Şimdi Ara

EYT Bütçeyi Çökertecek. Tüm emekli maaşlarında erimeye hazır olun. (Memur maaşlarıda eriyecek) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın neresinde varmış o primini tamamla devletten ihtiyarlık maaşını kap diye bir kanun? kendi kendinize hak hukuk uyduruyorsunuz.

Dünyanın en aç sefil ülkelerinde bile böyle birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Temmuz 2023; 12:28:39 >
  • godoro G kullanıcısına yanıt
    Peh , oldu 25 yıl aylık 1500 tl prim öde Max , sonra en az 40 yıl 7500 tl maaş al

Eğer böyle bir sistem devlete külfet değilse 29 yaşımda *4 prim yatırayım hemen bende emekli olayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete yüktür değildir tartışmasına gerek yok, adil değildir. Eşitlik ilkesine aykırıdır. Ülkemizde bir çok şeyin adil olmadığı gibi bu da adil değildir. Biri 60 yaşında emekli olurken ekstrem durumlar yokken bir başkası 40 yaşında emekli olamaz. Herkesin eşit tabi olduğu bir hak olmalı.

• Ben 78 dogumluyum 95 sgk girisliyim, eyt den emekli oldum ve ozel firmada eski isimde devam ediyorum. Esimde devlette ogretmen ve eyt li oldu. Okulunda kendisi gibi neredeyse 30 ogretmen daha eytli ama devam edemeyecekleri icin sadece 1 kisi emekli oldu, aldiklari para pul oldugu icin hic kimse emekli olmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 6 Temmuz 2023; 15:23:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Eyt emeklisi olarak calismaya devam ettigim icin benim adima sirket tarafindan sgdp odeniyor, tabi benden de kesiliyor

• Adı üstünde emeklilik dünyada bu hak ihtiyarlayıp artık iyi kalitede çalışamayana üretemeyene tanınır,taşı versen suyunu çıkarcak adama değil.EYT Bütçeyi Çökertecek. Tüm emekli maaşlarında erimeye hazır olun. (Memur maaşlarıda eriyecek) 

30-40 yıl da fakir bir ülke olmayı garantiledik akp gitse ne kalsa ne hiç bir cacık değişmiycek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Temmuz 2023; 15:34:25 >
  • Bana EYT liyim
    Ama şahsen genç biri olsaydım EYT lafını ağzına alan politikacının yüzüne kürekle vururum, bunun bütün yüküne Siz çekeceksiniz gençler.

Bu arada yeni iş olanakları açılıyor sanmıyorsunuz Umarım bütün eyt'li çevrem çalışmaya devam ediyor Bir yandan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 1998 yılında 5200 prim günü + 25 yıl süre geçişi şartıyla emekli olmak üzere sgk ile sözleşmemi imzalamışım ve işe başlamışım. 1999 sonunda yeni bir kanun çıkmış eyvallah, bu kanundan sonra sigortalı olanlar için yeni kanun işlesin buna da eyvallah ama benim önceki kanun yürürlükteyken imzaladığım sözleşmeyi geriye dönük olarak neden etkilesin arkadaşım? Bir hataydı ve düzeltildi.. 25-26 yıldır çalışıyorum ve devam edeceğim + 8bin güne yakın prim ödemişim, imzaladığım sözleşmenin gereklerini tamamıyla yerine getirdim ve paşalar gibi de emekli oldum..

Yok 98 yılında sigortalı olan 43 yaşında emekli olmuş 2000 yılında sigortalı olan 58 yaşında emekli olacakmış, iyi de 2000 yılında sen sgkya imza atarken zaten o şartla imza attın kardeşim, biz o şartlarla imzalamadık ki, bizim sözleşmemiz farklı.. 2000 yılındakileri de emekli yapıyoruz deseler mutluluktan havaya uçarsınız, e şu an zaten bir çoğunuz kademeli de olsa 2008 yılına kadar olanları emekli yapmaları lazım şeklinde bir beklenti içinde değil misiniz? Siz "sırf size vurmadığı için" hala eyt tartışırken bizim kulağımız açıklanacak olan zamda arkadaşlar.. Gerçekleri yüzünüze vurmuş gibi oldum ama olay budur..

• metabax kullanıcısına yanıt

O zaman sistemi zorunlu yapmayacaksın.

İsteyen sistemden çıkabilecek. Sen 1 koyup 5 alırken herkes bunun bedelini ödüyor.

Sistem ifkas edecek. Gerçeklikle artık bağı koptu sistemin bunu neden görmüyorsun?

