Şimdi Ara

Evrim mufredattan çıkıyor. (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
855
Cevap
2
Favori
29.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Seni beyninle başbaşa bırakıyorum. Söylediklerimi biraz da oranla anlamayı dene. Ne desem boş. Hadi eyvallah Askerliğini Hakkari'de komando olarak yapmış ve şehit düşerek diğer taraftan yazan arkadaş.
  • hcbolulamda kullanıcısına yanıt
    şükür bende beyin var bende sana sendekini kullanmaya davet ediyorum. Vatan görevi illa askerde şehit düşmek demek değildir bunu o beynine sok dicem ama nafile sanırım sen evrimini daha tamamlayamamışsın görünen.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Komik hınzır seni. Hassas noktalarıma fazla dokunuyorsun abartmadan kapat konuyu. HAKLISIN. Oldu mu?
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım milyonlarcakez açıklandı ara geçiş formu bir sürü yerde yayınlandı.ç Resimleri var fosilleri var.

    Ayrıca zaten yaşayan bütün canlılarda kendi çağında bir ara geçiş formudur.

    At ve eşek aslan ile kaplan kurt işle köprek birbirlerine aşırı yakın ara geçiş formudur bu nedenle ki farklı türler olmaşlarına rağmen çiftleşebilmektedirler.

    200 yıllık tarihte birkaç nahoş olayı seçip bütün evrimi çarpıtmaya çalışman maksatlı yapılmış bir harekettir. Bir pitdown adamı yüzünden 1000 tane milyton tane gerçek fosili nasıl gömebiliyorsun arkadaşım ? Lucy i nasıl gömüyorsun. Pitdown adamının sahte olduğunu zaten evrimi savunan bilim adamları ortaya koydu ama aynı şekilde Lucy gibi bir ton fosil evrimin basamaklarını ciddi bir şekilde gösteriyor ve bunların bulunuşunun üzerinden 10 yıllar geçti.

    tabi cımbızla bir olay yakalamak istersen dünyada bir ton sahtekar var elbet bulursun ama burada çürütülemeyen bir ton gerçek fosili ne yapacaksın bana onu söyle sen ?

    Yarın bende çıkıp sahte bir fosil yapıp sansasyon yaratıp senin gibilerin eline bir ton malzeme verebilirim. Bu sorun değil sorun şu senin için şu an çürütülemeyen gerçekliği açıkca belirlenmiş bir ton materyal var sen git onları bir araştır.

    Birde ara geçiş yok tarzı akıl tutulması seviyesinde açıkça bir yalanı burada dillendirme. Git saygın bilim dergilerini birazcık kurcala çarşaf çarşaf ara geçişi göreceksin belki o zaman bu kadar rahat yalan söylemekten utanırsın belki...




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Kaynakla konuşana kaynakla cevap verilir. Ünlü bir bilim adamı isen ve makale ya da kitabına göre konuşuyorsan başka. Ben kaynak belirtiyorum ama senin gibiler işin ''arabesk'' kısmına kaçıp hazırcevapla kurtulduğunu sanıyor. Git gör araştır diyeceğine benim gibi paylaşta bizde faydalanalım. Madde madde yazdıklarıma aynı seviyede yanıt isterim ki doğrusu da budur. Türlerle ara geçiş formu arasındaki farkı ayırtedemeyenle zaten biyere varılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mako3e

    Avrupa ve ahlak?



    Dünyanın kanını emen, Afrika'yı kendisine köle eden, insanların üzerine atom bombası atan batıdan bahsediyoruz değil mi?



    Hani şu müslüman ülkeleri sistematik olarak işgal eden, terör örgütlerini kurup bunu bahane eden batı?



    Sadede haçlı ordularının yaptıklarını okusan miden bulanır.



    Bu dünyada para, askeri güç ve teknoloji batıda.yani dünyaya hükmeden batı. O zaman dünyanın bozuk olmasının sorumlusu da batıdır. Kukla liderleri müslüman ülkelerin başına koyup sonra o müslüman ülkeleri mi suçlayacağız?



    Rahat bırakmıyorlar ki.



    Bu arada kadının para ile kendini satmasının yasal olmasının menşei batıdır. Çünkü kadın onlara göre eşyadır. Maldır.



    Şu anda hangi müslüman ülke var ki batı kafirinin müdahil olmadığı?



    Dubai demişken onu da söyleyeyim. Dubai batılı zengin turistlerin yaşadığı bir yerdir. Yani senin tanımına uyması normal.



    İslam ahlakı en güzel ahlaktır. İnsan olabilmek için islamın emrettiği Erdemleri kazanmak gerekir. Nefs dediğimiz şey kötülükleri emreder. Maksat bunu eğitmektir. İnsanın sınavı budur.



    Kibir, riya, ucub, hırs, tamah, gaflet, şehvet vs. Bu kalbi hastalıkları tedavi etmez isen her türlü kötülük insanın elinden çıkabilir. bir fakire verdiğin bir sadakayı bile ihlas üzerine vermez isen o ahirette insana azab olarak döner. Gece namazına Kalkan ama bu yüzden kendini beğenen kişi yine ahirette azaba uğrar.



    İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Diyen peygamber efendimizin izinden giden bir mümin önce ben demez, önce sen der.



    Zaten batının ilmi insanlığa fayda yerine zarar vermesi bu yüzdendir. Niyet halis değil genelde. Halis niyet olsa kariyer, Zengin olma, şöhret olma derdi olmaz.



    Kısacası ahlak için islam gerekir. Zahir'de iyi olabilir ama içi kibir ve gurur ile kaplı ise o insan kötüdür. Benlik hastalığına yakalanmış bir ahmaktır.

    Yazdıklarını halisane niyetlerle yazdığına eminim. Amma, yazdıklarında ciddi sıkıntılar var kardeş.

    Önce şu: Ahlak dinden bağımsızdır, ve ancak hür düşünen insanlarda olabilir. Kim hür düşünceye sahipse, o toplumda ahlaka daha sık rastlanır. Bugün en gelişmiş ve güzel ahlakın batıda yaşanmasının nedeni de budur. Batıda da ahlaksız ve vicdansız insanlar vardır. Bu da genelde aşırıya kaçmış liberteryen felsefeyi benimsemiş bireyler arasından arasından çıkar genelde. Bu kişiler kaybedenlere iyi gözle bakmazlar ve düşenlere kendi hataları nedeniyle düştükleri gerekçesiyle acımazlar. Ama bu düşünce ekolu ne en yaygın olandır, ne de batıyı tek başına tanımlama kabildir. Tabii bir de az sayıda eğitimsiz donatımsız sosyopatlar her toplumda görüldüğü kadar batıda da vardır.

    Şimdi verdiğin örneklere geçelim:
    Afrika'yı da sadece batılılar değil, müslüman toplumlar da köle havuzu olarak kullanmışlar ve hatta köle ticaretiyle iştigal etmişlerdir, buna Osmanlı dahil. Daha acısı köle gemilerine köleleri getirip bindirip satanlar ekseriyetle müslüman afrikalılardır, öz kardeşlerini üç kuruşa satmışlardır.

    Üstelik araplar kadar ırkçı milleyetçi (özellikle suudlar) bir millet daha zor bulunur. Arap olmanın, müslüman olmanın, (bi de peydamber de onların ırkından ya) diğer milletlerden ve insanlardan üstün olmak olduğunu sanırlar, ama dibini kazı derin bir aşağılık kopmleksi tabii. Bak ben ırkçı olmayan bir adamım, hiç bir insan evladına hayatımda ayrımcılık yapmadım, genelde de etnik kökenleri cümle içinde kullanırken bile yanlış anlaşılmasın diye çok dikkat ederim, ama bir tek araplar için olumsuz kelime kullandığım olmuştur hayatta.

    Bu beğenmediğin batıya göç edebilmek için her yıl milyonlarca müslüman planlar yapıp, para biriktirmektedir. Yüzbinlercesi de bunu tüm ailelerinin hayatları pahasına denemekten kaçınmamaktadır. Bunları da biliyorsun değil mi kardeşim. Neden?

    Müslüman ülkeleri işgal etmeleri, bu toplumların istikrarsızlıkları, kitle imha silahları geliştirmeleri (veya bunun şüphesi), iç savaşlarla birbirlerini kesmeleri ve tehlikeli terör örgütlerini desteklemeleri, insanlık adına utanç verici birer bataklığa dönmeleri nedeniyle olmaktadır. Hatta, müslüman ülke vatandaşları arasında, batı neden şu ülkeye müdahale etti de, bizimkine etmedi diye şikayet edenleri bile vardır. Özellikle afrikada.

    Terör örgütlerini batılılar çıkarlarına uyarsa destekliyor olabilir, en açık örneği afganistan'da belki senin mücahit diye gurur duyduğun teröristlerdir. Ama bu terör örgütlerine koşa koşa katılan salaklar da müslümanlardır, gidip kendilerini kullandıranlar, acımadan günahsız insanların kanına girenler, dindaşlarını katledenler. Üstelik bunu, saçma sapan hadisleri ağzından salyalar saça saça anlatan, tipleri hilkat garabelerine benzeyen bir avuç herifin videolarını izleme neticesinde yapıyorlar. Gitmeyin o zaman kardeşim o örgütlere, Suriyedeki teröriste bir avuç kızgın sünni genç demeyin, bir müslüman bir terör eylemi gerçekleştirince bizim "akit" gibi savunmaya geçmeyin. Ama batı da bize müdahale ediyor demeyin, hiçbir bahane ve gerekçe arkasından izaha kalkmayın.

    Evet atom bombasını kullandılar 2 kere, ama şu anda herkes neden korkuyor, ya bu fanatik dinci müslümanların eline geçerse diye. Neden? Kör testere ile komşusunu kesen, füze atarak, gaz döküp yakarak güya idam cezası infazı gerçekleştiren, pazar yerine, ana okuluna kadın çocuk demeden saldıran, bunu yapmakla cennette 70 bakire ile yatacağı hayalini kuran bir sapığın elinde atom bombası olsa neler yapar diye. Batının kendi iç kontrolleri, sistemi ve ahlakı o silahları bir daha kullanmaya müsaade etmez. Ama bizim taraftaki beyinsiz fanatiklerin ki eder.

