Şimdi Ara

FABRİKA AÇMAKLA İŞSİZLİK ÇÖZÜLÜR MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çözülür diyenleri Gebze otobüs duraklarına davet ediyorum. Suriyeliler olduğu halde hala işçi bulamıyorlar. Her yerde işçi ilanı var.

Not: Asgari ücretten fazlaca bir şey veriyorlardı şimdi aklımda değil. Yol yemek vs fabrikadan. İşsiz olan gitsin çalışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz iş beğenmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 10 Ocak 2021; 12:32:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

Ülke güllük gülistanlık

Biz iş beğenmiyoruz

Güllük gülistanlık demedim ama iş beğenmiyorsunuz dedim. Hem fabrika kurulsun deniyor hem işçi bulunmuyor. Var olan fabrikalar işçi sıkıntısı çekerken yenileri nasıl açılsın. Bu şuna benziyor: Var olan camileri doldurmadan yenilerini açmaya.

• Onlar işçi aramıyorlar; kimisi keriz ariyor, kimisi de nitelikli eleman arıyor. Çoğusu da hem keriz hem de nitelikli olan birilerini arıyor. Türkiye'de bir işverenin keriz de bulması, nitelikli eleman da bulması kolay değil. Hem keriz hem de nitelikli olan bir eleman bulması ise hiç kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Mayıs 2017; 21:7:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

Onlar işçi aramıyorlar; kimisi keriz ariyor, kimisi de nitelikli eleman arıyor. Çoğusu da hem keriz hem de nitelikli olan birilerini arıyor. Türkiye'de bir işverenin keriz de bulması, nitelikli eleman da bulması kolay değil. Hem keriz hem de nitelikli olan bir eleman bulması ise hiç kolay değil.

Çözdün olayı değil mi?

Geçen de yine Gebze'de bir işverenin konuşmasına şahit oldum. Adam diyor ki ben tanımadığım adama tabi asgari ücret verecem. Önce güvenimi kazansın 6 ay çalışsın işi öğrensin zaten anca o zaman bana para kazandırıyor diyor. Fakat adam işi öğrenmeden parayı az bulup çekip gidiyor. Kimse masal anlatmasın. Türkiye biraz refahı bulunca artık ayak işlerini yapmaz oldu. Herkes sahadan kaçıyor. Masabaşı iş peşinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 25 Mayıs 2017; 21:10:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

quote:

Orijinalden alıntı: asau

Onlar işçi aramıyorlar; kimisi keriz ariyor, kimisi de nitelikli eleman arıyor. Çoğusu da hem keriz hem de nitelikli olan birilerini arıyor. Türkiye'de bir işverenin keriz de bulması, nitelikli eleman da bulması kolay değil. Hem keriz hem de nitelikli olan bir eleman bulması ise hiç kolay değil.

Çözdün olayı değil mi?

Geçen de yine Gebze'de bir işverenin konuşmasına şahit oldum. Adam diyor ki ben tanımadığım adama tabi asgari ücret verecem. Önce güvenimi kazansın 6 ay çalışsın işi öğrensin zaten anca o zaman bana para kazandırıyor diyor. Fakat adam işi öğrenmeden parayı az bulup çekip gidiyor. Kimse masal anlatmasın. Türkiye biraz refahı bulunca artık ayak işlerini yapmaz oldu. Herkes sahadan kaçıyor. Masabaşı iş peşinde.

Haklısın, Şahin de hep serçe ayağıma gelsin derdinde...

