Şimdi Ara

Eyes Wide Shut Ne Anlama Geliyor? (Komplo Teorisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Stanley Kubrick, Eyes Wide Shut'u bilerek çekti ve bilerek "başyapıtım" dedi. Eyes Wide Shut içinde bilerek spiritüal figürler kullandı, filmin maskeli balo bölümünü bilerek Rothschild malikanesinde çekti ve şu linkte bahsi geçen "illuminatik" ögeleri bilerek kullandı
    Hepsinin ana nedeni bence "insandaki merak duygusunu uyandırmak ve insanın bilinmeyene (güce) karşı tutkusunu kullanmak". Sonu açık bitirilen veya gizem dolu senaryosu sağlam filmlere gösterilen ilgiye bakarsanız insanların bilinmeyene karşı ne kadar duyarlı olduğunu anlarsınız. Mesela rüyalar konusu halen daha tam anlaşılmayan bir konudur, Inception (2010) filmi senaryosu rüya aksiyonu yerine basit Amerikan ajanı aksiyonu olsaydı aynı ilgiyi görür müydü?
    Kubrick'in 2001 filmi için bir röportajda verdiği Mona Lisa benzetmesi; "Eğer Leonardo, tablonun altına 'Hanımefendi gülümsüyor çünkü sevgilisinden bir sır saklıyor' yazsaydı Mona Lisa nasıl bu kadar kıymetli olurdu? Bu görenleri resmin gerçekçiliğine bağlayan bir şey olurdu ve ben bunun 2001'e olmasını istemem." demiş. Diğer Kubrick filmlerinde de aynı gizem havası hakim o yüzden elit kesimin dikkatini çekiyor bu filmler. Tüm bilgileri birleştirirsek iddia ediyorum filmlerde ve şarkı kliplerinde geçen daha çok piramit şeklindeki spiritüal sembollerin kullanılmasının asıl nedeni; insandaki merak duygusunu uyandırarak ilgi çekmektir. Biraz araştırırsanız özellikle son yıllarda Hollywood'un ve Amerikan müzik endüstrisinin bu yoldan çok ekmek yediğini fark edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 21 Mayıs 2015; 0:11:03 >

• ben de her zaman böyle düşünmüşümdür. çok mantıklı.

ama gelgelelim kubrick'in filmden birkaç gün sonra ölümü de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1CFBFF3AA -- 7 Ağustos 2014; 11:25:43 >
  • Mantıklı yazmışsın hocam.
  • Kesinlikle katılıyorum.Bu teorilerin içinde dünyadaki belirli zengin grupların bir çok yerde söz sahibi oldukları doğrudur ancak kliplerde ya da filmlerde kullanılan semboller insanların ilgisini çekmeye yönelik.
  • zevkli bir yazı olmuş teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caperoner

ben de her zaman böyle düşünmüşümdür. çok mantıklı.

ama gelgelelim kubrick'in filmden birkaç gün sonra ölümü de var.

Adam filmi çektikten 10 yıl sonra ölmüş olsaydı bence pek fark olmazdı yine bu film yüzünden öldürüldü diyen çıkardı
  • Bu filmi ben tam anlamadım, açıklayabilecek var mı.Malum durağan bir film, sıkıldım ileri sardırdıra sardıra izledim.O ayin sahnesi ilgimi çekti en çok.Fakat o ayini nerden buldu Tom Cruiusu orayı kaçırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu film gerçekten çok esrarengizdi 1999 vay be sinemada izlemiştim..

• Ustalara saygı...Kubrick üstadın önünde saygıyla eğiliyorum.Sen gittin meydan Nolan gibi çapulçulara kaldı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.