Şimdi Ara

Evrim mufredattan çıkıyor. (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
2
Favori
29.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Güneyli Kitapkolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    7.)Kaynaklarla değil Harun Yahya yani Adnan Oktar'ın "kaynaklarıyla" konuşuyorsunuz.Size önerim Richard Dawkins'in ,Edward O. Wilson'un bir cümlelik sözlerini değil kitaplarını okumanız.

    Bir söz bir insanın dilinin ucundan bu kadar da alınamaz, ayıptır

    Elinize sağlık, uğraşıp çok güzel cevaplar yazmışsınız. Ben iddiaların kaynağına erişince ilgilenmeyi bırakmıştım. Birkaç ek bilgi de ben vereyim.

    *Piltdown Adamı, insanın evrim ağacında yer almaz. Bu sahtekarlık zaten evrimci -bilhassa insanın evrimi ile ilgilenen- bilim insanları tarafından ortaya çıkarılmıştır.

    *Homo floresiensis, hiç bir zaman insanın atası olarak ortaya sürülmemiştir. İnsanın kuzeni olan bambaşka bir türdür. Bununla ilgili son zamanlarda çok daha sağlam bulgulara erişildi.

    *Tanımlı 20.000'den fazla türü olan -güya hiç değişmemiş- trilobitlerin bazı cinsleri de aşağıdaki resimden görülebilir.



    Neandertaller hakkında bilgi sunabilir misiniz hocam?

    Homo neanderthalensis de yakın kuzenlerimizden olur. Onlar daha bir Avrupa menşelidir. Afrika'dan çıkan Homo sapiens'lerle Avrupa'da karşılaşmış, bir dönem birlikte yaşamış, hatta çiftleşmişlerdir. Bu sebeple Afrika dışında yaşayan modern insanların genetiğinde Neanderthal genlerine de rastlanır. Ortalama beyin hacimleri bizimkilerden büyüktür ama bizden daha zeki oldukları düşünülmemektedir. Bazı çevresel nedenlerden dolayı burunları da oldukça büyüktür.

    Ek olarak; alet yapmışlardır, avcılıkla uğraşmışlardır (hatta bazen hayvanlarla boğuşarak), ateşi kontrol etmişlerdir, giyinmişlerdir (bilhassa tüylerle süslendikleri düşünülür) ve ölülerini (muhtemelen törensel biçimde) gömmüşlerdir. Avrupa'da yaşamalarından ve ölülerine önem vermelerinden dolayı arkalarında pek çok fosil bırakmışlardır.

    Soylarının tükenmesi ile ilgili tek bir sebep ortaya sürülemez. Fakat ağır iklim şartlarının ve Homo sapiens'lerin Avrupa'ya yayılışının bunda etkili olduğu düşünülür.

    Şimdi hocam siz ya da ben neandertal geni mi taşıyoruz? Taşıyorsak yüzde kaç taşıyoruz? Şimdiden teşekkürler.

    %1 ila %3 civarında olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Hatta bazı şirketler bunun genetik olarak ölçümünü de yapıyor belirli bir ücret karşılığında.

    https://www.23andme.com/en-int/ancestry/

    Peki hocam bu gen ortalama olarak tüm Asya ve Avrupa ırkında mı var?

    Evet, Afrika'nın yerli halkları dışında herkeste öyle ya da böyle bulunuyor bu genetik kalıntılar.




  • Aynı fikirde olmadığımız yerler var.



    Kamil insan olabilmek için kamil birinin dizinin dininde yetişmen gerekir. Yunus Emre olabilmek için tapduk Emre gerekir. Mevlana olabilmek için şems gerekir. Yani bir insanın kendi kendini olgunlaştırması imkansızdır. Ben oldum diyen zaten hamdır. Ona sen oldun diyen birisi olmalı.



    Peygamberimizi seven Arapları da sever. Bir kızı seven, kızın sevdiği her şeyi sever. Sokağını sever, şehrini sever. Sevmiyorsa yalancıdır. Bugün Allah dostları hala Mekke'de yaşayan bir müslümandan bahsederken sonuna ra ekler. İnceliği ve gerçek sevgiyi görüyormusunuz.



    Müslümanların teknoloji de geri olmalarının tek nedeni kafirlerdir demedim. Size itiraz ettiğim noktadaki gibi asrı saadet ahlaki olmadığı içindir. İslam en güzel peygamber zamanında yaşanmıştır. Sen Allah'ın sana verdiği emaneti taşıyamassan ki kendiniz gördüğünüz örneklerde bunu söylemişsiniz Allah ta Kafiri bize musallat eder.



