Şimdi Ara

F klavye mi Q klavye mi?(Efsane kapışma) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
5.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    Harflerin yerlerini ezberleyenler süper zekalı değillerki:) o kadar büyütecek birşey yok. Bende en başta korkmuştum ama 1 ayda öğrendim. Tuşlara bakarak yazmak la bakmayarak yazmak arasında zaman açısından çok fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

quote:

Orijinalden alıntı: TriploitMezun

F klavye ile oyun oynarken sıkıntı çıkıyor bazı oyunlarda tuşlar ayarlanmıyor

İşte hocam tek sıkıntı o.Cok sık oluyor mu bu?

En olmadı o zamanlar Q klavye kullanırsınız zaten fiziksel klavye Q dizilimli olur.

Oyun oynarken klavyeyi qya alıyorsunuz. wasd nin yeri zaten belli ordan kullanıyorsunuz.

veya tam tersi q klavye varken, yazı yazarken vs. f klavyeye alıyorsunuz.
  • Hocam F klavye kesinlikle bana daha cazip geliyor ama ben şunu dusunuyorum şimdi.Hocam benim işim surekli kodlamalarla, İngilizceye falan olacak.F klavye İngilizce bir metinde bile daha seri ama kodlama için gereken işaretlerin konumu çok uygun degil

Bir arkadasin da dediği gibi:

"Hocam US Q klavye kodlama script yazmak vs icin bicilmis kaftan resmen. Gunluk hayatta kullanmadigimiz ,./<>;':"[]{}-=_+*() bu gibi sembolleri cok daha rahat kullanabiliyoruz"

Bunu dusununce acaba türkçe Q klavye ogrenip sonra ilerde İng Q klavyeye mi geçiş yapsam diye dusundum.Bu konuda bir düşünceniz var mı?Biraz abarttigimi dusunebilirsiniz ama mükemmeliyetçi bir yapı neticesinde her şeyi arastırıp o şekilde devam etmek istiyorum.Rahatsız ediyorsan kusuruma bakmayın lütfen.

• F klavyeyi Android telefonunda denemek isteyen mağazadan Xperia klavyeyi indirerek deneyebilir. İos klavyesi ayarlamanız yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    EngQ ogren bence tr karakterleri alt+harfe atarsin alt+s=ş gibi

Hocam soyle kodlama yaparken evet hiza cok fazla gerek yok eger isi dogru yaparsan kod da duzgun calisirsa sorun yok ama 300 satirlik bir kod dizimini yazdik aksilik cikti ki zaten 300 satirlik bi kodlama varsa illa aksilik olucak, ben kendim icin konusayim illa es gecitigim bi yer olur bu yuzden ilk yazma kismini tamalarken hizli yapip 2. kontrol etme kismini ise zaman ayirarak yapmak daha mantikli benim icin. Cunku en azindan elinizde kaba taslak misali bir kod dizisi oluyor diger turlu kodu bitiremiyorum bile ki daha kontrol etme islemi var. Simdi bana gore olay surda bitiyor turkce q ile ingilizce q arasinda kodlama yaparken ustteki mesajda bahsettigim isaretler turkce klavyede ust veya alt karakter olarak geciyor nasil yani shit+7890 veya alt+şğü gibi oluyor. Simdi kodlamayi yaparken 2 tusa basmak yerine tek tusa basip halletmek ve/veya iki tusa basmamiz gerekse bile uzak tuslari kullanmak yerine alt veya shift tusunun max 2 ustundeki tuslari kullaniyorum ingilizce Q da. Turkce Q da ise shift veya alt + herhangi bir tus yarim karis kimi zaman tam karislik bir mesafe oluyor tuslar arasinda. Uzerine ing Q da tuslarin ustunde hangi isaretin ne oldugu da yaziyor ve salliyorum parentez mesela orn: [{ ile ]} ayni tus uzerinde yani alakadar isaretler. ENG Q kodlama icin bicilmis kaptan

Uzerine kodlama da şüğöç gibi harfler olmadigi icin turkce q da bunlarin ust veya alt karakterini kullanmak yerine yanlislikla şüğöç gibi harf yazdimmi direk hata olusuyor. Yani turkce f ve q da hata riski daha fazla bi bakima cunku turkce karakter var. Bildiginiz gibi kodlama ingilizce dili uzerine kurulu.

