Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
76.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xefion

quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

quote:

Peki madem "evrim yoktur" sözü üzerinden hareket ediyoruz;
    Neden kutuplardan ekvatora doğru gidildikçe saçlar düzden kıvırcığa doğru,
    ten rengi açıktan koyuya doğru gidiyor?

Adaptasyon ile karıştırma

Adaptasyon nedir peki?

Canlıların belirli ortam koşullarında yaşama ve üreme şansını artıran fiziksel yapılar, davranışlar gibi kalıtsal özellikler kazanmasına adaptasyon adı verilir.

Canlıların çok uzun zaman içinde geçirdikleri veya geçirmekte oldukları değişmelere evrim denir.

Evrim de bu işte, adaptasyon da evrimdir. Sonuçta kalıtsal. Bu adaptasyonlar birikerek farklı türleri oluşturabilir. Evrim için çok uzun zaman geçmesi gerekmez, türleşme için gerekir. Evrim her nesil olur. Sonuçta canlı ürediğinde kendini kopyalamaz. Yeni doğan kalıtsal olarak farklıdır.
    Evrimi anlamışın aslında ama farkında değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::cc:: -- 24 Mayıs 2010; 13:05:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::cc::

quote:

quote:

quote:

quote:

Adaptasyon nedir peki?

Canlıların belirli ortam koşullarında yaşama ve üreme şansını artıran fiziksel yapılar, davranışlar gibi kalıtsal özellikler kazanmasına adaptasyon adı verilir.

Canlıların çok uzun zaman içinde geçirdikleri veya geçirmekte oldukları değişmelere evrim denir.

Evrim de bu işte, adaptasyon da evrimdir. Sonuçta kalıtsal. Bu adaptasyonlar birikerek farklı türleri oluşturabilir. Evrim için çok uzun zaman geçmesi gerekmez, türleşme için gerekir. Evrim her nesil olur. Sonuçta canlı ürediğinde kendini kopyalamaz. Yeni doğan kalıtsal olarak farklıdır.

Bir türden farklı türe evrimleşme yoktur kendi içerisinde tür farklılaşabilir lakin başka bir türe dönüşemez. Bu ispat edilemedikçe de tartışmalar sürecektir ne var ki ispat edilmesi de mümkün değildir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Tisah ve büyük beyaz çok önceleri evrimini tamamlamış canlılardır. Bir önceki mesajımda belirttiğim üzere ilk canlılar sadece bakterilerdi. Ortada ne bir timsah ne bir sinek vardı. Niye aracanlı yok diyorsunuz. Aracanlı adı üstünde aradaki canlıdır. Bu türler asıl türler kadar fazla olamazlar, dolayısı ile sayıları azdır. Buna milyonlarca yıllık zaman aşımını da eklerseniz bulunmalarının ne kadar zor olduğu ortaya çıkar. Zaten diğer türler de sayılarının fazla olmasından dolayı bulunuyor.

O zaman dediğin doğru olmuyor Timsah, sivrisinek, v.b. kenara bırakalım. İlk bakterilerden itibaren günümüze Matematikte tümevarıma benzer bir yöntemle basitten karmaşığa giden bir yapı içinde hücre akışı seyretti diyorsunuz pekala bu doğrudur matematiksel olarak buna kimse yanlış diyemez. Ancak Buna göre dinozorlar'ın yaşadığı dönemde mantıken herhangibir şekilde insan yaşamış olması olası değildir; çünkü daha insan evrimleşmemiştir değil mi?

İnsana benzer canlılar yaklaşık 2 milyon yıl önce ortaya çıktı, dinozorlar ise 65 milyon yıl önce yok oldu.

• quote:

İnsana benzer canlılar yaklaşık 2 milyon yıl önce ortaya çıktı, dinozorlar ise 65 milyon yıl önce yok oldu.

Pekala insanlar ile dinozorlar karşılaşmadı bana birisi şunları açıklasın

Kamboçyada ormanın derinliğinde keşfedilen Khmer uygarlığının tapınaklarında bulunan Stegosaurus deseni?

Peruda bulunan İnka'lara ait bu taşlarda dinozorlar ile insanlar birlikte tasvir edilmiş insanlar binek hayvanı olarak dinozorları kullanmaktadır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adaptasyon nedir peki?

Bir türden farklı türe evrimleşme yoktur kendi içerisinde tür farklılaşabilir lakin başka bir türe dönüşemez. Bu ispat edilemedikçe de tartışmalar sürecektir ne var ki ispat edilmesi de mümkün değildir.

Bilinen bir tür bilinen başka bir türe dönüşmez ancak yeni bir tür olarak atalarından ayrılabilir. Evrim konusunda konuştuğumuz şeylerden biride zaten kanıtları göstermek. Sizin kanıt yok demeniz kanıtlardan haberdar olmadığınızı ya da onları kabul etmediğinizi gösterir, kanıtın olmadığını göstermez.

