Şimdi Ara

ExpressCard girişli dizüstü bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ExpressCard girişli dizüstü bilgisayar almak istiyorum (sıfır). Gezdiğim sitelerin hiçbirinde bilgisayar özellikleri arasında expresscard yazmıyor. Daha önceden PCMCIA vardı, onu kaldırdılar yerine ExpressCard getirdiler, şimdilerde o da yok. Peki dizüstü bilgisayara bileşen takma ihtiyacımızı nasıl çözeceğiz? Neden böyle yapıyorlar? Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi? Yahut böyle laptoplar var da ben mi bulamadım?

• Yeni nesil bilgisayarlarda kullanılmayan yada çok az kişinin kullandığı genişleme yuvaları ve portlar bulunmuyor. Bilgisayarları inceltmek, hafifletmek ve yeni bileşenlere yer açmak için bunu yapmak zorundalar. Örneğin harici usb 3.0 kartı takabiliyorduk. Artık sistemler usb 3.0 olarak geliyor. Bilgisayarların içinde Msata yuvası yoktu, artık var. Bunun gibi bir çok örnek verilebilir.

Ek portlara ve bileşenlere ihtiyacınız olduğunda neredeyse aynı maliyete "USB Docking Station" alarak çözüm üretebilirsiniz. Bu istasyonlarda görüntü çıkışları, ses kartı, ethernet gibi bir çok bileşen mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Şubat 2014; 11:52:25 >
  • Cevap için teşekkürler. Peki laptop'a Firewire bağlantısı yapmak istiyorum, yahut HDMI girişi sağlamak istiyorum. Yahut thunderbolt girişi sağlamak istiyorum. Bu adamlar bir acayip, hem firewire'ı kaldırıyorlar hem de firewire bağlama imkânımızı elimizden alıyorlar. Bu durumda ne yapacağım?

Capture card'lar var ama onlar çok pahalı, 400 liradan başlıyor, bir firewire pcmcia kartı 30, 40 liraya halloluyordu.

Sanırım bir çözüm yolu gözükmüyor, acaba CD sürücüyü yerinden söküp de oraya bir firewire girişi bağlayan bir cihaz var mıdır (bu şekilde HDD yuvaları bağlanıyordu)?

Teşekkürler.
  • Söylediğiniz herşey için USB aparatlar mevcut.

Örneğin Usb'den firewire girişi;

Ayrıca bir önceki mesajımda bahsettiğim USB Docking Statiton'lar da tüm bunları barındırabiliyor. İhtiyacınıza uygun model ile halledilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 25 Şubat 2014; 16:42:31 >

• Merhaba çok teşekkür ederim ilginiz için fakat firewire bağlantının USB 2.0 ile laptopa iletilmesi firewire'a ihtiyaç duyduğumuz hızdan ödün vermek anlamına gelir.

HD kameradan gelen ham görüntü ancak firewire veya daha hızlı bir bağlantı portu aracılığıyla bilgisayara iletilebiliyor. USB 2.0 gelen ham kaliteli görüntüyü taşıyabilecek kapasitede değil, bunun için USB 3.0'ı çıkardılar fakat bu sefer de USB'nin mantığıyla ilgili bir kısıta gidiyoruz. Nedir o? USB standardı iletişimde gelen bütün veri işlemciye uğrayarak düzenlenir (kaba tabirle) ve ardından ilgili donanıma iletilir. Dolayısıyla USB 3.0 ile yeterince hız elde etsek bile kameramızdan her saniye gelmeye devam yüksek kalite ham görüntülerin her birinin geldikleri hızda işlemci tarafından düzenlenip iletileceği ile ilgili bir garanti yok. İşlemciyi meşgul edecek bir şey yaptığınızda, işlemci USB'den gelmeye devam eden veriyi bir anlık bile işleme almasa veri kaybı oluyor. Bu tür ham verilerde veri kaybı olmaması çok önemli. Dolayısıyla ham veri transferinde ihtiyaç olan firewire veya thunderbolt gibi direkt erişim yolları bulunan portlardır. Fakat benim şikayet ettiğim işte bunları kaldırdılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaming Masaüstü Bilgisayar
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.