Şimdi Ara

F3JP mi Monster T75S96S4 mü?Yardım pls.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 aydır araştırıyorum bu laptobları ve yakın zamanda birtane almak üzereyim.Aslında G1 almayı istiyordum ama daha sonra F3JP nin fiyat/performans açısından daha mantıklı olduğu ve bana yeticeğine karar verdim.Tabiki ardından Santa Rosalı sistemler piyasaya çıktı ve tam bu zamanlarda ben monster t75s96s4 ü keşfettim.Sitesinde yazdıgına göre asus üretimi bir laptop.Power4Gear gibi asusa mahsus yardımcı programları destekliyor ve kasasındaki hotkey tuşları f3jp dekiyle aynı.Yani kısaca toplama bir asus alabileceğimi düşündüm bi anda :)8600GS ekran kartının 8600GT den daha az perfomans gosterdigini biliyorum ama sanırım bunu farkedebilecek oyunu oynayacagımı sanmıyorum ve en azından f3jp den daha performanslı oldugunu biliyorum.Bütçem 2500ytl civarında ve bu paraya bundan daha iyisini bulabilir miyim?Siz bu monster ı tavsiye eder misiniz bana ?Eksiklikleri , kronik arızaları varsa bana bildirir misiniz ? Yoksa f3jp yi mi tavsiye edersiniz.Ederseniz neden ? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 2 Temmuz 2007; 20:56:35 >

• ben asus-monster'ı kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim . ayrıca f3jp de hatalı bir klavyeye denk gelme riskin çok fazla . monster'da ise ufacık bir sorunda direk teknik destek alabiliyorsun .
  • Aslında kafamda bu asus-monster hakkında birkaç soru var. 1-Asus'un kendi laptoplarının yanında gönderdiği drivers&utilities cd si bu cihazlada birlikte geliyor mu? Gelmiyorsa asusun sitesinden bu programları indirip yüklesem kabul eder değil mi? 2-Malum bu monsterlar 6-cell pille geliyorlar. Arzu edersek bunun yerine 9-cell pille yollarlar mı?Yollayamazlarsa ben bu cihaza uygun 9-cell bir pili nerden temin edebilirim.3- Asusun sitesini gezerken g1s nin indirilebilecek ek programları kısmında 64 bit işletim sistemi için olan kısma girdigimde desteğin olmadıgını gordum.Yani şimdi ben bu monster a 64 bit vista yüklersem power4gear ve vs programlarını kullanamayacak mıyım?Yoksa yanında cd geliyorsa 64 sistem için olanlarıda var mı? Bu model Hakkındaki ısınma problemleri dogru mu? Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Yeniden teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 2 Temmuz 2007; 21:17:13 >
  • -Aynı cd tabiki olmaz. Markalı notebook almanın avantajı da driver cd destegi ve kendi işletim sistemi destegi vardır. Yani yeni bi windows kuracaksın yapacagin is baslangıcta f9 a basmak ve masaüstünü görmek. Driver lar dahil hersey sana hazırlanır. İşte marka

- Asus un tüm programları tabi uymaz ama bazı programlar zaten ortaktır örnegin power4gear programının dell pc de de calistigini duydum yani bu notebook kontrol programı sonucta.

-Asus maalesef bu konuda baya bi kendini üstün sevyede koruyacak gibi.
    Pilleri 9cell
    Monster a sonradan pil takman yada alırken 9cell takma durumun yok

- 64 bit destegi zayıf her markanın hemen hemen. Driver konusunda sıkıntı çekmezsin ama ek uygulamaların hepsinin 64 bit versionu yok.

Bu arada monster santa rosa ları asus üretmiyor sadece kasası ASUS .

Ama asus un kendi modellerinin hiçbiriyle aynı kalitede degil
    Bana daha basit geliyor diyebilirim monster a ürettigi kasalar.

