Şimdi Ara

Eyefinity de VGA 1600 Çözünürlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Eyefinity sistem kurmaya çalışıyorum ( çok pişmanım bütün zevkim b.k oldu 3 gündür) çevirici kabloları aldım ilk başta ( monitör de VGA ve DVI-D çıkışları var kart ise 1 adet DVI 1 HDMI 2 MınıDısplay Port) DVI to HDMI kablo + normal DVI kablo + MiniDisplay port to DVI çevirici aldım geldim bağlayamadım DP port ile HDMI aynı anda çalışmıyormuş sonra 2 gün önce internetten MınıDisplayPort to VGA adaptör ile VGA kablo aldım 60 lira bunlara , 160 lira da ilk partiye bayıldım sonra nemi oldu? Hepsinin bağlantısını kurdum bu sefer VGA ile bağlı olan monitör en fazla 1600*1200 çözünürlüğe çıkabiliyordu üstüne ne yaptıysam çıkamadım( varmı çözüm önerisi olan?) dedim sorun kabloda heralde çıkartıp bakınıyım üfleyim ben bunlarla uğraşırken daha yarım saat bile çalışmamışken MDP port to DVI adaptör bozuldu görüntü vermiyor kafayı yicem.. En iyisi Cumartesi kadıköye gidip 2 tane MDP port to DVI adaptör alsam çalıştırabilirmiyim sizce? Nerde hata yapıyorum görebilen varmı ?

Uzun oldu biraz okuyupta yardım ediceklere şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senatus -- 4 Eylül 2015; 0:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dönüştürücü kullandığınız için sistem monitorun EDID ayarlarını algılayamıyor olabilir. Nvidia kullanan dizüstü bilgisayarımda aynı sorunu yaşadım nvidia kontrol panelinden özel çözünürlük oluşturarak üstesinden gelmiştim. CCC yüklü olmadığı için bakamıyorum ama AMD'de de benzer bir kısım vardır. Bulamazsanız şu programı da deneyebilirsiniz ama öncelikle CCC'den yapmayı deneyin. Nvidia için konuşuyorum bu programın yaptığı herşey kontrol panelden de yapılabiliyor ve çok daha kolay, AMD'de de böyledir büyük ihtimalle.

http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 4 Eylül 2015; 16:33:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

Dönüştürücü kullandığınız için sistem monitorun EDID ayarlarını algılayamıyor olabilir. Nvidia kullanan dizüstü bilgisayarımda aynı sorunu yaşadım nvidia kontrol panelinden özel çözünürlük oluşturarak üstesinden gelmiştim. CCC yüklü olmadığı için bakamıyorum ama AMD'de de benzer bir kısım vardır. Bulamazsanız şu programı da deneyebilirsiniz ama öncelikle CCC'den yapmayı deneyin. Nvidia için konuşuyorum bu programın yaptığı herşey kontrol panelden de yapılabiliyor ve çok daha kolay, AMD'de de böyledir büyük ihtimalle.

http://www.monitortests.com/forum/Thread-Custom-Resolution-Utility-CRU

Dediğiniz gibi monitörü yanlış hatırlamıyorsam PnP olarak algılıyordu diğer ikisi marka olarak algılanıyor. Kendim 1080 çözünülük ekledim etkinleştirince malesef görüntü gelmiyor ekrana siyah olur 7 saniye sonra geri eski çözünürlüğüne dönüyor..

• Bir önceki eyefinity ekipmanlarımda:
    2vga 1hdmi monitör kullanıyordum.("MiniDP to Vga""Dvi to Vga pasif"ve direk hdmi to hdmi)Bağlantı şekli.

Şu an kullandığım konfig de ise 3hdmi monitör(Dvi to hdmi pasif çevirici ve direk hdmi to monitör)

Yani benim konfiglere bakarsanız hdmi ile display port çalışmıyo tezi çoküyo uzun süre kullandım.
    Eski ekran kartlarında display port kullanmak mecburi idi eyefinity için şimdi ise öyle bir durum yok.

Monitördeki bağlantılar çıkış değil giriştir.Ekran kartından çıkan sinyal monitöre girer.(Ukalalık olarak algılamayın.Algı yanılmasına sebep oluyo)

Vga bağlantı yı kullanmamaya çalışın.

Kullanıcağınız parçalar.

1 adet hdmi to dvi pasif çevirici.
    1 adet minidp to dvi aktif "çevirici".

3.monitörü de direk dvi to dvi bağlayın sonrası ayarlarda.

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Hocam herhangi bir çakışma olmuyormu yani? DP ile HDMI değilde DVI ile HDMI çakışıyodu yanlış hatırlamıyorsam

http://www.hepsiburada.com/dark-dvi-d-hdmi-donusturucu-dvi-d-disi-hdmi-erkek-dk-hd-amhdmixfdvi-pm-bs300091

Orijinalden alıntı: Senātus

Hocam herhangi bir çakışma olmuyormu yani? DP ile HDMI değilde DVI ile HDMI çakışıyodu yanlış hatırlamıyorsam

Yok ben şuan 1hdmi 2dvi cikis kullanıyorum

Anladım teşekkürler hocam . Kadıköyden alıcam çeviricileri yazıcıoğlu işhanından bugün kaça kdar açık bilginiz varmı?

EDIT : aradım konuştum 8 e kadar açıklarmış ellerinde mdp to hdmı adaptör varmı bunla dvi to hdmı kablo alırsın sıkıntı olmaz diyor olmaz dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senatus -- 5 Eylül 2015; 13:56:21 >

Anladım teşekkürler hocam . Kadıköyden alıcam çeviricileri yazıcıoğlu işhanından bugün kaça kdar açık bilginiz varmı?

EDIT : aradım konuştum 8 e kadar açıklarmış ellerinde mdp to hdmı adaptör varmı bunla dvi to hdmı kablo alırsın sıkıntı olmaz diyor olmaz dimi?

mini dp to hdmi -hdmi dan da basit cevirici ile kullanabilirsin.

MDP to HDMI + DVI to HDMI kablo sıkıntı çıkarmaz yani?

Kablo değil de basit bir dönüştürücü ile kullanmıştım ben.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.