    "Kibir, riya, ucub, hırs, tamah, gaflet, şehvet vs. Bu kalbi hastalıkları tedavi etmez isen her türlü kötülük insanın elinden çıkabilir. bir fakire verdiğin bir sadakayı bile ihlas üzerine vermez isen o ahirette insana azab olarak döner. Gece namazına Kalkan ama bu yüzden kendini beğenen kişi yine ahirette azaba uğrar." Amenna, yüzde 100 hemfikirim. Ama ben daha bu karakterde tek müslümana rastlamadım maalesef, ki ben New York'da 50-60 ayrı ülkeden müslümanla aynı camide namaz kılmış, oruç açmış adamım. Hiç rastlamadım diyorum bak, sadece Türkiye'den de bahsetmiyorum, Amerika'da 8 yıl yaşadım ve yıllarca bu heriflerle cemaat oldum ben. Demek ki aileden, toplumdan, okuldan, devletten başlayarak bireyleri nasıl yetiştirdiğimizde ciddi hatalar var. En başta doğru örnek eksikliği var. Dini anlayış ve anlatışımızda da var muhtemelen. İnsan Amerika'da yaşarken, bir etrafındaki müslümanların körlüğüne, ülkesindeki sistemin ve insanın bozukluğuna bir de batılılara bakıyor ve biz neden bu bok çukurunun dibindeyiz diye soruyor. Bunun cevabının çünkü "asrı saadet zamanındaki gerçek islamdan koptuk" filan olmadığını da bil kardeşim. En çok o asra dönmeliyiz diye bağıran selefiler, tüm alemi islamda en sefil durumda olanlar zira. Neredeysen tüm teröristler de onlardan çıkıyor.

    Son olarak batının ilmine gelince, ilim üzerinde batının tekeli yok, sen de git çalış, ilmi sen üret. Ayrıca ben ilimden gelen bir kötülüğe rastlamadım hayatımda. Kapitalist düzenden kaynaklanan kötülüktür o, ilimden değil. Kök sebebi doğru teşhis etmezsen, neticeye ulaşamazsın.

    Kısacası ahlak için insanın KAMİL olması gerekir, bu islamla da olur, islamsız da, ama bunun için önce hür düşünen bir beyne ve sağlam bir kalbe ihtiyaç vardır. İnsanları sınıflandıran, köleleştiren, iradelerini körleştiren, beyinlerini de gereksiz kinle ve hurafeyle dolduran hiçbir sistemden (ki bugün islam dünyası da ekseriyetle bu durumda) ahlak türemez.




  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    İlgilenmeyin, ki çoğunluk ta ilgilenmez. Ama ben ilgileniyorum, ve insan türü içerisinde ilgilenenler de her zaman olmuştur ve olacaktır. Bu türümüzü diğer türlerden ayıran önemli bir ayraç.
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    1.)İlk önce kavak ağacını tanıyalım.Kavak, söğütgiller (Salicaceae) familyasından Populus cinsini oluşturan hemen bütün taksonları ağaç halinde bulunan, iki evcikli odunsu bitkiler.
    Salicaceae familyasından
    Malpighiales takımından
    Kapalı tohumlular şubesinden
    Bitkiler aleminden bir canlıdır.Bu sınıflandırmada kavak bitkisinin filogenisi yer alır.İlk çiçekli bitkiler günümüzden 160 Milyon yıl önce oluşmaya başlamıştır.Kavak bitkisinin ise hangi zaman diliminde ilk kez görüldüğünü bilemiyorum.Ama bildiğim bir şey var.O da evrim mekanizmalarının her türü etkilediğidir.Yani evrimleşmemiş diye baktığınız kavak bitkisinin moleküler analizlerinden ne ölçüde değişime uğradığı çıkarılabilir.Bir de şunu unutmamak gerekir ki her tür üzerindeki seçilim baskısı aynı değildir.Örneğin bakteriler müthiş hızla değişim geçirirken ortama uyum sağlayan bir diğer canlı bu süreçte pek az değişim geçirerek yaşayabilir.

    2.)Ara geçiş formlarında yanlış bilgi sizi yanıltıyor.Ara geçiş formundan denizde yaşayan ve akciğeri olan bir balık mı anlıyorsunuz?Yoksa bir memeli olmasına rağmen yumurtlayan bir canlı mı anlıyorsunuz?Yoksa sizin anladığınız kanatlarının ucunda pençe olan bir kuş mu?Evet bunlar yaşayan-soyları devam eden türler.(Dipnoi - Ornitorenk - Hoatzin )Ve evet ara form deyince böyle anlamalısınız.Neden mi çünkü her tür bir ara formdur.Yaşam bizimle ya da kavak ağacıyla başlamadı ve onunla sona ermeyecek.Devam edecek daima(Tabii bir felaket olmazsa)

    Ara formdan asla bir yüzgeci olan ama aynı zamanda bir ayağıda çıkmış eciş bücüş canlıları
    anlamayın.http://www.harunyahya.com/image/Atlas_of_creation_v2/34-35-ARAGECIS2.jpg şu tarz bir şey
    asla beklemeyin ve harun yahya ya itibar etmeyin.