• Türkiyede ekonomik kriz yok işsizlik yok asıl ekonomik kriz avrupada var

İş var iş beğenen yok

Dh ergenleri bunları anlamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 25 Mayıs 2017; 20:13:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu halk gençlik rahata alıştı ellerinde facebook instagram . fabrika öyle mi .. ben 1 gün çalıştım çıktım bana diyor ki telefonu dolaba kitle akşam 2 saat zorunlu mesai ağır iş birde. birde bana mı öyle geldi bilmiyorum devamlı aynı iş montaj dediler ulan o iş adamı verem eder makina yapması lazım yani makinanın bile canı sıkılır patlar isyan eder .. aldığın parada az . millet nerede çalışsam asgari ücret alıcam diyor rahat işe kaçıyor. bana 3k verselerdi ben o işte çalışırdım. asgari ücrete oranın bırak işi sesi bile çekilmezdi. vericeksin güzel bir maaş çalışma süresinide kısa tutacaksın bak bakayım işçiler kuyruk olmuyor mu ama sen beni çinlinin bile gelmeyeceği yerde 10 12 saat çalıştırır asgari ücret üzerinden hesaplarsan kusura bakma kimse gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 26 Mayıs 2017; 8:25:27 >
  • Maaş dağılımında adaletsizlik var da o yüzden.. adam bakıyor bir tarafta masa başı tüm gün oturan kişi aylık 2,500 alıyor diğer tarafta fabrikada tüm gün ağır işte terlemiş yorulmuş kişi 1,400 asgari ücret alıyor. Tabi haliyle ilk durumu ister bundan doğal bir şey yok. Fabrikalar maaş konusunda çok pinti davranıyor.
  • hazır konu fabrika iken bende yazayım iş beğenmiyorsunuz diyenlere. gerçi ben kendi mesleğimi buralarda yapamadığım için mecburen 7 8 senedir bu işi yapıyorum imkan olduğu sürece yapmaya calısıyorum..özellikle 2000 2200 rakımlı dağdaki heslerde 3 yıl geçirdikten sonra hani şu çok iş beğenenler ama nedense bize begenmiyor diyenler sizin ayağınız çamur olsa eve gidersiniz..3 yılda 50 60 kişi yollamışımdır öyle ;)
    forumda özel güvenlikçi varmıdır bilemem varsa bence okusun gecenlerde burda kayyum atanmış bir fabrikaya özel güvenlikçi alınacak .sorumlu müdür güzel ve genç bir bayan doluştuk 30 kişi hanımefendi mal seçiyor muhtemelen migros manav reyonu sanıyor. kendilerine çok profesyonel prezentabl diksiyonu düzgün eğrisi kamburu olmayan atletik e tabii yakışıklı temiz yüzlü 3 güvenlik alacagından bahsediyor. bu bayan ben dahil 3 kişiyi begendi.geri kalanları yolladı.hemen geçtik görev yerine tabi ben hemen baktım sağına soluna önce nöbet saatlerinden başladım.

gece 24-08 nobet sabah çık 16:24 e gel ertesi gün 08:00 16 00 :24:08 bu şekilde dön. (keriz nöbeti)
    siz gece karının koynunda yatacaksınız bizimkilerle kapıcı yatacak herhalde
    (insan kaynakları müdürne dedim)
    artık arada hep 8 saat istirahat var uyuyabilirsen uyursun haftada 1 gün izin
    aylık mesai 32 saat
    silah zimmetli ama silahlı görev hakedişi yok
    beyler bayanlar 3 ay deneyecekmiş bu süre zarfında sigorta yok (sgk elhamdülillah kardeşliğiyle yatacak herhalde dedim güvenlik firmasının sorumlusuna.)
    22 şirket aracı takip edilecek km ler alınacak yazılacak cizilecek
    servisler kontrol edilecek boş mu girdi dolu mu çıktı dolu girdiyse boş mu çıktı içinde kim vardı şu bu
    devriyeler sabit..
    servis var güya emme gün içi birken kayıt evrakları tutanakları idari ofise götürüp teslim ediyorsun ve yarım saat hesap veriyorsun hatta gün içi benim yanımda o da ordaymış gibi anlatıyorsun yoksa yollamıyorlar.hissedecek his çok önemli. fabrika değil kışla sanki.. servis babanın oğlu değil beklemiyor atla dolmuşa
    e tabi dolmuş parası milli beraberliğimizle ödenmiyor para lazım..
    pazar günü nöbetleri mesai farkı olması lazım YOK
    Bayramlar gündüz için ayrı mesai
    gece nöbeti için ise ayrı mesai olması lazım YOK