    Selefi dediğiniz insanlar çakma cihatcı ham yobaz insanlardır. Tekfircilerdir. Terör örgütlerine gençlerin gitmesini sağlayan meymenetsiz heriflerdir. Selefi ismini kirleten islama zarar verenlerdir.



    Fatih sultan Mehmet'in başarısının ardında İslami özde yaşamak gelirdi. İslamı yaşamak demek evinde namaz kılmaktan ibaret değildir. İslam hayatın her safhasında vardır. Bizim yıkandığımız nokta ise güzel örnektir. Güzel örnek ile karşılaşmayan müslümanlar özgüvenini kaybederler.



    Kal değil

    Hal ehli



    İnsanlar bu günde bile hala var. Samimiyetime güvenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    Adama bak.



    Allah in konustugunu nerden biliyorsun zeka kitligi ceken arkadasim.



    Gordun mu duydun mu ?



    Birileri size birseyler diyor hemen atliyorsunuz birde gormus gibi konusuyorsunuz.



    Arabistan ile avrupa aradinda bir iki saat fark var polonya veya rusya ile arasinda fark bile yok once kafandaki saksiyi calistir.



    Daha sonra Allah in agzindan laf uudurmaya devam edersin !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • someone74 kullanıcısına yanıt
    Bendiger arkadaslar kadar sabirli degilim bu konularda zaten milyon tane kaynak olmasina ragmen bide benim bununla ilgili ugrad gostermem abes geliyor bana.



    Ama madem bu kadar kaynak istiyorsun ilk olarak evrimin ne oldugunu ogrenerek baslaman gereklidir.





    http://www.dr.com.tr/Kitap/Turlerin-Kokeni/Charles-Darwin/Bilim/Bilim-Tarihi-ve-Felsefesi/urunno=0000000311925



    Ilk kaynagin bu kitap bunu okuyup armutlarla elmalari ayirmakla ise baslamalisin cunku yukarda yazdigin absurt maddeler zaten sayfalarca yazi ile bilim bolumundeki evrim tartismalarinda kaynaklariyla curutuldu. Orada bunlarin yaniti defalarca kez anlatildi.



    Dedigim gibi yukaridaki kitabi oncelikle okursan seninle konusabilecegim bir terminolojiye sahip olursun em azindan neden bahsettigimizi anlarsin. Cunku su anki durumda ara gecis founum ne oldugunu bile bilmeyen birine evrimi anlatmaya calisirsam ikimizinde dinirleri gerilecek ve bunlarla ugrasamayacak kadar mesgul bir adamim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • volkie kullanıcısına yanıt
    chpye oy verme ihtimalin %95 :) siz biraz daha zorlayın hdplilere dönüştünüz zaten biraz daha evrimlerek tam yaratık olabilirsiniz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jquair

    chpye oy verme ihtimalin %95 :) siz biraz daha zorlayın hdplilere dönüştünüz zaten biraz daha evrimlerek tam yaratık olabilirsiniz :)

    Hala Türkçe'yi katlediyorsun, bence olmuyor zorlama başka iletişim yolları seç ya da vazgeç bu sevdadan :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkie kullanıcısına yanıt
    zaten söylediklerime cevap verecek halin ve halihazırda verecek bir cevabın yok saçmalamaya devam etsen :)
  • niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    Ancak senin gibi zeka geriligi olan bir veled zaten neye taptigini bile bilmeden tapar.

    Ne kadar biliyorsun batil inanclarinin icerigini ?

    Peygamberinin yaptiklarindan haberin var mi ? Ozel cikar amacli inmis ayetlerden haberin var mi ?

    Kadin cicuklarin satilip parasinin peygamberin cebine gittigi olaylari biliyor musun ?

    Cicuk evliliklerini biliyor musun?

    Peygamberin aldatilma olaylarini nahos gelismeleri...

    Kisacasi hicbir cacikdan haberin yok.

    Peygamberin aleyhinde konusan bir kadini bir suikastciye oldurtturdugunu biliyor musun ?

    Mucize dediklerinizin hepsinin numara oldugu ortaya dokuldu mantiksizliklar dizboyu.

