Şimdi Ara

F.E.A.R.: Perseus Mandate™ (ÇIKTI)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
0
Favori
11.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oyunun Adı: F.E.A.R.: Perseus Mandate

Yapım: Timegate Studios

Dağıtım: Sierra

Platform: Pc

Türü: First Person Shooter

Çıkış Tarihi: Çıktı

Konu: Evet arkadaşlar kim derdiki F.E.A.R adında bir oyun çıkacak, isminin Türkçe karşılığı korku olacak ama aslında açılımı yapıldığında korku kelimesiyle bir alakası olmayacak. Evet "Olağaüstü Olayları Araştırma Timi". Bir çoğumuzun konusunu tam olarak anlayamadığımız, bir çoğumuzun da tahmini hikayeler ile bu oyun için bir çok hurafe ürettiğimiz, "Monolith"'a ait yapay zekada beklentilerimizi bir adım öteye taşıyan F.E.A.R oyunun 2. ek paketi karşımızda.

Optimizasyon Harikası...

Evet demonun incelemesine geçmeden önce bu iddialı başlığı atmak istedim. Neden mi? Hangimiz F.E.A.R gibi bir oyunun ek paketini soft shadow dahil herşey açık, en yüksek çözünürlüklerde ortalama FPS 25-30 olarak oynamak istemez. Evet doğru duydunuz. İlk F.E.A.R daki o bizi ve makinamızı kasım kasım kasan kötü optimizasyon gitmiş, yerine mükemmel bir optimizasyon gelmiş. Yani kısaca demoyu oynarken kendimi counter-strake oynar gibi hissettim. Hem de grafiklerden hiç bir ödün vermeden.

Demoya başladığımızda kendimizi yarı baygın olarak buluyoruz ve arkadaşımızın direktifiyle ayağa kalkarak oyuna dahil oluyoruz. İşte tam burada grafikler tamamen sondayken FPS'yi 45'lerde görünce, option bölümü defalarca kurcaladım ve sürekli oyundan çıkıp tekrara oyna dahil oldum. Amacım, acaba ayarları değiştirdiğimde oyun algılamıyor mu diye merak ettim. Ama tüm ayarların sorunsuz şekilde ayarlandığını görüp birde üstüne yüksek FPS'yi görünce keyfim 2 kat daha arttı.

Neyse nerde kalmıştık; arkadaşımızın direktifleriyle ayağa kalktıktan sonra çok geçmeden aksiyona dahil oluyoruz. İlk başta karşımıza ana oyundan tanıdığımız düşman karakterler çıkıyor ve başlıyoruz vuruşmaya. Tabi gene ilk oyundan aklımızda kalan mükemmel oynanabilirlik aynen karşımıza çıkıyor ve zevkimiz 1 kat daha harmanlanıyor. Devam eden sahnelerde daha önce karşılaşmadığımız düşmanlarla karşılaşıyor ve onların daha önceki oyunlarda görmediğimiz silahlarını alıp aksiyona dahil olabiliyoruz. Yapay zeka ise bu oyunun da "Monolith" imzası taşıdığını adeta bağırıyor. Bilmeyenlerimiz olabilir diye söylüyorum; ilk ek paket olan "F.E.A.R Extraction Point" "Moonlith" tarafından yapılmamıştı. Zaten oyuna göz atanlar ve dikkat edenler anlayacaklardır, oyunda yapay zeka karşılaştırıldığında deyim yerindeyse yerdelerde sürünüyordu.

Samara mı? Yok yok bu "Alma"...

Demonun devam eden bölümlerinde, yine ilk oyun ve devamındaki ek paketteti korku ve gerilim ögelerinin aynen bu oyunda da devam ettiğini görüyoruz. "Alma" gene kendini bir yerde gösteriyor ve kayboluyor. Demonun özellikle son sahnesindeki gerilimi hepinizin hissedeceğinden kuşkum yok. Özellikle son çıkan ek paketteki gerilim sahnelerinin öncekilere göre çok daha profesyönelce hazırlandığını söyleyebilirim.

Ses ve Grafik

Grafik olarak yukarda biraz değinip optimizasyondan söz ettimse de, grafiklerin ilk oyundaki gibi göze harika geldiğini de bir kez daha değinmek istiyorum. Oyunun ilk ek paketi olan "F.E.A.R Extraction Point" Monolith tarafından hazırlanmadığından, oyunun grafikleri ilk oyuna göre nasıl desem sanki böyle cansız ve mat bir şekildeydi. Fakat bu 2. ek paket tekrardan bizlere resmen bir göz ziyafeti sunuyor. Oyundaki seslere gelecek olursak, özellikle hareketlii sahnelerde bizi diken üstünde tutacak şekilde müzikler seçilmiş. Onun dışında korku dolu sahnelerdede kulağımızda patlayan seslere diyecek birşey bulamıyorum. Tek kelimeyle mükemmeller.