Düz maaş 1404 tl

şimdi bu forumdaki işbeğenmiyorsunuzmatikçiler.. gelin benim memlekete ben size ev vereceğim burda benim dediğim gibi çalışın..
    ulan arkadaş bende diyorum bu yalamatik adam onca parti yalaması yandaş haramcı varken niye beni aradı meğersem keriz ararmış silkelemeye..
    3 ay deneyeceklerdi ben onları 3 saat nöbet tutarak denedim bitti...
    çok meraklı olan varsa gelsin çalışsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: bluraydisk

hazır konu fabrika iken bende yazayım iş beğenmiyorsunuz diyenlere. gerçi ben kendi mesleğimi buralarda yapamadığım için mecburen 7 8 senedir bu işi yapıyorum imkan olduğu sürece yapmaya calısıyorum..özellikle 2000 2200 rakımlı dağdaki heslerde 3 yıl geçirdikten sonra hani şu çok iş beğenenler ama nedense bize begenmiyor diyenler sizin ayağınız çamur olsa eve gidersiniz..3 yılda 50 60 kişi yollamışımdır öyle ;)
    forumda özel güvenlikçi varmıdır bilemem varsa bence okusun gecenlerde burda kayyum atanmış bir fabrikaya özel güvenlikçi alınacak .sorumlu müdür güzel ve genç bir bayan doluştuk 30 kişi hanımefendi mal seçiyor muhtemelen migros manav reyonu sanıyor. kendilerine çok profesyonel prezentabl diksiyonu düzgün eğrisi kamburu olmayan atletik e tabii yakışıklı temiz yüzlü 3 güvenlik alacagından bahsediyor. bu bayan ben dahil 3 kişiyi begendi.geri kalanları yolladı.hemen geçtik görev yerine tabi ben hemen baktım sağına soluna önce nöbet saatlerinden başladım.

gece 24-08 nobet sabah çık 16:24 e gel ertesi gün 08:00 16 00 :24:08 bu şekilde dön. (keriz nöbeti)
    siz gece karının koynunda yatacaksınız bizimkilerle kapıcı yatacak herhalde
    (insan kaynakları müdürne dedim)
    artık arada hep 8 saat istirahat var uyuyabilirsen uyursun haftada 1 gün izin
    aylık mesai 32 saat
    silah zimmetli ama silahlı görev hakedişi yok
    beyler bayanlar 3 ay deneyecekmiş bu süre zarfında sigorta yok (sgk elhamdülillah kardeşliğiyle yatacak herhalde dedim güvenlik firmasının sorumlusuna.)
    22 şirket aracı takip edilecek km ler alınacak yazılacak cizilecek
    servisler kontrol edilecek boş mu girdi dolu mu çıktı dolu girdiyse boş mu çıktı içinde kim vardı şu bu
    devriyeler sabit..
    servis var güya emme gün içi birken kayıt evrakları tutanakları idari ofise götürüp teslim ediyorsun ve yarım saat hesap veriyorsun hatta gün içi benim yanımda o da ordaymış gibi anlatıyorsun yoksa yollamıyorlar.hissedecek his çok önemli. fabrika değil kışla sanki.. servis babanın oğlu değil beklemiyor atla dolmuşa
    e tabi dolmuş parası milli beraberliğimizle ödenmiyor para lazım..
    pazar günü nöbetleri mesai farkı olması lazım YOK
    Bayramlar gündüz için ayrı mesai
    gece nöbeti için ise ayrı mesai olması lazım YOK

Düz maaş 1404 tl

şimdi bu forumdaki işbeğenmiyorsunuzmatikçiler.. gelin benim memlekete ben size ev vereceğim burda benim dediğim gibi çalışın..
    ulan arkadaş bende diyorum bu yalamatik adam onca parti yalaması yandaş haramcı varken niye beni aradı meğersem keriz ararmış silkelemeye..
    3 ay deneyeceklerdi ben onları 3 saat nöbet tutarak denedim bitti...
    çok meraklı olan varsa gelsin çalışsın...

