Şimdi Ara

F=ma değil! a=F/m bir daha da doğru düzgün öğretin! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
5
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emmesen

m.v=b.q.r 'yi nasıl öğreteceksin? ya da k.q/r 'yi falan?

mavi boq. ben böyle ezberledim :)
  • sadece fizikle kalsa iyi aynı durum matematik kimya gibi derslerde de var.Örneğin matematikte limitin integralin ne olduğu nerede kullanıldığı öğretilmeden simgeleri budur bunu gördüğünüz yerde bunu yapacaksınız diyerek çözdürüyorlar.Birde marifetmiş gibi Amerika'daki yaşıtlarınız daha kümeler görüyor diyorlar.
  • beyler

p.v = n.r.t yi nasıl öğrendiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bllmrshn

quote:

aga mw^2r=bqv

ordan mv=bqr

emve=beküre

yani emve=beküre normal okuyunca bile akılda kalmıyor mu?

Ama kimyada anfoter metal falan deli şeyler var ezberlemek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

beyler

Paran Varsa Ne Rahat?
  • ef eşittir ema her derde deva
  • Ahmet ile Mehmet 2 kardes. ikisi de 1 temmuz dogumlu, Ahmet 30 Mehmet ise 40 yasinda. Mehmet 1 Temmuz gunu(40 yasindayken) uzay mekigiyle uzaya cikar ve kendisine gore 5 yil sonra dunyaya geri doner. Dunyaya indigi gun mehmet 45. yas gununu kutlamak ister. Ogrenir ki Ahmet de 45 yasina basmis. Mehmetin uzaydaki ortalama hizi kac m/s dir.
  • quote:

quote:

beyler

Paran Varsa Ne Rahat?

bize ... nurettin diye öğrettiler
  • quote:

quote:

quote:

beyler

Paran Varsa Ne Rahat?

bize ... nurettin diye öğrettiler

bunu öğreten bunu da öğretti

pamela dertli

bi de yarısoy-soy ya da anfoter için de garip bir şeyler vardı hatırlayamadım.

• bütün tıp, matematik, biyoloji, kimya kavramlarımız kimi Avrupadan kimi Latin kökenden ama Türk öğrencilerine gelince f kuvvet m kütle bla bla
    ulan niye f kuvvet f neyin sembolü m nedir bunları anlatan 1 fizik hocam bile olmadı.

sonra neden öğrenemiyor çocuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Temmuz 2012; 21:09:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

quote:

quote:

aga mw^2r=bqv

ordan mv=bqr

emve=beküre

yani emve=beküre normal okuyunca bile akılda kalmıyor mu?

Ama kimyada anfoter metal falan deli şeyler var ezberlemek için.

Burda bahsetmek istediğim şey formülün nasıl ezberlendiği değil o formülün mantığını adamın nerden çıkaracağı yoksa artık işime yaramaz o formül benim inşallah ilerde de işime yaramaz

• quote:

Bir kere güç ve kuvvet farklı şeyler hocam.

"örnek boyunca bildiğiniz güç kavramını unutun" ifadesini okumadın mı?

ifadelere takılma verilen mesajı anlamaya çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcg

4 yıl burslu mühendislik okudum. yeminle bir açarım a = F/m i. aklın şaşar. özür diler F = ma ya dönersin

Senin yorumu görene kadar kimse bu anlatımda bir bozukluk bulmamış mı diyordum :D
    ---
    @fatihbarut, anlatımı bu kadar karıştırmaya gerek yok, lise fiziği ne kadar zor olabilir ki?
    Kuvveti, kütleyi, ivmeyi grafikle anlayabilen ve kendi çalışan adam her zaman yapar fiziği, ezber ile olacak iş değildir, bazıları lisede hep 5 düştü demiş ya, işte o gereksiz hocaları yüzünden millet okul puanı kazandı bizim dönemlerimizde, ben fiziği anlamak için kendim çalışırdım kitapları karıştırırdım.
    Senin konuya dönersek işin içinde karışıklık var, kendimi hiç dinamik bilmiyor diye düşündüm okuduğumda F=ma'nın anlamını arabayı hareket ettirebilmek diye anladım, en sona yazmışsın anlaşılması gerekeni ama o hikayeden bu çıkmaz, çünkü olaya sürtünme giriyor, hikaye arabayı kaldırmak için minimum kuvveti aşmayı anlatıyor, F=ma yı açıklamıyor, olayı grafiksel ve ortamını düşüneceksin o zaman. Gerçeğe göre uyumlamaya kalkarsan işin içinden çıkamazsın, olayı saf olarak düşün, böyle karmaşık düşünme.
    Kuvveti, ivmeyi iyi bir şekilde tanımla formüller senin çıkış yolun olur, yoksa o formüllerin bulunması için nerelerden geçildiğini o formülleri okuyan değil yaşayan bilir.
    Einstein, Kepler, Newton araştırmaları sonucu ilerleyerek kendilerine bir çıkış yolu buldular. Böyle düşün, formüllerinde nerden geldiklerine bak o zaman zevkini alır böyle kafanı yormazsın

• ef esit ema her derde deva

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareketi anlattıktan sonra atışlara geçtiğinde a yerine g koyarak tamamen başka formülmüş gibi öğreten hocalardan ne beklersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 8 Temmuz 2012; 21:35:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcg

4 yıl burslu mühendislik okudum. yeminle bir açarım a = F/m i. aklın şaşar. özür diler F = ma ya dönersin

sen daha mühendisliği anlayamamışsın

Mühendislik edindiğin bilgileri insanlığın hizmetine vermektir. Yoksa "ben daha çok biliyorum" diyerek birilerine saldırmak değildir.

Her ne kadar tıp biyoloji biyoteknoloji dil bilim ve psikoloji alanlarında ben de sana benzerini söyleyebilsem de, ilgi alanımda edindiğim bilgi ve tecrübe ile başkalarını ezmeye çalışmak gibi basit bir karakter hatasına sahip değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 8 Temmuz 2012; 21:26:02 >
  • Fizik ve ezber,iki zıt kavram.Fakat biz genelde kolaya kaçtığımızı zannederek ezberliyoruz veya ezberletiyoruz.Gerçi alakası olmayan adama mantığını da anlatsan anlamaz,demek istediğim bu değil tabiki.

• anlamadım şimdi F=ma yanlış mı yani? ne farkeder yahu mantığın anlatılması güzel tamam da F=ma yanlış a=F/m doğru mu diyosun şimdi sen?
  • Kardeş ne içtin sen ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tranko buskas

anlamadım şimdi F=ma yanlış mı yani? ne farkeder yahu mantığın anlatılması güzel tamam da F=ma yanlış a=F/m doğru mu diyosun şimdi sen?

Hayır,arkadaş mantığı ile anlatılınca a=f/m olması gerektiğini,mantıkla beraber bu şeklin daha uygun olduğunu yazmış.Güzel de bir konuya değinmiş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.