• Bilgilerin için çok teşekkür ederim.Sanırım bu üstün santa rosa performansını 4 saat pil ömrü yerine 2.5 saat pil ömrüne değişebilirim.Olmadı 40$ a bi pil daha alır 2 tane taşırım :D Zaten 64 bit işletim sisteminin farklarını bana gösterebilecek bi uygulama kullanacağımı sanmıyorum.32 bit vista yüklesemde olur. Drives&utilities cdsinden kastım tamamen aynısı değildi tabiki.Sadece içinde aynı uygulamalar ve driverlar olsun yeter:D Kafama takılanlar bunlardı açıkcası bunların dışında cihazdan ve f3jp ye tercih etmemden bi şüphem yoktu.Ama şimdi senin sayende dikkat etmem gereken bir husus daha buldum.Kasa kalitesi! :D Gerçekten dediğin gibi basit bi üretimmi?Kalitesi tartışılır mı ? Biraz pimpirikliyimdir de :D Çokta önemli değilse gözardı edebilirim nede olsa bu fiyata kasanın içindekiler birer hazine :D Tekrar teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 2 Temmuz 2007; 21:54:31 >
  • Ya bişey daha ekliyim de tam net olarak alamadım cevabı içime kurtu düştü :D İşletimsiz sistemsiz geliyo ama yinede yanında driverların ve porgramların oldugu bi cd gonderiyorlar değil mi :D Bide yedek parça kısmında adaptör 25 dolar diyo. Biraz salak bi soru olucak ama yoksa bu aletin yanında adaptor vermiyorlar mı ? :D
  • ASUS, MONSTER ile mukayese edilmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lenovo mu acer mi ? arada kaldım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi neden bi anda bu kadar sert ve kesin bir yazıydı bu ve neden aglayan surat koydun ? Monster magduru falan mısın ? Bilgilendirirsen cok sevinirim.Birde bu yazdıgında asusu mu savundun monsterı mı tam anlayamadım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 2 Temmuz 2007; 23:02:43 >
  • ben birkaç açıklama yapayım . tekrar hatırlatayım önce ben Asus-Monster marka olan s96s serisi dizüstünü kullanıyorum . (2.2 ghz işlemci , 2 gb ram ve 160 gb hdd ile )
    bundan önce asus a6jc , monster w15 , monster-asus s96j , hp dv9097 , asus f3jp , toshiba a100-599 kullandım . daha bir sürü ürünü de inceleme şansım oldu ( yurtta kaldığım için gördüğüm yerde yakalayıp aletin içini dışına çıkarıyorum)
    öncelikle toshibanın kasası diğer modellerle kıyasanamayacak bir malzemeye sahip . ancak ben bu sağlamlığın gereksizlik düzeyinde olduğunu düşünüyorum (kendi kullanım şeklimi düşünürsek tabi) yani bence bir öğrenciye zırhlı BMW almak gibi birşey . asuslar şu ana kadar kullandığım en iyi anakarta ve yazılım desteğine sahip makinalardı . klavye olarak da benim çok hoşuma gidiyorlar . gerek esneklik düzeyi gerek tuşların sağlamlığı ve kaplamasıyla şu anki s96s dizüstümün klavyesini hiç bir dizüstüne değişmem .
    ürünün kasa kalitesine ve görüntüsüne gelince ; hepinizin bildiği gibi G serisi hariç asus 15.4" ekranlarda standart bir tasarım izliyor genellikle . bu da onlardan birisi ki bana kalsa ben iyice kutu gibi olması taraftarıyım . süsü ve gereksiz kıvrımları sevmiyorum . kasa sağlamlığı ve malzemesi diğer asus modelleriyle aynı . genellikle toplama bilgisayar olarak anıldığı için bazı arkadaşlar aletini içinin diğer asus modellerinden daha kolay açıldığını ve bunun da sağlamlığı azalttığını düşünüyorlar sanırım . kesinlikle öyle bir şey yok . tabi ki alttan ve üstten yeterince bastırırsanız cihaz esner ancak bu her modelde var .
    asuslarda benim en sevdiğim özellik fanın neredeyse ses çıkaramamsı . santa rosa ve yeni mimari oluşunun da etkisi vardır eminim ancak ürün kesinlikle ısınmıyor . sistemi zorladığınızda da fan çok sessiz bir şekilde devreye giriyor . şu anda ürün 2 gündür açık , internette ve elimle aynı sıcaklıkta .
    ekran kalitesinden bahsedeyim ; şu anki en parlak ekranlı dizüstüler asusun G serisi dizüstüleri ve clevonun ürettiği dizüstüler . clevoyu monster w15 adı altında tanıyoruz . bunların ekran parlaklık değerleri 700:1 (bu genellikle çok düşük ms li yeni tft ekranlarda kullanılan bir parlaklık düzeyi , dizüstü için en iyisi ), asusun s96s ve diğer 15.4" modellerinde kullandığı parlaklık değeri 400:1 dir . yani kısaca asusun hiç bir modelinden kasa ve ekran olarak geri kalmayan bir ürün bu . şimdi soracaksınız "neden o zaman bu fiyat farkları" diye . bu da güzel ülkemizin büyük markalara karşı yalakalığı ve her türlü vergiyi bizden almaya çalışması ile ilgili bir durum . yani kesinlikle ürünle ilgili bir kalite tavizi yok .
    yazılımlara gelelim . ürünün yanında işletim sistemi olmadığı için sürücüler kurulu gelmiyor . ben benim kutumdan çıkan cdleri sayayım : nero , asus drvier , asus guide , asus dvd, asus media direct , asus birşey daha (kusura bakmayın ),intel pro wireless , vga sürücüsü (xp için) . bir de bu yeni seri için olan sürücü cd sinde çok hoş bir program var ,adı instALL . bu programa tıkladığınız zaman bilgisayardaki donanımı ve yazılımları tarıyor , ne gerekliyse kendisi kuruyor .ancak cd deki vga sürücüsü sorunlu olduğu için onu ayrıca verilen cd den yüklemeniz gerekecek . yani herşeyin yazılımı var içiniz rahat olsun .
    64 bit desteğine gelince vista 64 bit için neredeyse hiç bir şey yok , ancak hemen hiç bir modelde yok .
    şimdi yeni bir soru daha farkettim onu da cevaplayayım : ürünün yanında adaptör veriyorlar .