• Napstr kullanıcısına yanıt

O zaman hangi alanda olursa olsun her yeni çıkan kanun geçmişe de etki etsin, bunu mu savunuyorsunuz? Ne bileyim örneğin bugün taşıtla ilgili çıkan yeni bir vergi, sizin önceki yıllarda satınaldığınız bir aractan dolayı bugün size bir borç yüklesin ister misiniz? Veya özel bir sigorta şirketiyle 25 yıl zaman geçmesi ve 5bin gün prim ödeme karşılığı emekli olmak şartıyla poliçe imzalamış olun, 5 yıl boyunca hiç aksatmadan ödemelerinizi yapın, sonra sigorta şirketi size dönüp "ben bu şartları değiştiriyorum 25 yıl değil 40 yıl zaman geçtikten sonra emekli olacaksın" desin. Siz şu an buna itiraz etmeyecekmiş gibi konuşuyorsunuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: metabax

O zaman hangi alanda olursa olsun her yeni çıkan kanun geçmişe de etki etsin, bunu mu savunuyorsunuz? Ne bileyim örneğin bugün taşıtla ilgili çıkan yeni bir vergi, sizin önceki yıllarda satınaldığınız bir aractan dolayı bugün size bir borç yüklesin ister misiniz? Veya özel bir sigorta şirketiyle 25 yıl zaman geçmesi ve 5bin gün prim ödeme karşılığı emekli olmak şartıyla poliçe imzalamış olun, 5 yıl boyunca hiç aksatmadan ödemelerinizi yapın, sonra sigorta şirketi size dönüp "ben bu şartları değiştiriyorum 25 yıl değil 40 yıl zaman geçtikten sonra emekli olacaksın" desin. Siz şu an buna itiraz etmeyecekmiş gibi konuşuyorsunuz..

Yok hocam ben gençlerin çalışarak 40 yaşında emekli olanların maaşlarını ödemesini istiyorum, çocuklarımızın da daha da çok borçlanarak doğmasını istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Napstr kullanıcısına yanıt

İstemekle olmaz hocam sözleşme lazım sözleşme :)

• Tamam az ötede bir sözleşme daha yaptırın.

• Periah kullanıcısına yanıt

Size haksızsınız diyemiyorum ama bakın burada sizin şikayet ettiğiniz konu EYT liler değil. Siz aslında EYT değil eski sistemi eleştiriyorsunuz. Eski sistemde gelmiş geçmiş tüm emeklilere itiraz ediyorsunuz. Çünkü eyt dediğiniz grup bu ülkede bugüne kadar emekli olanlar gibi, onlarla aynı şartlarla işe başlayıp emekli olan kişilerdir. EYTlileri kıyak yapılmış bir grup değil, hakları elinden alınmış ve yeniden iade edilmiş olan grup olarak görmeniz lazım. Bize yapılmış bir ayrıcalık, bir kıyak, ek bir hak söz konusu değil, 1999dan önce sigortalı olup bugüne kadar kaç milyon insan emekli olduysa biz de o şartlarla sigortalı olup emekli olduk..

Ayrımı EYT liler üzerinden değil 1999dan önce sigortalı olanlarla sonra olanlar şeklinde yaparsanız eleştiri oklarınız doğru adrese gider. Siz tüm geçmişe itiraz ediyorsanız, gelmiş geçmiş tüm emekliler 1 koyup 5 alıyor diyorsanız sizin düşüncenizdir eleştirebilirsiniz ona sözüm yok, fakat sadece eyt lileri işaret ettiğiniz zaman o pek mantıklı olmuyor..

• Asgari ücrete ve emekli maaşına seyyanen zam olmalı. Memur maaş zamları dengeyi bozdu.

• EYT liler haklıdır, elinden hakları alınıp sonra iade edilen insanlardır. Asıl sorun EYT ile birlikte kademeli bir yaş geçişi yapılmalıydı, bunun yerine geriye doğru yapıp insanların haklarını gasp ettiler. Yıllar sonra bu işten vaz geçince bu ucube durum oluştu. 1 gün farkla 15 yıl emekliliğin uzaması adaletsiz bir durum ama EYT liler ile alakası yok, yasa koyucuların beceriksizliği. 

• 5 milyon memura seyyanen 8000 lira artı zam yapılacak. Resmi olmayan rakamlara göre 10 milyondan fazla sığınmacının sağlık giderlerini karşılıyoruz. Her şeye hükümet para saçıyor. 2-3 milyon Eytlimi gözünüze battı.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.