Şimdi Ara

evrim teorisi hakkında ufak sorularım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    devam ederim tabi. her kuşun uçması gerektiği kanısına nasıl ulaştın sakın sorgulama ama :)
    Steam İd= guneyozcan
    Origin İd= guneyozcan
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

evet. mangal yapalım diye takmış kanadı.

bu mudur yani? Hani inanmıyosun ya Allah'a, kanadı neden o takmış oluyor ki sana göre?

Senin bakış açınla düşünecek olursak, sana da kafa takmış ama düşünemiyosun işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 25 Eylül 2014; 23:51:48 >

Ara geçiş formu diye bir şey yoktur. Her canlı ara geçiş formudur zaten.

Evrimi çökertebileceğinize inanıyorsanız gidin çalışmalarınızı yapın, eğer olmadığını kanıtlayabilirseniz nobel ödülünüzü alın.

En iyisi ne bilim dine karışsın ne de din bilime. Etrafta keşfedilecek o kadar şey varken hala evrim tartışılıyor. Gülünç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kontrollee -- 25 Eylül 2014; 23:52:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    psn: rdmplt
  • Tanrıya ve kutsal kitaplara inanan için bazı durumlar mümkün, mesela

1-Evrime inanmayıp evrimdeki açıklara bilimsel ciddiyetle karşı çıkmaya çaba göstermek.
    2-Tanrının insana kadar gelen süreci evrimle ilerlettiğini kabul edip ara bir yol bulmak. Ne yardan ne serden gibi.
    3-Susmak

Bunların hepsi rasyonel aklı başında davranışlar olarak kayda geçirilebilir.
    Ama şu iki de bir, olur olmaz yerde yeni bir düşünce bulmuş gibi , evrimciler ,bilimciler ahahah!, Allah yarattı herşeyi ne evrimi gibisinden soytarılık türü ciddi ciddi tedavi gerektiren patolojik bir durum.
  • Son cümlenize katılıyorum. Evrim Teorisini ortaya koyan Lamarck, Darwin ve Wallace gibi kişiler ateist değillerdi. Özellikle Wallace açıkça yaratılışın yöntemini ortaya koyduğunu düşünüyordu. Bu düşünceler felsefi yorumlardan ibarettir.
  • Özellikle Türkiye'de bazı kesimler tarafından bilim hor görüldü ve Evrim Teorisinin tamamen ateist temelli, din düşmanı bir teori olarak ateist bilim adamları tarafından kasıtlı olarak dini ortadan kaldırmak için sözde ateist Darwin ortaya atıldığı düşüncesi zihinlere kazındı. Bazı ateist bilim adamlarının da bu teoriyi ateizm için araçsallaştırması bu durumu perçinledi. Temeli doğru atamadığımız için üstüne koyulanlar da sağlam olmuyor. Müslümanlar asırlardır oturduğu yerden reddiyeler yazmaktan başka bir şey yapmadıkları için geri kalıyorlar. Bilim ve teknoloji konusunda köklü ve uzun vadeli değişiklikler yapılması gerekiyor. Mevcut nesil olmasa da gelecek nesillerin bilimsel bilgiye önem veren, meraklı, araştıran ve üreten olması sağlanır. Yakın gelecekte böyle bir durumun olacağını da düşünmüyorum. Bilim ve dinin arasında kalın duvarlar olması gerektiğine de katılmıyorum.

• dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    cift gitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdm -- 26 Eylül 2014; 0:11:43 >
  • sizde gayet iyi biliyorsunuz ki evrim öyle bir teori ki ne ispatlanabiliyor, ne de çökertilebiliyor. Sonuçta inanmak ya da evrimin gerçekleşme şeklini kabullenmek kişinin algılarına, inancına göre değişiyor.