bu ürünle ilgili en fazla 2 sorun yaşayabilirsiniz .1 : harici hopörlör satın almak zorunda kalabilirsiniz çünkü ses çıkışı tıpkı diğer asuslar gibi pek de önemsenmemiş ve eski bir dell , toshiba , inventec kullanıcısıysanız hayal kırıklığınıa uğrayabilirsiniz.
    2.sorun sanırım bana özgü . çünkü daha önceki s96j modelinde de yaşanmış ve kolaylıkla çözülmüştü ancak ben hala bulamadım çözümü . sorun şu : hdd den çalışmadığı zamanlarda çok çok ince bir ses geliyor . bu sesi bir ayar yaparak kolayca yok edebiliyorduk ancak ben hala bulamadım onu .

bazı arkadaşlar geforce 8600gt ile geforce 8600 gs arasındaki farkı sormuş . öncelikle 8600gt alacaklar dikkat etsin bazı firmalar ısınmalara önlem olsun diye ddr2 ram kullanıyormuş. 2 ekran kartı arasında detaylı bilgilere ve karşılaştırmalara google'da "8600 gt vs 8600 gs review test" yazarak ulaşabilirsiniz .
    bir de bu üründe hdmi ve turbomemory özellikleri yok .ancak turbomemory sadece bilgisayarın aşçılışını hızlandıran bir detay olduğu için ben pek ilgilenmedim . hdmi'a gelince , zaten öğrenciğim nerede bulacağım da hdmi destekli televizyonu ? o yüzden bu detayları sorun etmedim .
    kendi testlerimi henüz yapamadım ne yazık ki ancak need for speed carbon , colin mcrae rally 2005 ve oblivion son ayarlarda ve takılmadan çalışıyor . carbon'un geforcelarla arasının iyi olmadığını takipçi arkadaşlar bilir , geforce 8600gs ile ben 40 fps nin üstüne çıktım . kısacası ürünü çok beklemek istemeyenler için tavsiye ederim ancak illaki beklemek istiyorum diyenler de 8600gt için o kadar beklemek yerine 8800 e yönelmeliler (bütçesi uygun olanlar tabi).

f3jp ye gelince ; ilk çıktığında ekran kartı ve pil ömrü ile çok tutulmuştu ancak daha sonra klavyesindeki sorunlar nedeniyle ( ve de asus servisinin bol bol zorluk çıkarmasıyla) pek tercih edilmeyen bir model oldu . bu saatten sonra uzun süreli kullanım için dizüstü almak isteyenlerin dirctx10 lu modellere yönelmesi ben de daha karlı olur .

ArGoN® , elimden geldğimce yanıtlamaya çalıştım . hangisini alırsan al şimdiden hayırlı olsun ve aramıza hoşgeldin .