Bende 2. haziranda 10 yıl olacak büyük bi kurumda özel güvenliğim proje silahlı ama silahlar devlete hibe edildi 1 yıl kadar önce

Çok fazla ayrıntıya girmek istemiyorum siz zaten bi çok şeyi ayrıntılı yazmuşsınız ama davulun sesi uzaktan hoş gelir diye boşuna söylememiş büyüklerimizi,bizim millet hep iyi düşünmeye alıştırılmış yanlış olduğunu bilse bile böyle düşünmeye devam ediyo hatta

Fabrika açmakla işsizlik bitmez belki ama yeni iş imkanları sunarak hem üretim yapmış olursun hemde işsizliğin rekor seviyede olduğu ülkemizde vatandaşına en azından iş vererek geçinmesine yardımcı olmuş olursun

Çok düşünerek yazdığım için uzun ve düşük bi yazı oldu kusura bakmayın :)

• Böyle diyerek bir yere varamazsın. Eğer bunu gerekli düzenlemeleri yaparak halka sunarsan çok rahat verim alırsın.

• dışarya satıp euro dolar gelmesi lazım
  • Ben şu an bi fabrika da beyaz yaka olarak çalışıyorum. Burda çalışan işçiler asgari ücrete başlasa bile sendika var. 2000 tl falan oluyor maaşları en kötüsünün. Her fabrika böyle olsa insanlar niye çalışmasın. Gürültüde var toz da ama kimse şikayetçi değil. Ben bi kaç yerde çalıştım. Sağcısı solcusu , ateisti dincisi hiç farketmiyor; patronlar işçileri bir makine gibi demirbaş gibi parayla aldığı köle gibi görüyorlar. Sen gitsen 50 tane adam dikilir kapıma mantığındalar. İşi bilen yalama olan (çok nadirdir olmayanı) 8 10 kafa eleman seçip şef müdür yapıyorlar gerisine köpek muamelesi yapıyorlar. 100 patrondan 1 2 tanesi böyle değildir ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Türkiye'de şu an yapılmayacak tek şey işçilik....
  • Çözülmez. Zira iş çok, insanlar iş beğenmiyor diyerek işsizliğin aslında milletin "üşengeçliğinden" kaynaklandığını söylemek hem akılsızlıktır, hem de yılların iktisat bilmini çöpe atmaktır.

Zira iş her şeyini sadece işverenin belirleyeceği bir şey değildir. Ama nasılsa bizde "işveren her daim üstündür" anlayışı gelmiş oturmuş. İşi alacak, çalışacak olanın iş beğenmeme hakkı da vardır. İşveren çalışacak işçi bulamıyorsa, çıkıp "yaa iş çok, beğenmiyorlar verdiğim işi" diyerek çalışacak işçiyi köle gibi görüyorsa, o işveren ağa ruhlu, kendisini bir şey sanan birisinden fazlası değildir. Çünkü cidden işçi arayan işveren, çalışma ortamını iyileştirir, maaşları artırır.

Zaten bizdeki işsizliğin sebebi iş beğenmeyenler falan değil. Kim bu düşünceyi yayıyorsa yalan söylüyor. Olumsuz ekonomik durum bu işsizliğin sebebi.

• Turkiyede issizligin nedeni insanlarin calismasiyla calismamasi arasinda fark olmamasidir. Durum boyle olunca istedigin kadar fabrika ac farketmez. Turkiye ekonomisi de duzelmez.

Fabrika adama oyle bir para veriyor ki kopru altinda yatan adama sabah erken kalkmak ve 8 saat calisma disinda hic birsey getirmiyor. Ee adam da aptal degil, gider kopru altinda yatar en azindan kendini yormaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

Ülke güllük gülistanlık

Biz iş beğenmiyoruz

Güllük gülistanlık demedim ama iş beğenmiyorsunuz dedim. Hem fabrika kurulsun deniyor hem işçi bulunmuyor. Var olan fabrikalar işçi sıkıntısı çekerken yenileri nasıl açılsın. Bu şuna benziyor: Var olan camileri doldurmadan yenilerini açmaya.

kaç kere fabrikada çalıştın ben 18 yaşımdayken girdim 9 saat sonra istifa bastım calısılacak iş değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen neden gebzeye açıyorsun bütün fabrikaları erzincan ?

çok meraklıysan ağır metal soluyarak taşlama yapabilirsin ?

voc'den soluyarak ölmek istersen çalışabilirsin ?

yada saati 5 liradan 5-6 saat mesai yapabilirsin.

maaşında 5 ile 10 arasında yatar.

oldu mu aktroll
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.