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Özellikle Türkiye'de bazı kesimler tarafından bilim hor görüldü ve Evrim Teorisinin tamamen ateist temelli, din düşmanı bir teori olarak ateist bilim adamları tarafından kasıtlı olarak dini ortadan kaldırmak için sözde ateist Darwin ortaya atıldığı düşüncesi zihinlere kazındı. Bazı ateist bilim adamlarının da bu teoriyi ateizm için araçsallaştırması bu durumu perçinledi. Temeli doğru atamadığımız için üstüne koyulanlar da sağlam olmuyor. Müslümanlar asırlardır oturduğu yerden reddiyeler yazmaktan başka bir şey yapmadıkları için geri kalıyorlar. Bilim ve teknoloji konusunda köklü ve uzun vadeli değişiklikler yapılması gerekiyor. Mevcut nesil olmasa da gelecek nesillerin bilimsel bilgiye önem veren, meraklı, araştıran ve üreten olması sağlanır. Yakın gelecekte böyle bir durumun olacağını da düşünmüyorum. Bilim ve dinin arasında kalın duvarlar olması gerektiğine de katılmıyorum.

Karışmasın derken ülkemizde ki gibi bir durum ortaya çıkacaksa karışmasın. Ortak hareket ederse kimse karşı çıkmaz bu duruma.

Bilim ile din arasında bir çatışma var günümüzde be bu yüzden kliselerin ortaçağda uyguladığı baskı ortamı gibi bir ortam oluştu ülkemizde. Evrimin bir inanç olmadığını, bir gerçek olduğunu hala dine bağlayarak görmek istemiyorlar. Din ile bilimi uzlaştırmaya çalışanlara hiçbir sözüm yok. Onları gerçekten takdir ediyorum. Oturdukları yerden sallamıyorlar.

Evrimin ateizimle birlikte alınmasının sebebi evrimin ateist kimliğiyle tanınan bilim adamlarınca savunuluyor olmasıdır. Bilimin dini olmaz, tarafsızdır. Bu halkımızın düştüğü en büyük hatadır. Evrim, bir dini yalanlamak için ortaya atılmamıştır. Doğayı anlayabilmek için evrim kavramı öne sürülmüştür. Fizikte de, kimyada da, matematikte de temel düşünce budur.

Evrim teorisi tartışılabilir ama evrim vardır. Olmadığı kanıtlanana kadar bu bir bilimsel gerçekliktir. Eğer burada tartışacaksanız din ile değil, bilimsel olarak kanıtlarla açıklayın. Mesela dinazorların yaşadığı dönemden kalan bir insan fosili bulunursa evrimin olmadığı kanıtlanabilir. Gidin kanıtlayın nobel ödülünü de alırsınız.

• Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    müslümanların temel sıkıntısı Allah yarattı deyip geçmeleri. Nasıl yarattı sorusunun cevanı arayan çok çok az bilim insanı var. angi süreç müslümanları bilimden bu kadar uzak kalmaya itti bilmiyorum. Kaldı ki inanılan dinin kutsal kitabının bilmem kaç ayetinde yaratıcı "düşünmez misiniz" ya da "sorgulamaz mısınız" diye sorarken..

son olarak Werner Heisenberg'in şu güzel sözüyle konudan ayrılıyorum, kalp kırdıysam affola;

"Doğabilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar, ama bardağın dibinde sizi Tanrı beklemektedir."

• @W.Röntgen

Ayrıca bu konularda çalışma yapan neredeyse her bilim adamı Hristiyan kültürü içinde yetişmiş ve din karşıtı sözler sergilerken çoğunlukla Hristiyanlığı hedef alarak açıklamalarda bulunuyorlar. Aslında burada ülkemizdeki yada diğer Müslümanlar açısından bir sorun yok. Kilise ile Avrupalı bilim adamlarının çatışmasını bize de sıçratmak istiyorlar. Tabi ki bilimin dini olmaz ama bilim adamının dini olabilir. Bilimsel yöntemlerle ortada olan somut gerçekliği farklı bilim adamları farklı şekilde yorumlayabilir. Hatta Darwin, Beagle yolculuğuna çıkarken dini düşüncelerine destek bulmayı umuyordu diye biliyorum.

Evrimin, bulunduğumuz evrenin en temel işleyiş mekanizmalarından birisi olduğunu düşünüyorum. Evrimi evrenin oluşumunda da açıkça görebiliriz.

Günümüzde canlılığın gelişimini bilgimiz dahilinde en iyi şekilde açıklayan teori, Evrim Teorisidir. Aksi ispatlanana kadar bunu doğru olarak kabul etmeliyiz yada bunun doğru olmadığı konusundaki şüphelerimizi gidermek için araştırmalıyız. Belki de bilim adamlarının hiç ummadığı bir teori ortaya atarız ve bilimsel anlamda çığır açılır ama mevcut zihniyetle mümkün değil.

