yaw herkes sorun var diyor pazar günüde ben alıcam ya benimkindede çıkarsa ve telefonu halam alıyor istanbuldan ben ise yalovadayım off işallah sorun çıkmaz
quote:
Orjinalden alıntı: Breathex
eurokid, açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler.
Yarın ben de N95 alacağım, son versiyonu nedir lütfen söyleyebilir misiniz?
...ve kapak mekanizması ile GPS dışında alırken dikkat etmem gereken birşey var mı?
Arkadaşlar cevap bekliyorum, bilenler yazsın lütfen. Son versiyonu nedir şu anda bu aletin?
v11.0.026 son versiyonu
quote:
quote:
eurokid, açıklayıcı bilgiler için çok teşekkürler.
Yarın ben de N95 alacağım, son versiyonu nedir lütfen söyleyebilir misiniz?
...ve kapak mekanizması ile GPS dışında alırken dikkat etmem gereken birşey var mı?
Arkadaşlar cevap bekliyorum, bilenler yazsın lütfen. Son versiyonu nedir şu anda bu aletin?
Teşekkür ederim Murat
selam beyler acaba bu N95 kaç gb mıcro sd desteklıyo bılgınız varmı 1 gb yetmemeye basladıda bı sorayım dedım
2gb transflash micro sd sorunsuz calısıyor...
quote:
Orjinalden alıntı: qaradavut
selam beyler acaba bu N95 kaç gb mıcro sd desteklıyo bılgınız varmı 1 gb yetmemeye basladıda bı sorayım dedım
hey millet bi sorum olucak bunun hoparlör sesi nasıl güzelmi çoğu kişi idare eder diyor benim için müzik önemli hade hoparlör sesi kötü diyelim kulaklık sesi nasıl o benim için çok önemli
quote:
Orjinalden alıntı: eurokid
HALA N95 ALMAMIS ARKADASLAR ICIN:
Arkadaslar ben yaklasik 2 haftadir N95 kullaniyorum. Size cihazla ilgili bazi seyler yazayim belki N95 alirken size faydali olabilir. Bu yazdiklarim hem uzun suredir yaptigim N95 ile ilgili internet arastirmamdan, hemde kendi N95'imden gordugum seyler...
Mumkunse N95'inizi GOZUNUZLE GOREREK, satin almadan evvel elinize alarak ve icine bir SIM kart takip calistirabiliyorsaniz alin. En iyi yontem bu. N95'lerde bir cok problemler var; bunlarin en yayginlari;
1-Kizak Mekanizmasi Dizayni: N95'lerin kizak mekanizmasi dizayn itibari ile %100 sabit degil. Ancak bazi kizak mekanizmalari gercekten cok sallaniyor. Bazi kullanicilari bu durum rahatsiz ediyor. Eger sizin almayi dusundugunuz N95'te cok hafif bir sallanma varsa bosverin hic takmayin bu hepimizde var. Zaten "kazik" gibi olmamasi lazim cunku o zaman yere dustugunde veya darbe yediginde paramparca olur. Muhendislikte bu tip seylerde her zaman azicik bosluk payi birakilirki yere dusunce ikiye ayrilmasin.
Internettte bir cok insan kizak yuzunden N95'ini geri vermis ancak daha sonra ellerine gecen N95'lerin kizaklari ya daha beter sallaniyormus, yada bu seferde bambaska problem cikartmislar. Yani "kizak yuzunden" N95'i geri gondermeye kalkarsaniz tam bir kumar oynarsiniz. Helede Turkiye'de bu isi hic tavsiye etmem. Eger cihaz duzgun calisiyor ise kizak mekanizmasini (cok abartili follos olmamissa) bosverin. N95 dizayn olarak, kizak mekanizmasinda 0.5mm bosluk var ve bu normal. (Icinizi daha da rahat edecekse Nokia'dan verilen resmi cevap da bu)
2- Ekran problemleri, ekraninda bircok golge olani var. Buda iyi degil. Bazilarinda ise bir cok "olu piksel" var. 1-2 taneden bahsetmiyorum, 10 dan fazla...
3- Durup duruken restart yapanlar var.
4- GPS'i calismayanlari var.