    Sen bunca rezilligin arasinda utanmadan sıkılmadan hala Tanri boyle dedi diye Allah in agzindan konusan karaktersizin birisin.

    Tanrinin ne dedigi hakkinda bir cacik bilmiyorsun. Batil inanclarini insanlara dayatan nato kafa bir elemansin !!!
    . tekrar ediyorum kendi adina ne kadar sacmalarsan sacmala ama Tanri Allah adini kullanip milleti manipule etmeye onun arkasina saklanmaya calisma !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtrhn

    Ben müslüman değilim fakat, hadislerin hiç biri tam olarak güvenilmez olmalı. Söylerken sen orda olmadığın bu ciddi bir problem.3. kaynaktan alıyorun haberi. Buna göre de hayatını şekillendiriyorsun. Mantıksız buluyorum.

    Maalesef öyle. Matematiksel bir gerçeklik var ki, sayısı 3,5 milyon olan hadislerin yüzde 99unun doğru olma ihtimali yok. 22 yıl süren bir nübüvvet var, yıl başına 159.091 hadis yapar. Bu da gün başına 436 hadis yapıyor ki imkansız.

    Neticede bir insanın bir günde bu kadar aktarıma değecek davranış veya söz üretmesi mümkün değil. Örneğin gün başına 4 gibi çok daha makul bir ortalama alsak, yüzde 99undan fazlasının uydurma olması gerektiği gibi bir hesap ortaya çıkar.

    Hadis mevzuu gerçekten karışık ve kafa karıştırıcı.




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Dediklerin hakkinda bilgisi olmayan aptal sensin. Peygamberin şahsına özel gelen hükümler var 4 eşten fazla evlilik mesela. Burada islamiyetin daha rahat yayılması sebebiyle şahsına ozel hükümler bulunmaktadır. Gerek eski türkler gerek avrupa eski çağlarda hisimlik hukukuyla ülkelerini genişletip prens prenses evliliği şeklinde ülke genişletilmeye çalışılmış. Hz muhammedin evlenmis olduğu kadınlar bulunduklari çevrede söz sahibi nüfuslu kişilerdir. Bu sayede obalar topluca islamiyete girmiş. Hz muhammedin hayati hakkinda zerre bilgin olmayip sadeve 2 3 ayete takılıp bilimden haberdar olmayan 3 5 ateist sitesinde gezinip sadece sorulara odaklanip cevap aramayan sacma salak insanlardan ibaretsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.5 milyon hadis derken?





    Öncelikle kendi hesabımı soyleyeyim sonra alttaki hesaba bak.

    20 yil peygamberlik yapsa 1 gunde 365 gun var 20x365=7200 gün yapar sadece günde 10 hadis söylemiş olsa ki hz muhammedin her sözü hadis olarak ele alınmış çünkü tek amacı dinu bilgi vermektir. Günde 10 hadis soylese ki bu ayet degildir ki her övgüsü önerisi yazılmıştir. 72.000 hadis yapar. Sadece 10 hadis soylese... Bir camiye gittiginde hoca belki 1 gunde 100 hadis anlatiyor 20 30 dakikada. Peygamber efendimiz camide savaşta her yerde gunluk belki 10 15 saati soylesi istisare ile geçiyordu. Gunde 20 hadis kaleme alınmış olsa 144.00 hadis yapar. Simdi aşağıdaki hesaplamayi oku ve ateis sitelerinde gezmeyi birakta biraz saha mantikli yerde gez. Ortalama 6000 kuran ayeti oldugunuda farz edip bunu aciklayip bunlar hakkinda da hadislerde bulundugunuda hesaplarsa emin ol cok fazla hadis yapıyor. Sen hesaplama yapma panoa asagiyi oku sadeve



    23 sene yaklaşık 198 bin saat eder. Bundan uyku için günde 8 saati de çıkaralım. Geriye yaklaşık 134 bin saat kalır. Ortalama her saatte [60 dakikada] bir hadisi-i şerif söylese, 134 bin hadis-i şerif eder. Kitaplardaki hadis-i şerifler, mükerrer olanlar çıkarılınca, 134 binden bile az olduğuna göre, hadis miktarının çok olmadığı görülür. (Oruç tut sıhhat bul) gibi kısa hadis-i şerifleri de katarsak, bir saatte bir hadis-i şerif söylense, 134 bin hadis ediyor. 4 hadis söylense 500 bin hadisi geçer. Resulullah efendimizin her sözü hadis-i şerifti. Ne söylemişse hepsini rivayet ettiler. 60 dakikada birkaç hadis-i şerif söylenmez diyen çıkmaz. Çıkarsa insaf sahibi olmadığı anlaşılır.



