Şimdi Ara

Explorer.exe hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şirket bilgisayarım.Açılırken

Logo geliyor Press CTRL + ALT DELETE to log on yazıyor.

CTRL + ALT+ DELETE tuşlarına basıyorum
    SERVERLAND\Adım Soyadım
    ve şifre yazan bölümde çıkıyor

Şifremi yazıyorum.Enter tuşuna basıyorum.

Explorer.exe-Application Error başlığı ile

The application failed to initialize properly (0xc0000142). Click OK to terminate the application.

yazan bir hata veriyor.Ok tuşuna bastığımda

WİNDOWS hatayı düzeltmek için

Check online for a solution and close the program
    Close program

yazıyor.Her ikisinide denedim ama malesef siyah ekranda kalıyor.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

• Bi arkadaşım dediki siyah ekranda CTRL + ALT + DELETE tuşlarına bas task menager'de new task'a basıp explorer yaz enter'a bas dedi.Bastığımda aynı hatayı alıyorum.Fakat dedim başka birşey deniyeyim new task'a basıp nero yazdım şuan nero açıldı neroda pc'dekileri yedekliyorum.(Cdye yazmada sıkıntı yok) Hatta Firefox yazdım şuanda firefox açıldı ve bu satırları bu arızalı pc'den yazıyorum.
    Sanırım System 32 dizinindeki explorer exe uçmuş benim.Herhangibir Vista 'dan explorer exe'yi kopyalayıp bu pc'de new task'dan açıp browse'ye basıp yapıştır desem çözülürmü sorunum?

Birde birisi Vista kullanan bi arkadaş c'nin içinde windows'un içinde system32 dizininin içindeki explorer.exe'yi kopyalayıp rapide veya mailime atabilirmi.(Sorun çözülcekse tabi)
    mailim serdalm@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 2 Mart 2009; 11:36:49 >

• arkadaım, bende de aynı sıkıntı oldu..çözümü

__görev yöneticisinden yeni görevi tıkla..
    __msconfig yaz
    __çıkan menüden sistem geri yükleme yap..

bu kadar başka bir şey yapmana gerek yok..

Orjinalden alıntı: tt_boy

arkadaım, bende de aynı sıkıntı oldu..çözümü

__görev yöneticisinden yeni görevi tıkla..
    __msconfig yaz
    __çıkan menüden sistem geri yükleme yap..

bu kadar başka bir şey yapmana gerek yok..

Windows task menager'den komut ile görev yöneticisini nasıl başlatabilirim?

Explorer.exe hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 2 Mart 2009; 20:13:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zekierinc

Tools kısmına tıkla...
    System restore point bul...
    Sonra start de..

OK buldum 27 Şubata geri döndürüyorum bakalım olucakmı.Olursa eğer tüm bu konuya yakın konulara bu cevapları yazacağım walla.Hatim indirdim nette şu sorunun cevabını yeniden sistem kurmadan çözen okumadım.
    Daha Fazla Göster
  • 27 Şubata döndürdüm döndürmesine ama yine aynı hatayı verdi :( Yine task menager ile firefox'a girip bunları yazıyorum.
    Acaba şu ilk düşündüğüm birisinin bilgisayarından explorer.exe dosyasını kopyalayıp system32 klasörüne yapıştırsam düzelirmi?
  • Sağolsun bi arkadaş mailime atmış explorer.exe dosyasını rarlayarak.Bende masaüstüne çıkarttım.Task menager'den browse yaparak masaüstüne geldim.Kopyaladım explorer.exe'yi sonra system32 dizinine girip yapıştır dedim.Masaüstüm geldi tam dedim oke herşey oldu.Restart attım bilgisayarıma yine aynı hata.Task menager'dan bu sefer explorer yazdım masaüstüm geldi.Şuan masaüstüm herşey yerinde ama restart yaptığımda yine sanırım aynı hatayı vericek.Şuan herşey açılmışken ne yapmam lazım (virüs taraması yaptırıyorum şuan,orjinal kaspersky kullanıyorum)

Orjinalden alıntı: zekierinc

o zaman saglam olan explorer.exe dosyasını kopyala orjinal olması gereken yere yapıştır. Eskisinin üzeerine overwrite yap..

Explorer.exe hatası

kullanılıyor diyerek kabuletmiyor.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sdfix&btnG=Google'da+Ara&meta=

Güvenli modda çalıştırın. Sorun kaynağı bir virüs ve başlangıçta yüklenen bir çeşit driver driver yüzünden oluyor.

Kaspersky ne yazık ki virüsü görmüyor. ( Symantec, McAfee, vb hiç biirisi görmüyor )

Saygılar...

