Şimdi Ara

Evrim Yoktur ! (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.988
Cevap
2
Favori
75.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pardon da birşey icat etmen için illa bilim adamı olman gerekmez.mucitlik diye bir kavram var hiç alakasız insanlar alakasız araç gereçler icat edebiliyor çoğu da bilimadamı değil.
    ama bilimsel olduğunu iddia ettiğin bir teori geliştirmen içi bilimadamı olman şart.rpoketi uzaya gönderen adamın yaptığı hesaplamaları ya olurmu öyle birşey demiyoruzki tamamen uydurma bir teoriyi ve buna bulunmaya çalışılan kulpları reddediyoruz.nerede kaçırıyoruz ben anlamıyorum nüansları?
  • Fake diyorsam fake, Bu konuda da diğer konuda da defalarca kez anlatıldı, konuşuldu. Sizi araştırıp yazmaya, kaynak göstermeye değecek kadar değerli bulmuyorum. Nasıl olsa birşeylerin değiştiği yok.

Hiç farkettiniz mi? Evrim cephesinde konuşan insanlardan (forum kullanıcılarından) 1 tane bile fake, çarpıtılmış, cımbızlanmış, yalanlanmış haber gelmedi. Böyle bir paylaşım yapılmadı. Ama karşı cepheden devamlı böyle geliyor. Bu birinci nokta.

İkinci nokta, fake diyoruz, fake mi değil mi diye araştırmak yerine, fake olduğunu gösteren link, kaynak vs istiyorsunuz. Defalarca gösterildiği halde her aklı evvel ilk defa kendi keşfetmiş gibi , bunlarla cengaverliğe soyunuyor bu da iki.

Adam bilim adamı bile değilse, bilim camiları neden dikakte alıyor o zaman? Demekki adamın Fahri Profesörlük alıcak kadar bilgisi varmış ki, bilim insanları bunu kabul edip onaylamış. Bir kişinin kendi bilgi alanı dışında konuşması, hatta araştırma yapması vs yasak/yanlış değildir. Bende inşaat mühendisliğindeyim ama evrim üstüne konuşuyorum. Ama ben işin otoriteleri ile ters düşmüyorum. Onların yanlış olduğunu söylemiyorum. Siz onların yanlış olduğunu söylüyosunuz bu yüzden kimsede sizi umursamıyor. Bu iş bu kadar basit.

Sizin hatanız, bilmediğiniz şeyi çürütmeye çalışıyosunuz, saçma, komik vs diyor, aklınızca dalga geçiyor, muhahha çekiyor, sigara tüttürüyorsunuz. EE tatmin oluyor musunuz peki bu davranışlarla? Daha öncede dedim, işin otoritelerini, umursamak zorundasınız.

Sen lisede, matematiğie inanmıyorum, matematik yalan diyebiliyor musun? Hayır. En fazla anlamıyorum diyebiliyorsun. Şimdi liseden mezun olunca sana bu hakkı kim veriyor? Çok mu büyük bir şey oldun liseyi bitirince de profeösrleri umursamıyorsun?

Darwin bilim adamı değilmiş. Çünkü biyoloji okumamışmış. Biyoloji ne zaman kuruldu? İlk defa hangi üniversitede biyoloji kürsüsü, bölümü açıldı? O bölümden önce biyologlar yokmuydu? Nasıl bir düşünce sisteminiz var anlamıyorum ki. Doğa bilimi (Belki tanıdık gelir, hani şu dergisi var: Nature) biyoloji bilim olarak kabul edilmeden öncede vardı. Daha sonra doğa bilimciler biyolojiyi kurdu. Şimdi senin mantıkla, onlarada muhahaha çekmemiz gerekiz. "Yaew sizde, biyolojiyi kuranlar bilim adamı bile değilmiş pehehehehe" diye gül hadi onlarada. Bu kadar sakat , bu kadar düz bir mantık olamaz.