    En meşhur hadis kitabı olan Buhari’de, mükerrer olanlar dâhil 7275 tane hadis vardır. Mükerrerlerin olması başka raviler tarafından da rivayet edilmesinden dolayıdır. İkinci meşhur hadis kitabı Müslim’de de, 7275 hadis vardır. Büyük kısmı birbirinin aynıdır. Hadis kitaplarında mükerrer hadis-i şerifler çok olduğu için hadis sayısı çok sanılmaktadır.



    En çok hadis rivayet eden zatlar ve bildirdikleri hadis sayıları aşağıya çıkarılmıştır:



    Abbas bin Abdülmuttalib: 35

    Abdullah bin Mesud: 848

    Abdullah bin Ömer: 2630

    Adiy bin Hatim-i Tai: 66

    Aişe validemiz: 2210

    Ali bin Ebi Talib: 586

    Ammar bin Yaser: 62

    Bera bin Azib: 305

    Câbir bin Abdullah: 1540

    Ebu Bekr-i Sıddık: 42

    Ebu Hureyre: 5374

    Ebu Katâde: 170

    Ebu Musa el-Eşari: 360

    Ebu Said-i Hudri: 1170

    Ebu Zer-i Gıfari: 281

    Ebüdderda: 174

    Enes bin Mâlik: 2230

    Hafsa validemiz: 60

    Huzeyfe bin Yemani: 100

    Meymune validemiz: 46

    Osman bin Affan: 146

    Ömer bin Hattab: 500

    Sa’d bin Ebi Vakkas: 270

    Said bin Zeyd: 48

    Selman-ı Farisi: 60

    Übeyy bin Ka’b: 164

    Ümmü Seleme validemiz: 378

    Toplam :19855



    Bunlardan başka da hadis rivayet edenler olmuşsa da, çok az olduğu için kitaplara geçmemiştir. Bir de, aynı hadis-i şerifi birçok kimse rivayet etmiştir; çünkü toplulukta konuşulunca herkes duymuştur. Yüz kişi duymuşsa yüzü de, bir hadis-i şerifi rivayet etmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O kadınların uzaya çıktıkları falan yok. Bizim dağın oraya iniyorlar. İnanma böyle boş şeylere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niceworkisc

    3.5 milyon hadis derken?





    Öncelikle kendi hesabımı soyleyeyim sonra alttaki hesaba bak.

    20 yil peygamberlik yapsa 1 gunde 365 gun var 20x365=7200 gün yapar sadece günde 10 hadis söylemiş olsa ki hz muhammedin her sözü hadis olarak ele alınmış çünkü tek amacı dinu bilgi vermektir. Günde 10 hadis soylese ki bu ayet degildir ki her övgüsü önerisi yazılmıştir. 72.000 hadis yapar. Sadece 10 hadis soylese... Bir camiye gittiginde hoca belki 1 gunde 100 hadis anlatiyor 20 30 dakikada. Peygamber efendimiz camide savaşta her yerde gunluk belki 10 15 saati soylesi istisare ile geçiyordu. Gunde 20 hadis kaleme alınmış olsa 144.00 hadis yapar. Simdi aşağıdaki hesaplamayi oku ve ateis sitelerinde gezmeyi birakta biraz saha mantikli yerde gez. Ortalama 6000 kuran ayeti oldugunuda farz edip bunu aciklayip bunlar hakkinda da hadislerde bulundugunuda hesaplarsa emin ol cok fazla hadis yapıyor. Sen hesaplama yapma panoa asagiyi oku sadeve



    23 sene yaklaşık 198 bin saat eder. Bundan uyku için günde 8 saati de çıkaralım. Geriye yaklaşık 134 bin saat kalır. Ortalama her saatte [60 dakikada] bir hadisi-i şerif söylese, 134 bin hadis-i şerif eder. Kitaplardaki hadis-i şerifler, mükerrer olanlar çıkarılınca, 134 binden bile az olduğuna göre, hadis miktarının çok olmadığı görülür. (Oruç tut sıhhat bul) gibi kısa hadis-i şerifleri de katarsak, bir saatte bir hadis-i şerif söylense, 134 bin hadis ediyor. 4 hadis söylense 500 bin hadisi geçer. Resulullah efendimizin her sözü hadis-i şerifti. Ne söylemişse hepsini rivayet ettiler. 60 dakikada birkaç hadis-i şerif söylenmez diyen çıkmaz. Çıkarsa insaf sahibi olmadığı anlaşılır.