7-Konusurken ahizeden "islik sesine benzer bir sekilde ses" gelenler var. Bir cok N95'de bu azda olsa var ve bu pek kullanicilari rahatsiz etmiyor ancak ayni kizak mekanizmasi gibi bazi N95'lerde bu islik sesi cok fazla. O zaman servise geri goturuyorlar.
Size tavsiyem N95'inizde yazilim/software hatalari olmasin, tuslar, kizak mekanizmasi calissin gerisini sakin takmayin. SAKIN ufak tefek seyler icin N95'nizi geri vermeyin cunku bir sonraki N95 cok daha beter olabilir. Eger isterseniz ve ingilizceniz de varsa soyle interneti sorf edin. Ondan sonra isi gucu okulu birakir servis pesinde kosturur 6. veya 7. N95'nizde bile tam olarak aradiginizi bulamamis olabilirsiniz.
Internettte gordugum en cok hayal kirikligina ugrayanlar, cok ufak kizak mekanizmasindaki sallantiyi buyutup N95'ini geri verip bu sefer kizak mekanizmasi hepten follos bir N95 alabiliyorlar, veya bu seferde bambaska sorunlari olan bir N95 aliyorlar.
Ben ayni zamanda ABD'de yasiyorum. Bu orada da ayni, bir urunu sifir kutusunda geri geri verip yenisini istediginiz zaman bir cok firma bu sefer size "Refurbished" denilen bir cihaz yollayabiliyor. Yani bu aldiginiz bu cihaz yine hic kullanilmamis ancak sizin gibi bir musteri onceden almis ve problem icin bu cihaz geri gonderilmis, tamiri yapilmis ve yine sifir gibi satiliyor ancak ilk musteriye degil, yani sizler gibi cihazini geri yollayip yenisi ile degistirmek isteyene. Bu yuzden bilhassa ele avuca sigmayacak ufak seyler icin sakin N95'inizi dondurmeyin. N95 gercekten cok karmasik bir cihaz. Eger tum fonksiyonlari calisiyorsa o zaman super birakin ufak tefer seyleri takmayin. Ancak ciddi bir sorun varsa, mesela GPS gibi calismayan bir parca varsa o zaman tabiki geri goturun...
Umarim bu bilgiler ise yarar...
ayrıntılı bilgiler için cidden çok saol
sorunsuz tel mi var yaw ama bu telde alınmıyacak gibi değil bende 3230 var bin çeşit problem saydılar kullanıcı balı bence eyer küçük bi sorunu büyütürse tel problemli oluyor
quote:
Orjinalden alıntı: xmurat
quote:
dostum 4 gb takamazmıyız acaba almısken onada para vercez nasılsa egerkı desteklıyosa almak lazım bıde 2 gb da hafızanın 3/2 sı doluyken kasılmalar falan yapıyomu. sımdıden tesekkurler arkadasım bılgılerın ıcın
4 gb kartı henuz hıc deneyen olmamıs.. calısırmı calısmazmı bılen yok maalesef.. acıkta satılan bırsey olsa bır takıp denerdık ama kapalı kutuda satıldıgından deneyemıyoruz.. 2 gb'ın 2 gb'ı dolu bır durumda 3 gundur sorunsuz vede hızda bır dusus yasamadan gayet guzel calıstırıyorum aletı..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: xmurat
quote:
dostum 4 gb takamazmıyız acaba almısken onada para vercez nasılsa egerkı desteklıyosa almak lazım bıde 2 gb da hafızanın 3/2 sı doluyken kasılmalar falan yapıyomu. sımdıden tesekkurler arkadasım bılgılerın ıcın
Bazı 4 gb lık kartları n95in çalıştırdığını biliyorum.En azından adamın biri takıp çalıştırmayı başarmış.Ne kadar sağlıklı olur nasıl bi verim alınır bilemiyorum.Denemek lazım.
en ucuz şuan nerde bilen var mı 1400 seviyesine geldi mi
rabia lal Kullanıcısının Avatarı
Giriş Tarihi: Oct 2005 Mesa arkadaslar telimi update yaptim artik resim cekerken otomatik odaklama bozuldu söyle diyeyim versiondan önce uzagi bile otomatik ayarda o ekrandaki kare yesil oluyo cekebilirsin diye kilik sesi veriyodu simdi ise bazen yakini dahi almiyo uzagi hic almiyo hep kirmizi buda netlik te kötü oluyo.daha yeni eski versionlu iki teli denedim.onlar uzagi bile güzel odakliyo .keske eski versiona dönsem.ama eskidede tutukluk oluyordu .bilemiyorum yeni version bekliom simdi saygilar.