Darwinin hayatı hakkında biraz okumaya ne dersin? OKU! tanıdık geldi mi? Önce bi oku lan, ölmezsin. Evrim gibi bu gün bile insanların mekanizmalarını anlamaya çalıştığı bir görüşü ortaya koyan adam, herhalde zeki bir adamdır. Sıradan insanlardan farklıdır. Darwin bilim adamı değilmişmiş. O adam kaç yaşında beri fosil, böcek, ot çöp topluyor haberin var mı? Nerden olucak! O adam bütün doğa bilimcileri ile mektuplaşıyor, onlarla bilgi alışverişi içine giriyor. Yani dönemin doğa bilimcileri onu onaylıyor. Bu günün biyologları da önemsiyor. Ama, bilim adamı bile değil, papaz diyip muhaha çekiyorsunuz. Ne gerek var ki bunları bilmeye değil mi?

Sonra kitap okumaya ne gerek var, forumlarda tartışıyoruz ya da diyorsun utanmadan. Yok böyle bir aymazlık. 2 yıldır burda evrime karşı çıkıyorsun ne olduğunu bilemden, vay efendim yeni öğrendim darwin bilim adamı değilmiş muhahahaha.

Afferim, aynen devam.

• http://www.care2.com/c2c/groups/disc.html?gpp=2192&pst=712905

Nietzsche, ben karikatürümü yukardan aldım, orada epeyce neşeli karikatür var yukardaki yaratılış taraftarı vatandaşa benzeyen!
  • Bakıyorum hocam sağol
  • evrim teorisi dünyanın yuvarlak olduğunu mu söylüyor yani?
  • Haklı çıkmayı seviyorum

"Sizi araştırıp yazmaya, kaynak göstermeye değecek kadar değerli bulmuyorum. Nasıl olsa birşeylerin değiştiği yok. "
  • Neye göre mükemmel kime göre mükemmel?
     Evrim Yoktur !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Merhaba

Ünlü evrimci üstadı Richard Dawkins bakın faydalı mutasyona neyi örnek veriyor. Pardon veremiyor?

http://www.youtube.com/watch?v=bzCV-4EUuPA

Evrimci üstadın hayatın kökenine ait cevabı peki ne olabilir? Uzaylılar demiş olabilir mi? Yok daha neler!

http://www.youtube.com/watch?v=5a3nZKMRKF8

Bir bilinç ihtiyacı bilinçaltında devam ediyor.

Sizin sorununuz ney biliyor musunuz?

Her duyduğunuza, her gördüğünüze inanıyorsunuz.

İlk video fake.

İkinci videoyu ise daha araştırmadım. Onunda altından benzer birşey çıkacağına eminim. google da bu konuyu aratınca güvenli olomadığı söylenen bir site çıkıyor.
    Richard Dawkins netten, RDF den vs araştıracağım. bulduğum zaman, ikinciyide söylerim.

quote:

bi dakka ya çok afedersiniz daha önce bilmediğim ve hiç üzerinde durmadığım aklıma gelmeyen birşey öğrendim,darwin bilimadamı bile değil.eski bir papaz diyor doğrumudur? neyi tartışıyoruz pardon ama biz? harun yahya da biyolog değil ama demediğiniz kalmadı adama demekki ben de rahatlıkla fikir yürütebilirim bu konuda öğrendiğim iyi oldu vicdanen hakim olmadığım bir konuyu tartışıyorum diye bir kırıklık taşıyordum ama pardon ama teoriyi ortaya atan adam biyolog değilki...

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç
    valla sorgulamayı siz öğrenin bence.eğer sorgulamayı bilseydiniz evrim diye birşeye inanmazdınız... kendinize bir sabit fikir edinmişsiniz ona sığınmışsınız ve karşınızdakini bağnazlıkla dogmalara inanmakla suçluyorsunuz.
    Evrimi savunan kişileri evrime inanmıyorlar zaten. Ne demek bu şimdi dersen aşağıda linkini verdiğim mesajı iyice okuyunuz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_38607620/mpage_19/key_/tm.htm#msglink_39873627
  • quote:

ama bilimsel olduğunu iddia ettiğin bir teori geliştirmen içi bilimadamı olman şart.rpoketi uzaya gönderen adamın yaptığı hesaplamaları ya olurmu öyle birşey demiyoruzki tamamen uydurma bir teoriyi ve buna bulunmaya çalışılan kulpları reddediyoruz.nerede kaçırıyoruz ben anlamıyorum nüansları?

quote:

bu kadar donanımlı bir bilimde biri çıkıp bu teoriyi ortaya atsaydı adam prefosor bu işi de biliyor hakkı var derdik ama yapmayın yahu adam eski papaz.nasıl inanırsınız.hemde bilim bilimsel bu diye iddialaşırsınız bizimle.