    En meşhur hadis kitabı olan Buhari’de, mükerrer olanlar dâhil 7275 tane hadis vardır. Mükerrerlerin olması başka raviler tarafından da rivayet edilmesinden dolayıdır. İkinci meşhur hadis kitabı Müslim’de de, 7275 hadis vardır. Büyük kısmı birbirinin aynıdır. Hadis kitaplarında mükerrer hadis-i şerifler çok olduğu için hadis sayısı çok sanılmaktadır.



    En çok hadis rivayet eden zatlar ve bildirdikleri hadis sayıları aşağıya çıkarılmıştır:



    Abbas bin Abdülmuttalib: 35

    Abdullah bin Mesud: 848

    Abdullah bin Ömer: 2630

    Adiy bin Hatim-i Tai: 66

    Aişe validemiz: 2210

    Ali bin Ebi Talib: 586

    Ammar bin Yaser: 62

    Bera bin Azib: 305

    Câbir bin Abdullah: 1540

    Ebu Bekr-i Sıddık: 42

    Ebu Hureyre: 5374

    Ebu Katâde: 170

    Ebu Musa el-Eşari: 360

    Ebu Said-i Hudri: 1170

    Ebu Zer-i Gıfari: 281

    Ebüdderda: 174

    Enes bin Mâlik: 2230

    Hafsa validemiz: 60

    Huzeyfe bin Yemani: 100

    Meymune validemiz: 46

    Osman bin Affan: 146

    Ömer bin Hattab: 500

    Sa’d bin Ebi Vakkas: 270

    Said bin Zeyd: 48

    Selman-ı Farisi: 60

    Übeyy bin Ka’b: 164

    Ümmü Seleme validemiz: 378

    Toplam :19855



    Bunlardan başka da hadis rivayet edenler olmuşsa da, çok az olduğu için kitaplara geçmemiştir. Bir de, aynı hadis-i şerifi birçok kimse rivayet etmiştir; çünkü toplulukta konuşulunca herkes duymuştur. Yüz kişi duymuşsa yüzü de, bir hadis-i şerifi rivayet etmiştir.

    Senin kopyala yapıştır yaptığın site:

    http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=5033

    "Hadis-i şeriflerin sayısı

    Sual: Bazı art niyetli kimseler, (Peygamber 23 yılda bu kadar hadis söyleyemez) diyerek hadis-i şeriflerin uydurma olabileceğini söylüyorlar. 23 senede normalde kaç hadis-i şerif söylenebilir?
    CEVAP
    23 sene yaklaşık 198 bin saat eder. Bundan uyku için günde 8 saati de çıkaralım. Geriye yaklaşık 134 bin saat kalır. Ortalama her saatte [60 dakikada] bir hadisi-i şerif söylese, 134 bin hadis-i şerif eder. Kitaplardaki hadis-i şerifler, mükerrer olanlar çıkarılınca, 134 binden bile az olduğuna göre, hadis miktarının çok olmadığı görülür. (Oruç tut sıhhat bul) gibi kısa hadis-i şerifleri de katarsak, bir saatte bir hadis-i şerif söylense, 134 bin hadis ediyor. 4 hadis söylense 500 bin hadisi geçer. Resulullah efendimizin her sözü hadis-i şerifti. Ne söylemişse hepsini rivayet ettiler. 60 dakikada birkaç hadis-i şerif söylenmez diyen çıkmaz. Çıkarsa insaf sahibi olmadığı anlaşılır.

    En meşhur hadis kitabı olan Buhari’de, mükerrer olanlar dâhil 7275 tane hadis vardır. Mükerrerlerin olması başka raviler tarafından da rivayet edilmesinden dolayıdır. İkinci meşhur hadis kitabı Müslim’de de, 7275 hadis vardır. Büyük kısmı birbirinin aynıdır. Hadis kitaplarında mükerrer hadis-i şerifler çok olduğu için hadis sayısı çok sanılmaktadır.