    3.)Pitdown Adamından vurduğunuz yetmedi mi?Yahu bilim adamı dediğimiz bir insan değil mi?İnsan sahtekarlık yapar ve bu her zaman olmuştur.Fakat gerçeklerin daima ortaya çıkma gibi kötü huyları vardır.Pitkown adamı bir aldatmacaydı.Neden?Çünkü bu işte para var,şöhret var.Bu yüzden böyle sahtekarlıklardan nemalanmayın artık.

    4.)"Australopithecus bir bölgesel maymun..."Şahsen ben iki ayak üstünde dik yürüyen,taş aletler kullanan ve beyinleri insanın üçte biri oranında bir "bölgesel maymun" görmedim.Ama elbette daha gerilere giderseniz el mecbur kuzenlerimizi mutlaka göreceğiz.

    5.)''Bol çamurlu su + Uzun zaman + Bol tesadüf = Medeniyet'' .Yine aynı yanılgı.Tesadüf sizin anladığınız gibi işlemez.Bir türün hayatta kalması ,doğal seçilimle elenmesi tesadüf değildir.Bir türün filogenisinde geçirdiği değişimler tesadüfler barındırır.Örneğin bir felaket sonrası coğrafik izolsayona uğrayan bir fare populasyonu türleşebilir.Burada tesadüfi bir olayın o canlı türünün başına gelmesi durumu vardır.Doğal seçilimin değil.Evrimin ve onun mekanizmalarının değil.

    Bolca zaman demişsiniz evet zamana ihtiyaç var.Dünyamız 4.5 milyar yaşında.Canlılık ise 3.5 milyar yaşında.Milyarlarca yılda meydana gelen değişimleri ve birikimleri hayal ettiğinizde neyin aynı kalması mümkün olabilir ki?

    6.)Malthus önemli bir iktisatçıdır.Darwin ise malthus'un nüfus üzerine yazdığı tezlerden etkilenmiş ve teorisine yön vermiştir.Darwin ve malthus bilimsel bulgular ile yola çokmışlar ve kendi tezlerini ortaya atmışlardır.Onların bu tezlerini kötüye kullanan politikacılardır.Aynı bir zamanlar öjeniyi savunan avrupa gibi veya naziler gibi.Atom üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı einstein'ı suçlamak ne kadar doğru?Aynı şey malthus ve darwin için de geçerli.

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Popüler bilime meraklı birisiniz.O halde bu merakınızı bir kaç cümle ile sınırlandırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 18 Ocak 2017; 3:20:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkie

    olm bu ne biçim teknoloji sitesi lan:) gerici bilim dışı dogmatik çomar kaynıyor.
    kafaya bak adem ile havva dan geldiğine dair bir tane bilimsel kanıt yokken binlerce kanıt ve fosil orta da iken herif evrime körü körüne inanmayın diyorışıd bunu beğendi

    bak ne diyorum eğer elinde adem ile havva dan geldiğine dair sağlam kanıtlar bilimsel çalışmalar varsa sun ortaya, sonucta bilim dogmatik değildir kanıtlar önemlidir
    .

    Güzel nokta dostum.

    Tıpkı mahkemelerin babalık testini genetik olarak ispatlamaları gibi, eğer insan da 1 erkek, 1 dişi 2 kişiden gelse idi, bu da zaten doğrulanabilir veya yanlışlanabilir bir önerme olurdu bilimsel açıdan.

    Tabii ki insan nüfusunun tamamından DNA alınmış değil, ama çoğu toplumdan alınmış yeterli sayıda örneklem de var. Ve bildiğim kadarı ile burada tek bir adet dişi veya tek bir adet erkek ata diye bir sonuç çıkmıyor. Tüm homo sapiens birbiri ile akraba, ama buradaki akrabalık aynı testi insanla şempanze arasında yapıp, birbiriyle akraba diyenlerin dediği manada.

    İşte yobazların, bilimi ve aklın erdiği noktayı takip etmeyenlerin düştüğü sorun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01EF196D -- 18 Ocak 2017; 3:39:42 >




  • Su kaynak diye gosterilen harun yahya balik fosili diye oltaya yakalanmis balik gosteren adam degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu konuda bilimle ilgili yazdığım mesajlar benim kendi düşüncemi yansıtmıyorlar. Bu konudaki önceki mesajlarıma bakarsanız, yaptığım beyin fırtınası ateistik bakış açısıyla yapıldı. İşin içine İslam girdiğinde bilim gayet de gerekli, ,önemli, güvenilir ve zorunlu oluyor bence. Doğayı incelememizi söyleyen, arkeolojiden biyolojiye bir sürü bilim dalına teşvik eden sürüyle ayetler var. Ayrıca Allah bizim doğayı incelememizi öğütlediğine göre, bilimin temel yöntemlerinden de şüphe etmem gerekmeyecek çünkü her şeyi bilen Allah'ın bana yanlış bir görev vermeyeceğini biliyorum.