@rdm

Evet son derece geri kafalı bir tutum sergiliyorlar. Özellikle Ankebut suresi 20. ayet bizim yapmamız gerekeni Darwin'in yaptığını gösteriyor diye düşünüyorum. Bilim ve din iki zıt kutup olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bilgisiz kişiler de böyle olduğunu düşünüyor. Bilimi gereksiz ve dinsiz işi olarak görenler var. Bu konuda insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor.

O sözü biliyorum ve hak veriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rdm

kendi kendine olduğunu düşünmüyorum, ki bu kadar türün, ya da daha basit haliyle söylersek sentezlenen o kadar proteinin kendi kendine sentezlendiğini düşünmek mantığa aykırıdır bana göre.. Ama evrim teorisi denilince çoğunlukla materyalist felsefe akla geliyor, ve onların da tek argümanı "rastlantısal sebeplerle" olduğundan dolayı genel evrim inancı evrimin kendi kendine gerçekleştiği noktasında toplanıyor malesef. Ya da evirimi direkt olarak ateizmin yan şubesi olarak görme meselesi diyelim :)

Bana sorarsanız eğer evrim Allah'ın canlıları yaratma sanatıdır.

Son 5000 yılda bir milyondan fazla tanrı üretmiş insanlık, evrime delil isteyen sayın arkadaşım peki senin inandığın allahın bir tek delili varmı, uçan spagetti canavarının bile netde resimleri varken senin hiç bir delilin yok.

• KanKoKan kullanıcısına yanıt
    O değilde Allah Neandertalleri niye yaratmış acaba ya bu arkadaşlara soruyorum söylemiyorlar :D

Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk

O değilde Allah Neandertalleri niye yaratmış acaba ya bu arkadaşlara soruyorum söylemiyorlar :D

homo erectus, homo habilis, homo heldebergensis vs..vs.. gidiyor.

Hadi bunları bırakın, bulunmuş en eski Homo Sapiens kafatası 190.000 yıl yaşında ama diş yapısı farklı, daha iri dişlere sahip, daha önce başka bir yazıdada bahsettim tetrakromat adı verilen yeni mutasyon var, son bin yılda çok az bir insan grubunda 4. koni renk hüçreleri oluştu, normal insanlar 1 milyon rengi ayırt edebilirken bu grup 10 milyon rengi ayırt edebiliyor, kısaca organlar hala değişmeye devam ediyor.
    Sadece çevrelerine bakmalarıda yeterli, soğuk iklime dayanıklı insanlar, sıcağa dayanıklı insanlar, sarı tenliler, siyah tenliler, çekik gözlüler vs..vs.. insanlar arasında bir ton fark oluşmuş, haa diyorlarsa allah onları bilerek farklı yarattı, malesef genetik incelemeler öyle demiyor, gezegenin farklı bölgelerinden alınmış binlerce gen örneği 75 bin yıl önce kökenimizin Afrikadaki ortak atalara dayandığını gösteriyor, yani red ettikleri doğal seçilim ve canlıların evrimleşmesi olmasa, nereye giderseniz gidin değişmeden kalmanız gerekirdi.

• Ara geçiş formları ile ilgili kanıtlar zor bulunur.
    tarih öncesinden kalma fosiller çok zor bulunuyor.
    Yüz milyonlarca yıl öncesinden kalma fosilleri bulmak gerçekten çok zordur.
    İnsanlık bile 400.000 yıldır var. Daha insanlık tarihi puzzle'ının bütün parçalarını bulamadık.
    Gaziantep şehrinde adamın birisi bir çukur buluyor, kazıyor göbekli tepe adında kocaman bir yerleşim yeri ortaya çıkıyor.
    Daha önce kimsenin bilmediği kocaman bir şehir ortaya çıkıyor ve tarihe dair bilgilerimizi sorgulamamıza neden oluyor.
    Ara geçiş formları ise diğer türlere göre çok kısa bir zaman aralığında yaşamıştır.
    Bu durum ara geçiş formlarına dair kanıt bulmayı daha da zorlaştırmaktadır. Böyle bir form fosili bulmak aşırı derecede nadir bir durumdur.
    Buna rağmen ara geçiş formlarına dair parçalar, kalıntılar bulunabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.