Giriş Tarihi: Oct 2005 Mesa arkadaslar telimi update yaptim artik resim cekerken otomatik odaklama bozuldu söyle diyeyim versiondan önce uzagi bile otomatik ayarda o ekrandaki kare yesil oluyo cekebilirsin diye kilik sesi veriyodu simdi ise bazen yakini dahi almiyo uzagi hic almiyo hep kirmizi buda netlik te kötü oluyo.daha yeni eski versionlu iki teli denedim.onlar uzagi bile güzel odakliyo .keske eski versiona dönsem.ama eskidede tutukluk oluyordu .bilemiyorum yeni version bekliom simdi saygilar.
acik kardes ne olduysa versiondan sonra oldu ama ilk aldigimda normaldi ve iki arkadasimdada denedim onlarinki eski version .
acik kardes ne olduysa versiondan sonra oldu ama ilk aldigimda normaldi ve iki arkadasimdada denedim onlarinki eski version .
himm demekki benim kamerada var sorun cükü tam 3 kez update ettim hic sorunsuz
NOKIA TELEFONLARINI NSU (NOKIA SOFTWARE UPDATER) ILE GUNCELLEMEK ISTEYEN ARKADASLAR;
Birde bu konuda bir iki kelime yazmak istedim. Evet hepimiz elimizdeki cihazlarin yazilimlarinin en son versiyon olmasini isteriz. Ancak Nokia'da "self-selvis" olarak da verilmeye baslanan bu guncelleme isi bir hayli yeni.
Eger mumkunse size tavsiyem telefonunuzu yetkili bir Nokia servisine goturmeniz ve orada bilirkisi tarafindan yaptirmaniz. Bir sene kadar daha boyle idare edin. Cunku Nokia bu iste daha yeni, NSU'da bir cok aksaklik cikiyor. Zaten daha yeni tum kullanicilara bu program sunuldu (Eskiden cok limitli sayida kullanicilara sunuluyordu.) Nokia Turkiye'de daha yeni NSU'yu tavsiye ediyor. Cok yakin bir zamana kadar tavsiye dahi etmiyordu.
Bir sene daha gecsin, su sistem iyice otursun o zaman iPOD'lar vs. gibi cok daha guvenli ve rahat bir bicimde Nokia telefonlarimizi guncelliyebilecegiz.
Size guncelleme hakkindaki 1. tavsiyem su olacak: Su anda Nokia telefonunuzda herhangi bir problem varmi? Yoksa o zaman bosverin. Cunku yazilim versiyonlari degistigi gibi "donanim versiyonlarida degisiyor." Bazi yazilimlar bazi donanim versiyonlari ile cok iyi uyum saglamiyor. Bazen yeni software ile yuklenen telefonlar daha yavas calisiyor ve buda kullanicilari cildirtiyor. (Bana mesela oldu, Nokia teknik servise gittim geregi yokken en son veriyon yazilim yuklettim ve telefonumun menusu eskisine gore daha yavasladi, bilhassa telefonumda oyun oynarken oyunlar cok yavasladi, cok bozulmustum)
Guncelleme daha cok telefonunuzun yaziliminda bir problem varsa yapilmasi gereken birseydir. Eger hersey normalsa veya sizi rahatsiz eden bir durum yoksa hic degmez. Telefonunuza fabrikadan yuklenen software ile hardware version'lar tamamen birbirine uygun dolayisi ile telefonunuz optimum calisir.
Yine Internette bir cok insan NSU ile problemler yasiyor. Bunlarin en yaygini telefonun yazilimini bilgisayardan guncellerken aradaki baglantinin kopmasi ve telefonun "dobrovski" olmasi. Bu cok yaygin. Sizede olma ihtimali cok yuksek. Ondan sonra yeni yazilim ile yeni problemlerin ciktigini yazan bir cok kullanici var. Yani yeni yazilim yuklediniz demek illaki herseyin mukemmel olacagi anlamina gelmiyor.
