Şimdi Ara

F klavye zorunlu oluyor !! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
5
Favori
10.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akare+bkare=ckare

quote:

Orijinalden alıntı: FormuLAkers

Arkadaşlar bu konu 10 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile duyuruldu.

Aşağıdaki adresten genelgeyi inceleyebilirsiniz.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131210-9.htm

Genel olarak;
    - Kamu kurum ve kuruluşlarınca genelgenin yayımından itibaren, alım süreci başlatılmış olanlar dışında temin edilecek tüm bilgisayarların F klavyeli olması ve halen kullanımda olanların da 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi sağlanacaktır.
    - Ayrıca, bilgisayar kullanımının yoğun olduğu özel sektöre ait kamuya açık alanlarda (internet salonu vb. toplu kullanım sağlayıcıları) ve özel sektör kuruluşlarında F klavyenin teşvik edilerek yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Bilindiği üzere F klavyenin yerleşim düzeni Türkçe kelimelerde en çok kullanılan harflerin birbirine yakın olması nedeniyle daha hızlı yazım imkanı sağlıyor. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarında F klavyeye geçişin faydalı olacağını düşünüyorum. Tek sorun Kes-Kopyala-Yapıştır (x,c,v) benzeri kısayol tuşlarının dağınık olması ancak ona da alışılır elbet.

Genelge iyi okunursa kamuya açık alanlarda ve özel sektör kuruluşlarında teşvik edilmesi durumu var. Yani siz eğer ev kullanıcısı iseniz ister Q, ister F klavye kullanın.

Hocam, çarpıtma var zaten haberde, ama gelin bunu üzerinde baskı hisseden kuruntulu topluluğa anlatın.

Haklısınız hocam. Malesef haklı-haksız her konuda -çoğu zaman konuyu bile tam olarak bilmeden- hemen eleştiri, hemen eleştiri. Önce bir durup düşünmeli, neden böyle bir şey yapıldı diye konu iyice irdelenmeli, eksik bir nokta varsa yapıcı olarak eleştirilmeli. Ama malesef o seviyeden çok uzaktayız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

F klavyeyle programlama yapmayı düşünsenize. Ya oyun oynamak? F klavyede W nerde A nerde S nerde D nerde?

oyun içi ayarlardan f klavyede w nin bulunduğu yerdeki harfi atayabilirsiniz ileri gitme hareketi için sağ sol vs için de yaparsınız aynısını

• beni istemeyeni ben hiç istemem :)
  • Sticker yapıştırıp q ya çevirirler en baştan yapılması gerekirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racecar -- 15 Haziran 2014; 21:29:53 >
  • Hemen saçma saçma konuşup mok atmayın. Bir şey bildiğiniz yok birde siyasi konuşmaya çalışıyorsunuz. F Klavye yazma bakımından en kolay ve rahat klavye türüdür. Q Klavye zaten daktilo zamanında romancıları yavaşlatmak için çıkarılmış bir klavyedir. Ha eğer ben Q Klavye'ye alıştım diyorsanız zaten ayarlardan Q'ya çevirirsiniz. Ama emin olun ki sadece 1 hafta çalışarak müthiş bir F Klavyeci olabilirsiniz. Ben bile ilk başta yazamazken şu anda dakikada en az 450 harf basıyorum. Yani güzel bir uygulama olur. Destekliyorum.
  • Aslında çok doğru, inanılmaz rahatlık sağlar dakikada 50 kelime yazıyorsan bunla 65 olur ve daha rahat yazarsın çünkü kelimeler kullanış sırasına göre (Türkçeye göre) düzenlenmiş.
    Not: Ama bu güzellik sadece yazı yazarken geçerli o yüzden q ya devam zorunlu daha doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amrothrim -- 15 Haziran 2014; 22:06:06 >
  • Ömrümüz Q ile geçti artık onun rahatlığını veremez F klavye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xabir

Hemen saçma saçma konuşup mok atmayın. Bir şey bildiğiniz yok birde siyasi konuşmaya çalışıyorsunuz. F Klavye yazma bakımından en kolay ve rahat klavye türüdür. Q Klavye zaten daktilo zamanında romancıları yavaşlatmak için çıkarılmış bir klavyedir. Ha eğer ben Q Klavye'ye alıştım diyorsanız zaten ayarlardan Q'ya çevirirsiniz. Ama emin olun ki sadece 1 hafta çalışarak müthiş bir F Klavyeci olabilirsiniz. Ben bile ilk başta yazamazken şu anda dakikada en az 450 harf basıyorum. Yani güzel bir uygulama olur. Destekliyorum.

