabahın 8-9'unda kalkıyorum, yani uyuyamıyorum. Bu ilginç çünkü ben uykuyu çok severim, normalde uyanmakta zorlanırım, yataktan zor kalkan biriyimdir, fakat son günlerde uyuyamıyorum, çok az uyuyorum, içimde bir huzursuzluk var..

• dua et çoluk çocuğun yok, ya osaydı o zaman yanmıştın esas

üretim istihdam bunlar kolay işler değildir birde patrona sor bakalım günde kaç saat uyuyor ? inan bana senin kadar bile uyuyamıyordur ve patronun yerinde olmak istemezsin,

o fabrikaları ayakta tutmak kolaymı sanıyorsun onunda milyon dolarlık kredileri vardır bankalarda yani uzaktan hoş gelir farklı görünür herşey

bugün dünyada bir sermaye koymak risk almak istihdam yaratmak bunlar artık kolay işler değil ayakta kalabilen partonların her zorluğa rağmen istihdam sağlayabilen işçisini son ana kadar taşıyabilen patronların ellerinden öpmek gerek
  • Asgari ücrete gelecek olan zam öncesi işci çıkartma starejesi bu işçiler kendi isteği ile çıkarlarsa tazminat almaları gerekmez. Ücretsiz izin ile yapılan birikim harcanmaya başlar kimse çok fazla dayanamaz. Kendi isteyi ile çıkarlar. Üç beş yıl aynı yerde çalışıp maaşına zam hak edenlere öncelik verilir.

Bir iş yerinde çok fazla işçi çıkıyor çok fazla işçi alınıyorsa, işci alımın kriterleri yüksek değilse o işten de iş verenden de hayır gelmez. Ağır sanayi bir işe baş vurdum metallerin erdirildiği potalar var hattaneler filan çok berbat bir yerdi , 120 sorudan oluşan 5 şıktan oluşan testi 40 dk çözmemi istemişlerdi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vomitory

dua et çoluk çocuğun yok, ya osaydı o zaman yanmıştın esas

üretim istihdam bunlar kolay işler değildir birde patrona sor bakalım günde kaç saat uyuyor ? inan bana senin kadar bile uyuyamıyordur ve patronun yerinde olmak istemezsin,

o fabrikaları ayakta tutmak kolaymı sanıyorsun onunda milyon dolarlık kredileri vardır bankalarda yani uzaktan hoş gelir farklı görünür herşey

bugün dünyada bir sermaye koymak risk almak istihdam yaratmak bunlar artık kolay işler değil ayakta kalabilen partonların her zorluğa rağmen istihdam sağlayabilen işçisini son ana kadar taşıyabilen patronların ellerinden öpmek gerek
    Yaş 32 ama hala bekarım hocam, evlilik hayalim var fakat bugün dedim kendi kendime olm bak, iki senedir kaloriferleri hiç açmadan oturuyorsun evde tek yaşadığın için, ya evli olsaydın, nasıl karşılayacaktın masrafları. Fakat işin acı yönü şu ki bekar olduğum halde icralık olma korkum var, 1 aydır çalışmıyom, tabii bunum iki haftası yıllık izin hakkım, haftaya baktığımda 1 hafta daha uzatacaklardır ücretsiz izni, bu sefer bütün fabrikaya vereceklerdir, umarım yılbaşından sonra işe başlarım, fakat ona rağmen tam ödemeleri yapamıcam bankalara... Şimdi geçici iş arıyom o yüzden, fakat iş ilanlarının altlarındaki yorumların fazlalılığını görünce karamsarlığım artıyor, çok işsiz var gerçekten..

Haklısın hocam, patron olmak karşıdan göründüğü gibi değildir elbette, psikolojik baskıyı hayal bile edemem. Sabır ve başarılar dilerim kendisine, onun başarısı istihdama yansayacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Asgari ücrete gelecek olan zam öncesi işci çıkartma starejesi bu işçiler kendi isteği ile çıkarlarsa tazminat almaları gerekmez. Ücretsiz izin ile yapılan birikim harcanmaya başlar kimse çok fazla dayanamaz. Kendi isteyi ile çıkarlar. Üç beş yıl aynı yerde çalışıp maaşına zam hak edenlere öncelik verilir.