Ben yeni yazilimdan sonra bir cok cesit problemler okudum. Bunlarin bence en kotusu telefonun durup duruken "re-start" yapmasi. Ne kotu bir sey!
Valla bu ise kalkismadan once 2 kez dusunun derim. Telefonunuzda problem yoksa simdilik bosverin yada Nokia teknik servisinde bu isi yaptirin. Bekleyin NSU biraz otursun yeni versiyonlari ciksin. 1 sene sonra eminim cok daha guvenilir bicimde kullanabiliriz.
Umarim bu bilgiler isinize yarar...
N95'in KIZAK MEKANIZMASI HAKKINDA 2
Arkadaslar bu kizak mekanizmasina cok takan fakat daha sonra cok daha husrana ugrayan insanlar var
Guluyorum kusura bakmayin cunku cok kafaya takmamanizi tavsiye ederim.
Ingiltere'de bir gurup cok "kuruntulu" musteri Nokia'ya elektronik posta yazik bu kizak mekanizmasini sordu. Aldiklari cevabi sizlere kisaca ozetliyeyim:
"Nokia N95'lerin kizak mekanizmasindaki 0.5mm lik bosluk cihazin dizaynindan kaynaklanan bir faktor olup, normal bir durumdur. Dizayn geregi tus takimi ile ust kapak arasinda 0.5mm lik bir bosluk birakilmis, bu sekilde N95'in darbelere karsi daha dayanikli olmasi, ayni zamanda kizak mekanizmasinin uzun zaman dayanilmasi hedeflenmistir."
Eger sizin N95'inizin kizak mekanizmasinda da cok hafif bir bosluk/sallati varsa iciniz rahat olsun Unutmayin ust kapaktaki tuslara basarsaniz da hafif bosluk oldugunu hissedebilirsiniz.
Dua edinde cihazda esas baska bir sorun olmasin. Ekran golgelenmeleri, durup duruken restart'lar, tuslarin boyalarinin dokulmesi, ekrandaki olu pixeller, basi tuslarin bazen calisip bazen calismamalari, kameranin gec devreye girmesi, mosmor resim cekmesi, hoperlorlerin bazilarinin cizirtili ses vermesi, cihazin yaziliminin surekli "crash" olmasi, GPS'in calismamasi veya bazen calismasi, sarj problemleri, asiri cabuk pil tuketimi, yavas calisan menuler, telefonda konusurken ahizeden gelen islik sesi, ve hatta arka kapaktaki NOKIA yazisinin 1 hafta icinde soyulmasi gibi vs.vs. bir suru problemler var.
Eger bu problemlerin hic biri sizde yok ise sanslisiniz. Sakin o cihazi goturup o 0.5mm lik bosluk icin baska bir cihaz almayin, tam bir kumar oynarsiniz. Benden soylemesi...
Daha da icinizi rahat edecekse "You Tube" a gidin, orada da Video olarak N95'lerdeki kizak boslugu hakkinda bir cok video var. Goreceksiniz. Hatta daha da icinizin rahat etmek istiyorsaniz bu bosluk nasil kapatilabilir onunla ilgili uygulamali teknikler bile video'ya cekilmis, ogretici programi seyredip o boslugu tamamen kaldirabilirsiniz.
Not: 1-Bazi N95'lerde asiri bir bosluk var, bu iste normal degil. Onuda size tam tarif edeyim, mesela kapak kapali veya acik iken ust kapak sabit duramiyor ve sallaniyor. Iste bu normal degil. Bunu test etmek icin sunu yapin: Telefonunuzun ust kapagi acikken (yukari dogru acilmisken) telefonu sanki konusuyormus gibi kulaginiza dayayin ve ust kapaga hafifce saga sola, yukari asagiya dogru basinizla baski yapin, Eger ust kapak kaya gibi saglam ise, o zaman BINGO! 2- N95'lerin kapak mekanizmasi cok yumusak calisiyor. Sert degil. Bu cihazin dizaynindan dolayi. Hafif bir dokunusunuzda bile kapak acilabiliyor. (Bu cepte tasiyorsaniz iyi degil, kendi kendine acilabilir.)