meraba. ben meb e bağlı bi okulda çalışan bi öğretmenim. meb in vermiş olduğu 3 üde birbirinin aynısı olan 3 tane exper marka masaüstü pc var okulda. fakat bunlardan bi tanesi geçen gün ilkaçma düğmesine bastığımda yüksek bi fan sesi gelmeye başladı. bende hemen elektriğini kestim. ondan sonra pc yi açmaya çalıştığım zaman microsoft corporation yazısı gelene kadar herşey normal. sonra birden elektrik gitmiş gibi birden kapanıyo. pc nin bütün parçalarını düğer pc lerle değiştirerek denedim. hepsi (işlemci, power, ram, harddisk) diğer pc de çalışıyo. pc de vista ve pardus yüklü açılırken pardus seçersem hiç bi sorun olmuyo açılıyo. bios ada girebiliyorum. ancak normal açılmasını istediğim zaman belli biyere kadar açılıyo. sonra birden elektriği kesiyo. acaba sorun yazılımsalmı. dediğim gibi diğer harddisklerlede denedim. yine aynı şey oluyo. yani formatta çözüm değil. umarım yardımlarınız dokunur. tıkanmış durumdayım. şimdiden teşekkürler.
hocam anakart yada power supply arızası gibi gördüm bunlar genelde garantili olur yollayın garantiye derim.
power supply değiştirip denedim. o sağlam ama anakartı denemedim. zaten denemediğimde tek anakart kaldı. sanırım sorun orda. ama sorun donanımsalsa pardüsede girmmemesi gerekmiyomu. pardüs e girince hiç bi sorun olmuyo. normal açıyo pardusu.
Sorun yazılımsal gibi görünüyor. Windows işletim sistemi başlatılmadan F8'e basarak güvenli kipte açmayı deneyin. Buna da müsade etmiyorsa ne yazık ki format gerekecek gibi, windowsu yeniden kurabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: muratcanogrtmn
power supply değiştirip denedim. o sağlam ama anakartı denemedim. zaten denemediğimde tek anakart kaldı. sanırım sorun orda. ama sorun donanımsalsa pardüsede girmmemesi gerekmiyomu. pardüs e girince hiç bi sorun olmuyo. normal açıyo pardusu.
anakart arızası derken power supply anakarta zarar vermiş olabilir diye kastettim şöyle bir durumda var ayrıca bios'a girip healt status değerlerindeki bilgilerin fotoğrafını bir paylaşabilirmisniz anormal bir değer varmı kontrol edelim yüksek fan sesi demişsiniz belki işlemci çok ısınıyordur ondan kapatma yapabilir işlemci fanının ayaklarını kontrol edin oynamaması lazım.