Jean-Baptiste Lamarck 1744 - 1829 Fransız doğa bilimci. Evrim konusunda yaptığı çalışmalarla bilinir. "Kazanılmış karakterlerin iletimi" tezi oldukca büyük tartışma yaratmış, genetik aktarım prensiplerinin ortaya konmasıyla görüşleri geçerliliğini yitirmiştir.
    Charles Lyell 1797-1875 Britanyalı jeolog. Oxford üniversitesinin Exeter Collegeinde hukuk okudu ve jeolojiyi yardımcı dersi olarak seçdi. 1819'da avukat olarak Londraya yerleşdi. Burada Geological Society of London na üye oldu ve 1822de ilk jeoelojik tezini On a Recent Formation of Freshwater Limestone in Forfarshire yayınladı. 1830´da Principles of geology´nin ilk bölümünü yayınladığından sonra 1831´de King’s College London´da profesörlüğüne atalandı.
    Alfred Russel Wallace 1823–1913 Britanyalı doğabilimci, coğrafyacı, antropolog ve biyologdur. Hertford'da bir dilbilgisi okulunu bitirdi. 1840-1843 yılları arasında harita - kadastrocu ağabeyinin yanında çalıştı. 1844 yılında bir süre Leicester'de bir okulda görev yaptı, 1845 yılında ağabeyi William'ın ölümü ile tekrar harita - kadastro işine geri döndü. 1848 yılında Leicester'dan tanıştığı doğa bilimci Henry Walter Bates ile Amazon yağmur ormanlarından örnekler toplamak üzere Brezilya'ya gitti. Türlerin kökenlerini araştırma fikri kafasında bu gezi sırasında şekillendi.
    Joseph Dalton Hooker 1817–1911 İngiliz botanikçi ve kâşif. Glasgow Universitesinde tıp eğitimi aldı ve 1839'da mezun oldu. 1845'de Edinburgh Üniversitesin'de botanik alanında görev aldı.
    Ernst Haeckel 1834-1919 Alman bir biyolog ve filozoftur. Başlıca ilgi alanını evrim oluşturmuştur. Darwinin Almanya'daki çalışmasını ilerletmiştir. Organizmaların biyolojik gelişimi ve türlerin evrimsel gelişimi teorisini geliştirmiştir. Lamarck görüşüne yakın, Darwin'in görüşlerini benimsemiş bir bilim adamıydı. Biyogenetiğin temel yasasını oluşturdu. Bu yasaya göre bireyoluş soyoluşun özetidir. Şube ve ekoloji terimlerini ilk kullanan bilim adamı olmuştur.

Charles Robert Darwin 1809–1882 İngiliz doğa tarihçisi. Darwin'in doğa tarihine duyduğu ilgi, önce Edinburgh Üniversitesi'nde tıp, sonra Cambridge Üniversitesi'nde teoloji (din/tanri bilimi) okurken gelişti. Öğretmeni Robert Edmund Grant'ten Jean-Baptiste Lamarck'ın evrim teorisini öğrendi ve Grant ile beraber deniz canlılarını inceleyip ortak atalardan evrilme teorisini destekleyen homoloji (farklı canlı türlerinde aynı temel yapıya sahip organların bulunması) örnekleri buldu. Beagle gemisinde yaptığı beş senelik yolculuk sırasında, zamanın meşhur jeoloğu Charles Lyell'ın ortaya attığı, geçmişteki jeolojik süreçlerin bugünkülerle aynı olduğunu savunan teoriyi destekleyecek pek çok gözlem yaptı ve iyi bir jeolog olarak ünlendi. 1858'de Alfred Russell Wallace'dan aldığı bir mektubu okuyunca, Wallace'ın da kendisininkine benzer bir teori geliştirdiğini anladı, ve nihayet teorisini yayımlamaya karar verdi. Charles Lyell ve Joseph Dalton Hooker Darwin ve Wallace'ın teorilerinin Linnaean Society tarafından 1858'de yayınlanmasını sağladı.

