Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Durumu kaotik olarak değerlendiren sensin. Ben de evrenin evrimi düzen içersinde, biyolojik evrim ise kaotik düzende ilerliyor diye iddia edebilirim. Hatırlarsan süreçin nasıl işlediğiyle ilgilenmiyoruz dedik, gönderme varlığın sıfır noktasından evrilerek oluşmasına yapılıyor. Sen filmin 1. karesinden 25. karesinde pat diye atlayamazsın. Hiçbir varlığın oluşu böyle değil.

Öte yandan biyolojik evrimde de düzen var gibi görünse de birisinin öznel yorumu kaotik olabilir. Bir canlıdan bir sürü yeni canlı evriliyor ama doğal seleksiyon gereği içlerinden sadece biri yaşamaya ve üremeye devam edebiliyor. Bunu belirleyen parametreler kolay izah edilebilecek cinsten değil. Gerçi zaten asıl tartışma konumuz da bu değil. Sadece kaotik ve düzen sıfatlarının nasıl öznel olabileceğini izah etmek istedim. Vurgunun neye yapıldığını açık olarak yazdım zaten. O kadar sormama rağmen de direkt sorumla ile ilgi cevap alamadım. Alabileceğimi de zannetmiyorum çünkü inanışlarla önkabullerle bir yere varamyacağımız aşikar.

Bilim inanışlarla ilgilenmez bunu anlamadığınız sürece sağlıklı bir yorum yapmanız mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ogün®
    Yazdıklarımdan bir cümle çekip onu tartışmaya açmayın, yazının bütünü okuyup ironiye dikkat edin. Ortada bir teori var ancak iki cephede ateşli bir şekilde tartışılabiliyorsa ve dönüp duruluyorsa hiç bir yere varamadan ; Bilimsel midir, değil midir ?
    Kim tartışıyor onu da bir izah eder misiniz? Bana biyolojide, antropolojide, genetik biliminde indexe girmiş evrim teorisinin hatalı olduğunu iddia eden ve kabul görüp atıf alan bilimsel bir makale getirir misiniz? Varsa bunun sayısı kaçtır ne kadar kabul görmüştür ya da atıf almıştır.

Teoriyi sabahtan akşama sidik yarıştırır gibi tartışan bizleriz sadece zaten kabul görmüş genetik biliminde ufuk açmış bir teoriden bahsediyoruz. Bu bilgi ve iletişim çağında kafamızı kuma gömüp hala bütün dünyayı biz gibi zannetmek bize mahsus birşey olsa gerek.

2x2=5'in aksi ispatlana kadar bilim sonuca 5 der ama eğer sonucun 4 olduğu ispatlanırsa bilim ya da bazı biliminsanları 5 diye ısrar etmez. Bilimde inanışlara yer yoktur.

Yazdığınız cümlenin teşhisi şudur; ben aslında evrime inanmıyorum daha doğrusu inanmak istemiyorum. O sebeple aklımı karıştırması muhtemel bütün iddiaları reddetmem gerekiyor ya da kendime evrimin olmadığını kanıtlamam için çeşitli gerçekler üretmeyelim. İşte "evrim teorisinin tartışıldığı konusu" da sizin bilinçaltınızın ürettiği bir gerçek. Lakin bu gerçek sizin sanal dünyanızın gerçeği.

• Arkadaşlar, konuda tartışılan, evrim yoksa canlılar nasıl meydana gelmiş sorusudur.
    Bölümümüz kültür ve bilim bölümü olduğuna göre bu soru bilimsel platformda tartışılmalıdır.

Evrim bilimsel bir teoriyken, yaratılış bilimsel bir teori değil, dini bir inanıştır.

Dolayısıyla lütfen işin içine yaratılışı karıştırmaktan vazgeçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M

Arkadaşlar, konuda tartışılan, evrim yoksa canlılar nasıl meydana gelmiş sorusudur.
    Bölümümüz kültür ve bilim bölümü olduğuna göre bu soru bilimsel platformda tartışılmalıdır.

Evrim bilimsel bir teoriyken, yaratılış bilimsel bir teori değil, dini bir inanıştır.

M,

Bu konuda biraz örnek versene. Bilimsel olarak evrim harici bişey koyamiyorum,bulamiyorum , bu konuda bir bilgin varsa söylersen onu tartisiriz , hem ufkumuz genişler.
  • quote:

Arkadaşlar, konuda tartışılan, evrim yoksa canlılar nasıl meydana gelmiş sorusudur.

