Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
12
Favori
341.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bize zamaninda okuldayken bilgisayar derslerinde Fe klavye kullanma zorunlulugu getirdiler. Butun klavyeleri de Fe klavye yapmislardi.
    MEB boyle zorladi bizi dediler.
    Bize cok sacma geliyordu. Sanki gerikafalilik gibi.
    Ama o zamanki bilgisayar ogretmenimiz, bize oturup bi ders boyunca bu yaziyi okusaydi. Simdi sinifta en az bi kisi (ben) Fe klavye kullaniyor olurdum.
  • Daha bugün bunun muhabbeti vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikazeden


    quote:

    Orjinalden alıntı: HayatBoş

    Resmen geyik yapmışsınız. F klavye saçmalıktan başka birşey değil. Düşünün bir kere dos ortamına geçtiğiniz zaman sizin F klavyeniz hiç bi işe yaramayacak ve bilgisayar Q klavyedeki harflerin yerini hatırlayacaktır. Mesela bir Format komutu verebilmek için 80 tuşa basarak tek tek harf aramanız gerekir. Bios a girdiğinizde değişiklikleri kaydedip çıkmak için Y ve N tuşlarını bulmak için en az 20 tuşa basarsınız. Çünkü bios ayarlarında bilgisayar henüz F klavyeyi yüklemediği için tanımamaktadır. Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanıyordur. Ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamaz.



    Zaten her gün dosa gireriz ya ,dimi ama? Ayrıca "Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanıyordur. Ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamaz." buyurmuşsunuz.Fark ne allah aşkına ,aynı mantık değil mi? Mesnetsiz konuşmayalım lütfen!!!


    @kamikazeden sana katılıyorum. Günümüzde sanki hala dos'a giren varmış ta , Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanırmışta, ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamazmışta, mış mışta mış mış. Bu ne düz hatta düpedüz mantık. @HayatBoş arkadaş birde söylediğinin tersini kendine sorsana. Gerçi @kamikazeden arkadaşımız sormuş ama, cevap alabilir mi bilmem. Çünkü verilecek cevap yok. Fakat ortada bir bilimsel çalışma ve bu bilimsel çalışma neticesi ortaya çıkmış bir gerçek (F klavye) var. Bu gerçeği göz ardı etmemek gerekir. Türk dili ve Türkçe için en uygun harf dizilimi konusunda Sayın İhsan YENER ve ekibi çalışmalar yapmış ve ortaya bu çalışmanın neticesinde F klavyeyi çıkartmışlar. F klavye Türk Dili ve Türkçe yazılım (hatta İngilizce yazılımı konusunda bile ) en iyi klavye olarak ortaya çıkmış. Bilimsel çalışma yapanlar, Türkçe ve Türk Diline uygun olarak en iyi F klavyeyi bulmuşlar. İnatla Q klavyede ısrar etmenin anlamı ne anlayamıyorum. Olsa olsa yabancı sevdamız olabilir belki diye düşünüyorum. Yukarıda BİLİMSEL alıntı olarak bilgi veren @Akinci arkadaşımızın bizleri aydınlattığı verilere inanıyor, ona ve Sayın İhsan YENER' e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabey_53 -- 4 Ekim 2009; 5:40:33 >




  • Yukarıda belirttiğim konuları, forumun yeni erlerinden olduğumdan ve forumu karıştırarak yeni yeni vakıf olduğumdan dolayı cevaplamam biraz uzun sürdü (yaklaşık 3,5 sene kadar) ama; olsun dediğiniz gibi zararın neresinden dönülürse kardır.
  • Güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinci

    F Klavye miletimizin yani hepimizin malı. Benim yaptığım yeni bir şey değil, bizim klavyemiz var deyip bir kaç şeyi hatırlatmaktı. Zaten yazıda kaynakları belirttim.
    (Beni bir arkadaş gaza getirdi ama forumun arama özelliği çalışmıyor, bulamıyorum. ben de ona teşekkür ediyorum)



    arkadaşlar.. yapmayın.. Çin'de veya Tayvan üretilen, düzeni bile orada ayarlanan bir klavye nasıl biizm malımız olabilir?
    tamam İhsan beyi saygıyla anıyoruz.. Çok başarılı bir iş yapmıştır.. Türkçe karakterleri yerlerini ayarlamıştır.
    Ama Türkçe'ye Çin'de üretilen F klavyelerle sahip çıkılmaz..

    ama şu da var. Bırakın insanlar istedikleri klavyeyi kullansınlar..
    Q klavye kullanmak kimseyi Anti Türk,
    F klavyeyi kullanmak da kimseyi gerçek Türk yapmaz..
    eğer evimize Türk malı değil de Çin malı mallar alıyosak işte sorun orada demektir..