    Ateistlerin ise bu türden güvenceleri yok. Zaten tahmin ettiğim üzere, bana bu konuda cevap veren insanlar, bilimin neden gerçekten gerekli olduğuyla ilgili mantıksal bir temel kuramadılar.

    İnsanların nerdeyse tamamının ciddi şekilde sorgulamadığı, şüphe etmediği kavramlar: Demokrasi, insan hakları, cumhuriyet, bilim, ahlak, milliyetçilik, din ve aklıma şimdi gelmeyen daha bir sürü şey daha.



    1) Neden din yazdım? Çünkü bir dine mensup olan insanların çoğu dini sorgulamadığı gibi, dinsiz olanların da bir çoğu GERÇEK anlamıyla din kavramını sorgulamıyorlar.

    2) Bu üstte yazdığım hemen her kavram bence çok önemli. Benim dediğim şey şu ki, kitleler bu kavramları hiç sorgulamamalarına rağmen körü körüne itaat ediyorlar. Bu da kabul edilemez bir şey.



    Din ve bilim çelişir diyenlere selam olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilgiler için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.

    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ulan kapasitesi düşük arkadaş. Allahin gücü ve kudreti hakkında hiç bir fikrin dahi yok. Avrupa ile arabistan arasinda zaman dilimi farkinin ne kadar olduğunu biliyor musun? Ayın varligi vs vs. Ki hadi onu gectim avrupada görülmedi de rusyada da mi gorulmedi ordada zaman farki mi var diyorsun? Senin anlamadigin sey allahin gücü. Kendi yarattığı seyi istediği gibi parçalar birlestirir. Bizim inancimiza gore bu onun sadece ol demesinden ibadettir ve bu rabb istedigine bunu gosterir istedigine göstermez yine bu bunun kudreti. Nasil diyorsa biz bazılarının kalbine gölge indirdik perde cektik goremez onalr diye sende kendini zeki sanmam bundna ibaret. Allahin kudretini kavrayamamandan kaynaklanıyor. Gözü de yaratan gormeyide yaratan allahtir. Nasil hz muhammedi oldurmek isteyenlerin yaninda allah hz muhammedi görünmez kılıp öldürmek isteyenleri onu göremediği acizlik allahin elinde. Inanc farki. Siz ateistler aydin saniyorsunuz kendinizi umarim gözünüzü yanls yerde acmazdiniz. Yaşasın cehennem kafirler için ✌✌

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    1.)İlk önce kavak ağacını tanıyalım.Kavak, söğütgiller (Salicaceae) familyasından Populus cinsini oluşturan hemen bütün taksonları ağaç halinde bulunan, iki evcikli odunsu bitkiler.
    Salicaceae familyasından
    Malpighiales takımından
    Kapalı tohumlular şubesinden
    Bitkiler aleminden bir canlıdır.Bu sınıflandırmada kavak bitkisinin filogenisi yer alır.İlk çiçekli bitkiler günümüzden 160 Milyon yıl önce oluşmaya başlamıştır.Kavak bitkisinin ise hangi zaman diliminde ilk kez görüldüğünü bilemiyorum.Ama bildiğim bir şey var.O da evrim mekanizmalarının her türü etkilediğidir.Yani evrimleşmemiş diye baktığınız kavak bitkisinin moleküler analizlerinden ne ölçüde değişime uğradığı çıkarılabilir.Bir de şunu unutmamak gerekir ki her tür üzerindeki seçilim baskısı aynı değildir.Örneğin bakteriler müthiş hızla değişim geçirirken ortama uyum sağlayan bir diğer canlı bu süreçte pek az değişim geçirerek yaşayabilir.

    2.)Ara geçiş formlarında yanlış bilgi sizi yanıltıyor.Ara geçiş formundan denizde yaşayan ve akciğeri olan bir balık mı anlıyorsunuz?Yoksa bir memeli olmasına rağmen yumurtlayan bir canlı mı anlıyorsunuz?Yoksa sizin anladığınız kanatlarının ucunda pençe olan bir kuş mu?Evet bunlar yaşayan-soyları devam eden türler.(Dipnoi - Ornitorenk - Hoatzin )Ve evet ara form deyince böyle anlamalısınız.Neden mi çünkü her tür bir ara formdur.Yaşam bizimle ya da kavak ağacıyla başlamadı ve onunla sona ermeyecek.Devam edecek daima(Tabii bir felaket olmazsa)

    Ara formdan asla bir yüzgeci olan ama aynı zamanda bir ayağıda çıkmış eciş bücüş canlıları
    anlamayın.http://www.harunyahya.com/image/Atlas_of_creation_v2/34-35-ARAGECIS2.jpg şu tarz bir şey
    asla beklemeyin ve harun yahya ya itibar etmeyin.

