Şimdi Ara

External hddye XP kuulurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle sunu belirteyim ne google da nede burada içerisnde 0x82F4B830 kodu bulunan sorunla hiç karşılaşılmamış o yüzden yeni başlık açmak zorunda kaldım.
    Olay şudur fujitsu siemens laptop kullanıyorum pc imde oyun oynarken belli bi saat geçtikten sonra pc ya kapanıyor yada restart oluyordu bunun sebebini çok ısındığından kaynaklandığını düşündüm halende öyle olabilir fakat dün gece olan oldu kapandı bir daha açılmadı başlıkta belirttiğim hata wündows açılırken beliriyor repair yapmayı denedim kur yükledikten sonra siyah ekran gelip pc kapanıyordu arkasını açtım ram i çıkarıp taktım makina sıcakttı soğuttum taktım bu sefer kurdan sonra formatmı onarmamı bölümü geldi onarma dedim bilgisayarınıza bağlı bir hardisk bulunmamaktadır dedi değim gibi açılışta 0x00000024(0x00190203,0x82F4B830,0xc0000102,0x00000000) hatası geliyor. Daha öncede buna benzer birşeyler olmuştu badsector fln sandık ama ram deymiş sorun değiştirmiştim ram i düzelmişti yadımcı olursanız çok mutlu olurum iyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin_n -- 6 Şubat 2008; 19:18:11 >

• Sabit disk sata olduğundan windows tanımıyor. Bu nedenle de "bilgisayarınızda takılı disk bulunamadı" diyor. Bunu düzeltmek için BIOS'tan HDD mode seçeneğini SATA'dan IDE'ye almalısınız. Öyle bir seçenek bulamazsanız nLite isimli progamı kullanrak SATA sürücüsünü windows kurulum CD^'si içerisine gömebilirsiniz.
  • biosta hdd mode seçneği yok yada ben bulamadım ama şöyle birşey
    cd rom yazılı ....
    hard disk : burdada diskin adı ve boyutu var yani diski görüyo aslında onun dışında başka seçenekler yok ide hiç yok :(
  • Advanced altındaki seçeneklere bakın. Her BIOS'ta 'HDD mode' olarak geçmiyor, buna benzer şeyler de olabilir. SATA gördüğün her yeri kurcalayın.
  • advanced bölümnde hardiskin üzerine tıkladıgımda f5 f6 ile değiştirilen type kısmı var orası bi yerde IDE Removable oluyor acaba onumuu seçeceğim? eger oysa seçtikten sonra tam olarak ne olucak çünkü format atmamam lazım masaüstümde çok önemli dosyalarım var kurtarılmayı bekleyen tesekkürler
  • Kurtarılacak belgelerinizi bilgisayarı güvenli moddan açabiliyoranız kurtarabilirsiniz. Güvenli modda da bilgisayar açılmıyorsa; Hiren Boot CD'yi kullanarak veya sabit diski başka bir bilgisayara takarak kurtarabilirsiniz ama laptop HDD'sini başka bilgsayara takmak kolay değildir.

F5-F6 boot seçeneğidir, o değil.
  • Hiren boot ile kurtarabilirim umarım bilgiler için çok tesekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Disk Format Atılmıyor
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • linux live cd ile en kolayı !
  • quote:

Orjinalden alıntı: fsh77

linux live cd ile en kolayı !

Live CD'lerde sabit diske erişilememe ve sabit diskin gözükmemesi gibi sorunlar yaşanabiliyor. Linux, yeni yeni NTFS disklere erişimdeki sorunları aşıyor ve live CD'lerde sabit diske erşim genelde kapalı. Bildiğin, sabti diskten okuma / yazma yapabilecek bir Linux dağıtımı varsa bizmle paylaır mısın lütfen.
  • hocam bir tane boot cdsi yarattım hirens fakat pc açtıgım zaman cd ye baglanmıyor onun yolu nedir acaba
  • merhaba halen çözüm bulamadım fakat orjinal xp cd si taktıgımda format ekranı geliyor format atılabiliyor fakt D de lazm C de lazm kurtarmam gereken dosyalar var avaca extarnal diske XP yükleyip Cyi ve D yi görüp kurtarabilrmiym yoksa başka yöntemler varmı lütfen yardımcı olun tesekkrler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.