Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
654
Cevap
12
Favori
341.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HayatBoş

    Resmen geyik yapmışsınız. F klavye saçmalıktan başka birşey değil. Düşünün bir kere dos ortamına geçtiğiniz zaman sizin F klavyeniz hiç bi işe yaramayacak ve bilgisayar Q klavyedeki harflerin yerini hatırlayacaktır. Mesela bir Format komutu verebilmek için 80 tuşa basarak tek tek harf aramanız gerekir. Bios a girdiğinizde değişiklikleri kaydedip çıkmak için Y ve N tuşlarını bulmak için en az 20 tuşa basarsınız. Çünkü bios ayarlarında bilgisayar henüz F klavyeyi yüklemediği için tanımamaktadır. Q klavyede F klavye ile 10 parmak yazı yazmayı bilen birisi zaten onu F ye çevirip kullanıyordur. Ama Q klavyeye alışkın bir insan F klavyeyi Q klavyeye çevirip de kullanamaz.


    sonuna kadar halısın, bilgisayar dünyası zaten dos tan ibaret değilmi?

    ne günlere kaldık yahu, adamlara kendi dillerine uygun bir klavye tasarlanmış, dünyada bir benzeri daha yok bunun hala dos ortamından bahsediyorlar sonrada bu kafayla sayısal çağa girmekten bahsederler




  • 1995-2000 yılları arası bol bol dos kullandım f klavyem ile.
    Autoexec.bat ta şu komutun olması yeterlidir.
    keyb tr,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys /id:440 (uyduruk Q Türkçe klavyede 440 yerine 179 vardır.)

    Windows ta iken DOS'a çıkmakta zaten problem yoktur, windowstaki klavye ayarı geçerlidir.
    2 yıl kadar kablosuz klavye kullanmıştım. Fakat uyduruk Q idi. (Piyasada kablosuzf F yoktu) Bende üzerine bantla harfleri yapıştırıp Fye çevirdim.
    Problem Dosta değil Biosta olabilir. Y ve N tuşlarının F klavyede D ve Z olduğunu bilmek yeter.
    Her ihtimal karşı klavyeni alt veya üstünde müsait bir yere 2-3 cm alanında ufak bir uyduruk Q etiketi yapıştırmıştım.Yalan olmasın kırk yılda bir lazım oluyordu.

    Etiket şu şekildeydi

    “1234567890*-,
    é!’^+%&/()=?_;
    QWERTYUIOPĞÜ
    ASDFGHJKLŞİ
    (>)<ZXCVBNMÖÇ.(:)

    1.satır normal 2. Satır shift le. 8-9 punto olarak bir kağıda bastırın ve klavyenizin bir yerine yapıştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Şubat 2006 9:22:50 >




  • Güzel çalışma tebrikler
  • Birkaç ufak değişiklik yaptım.
    Konuya destek vermek isteyen arkadaşlardan imzalarınızda referans göstermelerini rica ederim.

    [*link=http://forum.donanimhaber.com/m_5751161/mpage_1/key_//tm.htm#5770011]F klavye ve Uyduruk Q Türçe klavye karşılaştırması için tıklayın[/link*]

    (Sonda ve baştaki yıldızları * silin, profilinizde imza yazan yere yapıştırın.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 8 Şubat 2006 9:29:43 >
  • Q klavyem var ama windowstan klavye dilini F yaparak kullanıyorum. Aldığım klavyenin ne olduğu benim pek umrumda değil zaten bakmadan yazıyorum. F klavye almaktan çok F klavye kullanmayı öğrenmek lazım derim. 5 yıllık Q klavye kullandım ama 1 hafatada öğrendiğim F klavye ile eriştiğim hızın yarısı kadar değildi hızım. F klavye hem ingilizce yazarken hemde Türkçe yazarken bana hız kattı. Bana 5 yılda alamadığım mesafeyi 1 haftada kazandırdı. F klavyeyi Q klavyede öğrendim. 10 parmak öğretici programda zaten ekrana bakarken tuşların yerini görüyorsunuz. Ben tuşlara bakarak yazı yazan, ısrarla Q klavyeye devam eden arkadaşlarıma her zaman acırım. Çünki bu gerçekten bir konfor ve bunu yaşayamıyorlar.
    Q klavyede de bakmadan bizler kadar hızlı yazan arkadaşlarım var. Şunu unutmamak lazım çoklu zeka kuramına göre herkesin zekası farklı yönlerde gelişmiştir. Q klavyede hızlı yazan arkadaşlarım aslında F kullansalardı bizim 2 katı hızımızda olurlardı. Herkese F klavye almasından öte kullanmayı öğrenmesini tavsiye ederim. Saygılar.