• Arkadaşım öncelikle gerçekten bu ayrıntılı bilgiler için çok teşekkür ederim bu kadar ilgilenilecegimi tahmin etmiyordum.Yazdıkların sayesinde kafamdaki dusuncelerle tamamen ortusturebilecegim dusunceler olustu ve cok mutlu oldum.Gercekten dedigin gibi asus un garanti servisi degisti degiseli(asus turkiye oldu) cok sorun yaratıyor. Zira arkadasımın f3jc si 3 kez garantiye gitti 1 ay içinde. Şu an hala garantide. 2. sinde sonra kasanın 3 ayrı yerinde bariz kırıkla geri geldi degisim istedik.Nolucak bilmioyurz. Kısacası ayıp. Monster a geri donersek , artık pek suphem kalmadı sayende. Zaten f3jp nin sistem ozellikleri bu fiyat ve bu özelliklerin fazlasıyla altında.Boyle bir fiyat/performans oranı için 9 cell pili bile feda ederim cokta onemli degil acıkcası.8600GS ile GT arasında 3dmark06 da test yapmışlar (google dan arastırdım ayzdıgın gibi) yaklasık 400-600 puan arası degisiyor.Cokta fazla deil acıkcası.Hani su sekilde fazla deil gidipte 3.5-4 milyara g1 alacagıma 2.5 milyara bunu alırım daha iyi.Degil ömi ? :)Hoparlor konusuna gelince gercekten yeni model bir hp kullandım ve (sanırım JBL hoparlor vardı ustunde) nerdeyse bnm 4+1 masaustu sistemim kadar kaliteli bir sesi vardı ama bnm için cokta onemli deil zira bende yurtta oldugum için genelde kulaklık kullanıyorum.Lazım olursa hoparlorleri baglayı veririm:) Gercekten cok tesekkur ederim ilgin(iz) için :) Hoşbulduk :) İnş memnun kalırım cihazdan %90 ihtimalle alıcam sanırım bu t75s96s4 u.Hayırlısıyla 10 u gibi alırsam buraya onunla ilgili goruslerimide yazarım :)Tekrar teşekkür ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 3 Temmuz 2007; 1:02:46 >

• Birde henüz şimdi gördüm.Sanırım turbomemory li ve 8600GS yerine GT ekran kartı olan modeller bu s96s serisinden sonraki partide gelicekler demiş bir fokusbilgisayar yetkilisi.3 haziranda yazmışlar bunu ve 1-1.5 ay içinde gelicegi soylenmiş.Peki bu 8600GT ekran kartlı modellerden asus kasasıyla uretilicek olan varmı acaba yine ? Sizcd GS yerine GT almak için beklemeye değer mi ? Turbomemory yi sormuyorum bile cok gerekli oldugu kanısında degilim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 3 Temmuz 2007; 3:25:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArGoN®

Birde henüz şimdi gördüm.Sanırım turbomemory li ve 8600GS yerine GT ekran kartı olan modeller bu s96s serisinden sonraki partide gelicekler demiş bir fokusbilgisayar yetkilisi.3 haziranda yazmışlar bunu ve 1-1.5 ay içinde gelicegi soylenmiş.Peki bu 8600GT ekran kartlı modellerden asus kasasıyla uretilicek olan varmı acaba yine ? Sizcd GS yerine GT almak için beklemeye değer mi ? Turbomemory yi sormuyorum bile cok gerekli oldugu kanısında degilim. Teşekkürler.

arkadasım bu sorunu da ben yanıtlıyım 8600gtlı modeller compal kasa ıle gelıcekler...ben monsterın bu modellerınden bırını kullanıorum ımzamda mevcut...kasa kalıtesı konusunda ben de cok memnunum...
    sure konusunda ıse 1 hafta once 15 gun ıle 1 ay acıklaması yapıldı.bunun sebebıde gumruk ıslerı dolasıyla gumrukten gecıs ıslemı tamamlandıgında gelıcekler yanı...

