Şimdi Ara

F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.220
Cevap
16
Favori
104.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kartın içinde siyah bi ızgara var altında beyaz jelatin var.onlar rammi yoksa çekirdeğin etrafındaki siyah büyük şeylermi (ram kartındaki gibi)
    bide o siyah ızgaranın aaltındaki jelatin yerine krem sürsem olurmu yada jelatinin altına sürsem.

F/P Efsanesi Sapphire HD 6850 Kullanıcı Kulübü
    biraz inceleyin ve soğutucunun plastik kutuya bağlandığı 4 vidayıda sökün.

veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee elinizde etrafında plastik kutusu olmayan veeeeeee sadece soğutucusu ve fanı olan ekran kartı oluyooooooooooor.yani ekran kartının üstünde sadece soğutucu var.daha iyi soğuyor.

• aynı işlemi benim karta uyguladım sonuç pek farketmedi

Orijinalden alıntı: ata196611

arkadaşlar kartın içinde siyah bi ızgara var altında beyaz jelatin var.onlar rammi yoksa çekirdeğin etrafındaki siyah büyük şeylermi (ram kartındaki gibi)
    bide o siyah ızgaranın aaltındaki jelatin yerine krem sürsem olurmu yada jelatinin altına sürsem.

O siyah ızgara vrm soğutucu o jelatin dediğinde termal pad'ler onları çıkarma macun sürersen ince kalıyor yetişmiyor arayı doldurmuyor :)
    quote:

Orijinalden alıntı: efsanevilee

aynı işlemi benim karta uyguladım sonuç pek farketmedi

Normalde farketmezsin masa üstünde ... tam yükte çalışması lazım kartın o zaman farkediyor fanı çıkarıp 12 cm lik fanı lastik ile tuttur çok daha iyi oluyor aslında :)
    Mesela furmark testi yap 1920x1080 kart cayır cayır yanıyor kendi fanıyla 90 dereceyi bile görürsün ama 12 cm fan tak aynı testi yap tam yükte 80 i geçmez bu sefer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 23 Şubat 2012; 14:29:10 >

• saol :D eğer deneme imkanım olursa yapıcam.Bu arada bu kartı gerçekden baya bir inceledik söktük taktık. Battelfield 3 Multi incelemesini göremedik bende olmadığı için yapamıyorum.Eğer bu oyuna sahip olan varsa Lütfen videolu bir test yapabilirse çok iyi olur en azından hangi ayarlarda ne kadar fps aldığını görürüz.

Orijinalden alıntı: DowyJones

Beyler bu kartı battlefield 3 oynamak ıcın almayı dusunuyorum önerirmisiniz high / ultra ayarlarında performansı nedir

ben bf3 oyununu 6850 ile stok değerlerde 1920x1080 high detayda bitirdim. yer yer ultra da oynadım. ancak ultra da bazı bölümlerde kastı. high da sorun yok.
  • Bende pzar güzü aldım asus m5a97 anakarta sistemi kurdum 4 gb bellek ile cpu şuan x2 2. el 955 yada 965 bakıyorum ekran kartından çok menun kaldım bf3 1680/1050 high ayarlarda 30/45 fps arası 64 kişlik maplerde gayet akıcı oynuyorum belki ilerde cf yaparım.

[simage]
    [/simage]

Orijinalden alıntı: whisper242

benide ekle sipariş verdim geliyo

ekledim hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: isk0rpit

Bende pzar güzü aldım asus m5a97 anakarta sistemi kurdum 4 gb bellek ile cpu şuan x2 2. el 955 yada 965 bakıyorum ekran kartından çok menun kaldım bf3 1680/1050 high ayarlarda 30/45 fps arası 64 kişlik maplerde gayet akıcı oynuyorum belki ilerde cf yaparım.

[simage]
    [/simage]

ekledim listeye, hayırlı olsun. yalnız 970 çipset anaakart ile cf olmaz. ikinci pci-e slotu 4x hızında çünkü.

