Şimdi Ara

Extraordinary bir iş yapmak istiyorum.. -- GASTRONOMİ--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hi guys üniversite sınavına hazırlanıyorum. Geçen sene bir iki soruyla hukuku kaçırdım . Ama aslında tam olarak hukuk fakültesini mi istiyordum bilmiyorum. Artık bana Hukuk , tıp , mühendislik fakülteleri çok overrated geliyor. Çevreme baktığımda herkes öğretmen , mühendis , sağlıkçı , doktor , memur ... Ben hep farklı bir şey yapmak istemişimdir küçüklüğümden beri . Şuanda gastronomi bölümü çok kafama yatıyor. Özel üniversitelerde hazırlık sınıfı var ve özel üniversitelerin mutfakları devlet üniversitelerine göre kat kat iyi oluyormuş. Özel otellerle anlaşmaları da oluyormuş . Hatta bilgi üniversitesi başırılı öğrencilerinin yurtdışına çıkarıyormuş staj için. Yani mezun olduğunuzda aranan adam oluyorsunuz ama ailem böyle düşünmüyor maalesef aslında bütün ebeveynler öyle değil mi ? Herkes çocuğunun doktor , hakim , mühendis olmasını istiyor . Sanki bunlar dışında bir şey olursak toplumda saygı göremiyeceğimizi , ailemizi geçindiremiyeceğimizi , onlara muhtaç kalacaklaramızı düşünüyorlar. Aileme bu gastronomi işinden hiç bahsetmedim. Eminim söylersem çok kızacaklar. Basite kaçtığımı söyleyecekler . Bu sene mezun senem olduğu için temkinli davranmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Not : Eğer gastronomi okursam mutlaka tam burslu bir vakıf üniversitesinde okumak istiyorum. Kafama takılan tek şey ya bursum kesilirse ? Zaten ailemin istemediği bir bölümü okuyacağım bursum kesilirse olacakları düşünmek bile istemiyorum . Dünyanın binbir türlü hali var insan böyle şeyleri de düşünüyor

• Türkçe öğretmenliği senin için baya ilginç bir deneyim olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyo merhaba, cilt bakim uzmanligi sertifikasi alacagim bu sene sonunda. Ayni zamanda matematik bolumu ogrencisiyim. Ve hatta ayni zamanda bilgisayar muhendisligi icin tekrar hazirlaniyorum.

Ders aldigim sinifta masajla agdayla kazanilan paralardan oyle bahsediliyor ki, universiteyi biraktirirlar insana.

Gercekten yetenegin,ilgin,cesaretin varsa; neden olmasin? Ama ornegin bir tip icin evde calisamazken, gastronomide egitimsiz onune gecen insan olma olasiligi daha fazla olur muhtemelen. Okulunu okuman gereken bi bolum mu sence? Onun yerine Nusret'in yaptigi gibi yurtdisinda egitim alabilirsin ve sadece spesifik bir alaninda da uzmanlasirsin gastronominin. Inan amacim heves kirmak degil ya da herkes uni okuyacak muhendis olacak kafasi degil. Hobi olarak yap demiyorum. Ama gastronomi okumanin yetersiz kalacagini ve unlenmeni saglayacak parayi kazanmanin gerektigini soylemek zorundayim.

Aileler de degil yalniz herkes elestirir. Naparsan yap. Kimse yasadiklarjni bilmez ve elestirir. Altindan kalkabilir misin? Basarinca emin ol tebrik edecekler ama o zamana kadar dayanabilecek kadar seviyor musun bu meslegi? Yoksa herkes muh doktor oluyor one cikamam onlara inat mi diyorsun?

@herrprofessor de bu konularda bilirkisi gozumde. Onu da konuya cagirayim

• Üstad ailemin beni yurdışına göndereceğini hiç zannetmiyorum. Bu işin burada kolay olmayacağını ben de biraz kestirebiliyorum aslında. Yukarıda da yazdığım gibi bazı üniversitelerin yurtdışı ile değişim programları ve stajları oluyor. Belki yurtdışına çıkmak için tek umudum budur.
  • Selam
    ben lise 4 e kadar amaçsız gezen ama son yıl artık bir şeyler yapmalıyım diyerek hayatımın geri kalanına son yıl karar veren biriyim. Lise dönemini bomboş geçirdim saatlerce kalkmadan oyun oynardım ama aynı zamanda tarihe felsefeye ve fen bilimlerine merakım vardı sürekli sorgular araştırırdım. Neyse geldi 12 sınıf ,çalışıcam ama motivasyonum yok bir hedef lazım. Çevremde ailem dahil olmak üzere herkes mesleğinden şikayetçi herkesin derdi akşam eve gelip televizyon izlemek. ama bu benim için yetersizdi ben zaten son 17 yıldır aynısını yapmıştım daha fazla yapmak istemiyordum, hayalim ne sıradan biri gibi yaşayıp ölmekti ne de zengin olmak.

ilgi alanlarım doğrultusunda kimya yazmaya karar verdim ilk başta en yakın arkadaşlarım bile ''muhahaha a101 de kasiyer olacaksın'' modundalardı. ama ben kasiyer bile olsam en azından DENEMİŞ olacaktım, hem neyi vardı kasiyerliğin ? binlerce kasiyer sonuçta. Ben her sonuca hazır olarak kendime güvendim.