Ayrıca sana sunu solıyım ıstanbullu ısen yada ıstanbula gıtme ımkanın war ıse kalk gıt fokusshopa we yerınde gor ıcıne sınsın bu 1.si we ordakı hızmet anlayısını gor ıste o zaman dıerlerını bedava werseler almam dersın... eheheehh cok mu abarttım :D

• Çok teşekkür ederim :)Malesef İstanbullu değilim hatta hiç gitmedim :) Esasen Antalyada oturuyorum ve İzmirde okuyorum:)Compal kasalarla geliceklerse zaten beklememe hiç gerek yok zira monsterı tercih etmemin en buyuk sebeplerinden biri asus kasalı olması :D Neden bilmiyorum ama diger markalarda başka isimler altında aynı görevi gören programlar olsada power4gear programıyla aramda garip bi bağ oluştu :D 3-5 fps için hem 1 ay süre hemde asus yerine compaq kasayı tercih etmem dogrusu :) Ariyetten servis kalitesi dediğiniz kadar iyiyse zaten içimi rahatlatmaya yetti bile zira şu son 1 aydır dediğim gibi ASUS Türkiye garanti kapsamında arkadaşımın f3jc sine yapmadıgını bırakmadı :D Resmen kırıp yollamışlar var mı böyle bişey :D Tekrar çok teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArGoN® -- 3 Temmuz 2007; 4:02:23 >
  • tercıh meselesı sımdıden hayırlı olsun anlasılan monster aılesıne bır kısı daha gelıor... :) bende asus kasayı tıp olarak begenmedıgım ıcın compal almıstım :)
    alakasız olcakta ben de ızmırlıyım we ızmırde ogrencıyım deu ege iyte yasar ekonomı hangısındesın?

yazmayı unuttum serwıs kalıtesınde sunu solıyebılrım... olu pıksel wardı benım makınada cuma gonderdım yenı makına pazartesı oglen 12 de elımde ıdı...
    yıne sıparısı cumartesı werdım pazartesı gelebılır mı dedım... (saat 4 ıdı cumartesı gunu) tmm dedıler 5e kadar kargoya yetıstırdıler pazartesı makına elımde ıdı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekkkooo -- 3 Temmuz 2007; 4:05:00 >
  • Ekonomideyim bu sene 1. sınıf oldum end. tasarım okuyorum :D
  • Evet o servis işi gerçekten iyimiş Asus Türkiye ilk gödermemizde f3jc model laptobumuzu yaklaşık 17 gün içinde 2. gondermemizde ise 8 gün için geri yollayabildi.(Nerdeyse 2 güne 1 aramamıza rağmen)3. kez gitti bakalım ne zaman gelcek:D
  • monsterları iice araştır forumlardan cok şikayet war google e yaz monster araştr bak görüceksin
  • İlgin için çok teşekkür ederim ancak dediğin gibi internette "çok şikayet" bulamadım.Bence şikayetler kullanıcıdan kullanıcıya değişir.Mesela siz bir monster kullanıcısı mısınız ? Veya kullandıgınız laptobu bana iyi ve kotu yonleriyle anlatır mısınız ? Bu tavsiyenizi neye ve kime gore yazdınız bilmek isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ArGoN®

Evet o servis işi gerçekten iyimiş Asus Türkiye ilk gödermemizde f3jc model laptobumuzu yaklaşık 17 gün içinde 2. gondermemizde ise 8 gün için geri yollayabildi.(Nerdeyse 2 güne 1 aramamıza rağmen)3. kez gitti bakalım ne zaman gelcek:D

Kötü dediğin asus servisi

Ekranında 1 adet ölü piksel olan asus F3JP nin ekranını 15 dk da değiştirip, sahibine hemen geri vermiştir.
    Detaya Asus F3JP konusunda bakabilirsin.

Ben yukarıda dedidiginiz durumu beceriksizlik olarak nitelendirirsem kusura bakmasın kimse çünkü servis böyle kaliteli bir servistir .

Monster değiştirme hizmeti sunuyor neden sunuyor, çünkü makinalar hiçbir teste tutulmadan veriliyor ve dogal olarka makinada muhakkak sorun yaşıyorsunuz simdi sormak gerek sorunsuz makina mı iyi yoksa sorun çıkartan ama gerektiginde ürün değişimi yapan sorunlu bir makina mı .

Herneyse karar senin

• arkadaşlar kullandığınız ASUS-MONSTER ibaresi çok yanıltıcı. Kasa temini dışında marka yada üretici olarak monster ile hiçbir ilgisi yok asus'un. ...lütfen biraz daha dikkat.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.