    En çok hadis rivayet eden zatlar ve bildirdikleri hadis sayıları aşağıya çıkarılmıştır:

    Abbas bin Abdülmuttalib: 35
    Abdullah bin Mesud: 848
    Abdullah bin Ömer: 2630
    Adiy bin Hatim-i Tai: 66
    Aişe validemiz: 2210
    Ali bin Ebi Talib: 586
    Ammar bin Yaser: 62
    Bera bin Azib: 305
    Câbir bin Abdullah: 1540
    Ebu Bekr-i Sıddık: 42
    Ebu Hureyre: 5374
    Ebu Katâde: 170
    Ebu Musa el-Eşari: 360
    Ebu Said-i Hudri: 1170
    Ebu Zer-i Gıfari: 281
    Ebüdderda: 174
    Enes bin Mâlik: 2230
    Hafsa validemiz: 60
    Huzeyfe bin Yemani: 100
    Meymune validemiz: 46
    Osman bin Affan: 146
    Ömer bin Hattab: 500
    Sa’d bin Ebi Vakkas: 270
    Said bin Zeyd: 48
    Selman-ı Farisi: 60
    Übeyy bin Ka’b: 164
    Ümmü Seleme validemiz: 378
    Toplam :19855

    Bunlardan başka da hadis rivayet edenler olmuşsa da, çok az olduğu için kitaplara geçmemiştir. Bir de, aynı hadis-i şerifi birçok kimse rivayet etmiştir; çünkü toplulukta konuşulunca herkes duymuştur. Yüz kişi duymuşsa yüzü de, bir hadis-i şerifi rivayet etmiştir.

    (Hadisler çoktur) diyenlerin kötü niyetli oldukları kolayca anlaşılır."

    Bak bir de burası var:

    http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/hz-peygamber’in-kac-hadisi-vardir-hadis-sayisinda-artma-var-midir.html

    "Soru: Bir yazıda Hz. Ebu Bekir zamanında sadece 500 hadis bulunduğunu, dolayısıyla bu sayıdan fazla olan hadislerin uydurma olduğunu okudum. Buna göre bu 500 hadis hangileridir? Bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?
    Cevap:
    Hadislerin sayısı konusunda doktora yapan ve bunu bir kitap halinde yayınlayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, Peygamberimiz döneminde rivayet sahasında dolaşan hadis sayısının 5.000’den (beş yüz değil, beş bin) fazla olduğunu söylemenin mümkün olmadığı sonucuna varmıştır. Tabii ki bu sayı tekrarsız hadisler için verilmiş bir sayıdır. Karataş, bu sayının tekrarları ile birlikte Kütüb-i Tis’a* denilen meşhur dokuz hadis kitabında 10.000 civarında olduğunu, sahabe ve tabiin sözleri de dâhil tekrarsız toplam hadis sayısının 30.000’i geçmediği kanaatindedir. Daha sonra farklı rivayet veya tekrarlanma suretiyle hadisler artmış ve hicri 3. asırda 1.500.000’e ulaşmıştır. (Mustafa Karataş, Rivayet Tekniği Açısından Hadislerin Artması ve Sayısı, Basılmamış Doktora Tezi, İstanbul, 1998, s: 230-231)

    İlk dönemdeki 5.000 hadisi tespit eden ve bunların “sahih”, “zayıf”, “uydurma” şeklinde sınıflandırmasını yapan herhangi bir çalışma olup olmadığını bilmiyoruz.

    * Kütüb-i Tis’a: Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, İbn Mace, Nesai, Darimi, Muvatta, Ahmed b. Hanbel."

    Ki günümüzde bu 1,5 milyon sayısının artmaya devam etmesi ile sayının 3,5 milyona çıktığı tahmininde bulunan onlarca ilahiyat profesörü var, gördüğün gibi bu alanda doktora tezleri var.

    Bak bir de şurası var:

