Şimdi Ara

F-35'in motoru hararet yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi bir usta olsa bu sorunu çözerdi ama Amerikalı teknisyenler sorunun çözülmesinin 10 yıl alacağını bildirmişler!
    F-35'in motoru hararet yaptı

    Kaymak;https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/f-35-in-motoru-hararet-yapt%C4%B1/ar-AA19mYxF?ocid=mailsignout&pc=U591&cvid=55897adb4a3e4eeaada2b76ae4f66326&ei=31







  • Reis böyle birşey olacağını önceden biliyordu. Rabbim ona peygamber öngörüsü vermiş. İyikide almamışız.

    Asrın adamı dünya lideri. CHP liyim ama oyumu önümüzdemi seçim reise vericem.
  • MMU da böyle elimizde patlamasın da. Gerçi ABD bir finans devi olup çoktan seri üretim ve hizmete soktuğu bir üründe - F-35 - sorunlar yaşıyor. MMU finansal sorunlar yüzünden Yak-141 - F-35B'nin babası olan Sovyet süpersonik VTOL savaşı jeti - gibi prototip aşamasında kalabilir. Yani Yak-141 gibi numunelik bir veya birkaç MMU üretilir ya da belki de az sayıda MMU hava kuvvetleri bünyesindeki elit, cumhuriyet muhafizı kıvamında bir filonun envanterini teşkil eder. Bence Türkiye MMU programıyla KF-21 Boramae gibi daha mütevazi, 4.5. nesil olup gerektiğinde bazı modifikasyonlarla 5.nesle iş görecek bir performansla terfi edebilecek bir uçak geliştirmeli, F-35 ya da F-22 gibi 5.neslin "en üstün örneklerine" bu kadar fazla öykünmektense.

    Ancak, MMU konusunda propagandacı süper milliyetçi Sovyet kafasıyla hareket ediyoruz. Bu mantalite Sovyetler Birliği'nin yeterince verimli olmayıp seri üretime sokamayacağı prototipler imal etmesine yol açıp milyarlarca ruble zarar etmesine sebep oldu. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de benzer bir zihniyet Türkiye'nin ihtiyaçları ve mali kapasitesinin üstünde bir uçak - şu anki MMU planı bu şekilde - geliştirmekte ısrarcı. Sovyet kafasıyla Amerikan elitizmine - her anlamda en üstün silah platformu bende olsun anlayışına - meydan okumaya çalışıyoruz. Ancak gel gör ki, onca rakipsiz imkanına rağmen ABD'nin dahi askeri elitizm tercihi yüzünden başı çok ağrıyor. F-35 ve F-22 belki bir savaş pilotu ya da gizlilik teknolojileri, aerodinamik ve benzerinde uzmanlaşmış bir mühendis açısından state of art cihazlar olabilir ancak yeterince verimli ve sorunsuz değiller. Bilakis çok şikayet ve eleştiri alıyorlar. Bir Volkswagen de sizi her yere götürür. Buna mukabil bir Ferrari hem çok yakar hem de ekstrem koşullarda veya başka sebeplerden naz yapabilir. Ama meta propagandacılarına bunu anlatamazsınız. Meta propagandacısı işe ruhani, duygusal, histerik boyutlar katar. En iyi ürüne sahiplik onu ancak tatmin eder. Put misali yüceltebileceği ve onunla böbürlenebileceği bir nesne arar. Belki hiç gerek bile yokken veya daha kullanışlı ama bir tık daha az nitelikli bir araç yapılabilecekken öyle bir mükemmellik nesnesi imal etmeye çalışır. II.Dünya Savaşı Almanları veya Soğuk Savaş Sovyetlerinin yaptığı gibi. Bu zihniyetin saydığım örneklerden yola çıkarsak bilhassa propagandacı totaliter rejimlerde çok tuttuğunu da dikkatinizi çekerim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Maslak oto sanayi sitesine çeksinler.
  • Dün NTV' deki haberde uçağı bunun gibi bir sürü arızası var diyerek her bakımdan gömdüler.

    Kedi-ciğer-murdar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.