    3.)Pitdown Adamından vurduğunuz yetmedi mi?Yahu bilim adamı dediğimiz bir insan değil mi?İnsan sahtekarlık yapar ve bu her zaman olmuştur.Fakat gerçeklerin daima ortaya çıkma gibi kötü huyları vardır.Pitkown adamı bir aldatmacaydı.Neden?Çünkü bu işte para var,şöhret var.Bu yüzden böyle sahtekarlıklardan nemalanmayın artık.

    4.)"Australopithecus bir bölgesel maymun..."Şahsen ben iki ayak üstünde dik yürüyen,taş aletler kullanan ve beyinleri insanın üçte biri oranında bir "bölgesel maymun" görmedim.Ama elbette daha gerilere giderseniz el mecbur kuzenlerimizi mutlaka göreceğiz.

    5.)''Bol çamurlu su + Uzun zaman + Bol tesadüf = Medeniyet'' .Yine aynı yanılgı.Tesadüf sizin anladığınız gibi işlemez.Bir türün hayatta kalması ,doğal seçilimle elenmesi tesadüf değildir.Bir türün filogenisinde geçirdiği değişimler tesadüfler barındırır.Örneğin bir felaket sonrası coğrafik izolsayona uğrayan bir fare populasyonu türleşebilir.Burada tesadüfi bir olayın o canlı türünün başına gelmesi durumu vardır.Doğal seçilimin değil.Evrimin ve onun mekanizmalarının değil.

    Bolca zaman demişsiniz evet zamana ihtiyaç var.Dünyamız 4.5 milyar yaşında.Canlılık ise 3.5 milyar yaşında.Milyarlarca yılda meydana gelen değişimleri ve birikimleri hayal ettiğinizde neyin aynı kalması mümkün olabilir ki?

    6.)Malthus önemli bir iktisatçıdır.Darwin ise malthus'un nüfus üzerine yazdığı tezlerden etkilenmiş ve teorisine yön vermiştir.Darwin ve malthus bilimsel bulgular ile yola çokmışlar ve kendi tezlerini ortaya atmışlardır.Onların bu tezlerini kötüye kullanan politikacılardır.Aynı bir zamanlar öjeniyi savunan avrupa gibi veya naziler gibi.Atom üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı einstein'ı suçlamak ne kadar doğru?Aynı şey malthus ve darwin için de geçerli.

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Popüler bilime meraklı birisiniz.O halde bu merakınızı bir kaç cümle ile sınırlandırmayın.

    Öncelikle Harun y. ile bir alakam olmadığını, kendisine veyahutta kedicikleriyle bir bağlantımında olmadığıyla söze başlamak isterim. Yazdığı iddia edilen kitaplar kendi eseri değil, sağlam bir beyin takımı tarafından toparlanan kaynaklardır ancak o kaynaklar belli bir amaca hizmet etmektedir ki bu çok ayrı bir konu. (Ona başka platformlarda değinilebilir.) Ancak A.Hitler in nasıl bir insan müsfettesi olması bilinmesine rağmen ressam olması sebebiyle onun eserlerinin müzayedeler dışında el altından milyon dolarlara alıcısı olduğu da bir gerçektir. Hatta bilim adamı avcısı olması sebebiyle çoğu hastalıklı fikrine istikameten bazı buluşlara da imza atmıştır. Bunu neden belirttiğimi anladığınızı varsayıyorum.

    Konuya dönecek olursak;

    1) Tüm incelemelere ve farklı türlere rağmen aynı özellikleri taşıyan kavak yaprağı bulunmuştur. Teoriye göre bunun mutlaka değişim göstermesi gerekiyordu. Bahsettiğiniz moleküler analiz zaten yıllar önce yapılmıştı. Yoksa farklılaşmış olanlar inkar edilemez.

    2) Ara geçiş formu denilen şey (darwin iddiası) değişimin binlerce yılda yavaş yavaş meydana gelmek suretiyle gerçekleşmesidir. Buna göre sürüngenler gerçekyen kuşlara doğru evrimleşselerdi tarihte milyarlarca yarı kuş yarı sürüngen canlı yaşamış olmalıydı. Başka bir örnek ise Oehippus-mesohippus-merychippus-pliohippus ve equus( bildiğimiz at) sıralaması gerçek olsaydı birden bire değişmiş bu 5 tür arasında nabinlerce ''ara geçiş formu'' fosilleri olmalıydı ama yok. Bu zaten kendileri de itiraf ediyor. 150 yıl önce bulunacağını söylediler ama sizde hak veririsiniz ki yeryüzünde katı fosillerin %90 ından fazlası bulundu bile.

    3) ( Chaerles Doolitte Walcot sahtekari müzesinde neden bu kalintilari 70 yil boyunca saklamis açiklar misiniz? ) bu şahsı sahtekar olarak kabul ettiyseniz sorun yok.