Bir soru sorayım. Kainat bilime göre yaratıldı mı? Yoksa yaratılmadı mı?

1-Yaratıldı dersem size bilimsel değil Dini bir söz mü söylemiş oluyorum?
    2-Yoksa bilimsel bir söz mü söylemiş oluyor dinle alakalı olmayan bir söz mü söylüyorum?
    3-Yukarıdaki sözü söylemiş olmakla hem bilimsel hem dini açıdan geçerli bir söz mü söylemiş oluyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 23 Mayıs 2010; 22:41:00 >

• Sorumda amaç kainatın yaratılışını tartışmak değil.
  • LeVeL, benim evrim dışında canlılığı açıklayabilecek bir teori hakkında bir bilgim yok.
    Canlılığı açıklayan, moleküler evrim ve bu aşamadan sonrasını ele alan biyolojik evrim konusunda biraz bilgim var diyebilirim ancak.
    Konu zaten, varsa açıklayın şeklinde sorulmuş ancak forum kuralları gereğince yaratılışı bunun içine alamıyoruz.
    Her halükarda bilimsel tabanda tabanda bir tartışma istediğimizden, yaratılışı işin içine katmak doğru değil. Çünkü bilimsel bir tarafı yok.

ar_tryk,
    1 - Yaratıldı dersem size bilimsel değil Dini bir söz mü söylemiş oluyorum?
    2 - Yoksa bilimsel bir söz mü söylemiş oluyor dinle alakalı olmayan bir söz mü söylüyorum?
    3 - Yukarıdaki sözü söylemiş olmakla hem bilimsel hem dini açıdan geçerli bir söz mü söylemiş oluyorum?

Yaratıldığı sözcüğünü nerede kullandığınıza bağlı. Ben güzel bir tablo yaparsam onu yaratmış olurum. Ama yoktan, fiziksel bir şey var edemem.
    Konuyla ne ilgisi olduğunu sorabilir miyim?

Ayrıca ne kadar basit olmuş bilmeden konuşmak veya alıntı yapmak?
    Gerçekten üzülüyorum.
    Einstein hakkında o alıntıyı yapan arkadaş, hiç mi açıp okumazsın araştırma yapmazsın?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

LeVeL, benim evrim dışında canlılığı açıklayabilecek bir teori hakkında bir bilgim yok.
    Canlılığı açıklayan, moleküler evrim ve bu aşamadan sonrasını ele alan biyolojik evrim konusunda biraz bilgim var diyebilirim ancak.
    Konu zaten, varsa açıklayın şeklinde sorulmuş ancak forum kuralları gereğince yaratılışı bunun içine alamıyoruz.
    Her halükarda bilimsel tabanda tabanda bir tartışma istediğimizden, yaratılışı işin içine katmak doğru değil. Çünkü bilimsel bir tarafı yok.

ar_tryk,
    2 - Yoksa bilimsel bir söz mü söylemiş oluyor dinle alakalı olmayan bir söz mü söylüyorum?
    3 - Yukarıdaki sözü söylemiş olmakla hem bilimsel hem dini açıdan geçerli bir söz mü söylemiş oluyorum?

Yaratıldığı sözcüğünü nerede kullandığınıza bağlı. Ben güzel bir tablo yaparsam onu yaratmış olurum. Ama yoktan, fiziksel bir şey var edemem.

Gerçekten üzülüyorum.
    Einstein hakkında o alıntıyı yapan arkadaş, hiç mi açıp okumazsın araştırma yapmazsın?

Kainat bilime göre yaratıldı mı? Yoksa yaratılmadı mı? Sorum buydu. İsterseniz cevap vermeyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

LeVeL, benim evrim dışında canlılığı açıklayabilecek bir teori hakkında bir bilgim yok.

ar_tryk,

Gerçekten üzülüyorum.

Kainat bilime göre yaratıldı mı? Yoksa yaratılmadı mı? Sorum buydu. İsterseniz cevap vermeyebilirsiniz.

Kainat bilime göre yaratılmadı.

İzle, öğren:

Zarif Evren belgeseli. 3. parçanın sonunda aradığın sorunun cevabı var. Ama direk 3 e bakma birşey anlamazsın, anlaman için ilk 2 yi izlemen gerekiyor.

