Şimdi Ara

F klavye zorunlu oluyor !! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
5
Favori
10.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Badem Bıyık

oyunlarda wasd kullananlar napacak

oyunun ayarlarından girip tuş dizilimini değiştirirsiniz olur biter.
    guie yaparsınız wasd yerine
  • "F" klavye saçmalığın daniskası, daha doğrusu saçmalığın daniskası değilde, iş işten geçmiş, olan olmuş, bu konuda yıllar önceden önlem alacaklardı. Ülkeye "Q" klavye sokmayacaklardı. Milletimiz, alınmayan önlemler neticesinde, öyle yada böyle "Q" klavyeyi benimsemiş, şimdi bizden mutasyona uğramamızı bekliyorlar.

"F" klavye dayatması, Latin alfabesinden, tekrar Arap alfabesine dönmeyi dayatmak gibi bir şey

Ülkeyi yönetenler boş olduğu için, klavye gibi boş işlerle uğraşıyorlar. Elin oğlu, evrensel dil olan İngilizceyi, ilköğretimi bitirdiğin de çatır çatır konuşuyor, üniversiteyi bitirdiğinde de ana dili gibi konuşuyor.

Türkiye de ise, ilköğretimi bitiren çocuk, ana dili Türkçe yi bile zor konuşuyor. Üniversiteyi bitiren adam, düzgün Türkçe yi ancak öğrenmiş oluyor. İngilizce hak getire, ancak yurt dışına eğitime giderse falan, biraz biraz İngilizceyi hakkıyla konuşmaya, anlamaya, yazmaya başlıyor.

Klavye boş iş, ülkemizin geleceği için evrensel dile ve matematiğe yönelmek lazım.

İlköğretimi bitiren bir çocuk, çatır çatır evrensel dili (İngilizce) konuşamıyorsa, o ülkeden bir cacık olmaz.

• Arkadaşlar bakın anlamıyorsunuz f klavye Türkçe kelimeleri yazmak için daha uygun eğer siz f klavyeye alışmış olsaydınız ve q klavye kullanmaya çalışsaydınız emin olun ondaki harfleri hiç bulamazdınız ve alışamazdınız f klavyede sesli harfler sol elle yazmak için ayarlanmıştır q da ise her harf karışık belli bir yeri yok (türkçe kelimelere göre yani). Anlayacağınız iyi bir çalışma.
  • türkçe için güzel bir uygulama ama bilim ingilizce olduğu için q kullanmaya mecburuz dayatma gibi getirip iş yaptıklarını sanmasınlar onca oyun uygulama program ingilizce olduktan sonra napayım ben f klavyeyi.
  • yaşasın lan, ben zaten 10 parmak f kullanıyom, şu an Q klavyeli notebook'u bile f 'e çevirdim.

ama ben diyeyim bu olay kolay kolay oturmaz, yeni yetmelerin tümü Q klavyeye alıştı bile , ha şöyle yapılsaydı, vakti zamanında pc kimsenin evinde yokken sadece okullarda ve internet kafelerde varken f klavye kullanılsaydı oralarda şu an tüm gençlik f klavye kullanıloyr olurdu.
  • Hiç bir güç beni f klavye kullanmak zorunda bırakamaz.
  • F klavye nedir ya. Bütün dünya Q kullanıyor biz F mi kullanacağız? A klavye falan olsa yine anlarım alfabetik gider ama F klavye kadar saçma birşey yok
  • Birde asıl yapılmak istenen şu. Bizim de kendi klavye düzenimiz olsun. Başkalarının klavyelerinin yanına türkçe karakterleri ekleyip kullanmayalım.

Yani büyük ülkelerin yaptığı gibi kendine ait bir sistem çabası. Yoksa zevkten kimse böyle bir iş yapmaz. Bu düzenlemeleri yapanlarda q klavye kullanılıyor yıllardır.

Olay biraz manevi yani.

Farklı bir gözle bakmak lazım. Ama elbette sancılı bir süreç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insan.

Aslında bizim en başından beri kullanmamız gereken klavye. Türkçe kelimeleri yazmanın daha kolay olacağını düşünüyorum.
    Ama bu saatten sonra dayatma gibi verilmesi yanlış. Şahsen F değil Q kullanmaya alıştım. Beni bu konuda değişmem için zorlayamazlar.

Türkçeye ne kadar uygun olsa da götürüsü getirisinden çok daha fazla. Zira Q klavye artık dünya standardına dönmüş. 2 kelimeyi daha hızlı yazacağıma yabancılara çok daha yakın bir klavye kullanmayı tercih ederim. Zaten yabancılarla yazışmalar falan derken klavyeyi türkçeden çok ingilizce için kullanıyorum. Devlet kurumlarında haklı olabilirsiniz tabi. Ve dediğiniz gibi sonradan diretmek çok saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben bakmadan yazdığım için full Q ya alır kullanırım bana farketmez o yüzden
  • eteksen kullanıcısına yanıt
    Teknoloji dünyasında sözü geçen 1 tane bile şirketi olmayan biz için, bu daha çok boş ego tatmini gibi geliyor bana. Devlet kurumlarında kullanılmasında lafım yok. Kalkıp da Q klavyeye ekstra vergi gibi abuk subuk şeylere kalkışırlarsa hiç kusura bakmasınlar bitmiştir bu ülke benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slp

çok geç kalındı bu saatten sonra zor. en baştan f klavyeyi standart yapsalardı olabilirdi.

f klavye kullanmak belki mantıken doğru ancak zaten daha hızlı ve kullanışlı olması için f klavye var.

