Şimdi Ara

Excelden Anlayan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

=ALTTOPLAMdan sonra 9 neden var,silince hata veriyor arkadaşlar? İşlev sayısı olarak geçiyor ama

Excelden Anlayan?

Bir de burada mesela HIZLI SİSTEM,ARENA,BOĞAZİÇİ bunları karışık olarak yazıp alt alta sıralanmış hale nasıl getiriyoruz fotoğraftaki alt alta sıralanmış hali ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Excelden Anlayan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 20 Nisan 2017; 22:28:30 >

• updullah
  • Takip

Excele merakım var biraz uğraşı ve araştırsam cevap verirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 20 Nisan 2017; 22:30:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veri bölümünde verileri grupla grubu çöz diye bir bölüm var oradan yapılıyordu galiba.
    O 9 olmasa formül çalışmaz çünkü veriler gruplarına göre toplatılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

Veri bölümünde verileri grupla grubu çöz diye bir bölüm var oradan yapılıyordu galiba.
    O 9 olmasa formül çalışmaz çünkü veriler gruplarına göre toplatılıyor.

Yok hocam gruplandırmadan yapılmıyor.
    9 başka bir işlemde değişiyor mu? Yani bunun formülünde hep 9 mu yazacağız? Silince hata veriyor zaten 9'u.
  • Bildiğim kadarıyla toplama yaptırdığınızda 9 kullanılıyor. Her işlemin bir rakamı var ama ezbere bilmiyorum. Ortalama aldırsaydınız alttoplam komutuyla işlev sayısı 9 değil başka bir sayı olacaktı.

EDIT: Deneme yaptım şimdi. Ortalama aldırdığımda 1 oluyor işlev sayısı, toplam istediğimde 9.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 20 Nisan 2017; 22:59:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Bildiğim kadarıyla toplama yaptırdığınızda 9 kullanılıyor. Her işlemin bir rakamı var ama ezbere bilmiyorum. Ortalama aldırsaydınız alttoplam komutuyla işlev sayısı 9 değil başka bir sayı olacaktı.

EDIT: Deneme yaptım şimdi. Ortalama aldırdığımda 1 oluyor işlev sayısı, toplam istediğimde 9.

Aynen öyleymiş hocam teşekkür ederim diğer sorunun cevabı var mı peki karışık haldeyken hepsini sıraya göre dizmek için?
  • Tablonuzun tamamını başlıklar dahil seçin.

Giriş sekmesinde "sırala ve filtre uygula" menüsünün yanındaki oka tıklayıp "Özel sıralama" derseniz çıkan menüden sıralama ölçütünü falan seçerek istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Tablonuzun tamamını başlıklar dahil seçin.

Giriş sekmesinde "sırala ve filtre uygula" menüsünün yanındaki oka tıklayıp "Özel sıralama" derseniz çıkan menüden sıralama ölçütünü falan seçerek istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. İyi geceler. 😊

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.