Bir iş yerinde çok fazla işçi çıkıyor çok fazla işçi alınıyorsa, işci alımın kriterleri yüksek değilse o işten de iş verenden de hayır gelmez. Ağır sanayi bir işe baş vurdum metallerin erdirildiği potalar var hattaneler filan çok berbat bir yerdi , 120 sorudan oluşan 5 şıktan oluşan testi 40 dk çözmemi istemişlerdi...
    Doğru diyorsun hocam. Olan bizim borçların ödemesine oluyor.

Bunları bilsek de elden birşey gelmiyor hocam, iş diyoruz, ekmek diyoruz, çalışıyoruz.. Yani şimdi işyerleri öyle yapıyor diye de düzgün işyeri mi arıcaz.. Benim kira var, krediler var, cart curt var, mesai yapmam lazım..

• git çay kek iç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 18 Aralık 2019; 10:18:52 >
  • Türkiyeye noldu yahu dedemin 6 çocuğu var hepsini tek başına büyütüp evlendirmiş tek maaşla. Şimdi evlenemiyoruz bile. Sorun ne bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar daha iyi günler diyenler var.Bunları iyi günlerse biz bitmişiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strawberry Fields Forever

Türkiyeye noldu yahu dedemin 6 çocuğu var hepsini tek başına büyütüp evlendirmiş tek maaşla. Şimdi evlenemiyoruz bile. Sorun ne bilmiyorum
    Dedeyi falan bırak annem bile zamanında tek başına büyüttü bizi, dört kardeşiz. Şimdi ise annem gil memlekette yaşıyor hala, üstelik kardeşim öğretmen, diğer kardeşim sanayide amele olarak çalışıyor, yani toplam 3 maaş var, anca o şekilde geçiniyorlarmış insan gibi, MR çekilmek için özel hastaneye gidecektim 200 TL yardım edebildiler anca, sadece o kadar edebildikleri için üzüldüler, annemin üzüntüsünü görünce vazgeçtim parayı almaktan, şu an devlet hastanesinden almış olduğum randevuyu bekliyorum 1 aydır. 15 sene önce annem tek başına ev geçindirirken şimdi 3 maaşla geçiniyorlar, ona rağmen bu şekilde oldu yani. Ben amele olduğum için ve tek başıma kirada yaşadığım için zorlanıyorum, yaş 32 diyorum, bu saatten sonra 2-3 kişi bekar evinde kalarak huzurumu bozmayayım diyorum ama böyle giderse şartlar değişecek, alcam yanıma birkaç kişi. Orta yaş olmuşum hala 2-3 kişilik bekar evinde yaşayacağım. Ve borcu borçla kapatmamın tek sebebi kredi çekerek ikinci el motosiklet almamdı. Araba demiyorum bak, motosiklet, hem de ikinci el, dandik Çin malı birşey, yani üzerinde Türk şirketinin ismi var ama tamamen Çin malı, sadece isim hakkını almış. Türkiye şartları dedenin zamanında olduğu gibi, annemin zamanında olduğu gibi değil maalesef. Ve şu anki şartlara rağmen siyasilerin ekonomi övgülerini görünce kafayı yiyecek gibi oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Bunlar daha iyi günler diyenler var.Bunları iyi günlerse biz bitmişiz
    Şimdi bizim devlet iyi kötü buluyor bir yerlerden sıcak para, biraz da arazi veya kurum satarak para sokuyor piyasaya, günü kurtarıyor. Fakat devlet harcamaları azalmadığı için sıcak para akışının devam etmesi gerekiyor, e bu bir yerde tıkandığı zaman n'olacak, hepimiz yanacaz, o saatten sonra TRT veya diğer basın organlarının füze haberleri, tank haberleri, operasyon haberleri, diğer ülkelere koyduğumuz delikanlı postası haberleri de günü kurtaramayacak. Yani evet, aslında bunlar daha iyi günlerimiz, umarım daha kötü olmaz diyelim tabii, çünkü bu iş hepimizi olumsuz etkiliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.