şu konuya yazanların yarısından çoğu zaten klavyeye bile bakmadan q klavyeyle yazıyorlar. önemli olan hız değil mi herkes alıştığında hızlı yazar

Çok doğru.

90'lı yılların başında gelen bütün pclerin klavyeleri F Klavyeydi. 386dx işlemcili bilgisayarımın klavyesi de öyleydi. Sonradan 95-96 yılı gibi terkedildi. Şimdi yıl olmuş 2014, artık çok zor.
  • Tabiki bu çalışma diretme değilde daha farklı bir yollada yapılabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colezium -- 15 Haziran 2014; 11:49:23 >
  • F klavye sistematik olarak dizilmiştir ve yazması daha kolay ama q sallama yerleştirilmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Aslında bizim en başından beri kullanmamız gereken klavye. Türkçe kelimeleri yazmanın daha kolay olacağını düşünüyorum.
    Ama bu saatten sonra dayatma gibi verilmesi yanlış. Şahsen F değil Q kullanmaya alıştım. Beni bu konuda değişmem için zorlayamazlar.

Türkçeye ne kadar uygun olsa da götürüsü getirisinden çok daha fazla. Zira Q klavye artık dünya standardına dönmüş. 2 kelimeyi daha hızlı yazacağıma yabancılara çok daha yakın bir klavye kullanmayı tercih ederim. Zaten yabancılarla yazışmalar falan derken klavyeyi türkçeden çok ingilizce için kullanıyorum. Devlet kurumlarında haklı olabilirsiniz tabi. Ve dediğiniz gibi sonradan diretmek çok saçma.

Bu arada belirtmek isterim ki Q klavye hiçbir dile uygun bir klavye değildir. Aksine, tamamen uygunsuz şekilde üretilmiştir sebebi de yazma hızının düşürülmek istenmesidir. Daktiloda tuşların sıkışmasından dolayı en kullanılan harfler en uzak şekilde yerleştirilmiştir. Bu sebepten de Dvorak klavye çıkarılmıştır.

Ancak Q klavye 16 kat daha verimsiz olmasına rağmen, artık piyasalar Q klavye düzeni ile işgal edildiği için Dvorak ta tutunamamıştır. Q klavyenin bugün standart olmasının tek sebebi, piyasaya çıktığında yayılması ve alışkanlık haline geldikten sonra da bir türlü vazgeçilememesi.

Ayrıntılı bilgi için:

http://tr.wikipedia.org/wiki/F_klavye
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Qwerty_klavye
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Dvorak_klavyesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeune Ottoman

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

Bu arada belirtmek isterim ki Q klavye hiçbir dile uygun bir klavye değildir. Aksine, tamamen uygunsuz şekilde üretilmiştir sebebi de yazma hızının düşürülmek istenmesidir. Daktiloda tuşların sıkışmasından dolayı en kullanılan harfler en uzak şekilde yerleştirilmiştir. Bu sebepten de Dvorak klavye çıkarılmıştır.

Ancak Q klavye 16 kat daha verimsiz olmasına rağmen, artık piyasalar Q klavye düzeni ile işgal edildiği için Dvorak ta tutunamamıştır. Q klavyenin bugün standart olmasının tek sebebi, piyasaya çıktığında yayılması ve alışkanlık haline geldikten sonra da bir türlü vazgeçilememesi.

Ayrıntılı bilgi için:

http://tr.wikipedia.org/wiki/F_klavye
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Qwerty_klavye
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Dvorak_klavyesi

Bilgi için teşekkür ederim. Ancak bu yine de bir standarda karşı gelmek için yeterli bir sebep değil. Devlet dairelerine lafım yok. Ancak piyasaya girmelerine, insanların tercihlerine karışılmasına karşıyım

• Belki abartı ama İngiltere'yi soldan direksiyona geçirmek gibi bir şey bu ne gereği var.
  • Yeni bir dizilim öğrenmek istesem gider Dvorak ya da Colemak öğrenirim. F klavye ile niye vakit kaybedeyim? Kaliteli bir mekanik klavye almak istesen bulamazsın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERFEROS -- 15 Haziran 2014; 12:00:08 >
  • turkce kelimeler cok zor oluyor, f klavye aldiktan sonra ingilizce hic yazilmaz, su an q turkce klavyeyi, q abd olarak kullaniyorum, okulda her gun yazi yazdiriyorlar
  • arkadaş okulun kütüphanesindeki bilgisayarlar daha bir web sayfasını açmaktan aciz. Fareyi bile soldan sağa zorla çekiyoruz. Neyin klavyesinden bahsetiyonuz. Adını yazsan 1 dakika sonra çıkıyo ekranda. Sen önce bilgisayarlarını yenile, sonra klavyelere el atarsın.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.