    http://dersvekuran.blogcu.com/dindeki-buyuk-yanlis/10931964

    " HZ. MUHAMMED VE HADİS YAZIMI
    İbn-i Said-il-Kudri'nin naklettiği hadis şöyledir:
    "Kuran 'dan başka, benden bir şey yazmayın. Kim Kuran 'dan başka bir şey yazmışsa derhal yok etsin."
    Bu söz, peygamberimizin vefatından tam 30 yıl sonra yazılmıştır ve Peygamberimizin hiçbir zaman hadis yazdırmadığının kanıtıdır.
    İbn Hanbal'ın naklettiği hadis:
    Zayid İbn Tabit (Peygamberimizin en yakın vahiy yazarlarından) Halife Muaviye 'yi ziyaret etti (Peygamberimizin vefatından yaklaşık 30 yıl sonra) ve ona peygamberimizin başından geçen bir olayı anlattı. Mueviye hikayeyi beğendi ve birine yazması emrini verdi. Zayid: "Allah'ın Resûlü söylediklerinin yazılmasına HİÇBİR ZAMAN izin vermedi" dedi.
    "Müsnad" adlı kitabında İbn Hanbal Abdullah İbn Ömer'in rivayet ettiği bir hadisi şöyle yazar:
    "Allah'ın Resûlü bir gün sanki (yakında) aramızdan ayrılacakmış gibi geldi ve şöyle söyledi: "Öldüğümde, Allah'ın kitabına sarılın. Neye haram diyorsa onu haram kabul edin, helal kabul ettiklerini siz de helal kabul edin."
    "Takyid El-İlm" kitabında Ebu Said El-Hudri şöyle yazar: "Allah' ın Resûlü'nden hadis yazmak için izin istedim ama reddetti.""

    Varsa bile ilk orijinal 5bin hadisin hangileri olduğu ve nakillerinin tam sağlıklı olup olmadıkları yüzde yüz güvence altında değildir. Aksi halde zaten burada bazı arkadaşların paylaştıkları akıl, mantık, izan ve vicdan dışı hadisleri, ne sen, ne ben kimse açıklayamaz. İnsanları hızlı yoldan ateist yapacak kadar kötü hadisler mevcut (bakınız bu forumda örneği verilen maymunların recmedilmesi hakkındaki sahih hadis).

    Sırf bu nedenle önce bir akıl mantık süzgecinden geçirerek almak gerekir. Dipnot: ateist değilim.




  • Ortalık gene karışmış. Durun içinizi söndüreyim;

    Hem Allah hem de evrim var . İkisi birbirini reddetmiyor.
  • Sorun evrimin var olup olmaması değil, biliyormuşçasına saçmalayan bir yobaz kütle.Bu gün evrimi yalan diyen adama ben gerizekalı der geçerim.Darwinin teorisini konuşacaksak buyrun konuşalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

    Sorun evrimin var olup olmaması değil, biliyormuşçasına saçmalayan bir yobaz kütle.Bu gün evrimi yalan diyen adama ben gerizekalı der geçerim.Darwinin teorisini konuşacaksak buyrun konuşalım

    Bana primat ve insan arası türler hakkında bilgi verebilir misin? Sırasıyla şu türler hakkında bilgi almak istiyorum;
    Australepithecus Africanus
    Australepithecus Afarensis
    Homo habilis
    Homo erectus
    Homo floresiensis
    Homo Naledi
    Neanderthalensis
    Homo Sapiens
  • Hepsi insan türleri işte, evrimsel süreçteki farklı aşamalar ya da dallanmalar.İnternette detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.Bana neden sordunuz ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

    Hepsi insan türleri işte, evrimsel süreçteki farklı aşamalar ya da dallanmalar.İnternette detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.Bana neden sordunuz ki

    Belki sizin bildiğiniz internetin bilmediği bir şeyler vardır diye düşündüm.
  • 46.sayfaya gelmişsiniz bravo :D
  • İnternet birşey bilemez zaten oradaki şeyleri de doğal olarak insanlar yazıyor bildiğiniz üzere



    Gerçi haklısınız internette var demek biraz genel oldu ben belki okumak istersiniz diye(belki de okumuşsunuzdur bilmiyorum) üç yazar önereyim.Evrim teorisini etraflıca anlamak için şu yazarlar bence çok önemli



    1.Darwin

    2.Hugo Devries

    3.Gregor Mendel



    Bunları aslında modern evrim teorisinin temellerini açıklıyorlar.Darwin bildiğiniz üzere doğal seçilim teorisini ortaya atan kişi.Hugo Devries bu değişimlerin bir mutasyon sonucu olduğunu anlamamızı sağlayan kişi ve son olarak da bir papaz olan Gregor Mendel kalıtım biliminin temellerini atan ve döllerin sonucunda oluşacak canlılar ile ilgili oransal bilgiler almamızı sağlayan kişidir.



    Ben konunun uzmanı değilim fakat epey araştırma yaptığımı belirtmek isterim.Bu gün adam akıllı bilim üretilen hiçbir yerde evrim tartışması olmadığını gözlerimle gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.