Şimdi Ara

F klavye zorunlu oluyor !! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
5
Favori
10.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başka derdimiz yoktu bi klavyemiz eksikti kurcalamadıkları
  • KULLANMIYORUM KARDEŞİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM YAŞASIN Q KLAWYE WASD

QWERTYUIOPĞÜASDFGHJKLŞİ,<ZXCVBNMÖÇ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Diktatörlükleri kullandığımız klavyeye kadar işliyor, yakında bizim yerimize nefes alacaklar. Acıyorum bu ülkeye.

Aynen alfabemiz gibi degil mi?

Türkçe zorunlu bir dil mi? Türkiye'de yaşayan birinin türkçe öğrenmesi zorunlu diye kaide bilmiyorum ben.

Eskisini yasaklayinca, yenisi zorunlu olmuyor mu?

Olmuyor, turistler türkçe öğrenmek zorunda mı? Ayrıca konuşma diliyle kullandığın eşyayı nasıl karşılaştırabiliyorsun?

F klavye de turistler icin zaten degil mi? Neyse iyice sivamadan kapatalim.

(Daha 80´lerde 90´larda eski yazi yüzünden insanlar hapse giriyorlardi, bir arastir istersen.)

• Arkadaşlar bu konu 10 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile duyuruldu.

Aşağıdaki adresten genelgeyi inceleyebilirsiniz.
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/12/20131210-9.htm

Genel olarak;
    - Kamu kurum ve kuruluşlarınca genelgenin yayımından itibaren, alım süreci başlatılmış olanlar dışında temin edilecek tüm bilgisayarların F klavyeli olması ve halen kullanımda olanların da 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi sağlanacaktır.
    - Ayrıca, bilgisayar kullanımının yoğun olduğu özel sektöre ait kamuya açık alanlarda (internet salonu vb. toplu kullanım sağlayıcıları) ve özel sektör kuruluşlarında F klavyenin teşvik edilerek yaygınlaştırılması sağlanacaktır.

Bilindiği üzere F klavyenin yerleşim düzeni Türkçe kelimelerde en çok kullanılan harflerin birbirine yakın olması nedeniyle daha hızlı yazım imkanı sağlıyor. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarında F klavyeye geçişin faydalı olacağını düşünüyorum. Tek sorun Kes-Kopyala-Yapıştır (x,c,v) benzeri kısayol tuşlarının dağınık olması ancak ona da alışılır elbet.

Genelge iyi okunursa kamuya açık alanlarda ve özel sektör kuruluşlarında teşvik edilmesi durumu var. Yani siz eğer ev kullanıcısı iseniz ister Q, ister F klavye kullanın.

• Koskoca devletin en önemli sorunu buydu sanki?
    Komedi filmi ya komedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki tüm işimiz Türkçe üzerinden yürüyormuş gibi saçma sapan kararlar veriliyor.
  • forum iyice cahil insanlarla dolmuş f klavyeyi bile eleştiriyorlar. f kullanmıyorsanız dvorak colemak falan kullanın ama q kullanmayın. q en berbat dizilime sahip. gidin bi tarihini araştırın internette cahiller.

bi de f mekanik klavye yok diyenler var. sen klavyeye bakmadan yazdıktan sonra üstünde yazan harflerin önemi yok işletim sisteminden değiştirdiğin zaman klavyen de o dizilime sahip oluyor zaten.
  • İlerde F klavyeyi yaygınlaştıracağız bahanesiyle Q klavyeye fazladan vergi falan istemesin bunlar o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakhan29

niye f kullanmak zorunlu ki.herkes alışık olduğu klavye düzenini kullanınca nolucak ?

bu sitede q klavye ile dakikada 58 kelime yazabildim.54 ü doğru
    http://www.m5bilisim.com/on-parmak/hiz-testi/

F klavye zorunlu oluyor !!

Aynısını F'le yap desen pihuuu

edit : Şu günden sonra klavyelerin Q'dan F'ye dönüştürülmesi Klavye ihracatçısı bir şirketin kara geçmesine ve zaten yavaş ilerleyen kamu işlerinin durma noktasına gelmesine sebep olur. Başka da işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amet42 -- 15 Haziran 2014; 17:12:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: burakhan29

niye f kullanmak zorunlu ki.herkes alışık olduğu klavye düzenini kullanınca nolucak ?

bu sitede q klavye ile saniyede 58 kelime yazabildim.54 ü doğru
    http://www.m5bilisim.com/on-parmak/hiz-testi/

Tayyip Erdoğan zihniyetinin milli Görüş denen illet yüzünden bunlar. Ama daha dur bu neki?

Tayyip erdoğan keşke milli görüşçü olsa ama değil işte

• Gelecek nesil için etkili olabilir ama bizim için geçti sanırım yıllardır q kullanıyorum gözüm kapalı harflerin yerini biliyorum şimdi laptopu dedeme verip şunu yaz dediğimde adamcağızın harfleri aradığı gibi olacağız..
  • Hiç birşey olmaz merak etme Q satılmaya devam eder
  • türkçe klavyeyi f yapınca kurtulacak değil mi ülkenin resmi dilinin yanına bir tane daha eklemeye çalışanlardan çok ironik davranış gündemde ne var yine bunları ortaya atmaya çalışmışlar
  •  F klavye zorunlu oluyor !!

F klavye ile yapsam anca 10 kelime çıkar 3 ü yanlış. :D
  • yaş olmuş 32 neredeyse 20 yıldır Q klavye kullanıyorum, bu saatten sonra F klavye falan çekemem. Bilal kullansın F klavyeyi
  • iki senedir f klavye kullanıyorum. şu yazıyı bile f klavye ile yazıyorum. alışınca Q kadar hızlı yazıyorsunuz. alışmak sevmekten daha zor tabii ama inanın 10 parmak olayını kaptığınızda çok rahat edersiniz.

edit: yoğun istek üzerine, geri kafalı bir insan değilim. benimde f klavye öğrenme derdim yoktu okuduğumuz okullar sağ olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 15 Haziran 2014; 17:58:26 >
  • Anca mı akıllarına geldi
  • Yıllardır Katiplik sınavını bekleyen- ya da diğer nedenlerden ötürü kazanamayıp deneyen- "q" klavyede profesyonel o kadar insan var ki [ben dahil]
    bize yazık olacak. Q Klavyede 60 saniyede 74 karakter yazabiliyorum...Ya şimdi? O kadar emek boşa gitti! "Haram olsun!"

Seneye katiplik sınavına girecektim oysa ki.
  • Nerde soyutlanma varsa bizde...

Yemin ediyorum bu ülke kadar saçma sapan bir işle uğraşan yöneticiler başka yerlerde yoktur.

Ne olacak "F" gelince? Hızlı yazılacak? Ama hedef ne?? Teknolojik aşamaya bile bakıldığında yakında klavyelerin bile tarihe karışması gündemdeyken (Bkz. Sesli Yazım Teknikleri) nedir bu geriye gitme çabası? Osmanlının matbaa geyiğine benzetiyorum bu hareketi.. Bir farkı yok.

Kaldı ki miili bir değerin(!) korunmasından bahsediliyorsa elemanlar çok yanlış yerden gelmişler.

Neresinden tutarsan tut elde patlayacak ölü doğacak bir uygulama.

Dibine Not - İş bu mesaj "Q" klavye diziniyle yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 15 Haziran 2014; 18:23:16 >
  • Vallahi üzüldüm hocam iş hayatını nasıl etkiliyor adamın kim bilir ne kadar emek vardır yuh be daha neler görücez bakalım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allenprost -- 15 Haziran 2014; 18:24:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.