• quote:

Bilinen bir tür bilinen başka bir türe dönüşmez ancak yeni bir tür olarak atalarından ayrılabilir. Evrim konusunda konuştuğumuz şeylerden biride zaten kanıtları göstermek. Sizin kanıt yok demeniz kanıtlardan haberdar olmadığınızı ya da onları kabul etmediğinizi gösterir, kanıtın olmadığını göstermez.

Ama hani kanıt ? Elle tutulur bir kanıt yok. Belli bir oranda kuşlar dinozorlardan evrimleşmiştir veya balinanın en yakın akrabası yunus değil ayıdır demeye benziyor. Sadece zamanında bir hipotez kurulmuş ve gitgide o hipotez yenilenerek ortaya yeni tezler çıkararak ilerliyor. Ne aksi ispat edilebiliyor nede olduğu... Madem böyle diyorsunuz peki yukarda paylaştığım resimlerle ilgili yorumunuz nedir? Cidden çok merak ediyorum.

(NOT:Bakın yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle ne vardır nede yoktur diyorum ispat edilemiyor diyorum. Ancak yukardaki bulgular olmadığı yönünde ağır basıyor.Başta dediğim hani kanıt cümlesi sağlam bir kanıt bulunamıyor neden manasında kullanılmıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 24 Mayıs 2010; 15:10:54 >

• Peru&Inka, yukardaki kaselerin verildiği bir konu daha vardı, Bilimin bilmedikleri gibi birşey. Yukardaki kaseleri o zaman araştırırken, bunların bir ara ortaya çıktıklarını, sonra da bulundukları iddia edilen mağaranın hiçbir zaman bulunamadığını öğrenmiştim. Onların Evrimle bir ilgisi yok galiba! Zaten o konuda gerilere gitti BK'de, konuda ar_tryk'ye sorarsanız hatırlar konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Peru&Inka, yukardaki kaselerin verildiği bir konu daha vardı, Bilimin bilmedikleri gibi birşey. Yukardaki kaseleri o zaman araştırırken, bunların bir ara ortaya çıktıklarını, sonra da bulundukları iddia edilen mağaranın hiçbir zaman bulunamadığını öğrenmiştim. Onların Evrimle bir ilgisi yok galiba! Zaten o konuda gerilere gitti BK'de, konuda ar_tryk'ye sorarsanız hatırlar konuyu.

Yahu zaten taşın evrim ile alakası var mı dedim ben sadece dinozorlar ile insanlar demek ki bir dönem bir arada yaşamışlar Öyleyse insanlar2 milyon yıldan daha öncesinde de vardı veya dinozorlar 2 milyon yıl öncesinde hala yaşıyordu

Bu arada buda taşlara aithttp://www.youtube.com/watch?v=NPO6h8M6DI4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 24 Mayıs 2010; 15:49:55 >

• quote:

Peru&Inka, yukardaki kaselerin verildiği bir konu daha vardı, Bilimin bilmedikleri gibi birşey. Yukardaki kaseleri o zaman araştırırken, bunların bir ara ortaya çıktıklarını, sonra da bulundukları iddia edilen mağaranın hiçbir zaman bulunamadığını öğrenmiştim. Onların Evrimle bir ilgisi yok galiba! Zaten o konuda gerilere gitti BK'de, konuda ar_tryk'ye sorarsanız hatırlar konuyu.

Onu ilsis82 yazmıştı Konuyu hortlatıyım birazdan. Böylece daha kolay bulursunuz. Yalnız bu taşlar gerçek diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Onu ilsis82 yazmıştı Konuyu hortlatıyım birazdan. Böylece daha kolay bulursunuz. Yalnız bu taşlar gerçek diye hatırlıyorum.

Taşlar gerçek ancak sadece evrim ile ilgili kısmına odaklanalım 2 milyon yıl önce ortaya çıktıysa dinozor ne alaka?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Taşlar gerçek ancak sadece evrim ile ilgili kısmına odaklanalım 2 milyon yıl önce ortaya çıktıysa dinozor ne alaka?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=39457125 burada geçmişti konu.

• quote:

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
    Neye dayanarak farklı bir türe dönüşemez diyorsunuz?
  • Konu 21 sayfa olmus.

Herhalde bir sonuca ulasilmistir. Evrim var mi yok mu?
  • quote:

quote:

Pekala insanlar ile dinozorlar karşılaşmadı bana birisi şunları açıklasın

Kamboçyada ormanın derinliğinde keşfedilen Khmer uygarlığının tapınaklarında bulunan Stegosaurus deseni?

Peruda bulunan İnka'lara ait bu taşlarda dinozorlar ile insanlar birlikte tasvir edilmiş insanlar binek hayvanı olarak dinozorları kullanmaktadır.

Olayı İnkalara getirecek olursa İnkalar mıydı başka bir medeniyet mi hatırlamıyorum ama çizimlerinde uzay aracı ve astronotlar vardı.

• quote:

Olayı İnkalara getirecek olursa İnkalar mıydı başka bir medeniyet mi hatırlamıyorum ama çizimlerinde uzay aracı ve astronotlar vardı.

evet oda çok ilginç uzay aracı denizaltı helikopter uçak v.b. tasvirler vardı.

