Şimdi Ara

F klavye zorunlu oluyor !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
401
Cevap
5
Favori
10.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet gider Mersin'e biz gideriz tersine Ne gerek var böyle bir uygulamaya ?
  • kamu kurumları ve okullarda zaten zorunlu olmalı, bildiğim kadarıyla öncedende zaten öyleydi. bunda şaşırılacak birşey yok sonuçta yazı işiyle uğraşıyorsun oyun oynamıyorsun ve en etkili şekilde olması için f klavye son derece mantıklı. ben bir yıl felan kullanıp bıraktım masada 2 klavye olması canımı sıkıyordu birisi oyun için tabi.

ama dünyada o kadar kişi uğraştığı halde(dvorak) q klavye saçmalığından kurtulunamamışken yapılabilirse bile sadece kamu kurumlarında okullarda yürür o iş. keşke en baştan q değilde başka bir klavye öğrenmiş olsaydık bunu çevirecek kişiler ise işletim sistemleri beraber default klavye layoutlarını q dan çevirseler insanlar sırf q ya geri dönme ayarı yapmamak için onada alışır.
  • Biri ülke başındakilere el bombası atıp kaçsın bu ne lan böyle sizle mi uğraşcaz her şeyimize karışıyorsunuz sözde özgür ülkeyiz.
  • Gerçekten boş işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddiyim evine gelirse bu olayla ilgili birisi kafa atarım

• Q klavye ezberde zaten, f yapsalar bile windowsta degistirip q olarak kullanilir

• Tamamen aliskanlikla alakalı bir durum, kaldi ki f klavye bilimsel bir calisma ürünü ve gercekten başarılıdır, sadece alisma meselesi, f klavye yazi yazmak icin en iyisi, zamaninda kullanmistim ama genelde q yaygin oldugu icin ona alışmışız.
    Tek sikinti oyunlarda çıkacaktır, onu da dil ve bölge ayarlarindan q klavye duzenini ikinci siraya ekleyin, oyuna girmeden dil cubugundan tek tikla ya da control+shift ile hemen q duzenine gecirip oynamaya başlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki memurlarımız cok calısıyorlarda daha hızlı yazmaları eksik kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakir Kemancı -- 14 Haziran 2014; 14:08:23 >
  • millet gidiyor mersine biz gidiyoz tersine aga
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çılgın Bir Denizci

Türkiye’de ’F’ klavye kullanımının yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar için Afyonkarahisar pilot il seçildi.

Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi kapsamında F klavyenin ülke çapında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

F klavye kullanımının yaygınlaşması çaba gösteren Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu İntersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Türk diline en uygun klavye çeşidinin F klavye olduğunu söyledi. Bu alanda yapılacak çalışmalar konusunda Afyonkarahisar’ın pilot il seçildiğine işaret eden Köse, Türkçe için bilgisayar klavyesini 10 parmak kullanmak gerektiğini dile getirdi.

Kurallar ve konsey çalışıyor

Köse, sivil toplum örgütü olarak, kamu kurumlarıyla birlikte Afyonkarahisar’da F klavye kullanımı için oluşturdukları platformda yürütme kurulları, konseyler teşkil ettiklerini kaydetti. Yürütme kurulları ve konseylerin çalışmaya başladıklarını aktaran Köse, "Kısa zamanda hızlı bir şekilde eğitimler başlayacak. Kamu kurumları ve okullarda F klavyenin kullanılmasını yaygınlaştırıacağız. Burada elde edeceğimiz başarıyı ülke geneline yayacağız" diye konuştu. (DHA)

Hapsemi atcaklar :D Kullanmayın sonucuna beraber katlanırız :D Ama okullarda zaten muhasebe bölümünde f klavye kullanılıyor zorunlu . Okullara gelirse yandık :D

• Bos bos durup goze batmayalim onermesinin uygulamaya calisilmasi hali. Yasayi cikarmaya calisan super zekali yetkilimizin beyni q klavyeyi kullanmaya yetmemis olacak ki hala f klavyeye takili kalmis. Ama olmaz ki. F ingilizce kufur olan bir kelimenin bas harfi. 2 3 sene sonra da aklimiza kotu seyler getiriyor diyip q klavyeye geri gecmek zorunlu olur. Bizim sigir halkimiz da ayakta alkislar.

• lise zamanında kendime bir tane f klavyenin tuslarini sokup q ya gore dizmistim .Hoca farketmiyordu okulun sonunda anladi benim klavyeyi mi aldin demişti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .Okullara pentıum 4 ıslemcılı xp ısletım sistemli PC veriyorlar yaptırdıkları word u açıp kapatmayı, paıntten resim yapmayı ögretmek.F klavye olsa nolur q klavye olsa

• yazılımcılar ne yapacak arkadaşım bu devlet kafasına göre iş yapıyor
  • Ben F klavyede Q yaziyorum rahatim. 2 Yildir boyle baya alistim ezberledim bayada hizliyim :D

• Ben yıllardır F klavye kullanıyorum zaten

• artık bir evrağı bir günde yazarlar. bizim kadar eften püften şeylerle uğraşan yoktur.
  • aslında çok daha rahat ve kolay
  • çok geç kalındı bu saatten sonra zor. en baştan f klavyeyi standart yapsalardı olabilirdi.

f klavye kullanmak belki mantıken doğru ancak zaten daha hızlı ve kullanışlı olması için f klavye var.

şu konuya yazanların yarısından çoğu zaten klavyeye bile bakmadan q klavyeyle yazıyorlar. önemli olan hız değil mi herkes alıştığında hızlı yazar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.