Excellde yapmak istediğim birşey var ancak yapılabilir mi bilmiyorum. Kısaca özeti mazot takibi yapmak istiyorum şantiyenin.
A SÜTUNUNA tarihleri giriyorum. 01,04,2017---02,04,2017 diye alt alta..
B SÜTUNUNA CİNS GİRİYORUM.... MAKİNA KAMYONOTOMOBİL diye alt alta...
C SÜTUNUNA PLAKA GİRİYORUM ALT ALTA.
D SÜTUNUNA ALDIĞI MAZOTUN LİTRESİNİ GİRİYORUM.... 25 --- 250---400 diye alt alta.
E SÜTUNUNA MAZOT ALDIĞI ANDAKİ KM SİNİ GİRİYORUM.... 100250---5023 vs diye alt alta.
Yaklaşık 70 tane kamyon plakası makine numarası otomobil plakası giriyorum... Listeleri günlük giriyorum....
Benim yapmak istediğim... örneğin: A SÜTUNU B SÜTUNU C SÜTUNU D SÜTUNU E 01,04,2017 KAMYON ABC 250 250 25555 03,04,2017 KAMYON ABC 250 400 25600
Bu abc 250 plakalı aracın km de yaktığı yakıtı bulmak için .... aldığı son mazot 400 litre / ( son km- bir önce mazot aldığındaki km) formülü oluyor..
Bundaki sebep her mazot alışında aracın fullenmesinden kaynaklanıyor...
Ben verileri 70 tane ayrı plaka için tek tek girdiğim zaman bu yakıt ortalamasını otomatik hazırlayacak bir formül arıyorum.... Yapılabilir mi?????
Yapabilecek bir yardımsever babayiğit var ise örnek bir nüshayı gönderebilirim....
fightingfalconF
kullanıcısına yanıt
Yazdıklarından tam olarak anlamamakla beraber, istediklerini de gösteren ayrıntılı örnek bir dosya ekleyebilir misin? NOT: İşlerden dolayı ancak hafta sonu bakabilirim. saygı ve selam ile ...