  • Bilgileri kaynak olarak kopyaladım. Çok teşekkür ederim. Güzel bir çalışma.
    Yaşasın F Klavye...
  • Ben Q klavye kullanıyorum ve F klavye kullananlardan daha hızlı yazıyorum.Bunun insanın kişisel yeteneklerinden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum.Bırakın isteyen istediğini kullansın.Ben Q klavye ile hayatıma devam ediyorum.Klavye yapacağınıza daha faydalı bir şeyler yapınız. Mesela UÇAK,TANK, vs. gibi savunma araçları.Yada türk teknolojisini dahada arttırın.Daha kendimize ait bir araç motorumuz,%100 türk olan bir elektronik cihazımız bile yok.Yanılıyorsam aydınlatın lütfen. Teşekkürler.
  • Biz klavye tasarlamadık ama yapanların yerine cevap vereyim.
    Biz milli klavye yaptık, sizde o dediklerinizden yapın bakalım.
  • Çok emek vermişsin eline saglık
  • +1
    Q klavyeyi nekadar zamanda öğrenirdim bilmiyorum ama F yi 10 günde falan ezberliyo insan kalanı pratik. yahu j gibi türkce' de ayda yılda bir kullanılan bi harfin klavyedeki en önemli pozisyonda olması ne kadar saçma.F nin en güzel tarafı bi kere bütün ünlü harflerin sol el altında olması. insanın eli kasılmıyo bu yüzden
    quote:

    Orjinalden alıntı: firtinakusu

    Q klavyem var ama windowstan klavye dilini F yaparak kullanıyorum. Aldığım klavyenin ne olduğu benim pek umrumda değil zaten bakmadan yazıyorum. F klavye almaktan çok F klavye kullanmayı öğrenmek lazım derim. 5 yıllık Q klavye kullandım ama 1 hafatada öğrendiğim F klavye ile eriştiğim hızın yarısı kadar değildi hızım. F klavye hem ingilizce yazarken hemde Türkçe yazarken bana hız kattı. Bana 5 yılda alamadığım mesafeyi 1 haftada kazandırdı. F klavyeyi Q klavyede öğrendim. 10 parmak öğretici programda zaten ekrana bakarken tuşların yerini görüyorsunuz. Ben tuşlara bakarak yazı yazan, ısrarla Q klavyeye devam eden arkadaşlarıma her zaman acırım. Çünki bu gerçekten bir konfor ve bunu yaşayamıyorlar.
    Q klavyede de bakmadan bizler kadar hızlı yazan arkadaşlarım var. Şunu unutmamak lazım çoklu zeka kuramına göre herkesin zekası farklı yönlerde gelişmiştir. Q klavyede hızlı yazan arkadaşlarım aslında F kullansalardı bizim 2 katı hızımızda olurlardı. Herkese F klavye almasından öte kullanmayı öğrenmesini tavsiye ederim. Saygılar.




  • gusel paylaşım teşekkürler. hep işlemci ve markalar karşılaştırılıyordu. bu seferde klavyeler
  • Bu yazıyı okuduktan sonra bende bi "f" alayım diyorum.
  • bende f klavye kullanmayı isterdim ama hem q ya alıştım
  • Fe ye geçmeyi düşünen arkadaşlar aşağıdaki linki inceleyin programı çekin ve günde 15 dakika çalışarak 2 haftada harfleri bitirin.
    2 hafta sonra gelin buraya neler hissettiğinizi yazın.
    http://cem-uar.mylivepage.com/file/9/20/10+%3Cspan%20class=
    Ortada bilimsel gerçekler var. Kendinize daha fazla yazık etmeyin, biran önce Fe klavyeye dönün.
  • Bence de Türkçeye daha uygun olan F Klavye. Q Klavye Türkçe harf dizilimine hiç de uygun değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adoniss

    Bu yazıyı okuduktan sonra bende bi "f" alayım diyorum.


    Öyle diyorsun da bu kadar alıştıktan sonra ona geçiş biraz zaman alır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ssaamm

    quote:

    Orjinalden alıntı: Adoniss

    Bu yazıyı okuduktan sonra bende bi "f" alayım diyorum.


    Öyle diyorsun da bu kadar alıştıktan sonra ona geçiş biraz zaman alır..

    Psikolojide Negatif Transfer olayı var dimi.. Önceden öğrenilen şeylerin sonradan öğrenilenleri olumsuz etkilemesi gibi birşey.. Sıfırdan başlayanlar daha kolay öğreneceklerdir.




  • way be neler ogrendim, benim bir hocam var prof. iskender öksüz ismi, prof. oktay sinanoğlu'nun kankası, bize f klavyeyi ben tasarladım gibilerinden bişey solemişti, pazarttesi okula bi gideyimde sorayım bu konuda ogrendiklerimi bakalım ne diyecek, güzel bilgiler saol...
  • quote:

    Psikolojide Negatif Transfer olayı var dimi.. Önceden öğrenilen şeylerin sonradan öğrenilenleri olumsuz etkilemesi gibi birşey.. Sıfırdan başlayanlar daha kolay öğreneceklerdir.

    Evet, psikolojide buna olumsuz aktarma denir. Ama bence öğrenilmesi zor değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asprin -- 26 Şubat 2006; 12:07:41 >
  • Sayın AKINCI çalışmanızdan dolayı tebrık ediyorum.Ben kamuda 25 yıl f klavye kullandım.Bende uydurma Q klavye ve benzeri klavyelere şiddetle karşıyım.bir çok forumda bende f klavyeyı savundum.Turkçe q diye bir şey yoktur.Tamamen kandrmacadır.Turkıe için Öz Türkçe olan F klavyedır.Aksini söyleyenler sadece kendilerini kandırmaktadırlar.tekrar tebrıkler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.