Orjinalden alıntı: X Files

SDFix

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sdfix&btnG=Google'da+Ara&meta=

Güvenli modda çalıştırın. Sorun kaynağı bir virüs ve başlangıçta yüklenen bir çeşit driver driver yüzünden oluyor.

Kaspersky ne yazık ki virüsü görmüyor. ( Symantec, McAfee, vb hiç biirisi görmüyor )

Saygılar...

Vista için SDFix olmuyor sanırım.
    Çünkü anlatılanlara göre güvenli modda (safe mode) bilgisayarımı başlattım.SDFix proğramını çalıştırmaya çalıştım olmuyor.Sonra 2-3 yerde okudum xp ve 2000 içinmiş.

• SD fix kurulu halde güvenli modda aşağıdaki kodu Windows+R ile Çalıştır ı açarak yapıştırın ve ok deyin.

%systemroot%\system32\cmd.exe /K %systemdrive%\SDFix\apps\FixPath.exe

SD fix kurulu halde güvenli modda aşağıdaki kodu Windows+R ile Çalıştır ı açarak yapıştırın ve ok deyin.

%systemroot%\system32\cmd.exe /K %systemdrive%\SDFix\apps\FixPath.exe

Söylediklerini yaptım dostum.

Windows + R ile çalıştırı açtım söylediğin parametreyi yapıştırıp enter'a bastım.Y/N harfleri çıktı Y harfie basıp enter'ladım.2 satır bişe yazıp c:/windows/system ... bişiler yazdı devametmedi kaldı.
     Explorer.exe hatası

Bu trojanı sistem açılışında explorer.exe'yi değiştirmeyecek biçimde nasıl temizlerim?

Üzgünüm bunu temizlemek zannettiğin kadar kolay değil. Çünkü ilk mesajda söylediğim önemli bir nokta var. Bazı antivirüs veya buna benzer programlar sistemde daha iyi çalışması için bir çeşit driver yüklerler.
    Dolayısı ile sistem bildiğimiz manada Msconfig te gösterilen veya basit Tune-Up programlarında gösterilen current Version>run veya runonce anahtarı haricinde farklı bir yerden başlatırlar. Cidden üzgünüm çünkü bu dosyaları hatırlamıyorum.

Ayrıca sisteminde belki de Administrator hakların ( İşletim Sistemin var olduğunu söyleyebilir ) var mı veya CMD.exe ve/veya Command.Com da da bozulmalar var ve tam olarak çalışmıyorlar mı?

Explorer.exe yi replace etmek aslında zannettiğinden kolay, kolay da başına aynı şey gelecek.

1 - Vista cdsinden veya belirli bir kaynaktan expand komutu ile üzerine yazdırabilirsin. ( Çalışan bir dosya üzerine yazabilir )

expand [source] [destination]

Daha fazla bilgi için CMD> Expand /?

2 - Daha basit bir yöntem ile şunu deneyebilirsin. Bir CD veya USB disk e 2 farklı yere ( mesela klasör1 ve klasör 2 ye ) kullandığın Explorer.exe yi ( Temiz bir kaynaktan bulduğun ) kopyala.
    Sistem hata verip açıldıktan sonra, TaskMng dan explorer exe yi sonlandır ve USB deki birisini çalıştır.

CTRL + Shift + ESC ( CTR + ALT + DEL bilindiğinin aksine aslında Görev Yöneticisini açmaz, Meesela bir domain grubu pc veya karşılama ekranı değiştirildiğinde farklı bir pencere gelir ancak CTR+ESC+SHIFT te her zaman taskmanager gelir ) ile görev yöneticisini aç. Yeni görev>Göz AT de ve USB deki bir Explorer.exe yi çalıştır. Daha sonra diğerinide kopyala yapıştır ile sistemin altındakini rahatça değiştirebilirsin.

Sorununa gelince aslında cihaza göz atma şansımız olsaydı muhtemelen bir çaresini bulurduk ama dediğim gibi bir yada birden çok farklı değişken olabilir. Bu yüzden başka herhangi bir alternatif çözüm önerim üzgünüm yok.

Saygılar iyi forumlar...

• @serdalm

Aklıma gelen bir öneri daha, yoğunluktan değil ama kafam bir hayli karışık olduğu için atlamışım sanırım mazur görün lütfen...