Turkce F konsunda turkce harfleri cikarirsaniz klavyenin zaten bi ozelligi kalmiyor. Turkce F in ozelligi daha hizli ogrenilebilir 10 parmak yazmak icin daha elverisli olmasi ve klavyede yazarken sag + sol el baskisinin kullaniminin birbirine esit veya yakin olmasi salliyorum sag el %50 oraninda kullaniliyorsa sol el %47 gibi mesela.

Turkce Q ve F in yazi yazma disinda kodlama icin hicbir ekstrasi getirisi yok. Turkce F in Q ya gore alisinca daha verimli daha akici oldugu disinda baska bir artisi da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 10 Kasım 2016; 22:0:54 >

Bir çaresini bulana kadar Q klavyeye mahkum görünüyorsunuz
    Fakat unutmayın ingilizce için verimli olan klavye Q değil, Dvorak klavyesidir.
    Q klavye aslında hiçbir dil için verimli değildir.
  • F klavye (Sabahın 5'inde fetöcu diye alırlar içeri )
  • Hocam çok güzel yazmışsınız teşekkürler.

Şey dikkatimi çekti hocam o işaretleri turkce klavyede anca Alt Gr tuşu ve 7,8,9,0 tuşları birlikte kullanılırsa ulaşılabiliyor.Bakın solda yer alan Alt tuşu bile fayda etmiyor illa sagda bulunan Alt Gr tuşuyla kombine edilmeli.

Mesela biz diyelim ki dediğiniz gibi alt+ğ,ı,ş,ö kombinasyonuyla o işaretleri elde edebilir miyiz?Ben denedim ama hiçbir şey çıkmıyor su an.

Yani eğer alt+ğ,ı,ç,ö,ş kombinasyonuna o işaretleri koysalar hiç sorun olmazdı benim icin.Ama öyle yapmamislar.Onunuzde turkce bir klavye varsa dedigimiz anlayacaksınız.

Yani benim turkce klavye de o işaretleri elde etme yolum sadece alt Gr + 7,8,9,0.Bu da yavaşlatan bir sey besbelli.

Ama dediğim gibi o alt+ğ,ı,ç,ö,ş kombinasyonu olsa süper olurdu.Sol elle alta basıp sağ elle o tuslara basarak kolayca halletmiş olurdum.

Özel olarak ayarlayayım desen yine çok bulunan bir şey olmayacak.İng Q alışsam en mantiklisi olacak galiba.

Şimdi F klavye de [ ] işareti için alt Gr + 8,9 yapmak gerekiyor ama İng Q klavye de direk serçe parmağın altında.

Ah ulan F klavye kullanmak istemiştim be

Özel ayarlayayım desen kendi bilgisayarın haricinde hiç bulamazsın bu da berbat olur.Turkce Qda da aynı sorun var yani illa sagda bulunan Alt Gr+7,8,9,0 kombinasyonu gerekiyor kodlama konusunda F ile aynı zorlukta yazım konusunda da daha kötü yanı turkce Q hiç kullanılmaz.Bana çıkar yol İng Q gözüküyor.Turkce karakter gerektiğinde turkce Q ya ceviririm artık napalım.

• İng Q öğrenecez mecbur hocam ama sizin dediğiniz gibi özel olarak alt tuşu kombinasyonu ayarlarsam diğer klavyelerin tümünde sorun yaşamamam mı?

Onun yerine sizin yaptiginiz gibi hem turkce Q hem İng Q kullanmak daha mantıklı gibi.Nerede olursan ol alışılmadık bir durumla karşılaşmadan yazabilirsin.

Biraz daha dusuneyim sonra başlayayım on parmağa artık uzatmadan.