Big bang de, sebep sonuç ilişkisi içinde oluşmuş bir olaydır. Şu anda big bangin nasıl olduğu anlaşılmaya çalışılıyor. Yaratmak diye birşey yok.

"Eğer bilim tarihinden alacağımız bir ders varsa, oda bilmediklerimize Tanrı diyerek birşey elde edemeyeceğimizdir. "

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

İzle, öğren:

Kahvehane arkadaşı değiliz. Emreder gibi bir hal var.
  • Evrime en büyük kanıt; bulunan en eski canlı fosilinin 3 milyar yıllık bir bakteri türü olmasıdır. Bu canlı o zamanlar dünyadaki tek canlı türüdür. Yani bakteri yaşam formudur. Bu canlılardan yaklaşık 2 milyar yıl sonra kafası eli kolu bacağı olan canlılar türemiştir. Sonrada canlılık çeşitlenmiş ve bugünkü haline gelmiştir. Yani canlılık basit yapıdan karmaşığa doğru zaman içinde gelişim göstermiş(evrilmiş)tir. Canlılar bir anda ortalıkta türememiştir.
  • Peki madem "evrim yoktur" sözü üzerinden hareket ediyoruz;
    Neden kutuplardan ekvatora doğru gidildikçe saçlar düzden kıvırcığa doğru,
    ten rengi açıktan koyuya doğru gidiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: irish

Peki madem "evrim yoktur" sözü üzerinden hareket ediyoruz;

Adaptasyon ile karıştırma

Ancak evrimin olduğunu evrimciler şu şekilde ortaya koyabilir, geçmişten günümüze evrimin her halkasını gösteren fosiller ile... Çok uzağınıda değil sadece tarih öncesi dinozorların geç döneminden itibaren nasıl evrimleştiğine dair buluntular göstersinler tamam var diyelim. Sonuçta milyonlarca yıl içinde kocaman heybetli canlılardan ufak sürüngenlere veya daha da garibi kuşlara nasıl dönüştüklerine dair. Veya açıklasınlar bir çok hayvan evrim geçirirken gümüşçün, timsah, büyük beyaz veya sivrisinek gibi canlılar neden evrim geçirmemiştir?

(NOT:Kesinlikle yanlış anlaşılmasın evrimcilere bir soru niteliğindedir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 24 Mayıs 2010; 11:06:25 >

• Tisah ve büyük beyaz çok önceleri evrimini tamamlamış canlılardır. Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere ilk canlılar sadece bakterilerdi. Ortada ne bir timsah ne bir sinek vardı. Niye aracanlı yok diyorsunuz. Aracanlı adı üstünde aradaki canlıdır. Bu türler asıl türler kadar fazla olamazlar, dolayısı ile sayıları azdır. Buna milyonlarca yıllık zaman aşımını da eklerseniz bulunmalarının ne kadar zor olduğu ortaya çıkar. Zaten diğer türler de sayılarının fazla olmasından dolayı bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Tisah ve büyük beyaz çok önceleri evrimini tamamlamış canlılardır. Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere ilk canlılar sadece bakterilerdi. Ortada ne bir timsah ne bir sinek vardı. Niye aracanlı yok diyorsunuz. Aracanlı adı üstünde aradaki canlıdır. Bu türler asıl türler kadar fazla olamazlar, dolayısı ile sayıları azdır. Buna milyonlarca yıllık zaman aşımını da eklerseniz bulunmalarının ne kadar zor olduğu ortaya çıkar. Zaten diğer türler de sayılarının fazla olmasından dolayı bulunuyor.

O zaman dediğin doğru olmuyor Timsah, sivrisinek, v.b. kenara bırakalım. İlk bakterilerden itibaren günümüze Matematikte tümevarıma benzer bir yöntemle basitten karmaşığa giden bir yapı içinde hücre akışı seyretti diyorsunuz pekala bu doğrudur matematiksel olarak buna kimse yanlış diyemez. Ancak Buna göre dinozorlar'ın yaşadığı dönemde mantıken herhangibir şekilde insan yaşamış olması olası değildir; çünkü daha insan evrimleşmemiştir değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xefion

quote:

Adaptasyon nedir peki?
  • quote:

quote:

quote:

Adaptasyon nedir peki?

Canlıların belirli ortam koşullarında yaşama ve üreme şansını artıran fiziksel yapılar, davranışlar gibi kalıtsal özellikler kazanmasına adaptasyon adı verilir.

Canlıların çok uzun zaman içinde geçirdikleri veya geçirmekte oldukları değişmelere evrim denir.