    4) Pitdown adamını (keza nebraska adamı da öyle ) ortaya sahtekarlık çıkana kadar neredeyse sözümona bilimadamlarının tamamı körü körüne sahiplenmişlerdi? Gerçek ortaya çıkınca samimi olanlar itiraf ederek günah çıkardılar ama şöhret için destekleyenlerin hala bilim adamı adıyla faaliyet göstermesi ve malalelerinin referans kabul edilmesini siz hazmedebiliyor musunuz?

    5) Ramapithecus, Australopithecus ve 380milyon yillik değişmemiş Trilobit Fosili'nin de gözüne değinmeyeceğim çünkü ''şahsen'' inanmadığınız için şahsınıza hürmeten diğer onlarca türdende ayrı ayrı başlıklar altında konu açmayacağım.Ancak şunu belirtmekte fayda var. Sahelannthropus kafatası Australopithecustan çok daha yaşlıdır. Buna rağmen daha insansı bir yapısı vardırki bu da zaten sözümona evrim şemasını tek başına altüst eder.

    6) ''Bol çamurlu su + Uzun zaman + Bol tesadüf = Medeniyet'' konusu ise tam bir komedi. Darwin bunu izah etmeye çalışırken kendisi ve etrafındaki sonradan türetilmiş bilim adamlarının anlayacağı latince kelimeler ile bunu izah etmeye çalışmıştır. Zaten amaçta herkesin anlaması değil zümrelere hitap ve sosyal silaha dönüşmesinde kapı aralamak. Bunda kastı var mı yokmu bilemem ama atomu parçalayanın atom bombasına vesile olması bile samimiyeti sebebiyle onu bile darwin karşısında masum kılar. Çamur içinde canı sıkılan ve nasıl oluştuğu bile izah edilemeyen tek bir hücrenin şimdilerde gökdelenler diktiği ve medeniyetler inşa ettiği uzun zaman+bol tesadüfe rağmen mantıkla bağdaşmıyor. Burada ''şahsen'' kelimesini özellikle kullanmıyorum dikkatinizi çekerim.

    7) kaynak seçiminde dikkatli olmak lazım zira bizim gibi 80-90 lı yılları aktif yaşamış insanlar yalan yanlış bilgilerle büyütüldü. Bahsettiğiniz şahıslar dinlere ve onu yaşayanlara en azından bilimsel ilke çerçevesinde saygı gösterselerdi elbette başlıklar dışında da okurduk. Bu bağlamda bilime küfredenle ve herşeyi boşverip cahil yetişen az bilgili dindar geçinenlere hürmet etmediğimiz gibi; dine saygı göstermeyenlerin kaynaklarına da aynı ölçüde seviyeli yaklaşırız ki bu da doğaldır.

    8) Bilim adamlarının uzaya gitmeden önce PROTEIN oluşumuna aydınlık getirmesini beklerdim. Malesef sonuç olarak ''bir anda oluşmaktadırlar'' diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. ''Yaratılmaktadırlar'' demek bilimde olmadığından kendileriyle tezat duruma düşmeleri nekadar etik size kalmış.

    Asıl önemli konu belli kesimlerin bilimadamlarına yönelik saldırıları değil aslen onların''itirafları'' tartışılmalı. Zira Harvard Üni. prof. Daniel Lieberman Sahelandropus bulunduğunda bunun evrim teorisinde atom bombası etkisi yarattığını itiraf etmişti. Bernar Wood, Henre Gee, F. Clark Howell gibi vaktiyle ulaşabildiğim onlarca bilim adamının da teoriye itirazları veya itirafları mevcuttur (araştırabilirsiniz).

    Tüm bunlara rağmen seviyeli ve sabırlı açıklamalarınız ve fikirlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim.

    edit: imla düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi someone74 -- 18 Ocak 2017; 17:43:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.

    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?

    Homo neanderthalensis de yakın kuzenlerimizden olur. Onlar daha bir Avrupa menşelidir. Afrika'dan çıkan Homo sapiens'lerle Avrupa'da karşılaşmış, bir dönem birlikte yaşamış, hatta çiftleşmişlerdir. Bu sebeple Afrika dışında yaşayan modern insanların genetiğinde Neanderthal genlerine de rastlanır. Ortalama beyin hacimleri bizimkilerden büyüktür ama bizden daha zeki oldukları düşünülmemektedir. Bazı çevresel nedenlerden dolayı burunları da oldukça büyüktür.

    Ek olarak; alet yapmışlardır, avcılıkla uğraşmışlardır (hatta bazen hayvanlarla boğuşarak), ateşi kontrol etmişlerdir, giyinmişlerdir (bilhassa tüylerle süslendikleri düşünülür) ve ölülerini (muhtemelen törensel biçimde) gömmüşlerdir. Avrupa'da yaşamalarından ve ölülerine önem vermelerinden dolayı arkalarında pek çok fosil bırakmışlardır.

    Soylarının tükenmesi ile ilgili tek bir sebep ortaya sürülemez. Fakat ağır iklim şartlarının ve Homo sapiens'lerin Avrupa'ya yayılışının bunda etkili olduğu düşünülür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.

    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?