    Keşke Milli Eğitim Bakanlığımız klavyelerle uğraşacağına, tüm okulları Çanakkale'ye zorunlu olarak götürse de Milli Bilinci böyle verse öğrencilere..
    Oraya gitmişken de Seyit Onbaşı heykelinin neden papyonlu olduğunu soran bir öğrenciye de "oğlum bu heykeller Çin'de üretiliyor. Elin Çinlisi nerden bilsin bizim gariban Seyit Onbaşı'mızın kıyafetlerinin yırtık dökük olduğunu" diyebilse..

    ayrıca hepimiz office programları kullanıyoruz. Kısayolları f klavye de kullanmanın ne demek olduğunu da biliyoruz o zaman.. (Ctrl C, Ctrl V vs..)
    bahsettiğim şey şu : eğer teknolojiyi siz üretmiyor da dışardan alıyorsanız, onların kurallarına ister istemez uyarsınız. (bkz Almanlar da, Fransızlar da, Araplar da, Güney Afrikalılar da Q klavye kullanmaktadırlar.)
    ama üretelim kendi bilgisayarımızı, işletim sistemimizi, bios'umuzu, klavyemizi..
    hepimiz kullanalım.. sahip çıkalım..

    ama elin ürettiği bir şeyi değiştirip de bu bizimdir buna sahip çıkalım demek bence mantığa uygun değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umaykut -- 14 Ekim 2009; 12:39:08 >




  • Ne alakası var teknoloji üretmekle F klavye kullanmanın arasında. Aslı astarı Q değilde F klavye ile yazacağız ve gelecek kuşaklarımızın da kullanması için elimizden geleni yapacağız. Gerçi şimdiye kadar alışanlar ve Q ile yazmak isteyenler devam edebilirler. Ancak yeni alışacak nesiller için bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmış F klavyeyi kullandırmaya teşvik edelim ve ısrarla satıcıdan F klavye isteyelim. Madem alışmak ise F klavyeye alışsınlar. F klavyeyi değilde Q klavyeyi biz mi icat ettik te onu kullanmamızı istiyor bazı devletler. Adamlar bilmem kaç milyon Q klavyeyi toplamamak ve kendilerine mali külfet olmamak için yanlışlarında ısrar ediyorlar. Sanki yaptıkları herkesçe kabul görmüş gibi bize de dayatıyorlar Q klavye denilen ucubeyi. Alışanlara tabiki sözüm olamaz. Ama birde bir müddet F klavyeyi deneyin farkı fark edeceksiniz. Ayrıca her ne kadar elin ürettiği bile olsa, konu olan üretilen şey değil üretilenin Türk Diline uygun tasarımı. Benim istediğimi yaptıktan sonra ha Ahmet Usta, ha Mehmet Usta ne fark eder. Önemli olan benim onu, bana ayarlı en iyi şekilde kullanabilmem. Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabey_53 -- 14 Ekim 2009; 21:53:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabey_53

    Ne alakası var teknoloji üretmekle F klavye kullanmanın arasında. Aslı astarı Q değilde F klavye ile yazacağız ve gelecek kuşaklarımızın da kullanması için elimizden geleni yapacağız. Gerçi şimdiye kadar alışanlar ve Q ile yazmak isteyenler devam edebilirler. Ancak yeni alışacak nesiller için bilimsel çalışmalarla ortaya çıkmış F klavyeyi kullandırmaya teşvik edelim ve ısrarla satıcıdan F klavye isteyelim. Madem alışmak ise F klavyeye alışsınlar. F klavyeyi değilde Q klavyeyi biz mi icat ettik te onu kullanmamızı istiyor bazı devletler. Adamlar bilmem kaç milyon Q klavyeyi toplamamak ve kendilerine mali külfet olmamak için yanlışlarında ısrar ediyorlar. Sanki yaptıkları herkesçe kabul görmüş gibi bize de dayatıyorlar Q klavye denilen ucubeyi. Alışanlara tabiki sözüm olamaz. Ama birde bir müddet F klavyeyi deneyin farkı fark edeceksiniz. Ayrıca her ne kadar elin ürettiği bile olsa, konu olan üretilen şey değil üretilenin Türk Diline uygun tasarımı. Benim istediğimi yaptıktan sonra ha Ahmet Usta, ha Mehmet Usta ne fark eder. Önemli olan benim onu, bana ayarlı en iyi şekilde kullanabilmem. Saygılarımla...







  • vay be, eline sağlık teşekkürler
  • Q başladık Q devam edicez
  • keşke f klavye ile başlamış olsaydık.
    q klavye
  • benim için ikiside fark etmiyor ikisindede performansım harika ama şu bir gerçek F klavyede yazdığım on parmağı Q klavyede gerçekleştiremiyorum Çünkü F klavyenin tuşları parmaklara uyarlanmış gibi her birisi bir tuş üzerinde olduğundan dolayı yazma sürem birazdaha artıyor ama diğer arkadaşların dediği gibi Q Klavye bir çok yerde yarı yardımcımız oluyor bu yüzden ben Q klavye kullanıyorum bizi kandırmışlardı okulda çalıştığınız devlet dairelerinde F klavye kullanacaksınız buna alışın diye nedense ben birtane bile F klavye ile çalışan bir yer görmedim o yüzden tuttuğum klavye Q dur Q'dan şaşmam abi :D
  • dizüstü bilgisayar üreticileri türkiyeye sadece f klavyeli ürünler getirmeye başlarsa, bikaç sene sonra q klavye yerini f klavyeye bırakıcaktır. başka türlü hep q f'den daha çok tercih edilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uA006

    dizüstü bilgisayar üreticileri türkiyeye sadece f klavyeli ürünler getirmeye başlarsa, bikaç sene sonra q klavye yerini f klavyeye bırakıcaktır. başka türlü hep q f'den daha çok tercih edilir..