• Beni de ekleyin hocam. Haziran'dan beri imzamdaki sistem ve bu ekran kartını kullanıyorum.. Sağlam..
    AMD Phenom II 965 X4 (3.4 GHz) 8MB 938p 125W / Xigmatek Balder Sd1283 İşlemci Fanı / GIGABYTE GA-870A-UD3 AM3 AMD 870/SB850 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 Anakart / Kingston HyperX 4 GB (2x2GB) 1333 MHz DDR3 Kit CL7 Ram & 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 PC Ram / Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı / XIGMATEK ASGARD PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA / LG - LG GH22NS50 22X SATA DVD-RW / WD 3.5" 500GB CAVIAR BLUE 16MB CACHE SATA 3.0 7200RPM HARDDISK Dahili & WD Ext 2 TB HDD 1021 Harici / LG Flatron E2240S 21.5 inch LCD Monitor
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazkaya

Beni de ekleyin hocam. Haziran'dan beri imzamdaki sistem ve bu ekran kartını kullanıyorum.. Sağlam..

ekledim. teşekkürler.
  • arkadaşlar benim ekran kartının işlemcisinin altı çok ısınıyor(kartın işlemciye dönük olan tarafında bi çip topluluğu varya o işte)oraya beyaz krem sürsem üstünede küçük bi soğutucu koysam olurmu.
    yada beyaz kremler elektriği iletirmi
    bilgisayarın heryerine sürülürmü .sürsem bi zararı olurmu

bide ekran kaertına 1 tane 12 lik fan
    2 tane 9 luk fan koydum (12lik ortada diğerleri yanında)
    bencmark testini 10 dakka boyunca antialis 8x de 1900 1050 çözünürlülükte 65 i geçmedi

arkadaşlar benim ekran kartının işlemcisinin altı çok ısınıyor(kartın işlemciye dönük olan tarafında bi çip topluluğu varya o işte)oraya beyaz krem sürsem üstünede küçük bi soğutucu koysam olurmu.
    yada beyaz kremler elektriği iletirmi
    bilgisayarın heryerine sürülürmü .sürsem bi zararı olurmu

bide ekran kaertına 1 tane 12 lik fan
    2 tane 9 luk fan koydum (12lik ortada diğerleri yanında)
    bencmark testini 10 dakka boyunca antialis 8x de 1900 1050 çözünürlülükte 65 i geçmedi

bence ısı gayet iyi. bu arada sapphire kullanıyorsan seni de ekleyelim listeye.

• peki beyaz kremi istediğim yere sürebilirmiyim
    bide anakart üstünde su tanecikleri toplansa olurmu çünkü işlemciyi buzla soğutmayı düşünüyorum.ister istemez anakarrt soğukluktan dolayı su toplanacak

arakadaşlar ekran kartın dik kutu olanlar soğutmak için şöyle yapabilirler.
    ekran kartını çıkarın
    ekran kartının altında soğutucuyu sabitlemek için 4 vida var onları sökün ve soğutucuyu alın elinize(soğutucunun etranfında plastik kutu var)
    biraz inceleyin ve soğutucunun plastik kutuya bağlandığı 4 vidayıda sökün.

veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee elinizde etrafında plastik kutusu olmayan veeeeeee sadece soğutucusu ve fanı olan ekran kartı oluyooooooooooor.yani ekran kartının üstünde sadece soğutucu var.daha iyi soğuyor.

Hocam o plastik nasil bir sey resmi felan var mi?

• shappire hd 6850 yaz görsellere üstünde siyah büyük bi kapak var o üstünde fan var

arkadaşlar ben termal macun sürmek istiyorum.bu termal macun anakartta ve ekran kartında heryere sürülürmü
    ekran kartının altında büssürü çip var ve çok ısınıyor.amacım termal macun sürüp küçük bi fanlı soğutucu koymak
    resimdeki çiplerin üstüne sürsem bişe olurmu

Çok abartıyorsun :) oralara termal macun felan sürülmez :) yapacağın en iyi şey belleklerin üzerine soğutucu alıp yapıştırman başka bişey yapma buz felan kurcalama :) 8 tane zaten 20 liraya çok kolay bulursun

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000197

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Şubat 2012; 12:16:47 >

• Beni de yaz üstadım..ekle ;)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.