Kaynakça:
    [1]http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/0_0_0/history_14 Kaliforniya Berkeley Üniversitesi
    [2] Wikipedia

--------------------

Kişilerin aldığı eğitimler, aradaki bağlantılar herhalde yeterlidir.

• Evrim Yoktur.

http://vimeo.com/11904035

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 20 Mayıs 2010; 21:42:39 >
  • quote:

Bu tür bulgular Big Bang Teorisi ' nin evrenin varoluşunda kaçınılmaz bilimsel gerçek olduğunu ortaya koymaktadır.

Büyük Patlama ya da Big Bang, evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan meydana geldiğini savunan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik model. İlk kez 1920’lerde Rus kozmolog ve matematikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı fizikçi papaz Georges Lemaître tarafından ortaya atılan, evrenin bir başlangıcı olduğunu varsayan bu teori, çeşitli kanıtlarla desteklendiğinden bilim insanları arasında, özellikle fizikçiler arasında geniş ölçüde kabul görmüştür. [1]

Canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün [2] hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?

[1] - Wikipedia
    [2] -http://www.currentresults.com/Environment-Facts/Plants-Animals/number-species.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 20 Mayıs 2010; 21:51:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hoobastank

quote:

Bu tür bulgular Big Bang Teorisi ' nin evrenin varoluşunda kaçınılmaz bilimsel gerçek olduğunu ortaya koymaktadır.

Büyük Patlama ya da Big Bang, evrenin yaklaşık 13,7 milyar yıl önce aşırı yoğun ve sıcak bir noktadan meydana geldiğini savunan evrenin evrimi kuramı ve geniş şekilde kabul gören kozmolojik model. İlk kez 1920’lerde Rus kozmolog ve matematikçi Alexander Friedmann ve Belçikalı fizikçi papaz Georges Lemaître tarafından ortaya atılan, evrenin bir başlangıcı olduğunu varsayan bu teori, çeşitli kanıtlarla desteklendiğinden bilim insanları arasında, özellikle fizikçiler arasında geniş ölçüde kabul görmüştür. [1]

Canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün [2] hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?

[1] - Wikipedia
    [2] -http://www.currentresults.com/Environment-Facts/Plants-Animals/number-species.php

Düzeltme yapacak olursak;

Aşırı yoğun: Sonsuz yoğunluk demektir. (matematiksel olarak ispatlanmıştır. Matematikte aşırı diye birşey yoktur.)
    Sıcak bir nokta: Sıfır hacim demektir. (ayrıca matematikte nokta tanımsızdır,hiçbir boyutu yok demektir.)

Dolayısı ile evren yoktan, var edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 20 Mayıs 2010; 22:25:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: Bulantı
    Ek3: küçük bir örnek

Enbiyâ
    30.İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

Gökler ve yer bitişikti. Büyük patlama ile dağıldı. Canlılarda sudan yaratıldı. Canlıların vucudunun büyük kısmı sudan oluşur. Soruluyor hala inanmayacaklar mı diye.

Öncesini de yazayım. Artık inanıp inanmamak size kalmış.

ZÂRİYÂT - 47 :Göğe gelince, onu biz ellerimizle kurduk. Hiç kuşkusuz, biz, genişleticileriz. Yaşar Nuri Öztürk tercümesi. İşte Allah göğü kurmuş ve genişletiyor. Genişleme olması için bir yerden genişlemeye başlaması lazım. İşte o nokta Big Bang

Diğe konudaydı, buraya da uyduğunu görünce dayanamadım ekledim

• quote:

Aşırı yoğun: Sonsuz yoğunluk demektir. (matematiksel olarak ispatlanmıştır. Matematikte aşırı diye birşey yoktur.)
    Sıcak bir nokta: Sıfır hacim demektir. (ayrıca matematikte nokta tanımsızdır,hiçbir boyutu yok demektir.)