sonunda mantıklı bir yorum
  • Yalnız pilot bölge olarak Afyon'un seçilmesi isabet olmuş. Sıkıysa İzmir'e dayat
  • kesin akrabaları f klavye üretim yapıyodur.....satılsın diye zorunlu oluvermiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Yalnız pilot bölge olarak Afyon'un seçilmesi isabet olmuş. Sıkıysa İzmir'e dayat

tabi izmirliler çok bilgili kültürlü olduğundan daha iyi(!) olan q yerine f'yi asla istemezlerdi

ayrıca;https://eksisozluk.com/cem-uzanin-izmirden-yuzde-17-oy-almasi--4053061

• quote:

Orijinalden alıntı: Xabir

Hemen saçma saçma konuşup mok atmayın. Bir şey bildiğiniz yok birde siyasi konuşmaya çalışıyorsunuz. F Klavye yazma bakımından en kolay ve rahat klavye türüdür. Q Klavye zaten daktilo zamanında romancıları yavaşlatmak için çıkarılmış bir klavyedir. Ha eğer ben Q Klavye'ye alıştım diyorsanız zaten ayarlardan Q'ya çevirirsiniz. Ama emin olun ki sadece 1 hafta çalışarak müthiş bir F Klavyeci olabilirsiniz. Ben bile ilk başta yazamazken şu anda dakikada en az 450 harf basıyorum. Yani güzel bir uygulama olur. Destekliyorum.

Milletin "F klavye yazmak için daha uygun değildir" dediği felan yok zaten. Adam Q isterse Q, F isterse F kullanır, bu kadar basit. Ha sen gene F klavyeni yaygınlaştırma çalışmalarını yap, o ayrı mesele. Faydalı birşeyse neden olmasın? Ama tutup da "bu daha iyi, bunu kullanacaksın" gibilerinden millete sığır muamelesi yapma işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 15 Haziran 2014; 22:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Qklavye

beni istemeyeni ben hiç istemem :)

Senden vazgecmem sevgilim
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopta Q var. İstedikleri kadar zorunlu kılsınlar. :)
  • F Klavyenin Tasarımcısı sayılan İhsan Sıtkı Yener'de afyonlu acep bu yüzden mi afyon pilot il seçildi?

Yoksa Tesadüf mü

EDIT:Ne olsa zaten bizim memlekette oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arrtezyen -- 15 Haziran 2014; 22:48:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Yalnız pilot bölge olarak Afyon'un seçilmesi isabet olmuş. Sıkıysa İzmir'e dayat

tabi izmirliler çok bilgili kültürlü olduğundan daha iyi(!) olan q yerine f'yi asla istemezlerdi

ayrıca;https://eksisozluk.com/cem-uzanin-izmirden-yuzde-17-oy-almasi--4053061

deadpool__77__;

İzmir'liler için, "tabi izmirliler çok bilgili kültürlü" şeklinde bir yorumum olduğunu hatırlamıyorum. Tekrar oku istersen

Olay pilot bölge seçiminin manidar oluşu. Kaldı ki F klavye'nin yazma konusunda daha zor olduğunu da iddia etmedim Daha kolaydır, doğrudur.

Fakat bu bir Afyon'lu, Kayseri'li, Denizli'li için (Denizli'liyim) kriter değil. Bu illerde "şu daha iyidir" de, tamam derler. Sorgu, suâl yok =)

İzmir örneğine gelince; İzmir'li adam dayatmayı sevmez, bilmem anlatabildim mi?

• Ona da alışırız sıkıntı yok
  • Aynen, şu anki memurların yüzde 80i bilgisayarı az derecede biliyor. resmen skandal yaşadıgın şey
  • İsteyen istediğini kullansın, zorunluluğa ne gerek var.
  • Hatırladığım kadarıyla devlette zaten F zorunluydu, bilgisayar ile bu kural delindi. Şimdi tekrar toparlıyorlar.
    Devlet verimlilik için gereken neyse onu yapar. Fe klavye milliyetçililiğin değil bilimselliğin ürünüdür.

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Haziran 2014; 0:08:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.