Şimdi Ara

F klavye zorunlu oluyor !! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
5
Favori
10.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • F klavye devlet dairelerinde zorunlu zaten. Ek olarak yazması daha kolay.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakhan29

niye f kullanmak zorunlu ki.herkes alışık olduğu klavye düzenini kullanınca nolucak ?

bu sitede q klavye ile dakikada 58 kelime yazabildim.54 ü doğru
    http://www.m5bilisim.com/on-parmak/hiz-testi/

Ben 10fastfingers'da Q ile 100 küsür kelimeye kadar çıktım dakikada. Memnunum. Fakat F klavyeyle gerçekten Türkçe daha hızlı yazılıyor, Q bir yerden sonra tıkanıyor.

Ama zorunlu kılınması gerçekten anlamsız...

• Kesinlikle destekliyorum. Ama geç kalındı.
  • q klavyede 10 parmaga zor alistim o kadar sene kullaniyorum simdi f gectigimde bana ne faydasi olacak zaman kaybi ve bir suru antreman ve alisma safhasi yurumeyi ogrenip unutup tekrar ogrenmeye calismakla ayni sey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayyep fıslasa ona bile mübarek koku derler

• Bilgisayar mi kaldi

Konu 2002 dden mi hortlamis diye baktim oyle bi durumda yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olsun o F klavyeye. Okulda zorla f kullandirtmislardi bizlere. Sonra q klavyeye tekrar alışana kadar canım çıktı. Q klavye evrensel bir klavye olup tum oyunlar q klavye ciktigi halde f klavye diye direten beyin yoksunu yetkililere sesleniyorum. Yav he he...

• Tek derdimiz bu sanki..
  • Okuldakiler F klavyeydi, klavye ayarlarından Q ya çevirip ezbere yazıyordum. Hodri meydan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede de klavyelerimiz F klavye idi. Kullanan var mıydı? Tabi ki hayır. Denetim masasından Q klavyeye çevirip öyle kullanıyorduk O zamanlarda yapamadılarsa şimdi hiç yapamazlar iş işten geçti artık. Amerikalılar Japonlar Koreliler artık klavyeyi hayatlarından çıkardılar ses komutlarıyla hallediyorlar her şeyi. Biz hala aynı muhabbet F mi Q mu...
  • Evez bazen yazarken elin bir yerde yigiliyor ve orda kaliyor yazmak zorlasiyor.F klavye olsa emin olun yarim saatte ögrenirsiniz abartilacak bir olay degil Kendimden biliyorum.Ama pc yazilimlarinin büyük cogunlugu q klavyeye göre hazirlaniyor.F klavyeye gecince uyum sorunu olabilir.Istedigim F klavyeyi evime kadar getireceklerse ben hazirim F klavye kullanmaya
  • Artık alıştık q klavyeye, bu saatten sonra f klavye dayatmanın bir anlamı yok
  • f klavyeden nefret ediyorum bi harfi bulana kdr 2 saat geçiyo q klavye kullanıcaz varmı
  • 2-3 yıl kadar önce masaüstü bilgisayarda F klavye kullanmaya geçtim, dizüstünde ise Q. Şu an ikisinde de güzelce yazabiliyorum, F klavyede yazmak ise daha hızlı oluyor ister istemez çünkü en çok kullanılan harfler en uygun yerlerde. Mecburiyetle öğretilmesini desteklemiyorum ama. Dilimize sahip çıkılmamasında aranacak en önemsiz kusurlardan biri. Önceliğin "MayHoshh" gibi tarzanca mağaza isimlerinde aranması lazım...
  • Kesinlikle gereksiz bir şey.Uzun vadede alışılabilir ama uluslararası olarak F klavye kullanmak bize kolaylık sağlamayacaktır.
  • İyi de size ne lan? İsteyen istediğini kullanır. Hayır ne artısı var zorla F kullandırtmanın?

Edit: Siz derken sizi kastetmedim ey forum ahalisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storyteller -- 14 Haziran 2014; 17:12:26 >
  • farketmez ikiside akar
  • Saçmalamışsınız arkadaşlar. Kusura bakmayın. Bende Q klawye kullanıyorum fakat sağlıklı olan bir ülkenin kendi klawyesini yaymaya çalışması. Bunu başka ülkelerde yapıyor. Hatta geç kalınmış çoktan yapılmalıydı. Kimse evinizdeki tercihlerinizi zaten sormayacak.
  • ok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.