Soruma cevap vermedin ama hala...

Evrenin bir başlangıç noktası ve geçirdiği bir evrim var peki canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoobastank -- 20 Mayıs 2010; 23:08:50 >
  • quote:

quote:

Soruma cevap vermedin ama hala...

Yazdığım konusunda hem fikir miyiz? Bir yaratıcı tarafından evrenin yoktan var edildiği konusunda. Hemfikirsek soruna cevap verebilirim.
  • quote:

Yazdığım konusunda hem fikir miyiz? Bir yaratıcı tarafından evrenin yoktan var edildiği konusunda. Hemfikirsek soruna cevap verebilirim.
    Yazdığın cevap evrenin sıfır noktasından var olduğudur, tanrının varlığını ya da yaratma gücünü tartışmıyoruz.

Sorum açık "evrenin bir başlangıç noktası ve geçirdiği bir evrim var peki canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?"

Cevap bekliyorum.
  • @Carmanja

Ben de senin düşüncene saygı duyuyorum ama hala şu soruma cevap vermediniz. Sorumla alakasız şeyler yazıyorsunuz.

"evrenin bir başlangıç noktası ve geçirdiği bir evrim var peki canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?"

Varlığın sıfır başlangıç noktasından evrilerek bir süreç içersinde bugüne geldiğini biliyorsak, bugün aynı anda birden fazla noktada galaksilerin, yıldızların aniden varolmadığını söylüyorsak hangi teoriye dayanarak yine varlığı ifade eden 1.5 milyon canlı türünün birden bugünkü şekliyle oluşumunu izah ediyorsunuz?
  • Sorum herkese açıktır.
    quote:

@Carmanja

Ben de senin düşüncene saygı duyuyorum ama hala şu soruma cevap vermediniz. Sorumla alakasız şeyler yazıyorsunuz.

"evrenin bir başlangıç noktası ve geçirdiği bir evrim var peki canlılığın bir başlangıcı var mıdır yoksa yaklaşık 1.5 milyon türün hepsi aynı anda aniden ortaya çıkımı vermiştir?"

Varlığın sıfır başlangıç noktasından evrilerek bir süreç içersinde bugüne geldiğini biliyorsak, bugün aynı anda birden fazla noktada galaksilerin, yıldızların aniden varolmadığını söylüyorsak hangi teoriye dayanarak yine varlığı ifade eden 1.5 milyon canlı türünün birden bugünkü şekliyle oluşumunu izah ediyorsunuz?

Cevap bekliyorum tabi öncelik Carmanja.

• İnsan vücudunda 100 trilyondan fazla hücre bulunur. Bu hücrelerden bazıları o kadar küçüktür ki bunların bir milyon tanesi biraraya gelse ancak bir iğne ucu kadar yer kaplar. Ancak, bu küçüklüğüne rağmen hücre, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en kompleks yapı ünvanını korumaktadır. Halen keşfedilmemiş pekçok sırrı içinde barındırmayı sürdüren hücre, evrim teorisinin de en büyük açmazlarından birini oluşturur. Nitekim ünlü Rus evrimcisi A. I. Oparin gözardı edilemeyen bu gerçeği şöyle ifade eder: "Maalesef hücrenin meydana gelişi evrim teorisinin bütününü içine alan en karanlık noktayı teşkil etmektedir."(A. I. Oparin, Origin of Life, s.196)

http://vimeo.com/11909169

Evrim yoktur.

Hücre; protein üreten ribozomları, enerji üreten mitokondrileri, merkezi bilgi bankası olan DNA, ulaştırma yapan endoplazmik retikulum, depolama yapan golgi cisimciği, giriş ve çıkışı denetleyen hücre zarı, bütün tepkimelerde görev alan enzimler ve daha sayısız, bir çok faaliyet ile kusursuz bir fabrika gibi çalışır. Unutulmaması gereken gerçek; her fabrikanın bilinçli bir tasarım, planlayıcı bir akılla oluştuştuğudur yani tesadüfler sonucu kusursuz bir fabrikanın oluşamayacağı ve işleyemeyeceğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 21 Mayıs 2010; 1:03:43 >

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.