• quote:

quote:

quote:

Adaptasyon nedir peki?

Nesillere aktarılabiliyor mu adaptasyon?

Asıl sorun burada zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

quote:

quote:

Adaptasyon nedir peki?

Asıl sorun burada zaten.

Tabikide aktarılabiliniyor bunu sorman hata sonuçta adaptasyon 10 yılda kazanılmış birşey değilki binlerce yıllık zaman dilimi içinde gerçekleşiyor.

Misal Orta Asya ahalisinin düşük göz kapaklı, yağlı tenli ve ufak burun delikli olmaları

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Asıl sorun burada zaten.

Tabi ki.
    Aktarıldığı için adaptasyon.
    Aktarılamayanlar varyant adı altında kalır sadece...
    Adaptasyonlar evrimin en büyük sonuçlarından biridir. Çünkü biriken adaptasyonlar sonucu, canlılar çiftleşemeyecek hale geldiğinde, yeni bir tür oluşmuştur.
    Evrimi düşünürken günümüz insanını dikkate almak biraz zararlı... Canlılarda gelişmişlik arttıkça varyasyonlar ve dolayısıyla değişebilirlik azalır. Bu asla bitmez, değişim her zaman vardır ancak bir bakteri hatta tiktaalik rosae ile karşılaştırıldığımızda, değişmeye kapalı olduğumuzu görürüz. Bunun birçok etkeni vardır, yavrunun meydana geldiği süre ve bireylerin yavrulama kapasiteleri başta olmak üzere...
    Ayrıca mutasyonlara karşı direnç göstermek de bir adaptasyondur ki gelişmiş canlılarda ortaya çıkar. Bu da mutasyonlar sonucu ortaya çıkabilecek varyasyonların önünü bir nebze keser. Tabi bu %100 garantili değildir, öyle olsaydı kanser diye bir şey olmazdı bugün.

ar_tryk, o soruya kısa ve net bir yanıt vereyim. Ancak lütfen konu uzamasın, daha fazlası yine dine girecek.
    Bilimde yaratılmak diye bir şey yok. Sözcüğün anlamıyla, örneğin bir elektrik akımı, etrafında bir manyetik alan yaratır diyebiliriz. Ancak bu sizin söylediğiniz anlamda bir yaratma olmaz.
    Dolayısıyla hayır, bilim evren yaratılmıştır demez. Evrenin oluşumu konusunda araştırma yapar, inceler, sonuçları mantıksal düzeyde değerlendirir ve olabilecek en BASİT ve tekil (ayrıca olabildiğince matematiksel temelli) şekilde açıklamaya çalışır. Bu tür açıklamalara kanun ve teori deriz.

Teoriler ve hatta kanunlar bile değişikliğe uğrayabilir. Hatta aynı olguyu açıklamaya çalışan birden çok kanun ve teori olabilir. Bunların hepsi ya da birkaçı aynı doğruluğu ve sonucu verebilir. Örneğin Gauss yasası ve Coulomb yasası...

Dolayısıyla, evrim canlıların bugüne gelişlerini açıklayan bir teoridir. Güçlü bir teoridir, çok uzun süredir sayısız kanıtla desteklenmiştir. Ortaya atıldığı günden bu yana, çürütülememiş, yeni kanıtlarla yeni şekiller almıştır ancak teorinin ortaya çıkış düşüncesi, asla değişmemiş, oldukça güçlenmiştir.
    Varsa alternatif bir teoriniz, ortaya koyabilirsiniz. Bu konunun amacı da bu...
    Ama daha önce söylediğim gibi, evrime alternatif herhangi bir teori hakkında bir bilgim yok. Açıkçası, kendim de canlılığın gelişimini evrimden başka açıklayacak bir yol bulamıyorum çünkü evrim inanılmaz genel ve açıklayıcı bir teori. Bu yüzden evrime kanun diyemiyoruz çünkü tekil değil, çok genel. (Kütle çekim kanunundaki gibi bir genellik değil, boyut açısından bir genellik.)

Yaratılış bir teori değildir çünkü hiçbir bilimsel kaynağı, destekleyicisi, kanıtı yoktur. Bu yüzden felsefi bir açıklamadan öteye gidemez. Ayrıca bu tür açıklamalar antik Yunan'da zirveye ulaşmış, günümüzde ise kabul görmeyecek kadar azalmıştır.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.