Şimdi Ara

explorer.exe CPU Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Canımı oldukça sıkan bir sorunla karşı karşıyayım.
    Başlıkta belirttiğim gibi bazı zamanlar explorer.exe cpu'yu gereksiz yere kullanıyor.
    Ancak görev yöneticisinde işlemlerden explorer.exe'yi sonlandırıp tekrar başlattığımda sorun ortadan kalkıyor ama belli bir süre sonra tekrarlayabiliyor.
    Eski bilgisayarımda da vardı bu problem ve onda %100 kullanıyordu işlemciyi.
    Ancak yeni bilgisayarda daha herhangi bir uygulama yüklemediğim halde bu sorun devam ediyor ve işlemciyi %25 civarlarında tüketiyor.
    Bu durum da virüs olasılığını ortadan kaldırıyor.
    Google Chrome'un böyle bir sıkıntıya neden olabileceğini düşünmekteyim ancak sizlerin de fikirlerinizi almak isterim.

Edit: Şu an explorer.exe % cpu kullanımından işlemi sonlandırmadan normale döndü.
    Ancak yine de bu sorun zaman zaman devam ediyor.

Ayrıca zaman zaman verilere ulaşırken hızlı bir şekilde dosya tıklamalarında windows gezgini yanıt vermiyor uyarısıyla yeniden başlatma yapıyorum ve böylece explorer.exe'de yeniden başlamış oluyor sorun çözülüyor.
    Bu eski bilgisayarda da böyleydi.
    Herhangi bir dosyaya ulaşırken zaman zaman yanıt vermiyor uyarısıyla kapatmak durumunda kalıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadd-i Müstesna -- 21 Ağustos 2011; 14:33:29 >

• Buraya tıklayarak bunu indir

yapımı basit bilgisayarı f8 e basarak güvenli mod da açıp programı aç ve gerisini o yapar preparing log report yazınca işlem bitmiştir demektir bekle sonra bir metin belgesi çıkıcak onu kapat.
    Bilgisayarım / C ye gir orda Qoobox , RECYCLE.BIN , combofix.txt dosyalarını silin silinmesse yeterli izniniz yok derse orda güvenlik yazısına tıklayarak izin verin ve silin.
    bilgisayarı yeniden başlatın .

sonucu buraya yazın.kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Ağustos 2011; 15:13:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

Buraya tıklayarak bunu indir

yapımı basit bilgisayarı f8 e basarak güvenli mod da açıp programı aç ve gerisini o yapar preparing log report yazınca işlem bitmiştir demektir bekle sonra bir metin belgesi çıkıcak onu kapat.
    Bilgisayarım / C ye gir orda Qoobox , RECYCLE.BIN , combofix.txt dosyalarını silin silinmesse yeterli izniniz yok derse orda güvenlik yazısına tıklayarak izin verin ve silin.

Arkadaşım Sende Her Konuda Aynı Yanıtı veriyorsun (Şaka Şaka) ...Sorununuz Bence Virüs... Şu Sitedeki Programı İndirerek Bir Tarama Yapın Derim ... !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekranika -- 21 Ağustos 2011; 15:31:57 >

• Virüs olma ihtimali yok denecek kadar düşük.
    Laptopta orjinal windows yazılımı haricinde yüklenmiş birşey yok.
    Onun dışında makine kullanılmış değil.
    Harici olarak sadece Google Chrome mevcut.

Ayrıca aynı Sorunu Yaşayan Başka Bir Kullanıcıdan Alıntı:

Merhaba arkadaşlar, dün yeni bi laptop aldım ve windows 7 ye geçmiş oldum. Ancak bi sorun yaşıyorum. Bilgisayarda herhangi bir klasörü açtığımda sıklıkla "Windows Gezgini çalışmayı durdurdu" hatası alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? ( windows 7 orjinal)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekranika

quote:

Arkadaşım Sende Her Konuda Aynı Yanıtı veriyorsun (Şaka Şaka) ...Sorununuz Bence Virüs... Şu Sitedeki Programı İndirerek Bir Tarama Yapın Derim ... !

aynı sorunu yaşadığım ve bununla çözdüğüm için veriyorum.

ve cevap verdiklerim basit sorunlar ve en basit yapılış yöntemi bu. sadece bir tuşla aç ve yapsın daha basit ne olabilirki.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekranika

quote:

aynı sorunu yaşadığım ve bununla çözdüğüm için veriyorum.

ve cevap verdiklerim basit sorunlar ve en basit yapılış yöntemi bu. sadece bir tuşla aç ve yapsın daha basit ne olabilirki.?

• ComboFix ile tarama işlemini gerçekleştirdim.
    Şimdi değişikliğin olup olmadığını gözlemleyeceğim.
    Bu arada sormak istediğim c:\programdata\Roaming dosyasını sildiğini söylüyor loglarda. (Karantinadan baktığımda içinde herhangi bir uygulama yok yani sadece içi boş dosyalar)
    Herhangi bir sorun teşkil eder mi?
    Windows 7 Home Basic kullanıyorum.

ComboFix Sonrası Tespit Ettiklerim:

Optimum sistemini tam anlamıyla mahvetmiş durumda.
    Harici ekran kartı devreye girmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadd-i Müstesna -- 21 Ağustos 2011; 19:09:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saatlerden beri uğraşıyorum çözüme ulaşamayınca sistem geri yükleme yaptım.
    Siz siz olun combofixi kullanmadan evvel 10 kere düşünün.
    Belirttiğim gibi combofix loglarını incelediğimde hiçbir zararlı tespit edilmemesine rağmen optimus ayarının tabiri caizse içine etti.
    Harici ekran kartı ne yaptıysam devreye girmedi ve sistem geri yükleme sonrasında problem halloldu.
    Ancak explorer.exe olayı ne durumda bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.