    Bir de yurda giren dizüstü bilgisayarlardaki klavyelerin de Q olduğu düşünülürse işimiz hayli zor. Çünkü bundan sonraki satışlar dizüstüler ağırlıklı. Öyle görünüyor.
  • F ile yazan çoğu kişi onparmak yazıyor on parmak demek zaten tuşlara bakmadan yazmak demek, o yüzden tuşların üzerindeki yazıların hiçbir manası olmadığı için ister a klavye olsun ister q olsun farketmez, ee her bilgisayarın klavye düzeni birkaç saniyede f olduğuna göre , hani heryerde q var işimize yarıyor diyenlerin hiçbir dayanakları kalmıyor.

    Ben f kullanıyorum çok çok memnunum ve bugüne kadar dışarda kullandığım bilgisayarların klavyeleri hep q klavyeydi ama hiç problem yaşamadım f yaptım devam ettim.
  • q klavyeyle başladım q ilede gider...

    F klavyeyi bulmak bile zor beaa...Hadi buldun diyelim bide alışıcaksın.Q ile durmak yok yola devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N-0NE

    q klavyeyle başladım q ilede gider...

    F klavyeyi bulmak bile zor beaa...Hadi buldun diyelim bide alışıcaksın.Q ile durmak yok yola devam



    madem öyle f on parmak kullanan yazar dakikada 150 kelime
    sende yerinde sayıklarsın.

    ne yapalım bu iş böyle,
    hani millet çıkar aya, biz gideriz yaya misali
  • Sanki devlet dairesinde tüm günüm yazı yazmakla geçiyo ya

    Dakikada 150 kelime yazsam ne olur 250 yazsam ne olur ? Msn-forumdan başka nereye yazıyoruzki ???
  • çok sağol güzel bir bilgilendirme olmuş eline sağlık.
  • Arkadaş demiş bana daha çok çalışsaydın diye. Ben uzun zamandır on parmak Q klavye ile yazıyorum açıkçası on parmak klavye öğrenme nedenim de ayrı bir hikaye.

    Ben on parmak yazı yazmayı Annem yüzünden öğrendim. Ben gece geç saatlere kadar bilgisayar ile uğraşıyordum. Annem ise ışığı görüp hep rahatsız ediyordu artık yat. Saat çok geç oldu. Ben ışığı kapatana kadar taciz ediyordu resmen ve bu beni deli ediyordu.

    Odanın ışığını kapatıyorum bu sefer klavyeyi göremiyorum. Işığı yakıyorum bu sefer Annem rahat bırakmıyor. Dedim ki en iyisi ben şu on parmak yazı yazmayı öğreneyim Annemin ruhu bile duymaz.

    Nihat Online diye eski bir programı buldum. Allah yazan arkadaştan Razı olsun. Bilgisayarımda Q olduğu için ve F klavyenin faydasını bilmediğim için Q ile başladım 1 hafada tüm tuşların yerini öğrendim ama yavaş yazıyordum. Sonra refleks haline geldi ve işi kaptım.

    Şuan için baya hızlı bir şekilde Q klavye kullanıyorum. Çoğu F klavye kullananlarda beni geçemiyordu. Ama şunu gördüm ki Yüksek hızlarda Türkçe metin ise Q klavyenin şansı yok arkadaşım.

    Ben o sınava girdiğimde En hızlı yazan Q bendim Q klavyeden baş vuru daha çoktu. Ama Rekorları hep F çiler yaptı. O zaman anladım Türkçe varsa işin içinde F klavye bilen daha baştan 20-30 kelime önden başlıyor.

    Gayet açık ve net. Şuanki aklım olsaydı gider F klavye öğrenirdim. Psikolojide Ket vurma diye bir olay vardır. bunun iki çeşiti var İleriye Ket vurma Geriye ket vurma ben bunları hep karıştırırım isim olarak ama şu bir gerçek. Öğrenmiş olduğun bir bilgi bazen yeni şeyleri öğrenmekte zorluk yaşatır.



    Sıfırdan F öğrenmeye çalışan biri Benden çok daha şanslı. Yukarıdaki Arkadaş yazmış sanki Devlet dairesinde tüm günüm yazı yazmakla geçiyor diye. Bu yanlış bir zihniyet.

    Senin sadece yazma hızındaki 10 kelimelik artış. Gün biterken 2-3 vatandaşın işini daha yapman demek. Adam 10 yıllık memur halen Kağnı hızında yazanlar var. Vallahi ben olsam hiç acımam atarım işten. O senin işin ise en hızlısı olmak zorundasın. Mesleğin açısından kendine yatırım yapacaksın.




  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.