İlk yıl (2016) nispeten istediğimi alamadım puanım ODTÜ ve Bilkent kimya ya yetmesine rağmen ben pes etmedim.Geçen yıl bir mühendislik yazıp ben de gidebilirdim, ama asla mutlu olmayacaktım.

Mezuna bıraktım amacım en kötü 25bine girebilmek. Hem hayalim olan boğaziçine girebilmek hem tübitak bursunu alabilmek . ygs de 26 yaptım hedefime çok az kalmıştı parlak iyi bir hayat beni bekliyordu, ödülden ödüle koşacak prof olduğumda üniversitetler benim için yarışa girecekti. Lys açıklandığında hayatım gözlerimin önünden geçti bir de ne göreyim en kötü 20 bin yea diye dolaşırken 48k geldi.Tüm her şeyimden elimden kayıp gitti amaçsızdım kendimi psikolojik olarak 3. yıla hazırlayamadım.

İlk baş başka meslekleri düşündüm hatta tercihe yazdım ama içim rahat etmedi tercihlerden bir iki gün önce yine ODTÜ kimya yı başa aldım. O boş boş konuşan insanlar elbet arkamdan bir yıl boşuna bıraktı demiştir ama ben bile onu dert etmiyorum en azından DENEDİM. Şuan odtü kimyadayım hiç pişman değilim.Hayallerime inancım artarak devam ediyor. Yakın arkadaşlarım 2. sınıfa geçti ben hazırlık. Benim daha üniversitenin keyfini çıkaracağım 5 yılım var onlarınsa mezun olmayı kurbanlık koyun gibi bekleyecekleri 2 yılı var zira mutlu değiller.

Hazırlık sınıfında avukat olup şuan işletme okuyan bir abimiz var sen ne kadar ertelersen ertele hayallerini erteleyemezsin. Ha başarısız mı oldum? bir barda barmen olarak çalışsam da mutlu olacağımı düşünüyorum şahsen bu benim hayatım önemli olan etiket değil mutlu olabilmektir.

@cityofstars gurur duydum ben de senin için aynısını düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Heyo merhaba, cilt bakim uzmanligi sertifikasi alacagim bu sene sonunda. Ayni zamanda matematik bolumu ogrencisiyim. Ve hatta ayni zamanda bilgisayar muhendisligi icin tekrar hazirlaniyorum.

Ders aldigim sinifta masajla agdayla kazanilan paralardan oyle bahsediliyor ki, universiteyi biraktirirlar insana.

Gercekten yetenegin,ilgin,cesaretin varsa; neden olmasin? Ama ornegin bir tip icin evde calisamazken, gastronomide egitimsiz onune gecen insan olma olasiligi daha fazla olur muhtemelen. Okulunu okuman gereken bi bolum mu sence? Onun yerine Nusret'in yaptigi gibi yurtdisinda egitim alabilirsin ve sadece spesifik bir alaninda da uzmanlasirsin gastronominin. Inan amacim heves kirmak degil ya da herkes uni okuyacak muhendis olacak kafasi degil. Hobi olarak yap demiyorum. Ama gastronomi okumanin yetersiz kalacagini ve unlenmeni saglayacak parayi kazanmanin gerektigini soylemek zorundayim.

Aileler de degil yalniz herkes elestirir. Naparsan yap. Kimse yasadiklarjni bilmez ve elestirir. Altindan kalkabilir misin? Basarinca emin ol tebrik edecekler ama o zamana kadar dayanabilecek kadar seviyor musun bu meslegi? Yoksa herkes muh doktor oluyor one cikamam onlara inat mi diyorsun?

@herrprofessor de bu konularda bilirkisi gozumde. Onu da konuya cagirayim

Ben hukuk okurken yazılım sertifikası almayı planlıyorum. İlginç insanlarız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeteneğin varsa ve yemek yapmayı seviyorsan kesinlikle tercih et derim ben. Bilgi ve özyeğin'de bu bölüm el üstünde tutuluyor. İki üniversiteninde mutfaklarını ve gastronomi bölümlerini gördüm ve gezdim, ikiside oldukça iyi ve yurtdışı imkanlarıda fazla üniversiteler. Eğer zevk alacaksan ve mutlu olacaksan yaz ve oku. Emin ol bir avukattan daha fazla kazanabilirsin iyi bir aşçı olarak. Burs kesilme durumunu da iyi araştırmak lazım bu olay üniversiteden üniversiteye değişiyor çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgi üniversitesini araştırmıştım sizin de dediğiniz gibi çok kaliteli. Hazırlık sınıfı var . Yabancı hocalar var. Dünyanın çok değişik yerlerinde en iyi otellerde çalışmış kişiler. Son sınıfta başarılı öğrencilerini ABD'ye yolluyor okul . Bu bile apayrı bir deneyim olur. Şuanda bu alanda ilerlemeyi düşünüyorsam en iyi yol bu bence. Direkt yurdışına gidip de eğitim almak benim için hem de ailem için -maddi olarak- çok zor olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0A13291 -- 24 Ekim 2017; 20:21:22 >
  • üni olarak okumana izin vermezlerse msa'in uzun dönem kurslarına katılabilirsin msa sertifikalı çalışan çok kişi var araştır derim bunu da
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.