Ace Utilities diye bir program olacaktı. Google da aratırsanız rahatça bulabilirsiniz. sürüm 4.0 dan sonrasını bulun lütfen. ( Trial olması programın herhangi bir şey kaybettirmez. )

Daha sonra ( varsayımsal ve hatırladığım kadar söylüyorum ) Optimize den Start Manager diye bir bölüm olacak. Sağ atarafta Explorer; Drivers; Logon ve Winlogon ile Winshock Pro(bilmemne) yi kontrol edin lütfen. Winlogon altında Explorer exe olmaması lazım. ( Var ise silin )

Unutmadan kurulumda Turn On Expert Settings i de işaretlemeyi unutmayın lütfen.

Ayrıca başlangıçtaki ( Logon ) falan bilmediğiniz veya güvenmediğiniz şeyleri de kaldırabilirsiniz.

@serdalm

Üzgünüm bunu temizlemek zannettiğin kadar kolay değil. Çünkü ilk mesajda söylediğim önemli bir nokta var. Bazı antivirüs veya buna benzer programlar sistemde daha iyi çalışması için bir çeşit driver yüklerler.
    Dolayısı ile sistem bildiğimiz manada Msconfig te gösterilen veya basit Tune-Up programlarında gösterilen current Version>run veya runonce anahtarı haricinde farklı bir yerden başlatırlar. Cidden üzgünüm çünkü bu dosyaları hatırlamıyorum.

Ayrıca sisteminde belki de Administrator hakların ( İşletim Sistemin var olduğunu söyleyebilir ) var mı veya CMD.exe ve/veya Command.Com da da bozulmalar var ve tam olarak çalışmıyorlar mı?

Explorer.exe yi replace etmek aslında zannettiğinden kolay, kolay da başına aynı şey gelecek.

1 - Vista cdsinden veya belirli bir kaynaktan expand komutu ile üzerine yazdırabilirsin. ( Çalışan bir dosya üzerine yazabilir )

expand [source] [destination]

Daha fazla bilgi için CMD> Expand /?

2 - Daha basit bir yöntem ile şunu deneyebilirsin. Bir CD veya USB disk e 2 farklı yere ( mesela klasör1 ve klasör 2 ye ) kullandığın Explorer.exe yi ( Temiz bir kaynaktan bulduğun ) kopyala.
    Sistem hata verip açıldıktan sonra, TaskMng dan explorer exe yi sonlandır ve USB deki birisini çalıştır.

CTRL + Shift + ESC ( CTR + ALT + DEL bilindiğinin aksine aslında Görev Yöneticisini açmaz, Meesela bir domain grubu pc veya karşılama ekranı değiştirildiğinde farklı bir pencere gelir ancak CTR+ESC+SHIFT te her zaman taskmanager gelir ) ile görev yöneticisini aç. Yeni görev>Göz AT de ve USB deki bir Explorer.exe yi çalıştır. Daha sonra diğerinide kopyala yapıştır ile sistemin altındakini rahatça değiştirebilirsin.

Sorununa gelince aslında cihaza göz atma şansımız olsaydı muhtemelen bir çaresini bulurduk ama dediğim gibi bir yada birden çok farklı değişken olabilir. Bu yüzden başka herhangi bir alternatif çözüm önerim üzgünüm yok.

Saygılar iyi forumlar...

1. maddeyi deneyemedim dostum elimde orjinal Vista cd'si/dvd'si yok malesef.
    2.Söylediğini yaptım ama sonuç yine aynı :) Kafayı sıyırıcam ama olmadı napalım sağlık olsun ;) Yarın kargoyla şirketime yollayacağım Pc'yi sanırım onlarda sıfırlayacaklar.

• quote:

@serdalm

Aklıma gelen bir öneri daha, yoğunluktan değil ama kafam bir hayli karışık olduğu için atlamışım sanırım mazur görün lütfen...

Ace Utilities diye bir program olacaktı. Google da aratırsanız rahatça bulabilirsiniz. sürüm 4.0 dan sonrasını bulun lütfen. ( Trial olması programın herhangi bir şey kaybettirmez. )

Daha sonra ( varsayımsal ve hatırladığım kadar söylüyorum ) Optimize den Start Manager diye bir bölüm olacak. Sağ atarafta Explorer; Drivers; Logon ve Winlogon ile Winshock Pro(bilmemne) yi kontrol edin lütfen. Winlogon altında Explorer exe olmaması lazım. ( Var ise silin )

Unutmadan kurulumda Turn On Expert Settings i de işaretlemeyi unutmayın lütfen.

Ayrıca başlangıçtaki ( Logon ) falan bilmediğiniz veya güvenmediğiniz şeyleri de kaldırabilirsiniz.

Herşey bir yana dostum bu kadar düşünmen cevap yazman bile benim için karşında saygıyla eğilmeye değer.
    Sorunum hallolmasada çok teşekkürler.
    Yönergelerin için çok saol.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.