Peki size son bir soru sorsan hocam

Şimdi F veya Türkçe Q klavyede [ ] işareti için alt Gr + 8,9 yapmak gerekiyor ama İng Q klavye de direk serçe parmağın altında.

Kodlama yaparken F klavyede o kombinasyonu kullanmak ile İng Q kullanmak arasında çok fark olur mu sizce?Veya siz F kullanmayın demiştiniz.Turkce Q ile kodlama yapmak ile İng Q klavye ile kodlama yapmak arasında ne kadar fark olur?

Çok olursa direk İng Q ogrenecegim yok çok fazla olmaz derseniz F kullanırım artık.Geri kalan tuşların yeri sayesinde farkı neredeyse kapatiyordur diye tahmin ediyordum ben?

• Sharpkeys diye ufak bir program var. Registrye yazarak tuşları değistiriyor. Ben windows kurduktan sonra nümerik tuşlardaki virgül tuşunu bu program ile nokta yaparım. İşinize yarayacaksa bir bakın.
    https://sharpkeys.codeplex.com

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F yaygın bir klavye türü değil. Özellikle klavye alırken çok kısır seçenekler var. Birde benim gibi us Q klavye kullanıyorsanız hiç geçemezsiniz. F Tr için iyidir ama globalde Q dan şaşmayacaksın.
  • 10 Parmak F klavye yazmayı öğrenmek için yapacağınız en büyük hata gidip F klavye almaktır. 10 parmak yazmayı öğrenmek için klavyenin üzerine bakıp tuşların yerini öğrenmek yerine harflerin yerlerini parmaklarınıza öğretmeniz gerekiyor. Tıpkı bisiklete binmeyi öğrenir gibi parmaklarınıza tuşların yerini öğreteceksiniz. Ben 1999 yılından beri aktif bilgisayar kullanan biri olarak yılların getirdiği Q klavyede hızlı yazıma ulaşmıştım ancak yinede on parmak yazmak değildi benimkisi çünkü azda olsa klavyeye göz ucu ile bakmak zorunda kalıyordum. Öyle ki yanda ki bir metine bakıp bilgisayara yazmak F klavyede ki klavyeye ve aynı anda monitöre bakmadan sadece metine bakarak yazmak imkansız gibi bir şeydi. Ancak vakti zamanında katiplik için köklü bir değişiklik yaparak F klavyeyi on parmak öğrenmek istedim ve öğrendim. Bunun içinde önce laptop'ın Klavye seçeneklerine F klavyeyi ekledim ve internette ki hotkey 10 parmak yazım programını kullandım. Programda ki dersleri sıra ile yaparak kısa sürede tuşların yerini parmaklarıma öğrettim.

Benim zihnimde iki klavye mevcut, birisi görsel olarak yıllardır kullandığım Q klavye diğeri ise ellerimin öğrendiği on parmak F klavye.

Cep telefonu kullanırken mecburen Q klavye kullanıyorum çünkü gerçekten F klavyeyi görsel olarak bilmiyorum :))

F klavye için çalıştığım programın linki:http://www.inddir.com/hotkey-10-parmak/

Bu f klavyeyle hizli yaziyor dediklerin hizlari kac rekor falan diyorsun ?

• Herkes q klavyeye alışkınken kimse zaten demode olan f klv öğrenme zahmetine girmez. Bence q klavyeyi aktif kullanmayı öğrenin.
  • ben kendimce yeterince hızlı yazdığımı düşünüyorum. niye daha hızlı yazmak için uğraşayım ki Q'ya alışmışken. F klavyenin daha hızlı olduğu doğrudur, hatta mahkemelerde bile F klavyeler kullanıldığını görmüştüm ama bana bir katkısı yok. O yüzden Q candır.
  • f klavye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tabi ki de f yıllarca q klavyede işkence çekmişim tam on parmak yazamıyordum q klavyede, okulda 1 ay f klavye dersi gördük şimdi şakır şukur yazıyorum f candır
  • 10 parmak önce f klavye öğrendim 3 yıl f klavye den sonra q 10 parmak öğrenip yoluma devam ettim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.