Evrim ispatı olur mu olmaz mı bilmiyorum ama bana göre bu dünya üzerinde bizim şimdiki seviyemizden daha ileri bir seviyeye sahip olan uygarlıklar yaşamış gibi geliyor. Çünkü ortadaki kaynaklar ona işaret ediyor bilgisayarın bulunmasından binlerce yıl öncesine ait uçak figürleri piller v.b. ilginç şeyler neyse arkadaşın konuyu dağıtmayalım kısaca bana halen mantıklı gelmiyor evrim normal biri olarak düşününce ancak bilim adamı olarak düşünürsem zaten biraz önce arkadaşın bahsettiği gibi bilimde tamamen bütün inanışlardan soyutlanmak gerekir yoksa tarafsız yargıdan uzak olursunuz

• Arkadaşlar taşlarda dikkati çeken bir konu gözden kaçmış belirtmek isterim, bahsi geçen Dinazorlar insanların 5 6 katı civarında buyüklüğe sahip ancak burada bu durum söz konusu değil artı olarak yakın dönemlere ait,dinazor yaşantısına ait ne bir efsane ne bir kalıntı ne de bahsi geçen bölgede iskelet bulunmuş, var ise bunlar nereye gitti illa ki bir kalıntı olmalıydı.

Ayrıca bu buluntular nereden bulunmuş?Bulan kişi kim? bunun ile ilgili yazı makale neden yok?Her bilim insanı buluntuları ve keşiflerini bilim dünyasına
    açarken makaleleri ile duyurur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hammerdown

Arkadaşlar taşlarda dikkati çeken bir konu gözden kaçmış belirtmek isterim, bahsi geçen Dinazorlar insanların 5 6 katı civarında buyüklüğe sahip ancak burada bu durum söz konusu değil artı olarak yakın dönemlere ait,dinazor yaşantısına ait ne bir efsane ne bir kalıntı ne de bahsi geçen bölgede iskelet bulunmuş, var ise bunlar nereye gitti illa ki bir kalıntı olmalıydı.

Ayrıca bu buluntular nereden bulunmuş?Bulan kişi kim? bunun ile ilgili yazı makale neden yok?Her bilim insanı buluntuları ve keşiflerini bilim dünyasına
    açarken makaleleri ile duyurur.

Buyur birkaçtane buradan bakabilirsin

http://www.apologeticspress.org/articles/15
    http://www.omniology.com/IcaPeruDinoArt.html
    http://www.creationists.org/living-dinosaurs-inca-burial-stones-part-1.html

http://www.youtube.com/watch?v=MOdByKKvV6I&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=3se1jpc-n2Q&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=LZ1j_8D_bN0

Bu arada birkaç şey demeden duramayacağım yahu adam çizmiş mi dinozor çizmiş öyleyse boyutu neden bu kadar önemli ayrıca her medeniyetin farklı resim çizim teknikleri vardır bizdede misal minyatürde padişah en arkada da olsa hep öndeki çeriden büyük çizilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 24 Mayıs 2010; 17:59:20 >

• Kamboçya ve Perudaki dinazorların benzerlikleri var. PS de biraraya getirmeye çalışacağım.
  • Verdiğiniz kaynaklar içinde "creation" veya "creationist" geçmeyen bir site var mı? Bu fanatik yaratışılçıların sitelerinden başka kaynak var mı merak ediyorum. Hynın yabancı versiyonu bunlar. Zaten Türkiye ve Abd dışında evrime karşıtı propaganda yapılan ülke görmedim.
    bible.ca
    creationists.org
    mtblanco.com
    omniology.com
    apologeticspress.org
  • quote:

Verdiğiniz kaynaklar içinde "creation" veya "creationist" geçmeyen bir site var mı? Bu fanatik yaratışılçıların sitelerinden başka kaynak var mı merak ediyorum. Hynın yabancı versiyonu bunlar. Zaten Türkiye ve Abd dışında evrime karşıtı propaganda yapılan ülke görmedim.
    bible.ca
    creationists.org
    mtblanco.com
    omniology.com
    apologeticspress.org

Dünya düzeni sonuçta evrim diye tabir edilen bilim ile ilişkilendirilen birşey bulununca evrimciler, karşıtı bulununca yaratılışçılar propoganda yapıyor Bu arada ABD ve Türkiye dışında bir çok ülkede var hem yaratılışçılar hemde evrimciler
    Ancak şurasıda bir gerçek ki bu bulgular tamamiyle gerçeğe vurgu yapmaktadır. Dinozorlar ile insanlar birarada yaşamıştır.

(Kurgu NOT: Sene 2082...İhtilal yapılmış bir çok evrimci ve yaratılışçı içeride imkan bulanların bir kısmı Mars'a bir kısmı Uranüs'e Neptün'e kaçmış...Hayat zor ekmeği karne ile veriyorlar ve halk...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 24 Mayıs 2010; 22:54:30 >

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.