Sonuç

Evet arkadaşlar, ilk F.E.A.R oyunu dahil olamk üzere çıkmış olan ilk paketinde demolarını inceleme imkanı bulmuştum. Ama hiç birisi bana "Persus Mandate" kadar hazır gelmemişti. Bizi gerçekten "Monolith" imzalı bir şaheser daha bekliyor. Ayrıca oyunun çok iyi optimize edilmiş olması bizler için çok büyük bir avantaj. Bunun dışında söyleyecek birşey bulamıyorum. Mutlaka ama mutlaka edinilmesi gereken bir oyun. Demo bunu gösteriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 11 Ocak 2008; 0:52:56 >

• SS'ler:

• abi ne anlıyolar şu ek paketlerden ek görevlerden gecen hafta oyunu bitirdim diye seviniyodum bide bakdım ek paketi daha varmış Half Life kötü örnek olmaya başladı millete.Oyun çıkıyo arkasından ek görev 1 ek görev 2 sırala sıralayabilirsen artık
  • 2

• Peki bu isim olarak oyladığımız da bundan sonra mı çıkcak ?
    Eğer öle olursa büyük bi saçmalık olur.Çünkü görüldüğü üzere hiç grafik motoru yükseltilmemiş.bari oyladığımız oyununkini yükseltseler...
    + Çıkış tarihi belli mi ?
  • HAYIR ARKADAŞLAR OYLADIĞIMIZ BU DEĞİL.ÇIKIŞ TARİHİ NE ZAMAN VE BUNU YÜKLEMEK İÇİN EXT. POİNT YÜKLEMEK ZORUNLUMU
  • çıkış tarihi 2007 nin 4. çeyreği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: therack

çıkış tarihi 2007 nin 4. çeyreği

süper ötesi bir haber zaten fear ı baya sevmiştim artık hem combat dan mp oynarım hemde bu ek paket sayesinde de yeni haritalarda çarpışırız.
  • harika video olmuş
    quote:

Orjinalden alıntı: therack

PC platformu için çıkacak olan F.E.A.R. Perseus Mandate,F.E.A.R.'ın ilk genişleme paketi olan F.E.AR. Extraction Point'ten sonra çıkan ikinci genişleme paketi olacak. Bu ek pakette ilk oyunla aynı çizgide gidilerek farklı mekanlar ve farklı düşmanlarla müzadele edeceğiz.

• Aslında ek paketleri almanıza gerek yok. FEAR'ın resmi olmasada gerçek devam oyunu Monolith tarafından geliştiriliyor. Bu ek paketleri ise TimeGate isimli bir geliştirici kuruluş tasarlıyor.
  • Bekleyip görelim
  • bence de beklemeye değer video çok güzel görünüyo
  • biraz mekan çeşitliliğine gidilebilirmiş sanki..

ben şaun ilk oyunu oynuyorum biraz mekanlar iç bayıcı ve hiç gün ışığı göremedik.. düşmanlarda fazla çeşitlenmedi.. ama yapay zeka ve efektler gerçekten bir numara bu eklentilerde de bu diğer eksik yanların üzerine gidilirse güsel olur
  • evet ya 1.sinin en kötü yanı buydu bence düşmaların hepsi aynıydı
  • 1. sini oynadım ama bunu oynamıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@trix -- 10 Ağustos 2007; 0:14:15 >
  • İlah bir oyun grafikler yapay zeka süper
  • FEAR serisi sıktı artık ama gelsin oynarız yine de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

FEAR serisi sıktı artık ama gelsin oynarız yine de.

daha öncede belirttiğim gibi bütün oyunlar sıkmaya başladı en iisi oyunları komple bırakmak
  • Yok beyler ya F.E.A.R. kolay kolay oynanırlığını kaybetmez. F.E.A.R. 2 gelsin (farklı isimle) başından kalkamayız bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snbaks

Yok beyler ya F.E.A.R. kolay kolay oynanırlığını kaybetmez. F.E.A.R. 2 gelsin (farklı isimle) başından kalkamayız bence.

ya biz öle sıktı mıktı diyoz ama oyun gelincede başından kalmicamız belli yani
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.