    Homo neanderthalensis de yakın kuzenlerimizden olur. Onlar daha bir Avrupa menşelidir. Afrika'dan çıkan Homo sapiens'lerle Avrupa'da karşılaşmış, bir dönem birlikte yaşamış, hatta çiftleşmişlerdir. Bu sebeple Afrika dışında yaşayan modern insanların genetiğinde Neanderthal genlerine de rastlanır. Ortalama beyin hacimleri bizimkilerden büyüktür ama bizden daha zeki oldukları düşünülmemektedir. Bazı çevresel nedenlerden dolayı burunları da oldukça büyüktür.

    Ek olarak; alet yapmışlardır, avcılıkla uğraşmışlardır (hatta bazen hayvanlarla boğuşarak), ateşi kontrol etmişlerdir, giyinmişlerdir (bilhassa tüylerle süslendikleri düşünülür) ve ölülerini (muhtemelen törensel biçimde) gömmüşlerdir. Avrupa'da yaşamalarından ve ölülerine önem vermelerinden dolayı arkalarında pek çok fosil bırakmışlardır.

    Soylarının tükenmesi ile ilgili tek bir sebep ortaya sürülemez. Fakat ağır iklim şartlarının ve Homo sapiens'lerin Avrupa'ya yayılışının bunda etkili olduğu düşünülür.

    Şimdi hocam siz ya da ben neandertal geni mi taşıyoruz? Taşıyorsak yüzde kaç taşıyoruz? Şimdiden teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.

    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?

    Homo neanderthalensis de yakın kuzenlerimizden olur. Onlar daha bir Avrupa menşelidir. Afrika'dan çıkan Homo sapiens'lerle Avrupa'da karşılaşmış, bir dönem birlikte yaşamış, hatta çiftleşmişlerdir. Bu sebeple Afrika dışında yaşayan modern insanların genetiğinde Neanderthal genlerine de rastlanır. Ortalama beyin hacimleri bizimkilerden büyüktür ama bizden daha zeki oldukları düşünülmemektedir. Bazı çevresel nedenlerden dolayı burunları da oldukça büyüktür.

    Ek olarak; alet yapmışlardır, avcılıkla uğraşmışlardır (hatta bazen hayvanlarla boğuşarak), ateşi kontrol etmişlerdir, giyinmişlerdir (bilhassa tüylerle süslendikleri düşünülür) ve ölülerini (muhtemelen törensel biçimde) gömmüşlerdir. Avrupa'da yaşamalarından ve ölülerine önem vermelerinden dolayı arkalarında pek çok fosil bırakmışlardır.

    Soylarının tükenmesi ile ilgili tek bir sebep ortaya sürülemez. Fakat ağır iklim şartlarının ve Homo sapiens'lerin Avrupa'ya yayılışının bunda etkili olduğu düşünülür.

    Şimdi hocam siz ya da ben neandertal geni mi taşıyoruz? Taşıyorsak yüzde kaç taşıyoruz? Şimdiden teşekkürler.

    %1 ila %3 civarında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Hatta bazı şirketler bunun genetik olarak ölçümünü de yapıyor belirli bir ücret karşılığında.

    https://www.23andme.com/en-int/ancestry/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.

    Evrim mufredattan çıkıyor.

    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?

    Homo neanderthalensis de yakın kuzenlerimizden olur. Onlar daha bir Avrupa menşelidir. Afrika'dan çıkan Homo sapiens'lerle Avrupa'da karşılaşmış, bir dönem birlikte yaşamış, hatta çiftleşmişlerdir. Bu sebeple Afrika dışında yaşayan modern insanların genetiğinde Neanderthal genlerine de rastlanır. Ortalama beyin hacimleri bizimkilerden büyüktür ama bizden daha zeki oldukları düşünülmemektedir. Bazı çevresel nedenlerden dolayı burunları da oldukça büyüktür.

    Ek olarak; alet yapmışlardır, avcılıkla uğraşmışlardır (hatta bazen hayvanlarla boğuşarak), ateşi kontrol etmişlerdir, giyinmişlerdir (bilhassa tüylerle süslendikleri düşünülür) ve ölülerini (muhtemelen törensel biçimde) gömmüşlerdir. Avrupa'da yaşamalarından ve ölülerine önem vermelerinden dolayı arkalarında pek çok fosil bırakmışlardır.

    Soylarının tükenmesi ile ilgili tek bir sebep ortaya sürülemez. Fakat ağır iklim şartlarının ve Homo sapiens'lerin Avrupa'ya yayılışının bunda etkili olduğu düşünülür.

    Şimdi hocam siz ya da ben neandertal geni mi taşıyoruz? Taşıyorsak yüzde kaç taşıyoruz? Şimdiden teşekkürler.

    %1 ila %3 civarında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Hatta bazı şirketler bunun genetik olarak ölçümünü de yapıyor belirli bir ücret karşılığında.

    https://www.23andme.com/en-int/ancestry/

    Peki hocam bu gen ortalama olarak tüm Asya ve Avrupa ırkında mı var?




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.