Şimdi Ara

Psikoloji bölümünü kazanmak için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar YKS'ye giricem amacım psikoloji okumak.Sorularım:


    1)Herhangi bir 2 yıllık bölümden mezun olup DGS ile psikolojiye geçiş yapabilir miyim?


    2)Bildiğim kadarıyla psikoloji "eşit ağırlık" bölümü.Hangi alanlardan sorumluyum?Yani özellikle AYT'de hangi bölümleri yapmalıyım sınavda?


    3)Bunun için bana önerebileceğiniz eğitim seti var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 27 Ağustos 2022; 16:8:8 >



  • rahat kazanırsın psikolojiyi ama bir daha düşün derim. ne baraj var, ne meslek yasası var
  • Ne barajı?

  • Hocam dgsden psikolojiye geçiş yok öncelikle. Muhtemelen içeriği psikolojiye yakın sayılabilecek önlisans bölümü olmadığı içindir.


    Psikoloji bölümü eşit ağırlık, evet. TYT konularının tamamından sorumlusunuz. AYT'den matematik edebiyat coğrafya ve tarihten sorumlusunuz diye biliyorum.(Hatalıysam düzeltin)


    Eğitim setleri hakkında bilgim yok. DH'da eğitim setleri genelde önerilmiyor. Her ders için ayrı bir yayın ve youtube hocası öneriliyor.

  • taha178 kullanıcısına yanıt

    Peki sırf psikoloji için eğitim veren youtube kanalı falan var mı bildiğin?

  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt

    Hocam öyle bir kanal olmaz çünkü zaten tüm eşit ağırlık bölümleri aynı konulardan sorumlu

    hukuk okumak isteyen de psikoloji okumak isteyen de işletme okumak isteyen de aynı konulara çalışıyor

  • taha178 kullanıcısına yanıt

    Haklısın.Aslında yazılım mühendisliği ile psikoloji arasında kaldım.Matematiğim zayıf olduğu için birde psikolojiyi merak ettiğim için okumak istiyorum psikolojiyi.Bu arada amacım psikolog olmak değil.


    Güneyde bir üniversitede okumak istiyorum.Şimdiden çalışmak istiyorum.Ancak nerden başlayacağımı bilemiyorum.

  • Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar.Hangi eğitim setini almalıyım?Hangi youtube kanallarını izlemeliyim?

  • hocam öncelikle daha yks hakkında bir fikriniz yok önce bir yksnin ne olduğuna göz atmanızı tavsiye ederim daha sonra eğitim seti vs önerisi alabilirsin (eğitim seti vs. saçmalık bu arada youtube vs. varken gerekli değil)

  • YKS hakkında fikrim var hocam.

  • Sadece psikoloji odaklı çalışmak istiyorum.Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

  • Dgs ile psikolojiye geçmek diye bir şey yok.Adalet okuyup dgs ile hukuka geçilebiliyordu eskiden bu da kalktı sanırım şükür. Psikoloji kazanmanız için tyt ve ayt testindeki matematik ve sosyal bilimler-1 testini çözmeniz lazım.Çalışma yoğunluğunuz hedefinizin neresi olduğuna göre değişir.Boun ODTÜ psikoloji istiyorsanız yüksek netler yapmanız lazım.Malum bu sene 1.7 milyonuncuyu alan üniversite oldu.Psikolojinin taban puanları son yıllarda ciddi manada büyük bir düşüş yaşadı maalesef.Meslek yasamızın olmayışı da cabası.Bir psikolog olarak sırf bölüm popüler diye okuyacaksanız asla tavsiye etmem.Mezun olunca çok para kazanıldığını falan düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz.Tc şartlarında bu çok mümkün değil.Terapistler evet iyi kazanabiliyor.Ama bunun için yüksek lisans ve tonla ücretli eğitim alınıyor.Mesleki olarak kendinizi sürekli geliştirmek ve güncellemeniz gerek.Ben şu an kpss çalışıyorum şimdilik hedefim bir hastaneye atanıp çalışmaya başlamak.Maalesef bölüme başlarken büyük ideallerle başlamıştım.Şu an ki halime üzülüyorum.Psikoloji kazanmak artık zor değil tabi ortalama ya da kötü diyebileceğimiz yerlerde okuyacaksanız iyi yerlerde okumak için matematik çok önemli bence.Matematiğiniz iyi olursa herkesi geçersiniz tm de.Youtube da çok fazla kanal var.Buradan tavsiye alırsınız ben şimdi ne var ne yok bilmiyorum.Eğer maddi imkanlarınız varsa ya da burs bulabilirseniz yurt dışında okuyun kesinlikle.Çünkü psikoloji daha çok gelişmiş bir alan.Türkiye de okuyacaksanız mutlaka ingilizce okuyun.Türkçe kaynaklar sınırlı çünkü.Bu alanda yüksek lisans yapmak şart gibi.Uzmanlık vs için.Fakat yüksek lisans kontenjanları çok az.Herkes yapamıyor her sene binlerce mezun veriliyor.Bölümü yazarken beş kere düşünün derim.Yok ben merak ediyorum benim için mesleki kaygılar önemli değil idealistim ben diyorsanız buyrun meydan sizin.Ama hayalkırıklığı yaşamamanız için bunları bilerek gelin.Okurken yaptığınız stajlar falan da çok önemli bu arada.Cv nizi geliştirmeniz lazım.Özel sektörde çalışabilirsiniz tabi asgari ücrete modern bir köle olmak istiyorsanız.Belki karamsar bir tablo çizdim ama birinin size bu gerçekleri anlatması gerekiyordu hocam.Maalesef insanlar bizim oturup dert dinleyip beleş para kazandığımızı falan sanıyor psikolojiye psikologlara bakış bu ayrıca bu ülkede.En elitinden avamına kadar böyle düşünen insanlar mevcut.Bu da bölümü okurken beni yaralayan bir noktadır.Çok iyi düşünün ikinci üni falan okuyacaksanız mesleğiniz galan varsa okuyun derim ama ilk üniversiteniz ise düşünüp taşının çok çalışıp odtü boun kazanın orada okuyun derim.Bir de bölüm de çok makale okuyacaksınız araştırma yapmayı öğreneceksiniz bunları da bilerek bölüm derslerine bakarak hatta psikolojiye giriş dersi kitabı okuyarak karar verin forumda psikoloji isteyen herkese bunu söyledim mutlaka psikolojiye giriş kitabı okuyun bunu profesörümüz psikoloji isteyen birine önermiş bize anlatmıştı başarılar...




  • Xxkkk X kullanıcısına yanıt

    Hayır kalkmadı, kalkacağı bir spekülasyondu.


    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/DGS/Tablo-2_13052022.pdf


    Adalet meslek yüksekokulu mezunları görüldüğü üzere DGS ile 2022 sonuçlarına istinaden şu an tercih yaparak Hukuk Fakültelerini tercih ediyorlar.

  • yks ye son gün çalışarak kazanabilirsin

  • Bence yks hakkında ki tek fikrin sınav olması arkadaşın dediği gibi ilk git araştır
  • Xxkkk X kullanıcısına yanıt

    Hocam youtube'da beyhan budak'ın kanalı var.Onun videolarından etkilenerek psikoloji okumaya karar verdim.Amacım psikolog olmak değil.İnsan ilişkilerinde bana artı katacağını düşündüğüm için okumak istiyorum.İzmir,Aydın,Muğla,Antalya veya Kıbrıs'ta yani güneyde okumak istiyorum.Özellikle Kıbrıs'ta okumak istiyorum.Ancak kesinlikle Türkçe okumak istiyorum.Kıbrıs'ta araştırdığıma göre hem ücretli hem de İngilizce eğitim veriliyor maalesef.

  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt

    pdr, sosyal hizmet de düşünebilirsiniz o zaman. Pdr de uygulamaya dayalı çok fazla ders var iletişim becerilerini geliştirmek için çokça fırsat yakalarsın

  • bol bol paragraf denemesi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ribas0

    Hayır kalkmadı, kalkacağı bir spekülasyondu.


    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2022/DGS/Tablo-2_13052022.pdf


    Adalet meslek yüksekokulu mezunları görüldüğü üzere DGS ile 2022 sonuçlarına istinaden şu an tercih yaparak Hukuk Fakültelerini tercih ediyorlar.

    Youtube'da bir kanalda artık kalktığını duymuştum üzüldüm şimdi :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xxkkk -- 30 Ağustos 2022; 19:32:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.