Şimdi Ara

Evrenin gerçekten ortak bi dilimi var ( bilinçdışı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 120205044

Sultan Tarlacı ve Prof Sinan Canan'ın bu konuyla ilgili çalışmaları mevcut.

Not aldım üstad bakıcam, Eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim ne demek. Böyle güzel konuları arada sırada da olsa görmek sevindirici.

• Bu kadar ayrı bir alana saptığına göre Freud'un yollarını ayırdığı öğrencisi Yung o zaman. Bir de Adler vardı çünkü ama hangisi ile anlaşamadığı hatırımda değildi. Psikanalize de ilgili misin peki hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 19 Temmuz 2020; 2:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Bu kadar ayrı bir alana saptığına göre Freud'un yollarını ayırdığı öğrencisi Yung o zaman. Bir de Adler vardı çünkü ama hangisi ile anlaşamadığı hatırımda değildi. Psikanalize de ilgili misin peki hocam?

Aynen ilgiliyim hocam , Freud ile jung'un ayrılma noktası kolektif bilinçdışı freud insanın geçmişini tamamen yok sayıyodu. Freud'un id ego superego, Yapısal kuramını jung biraz daha değiştirmiş, Ama jung'un şöyle bi özelliği var psikanalist ortamında. Jung 4 kıtayı gezip özellikle siyahi insanları yıllarca inceledi. Freud sadece belli bi coğrafyada kuramlarını oluşturup ortaya attı ama jung sırf siyahiler beyazlar ile aynı rüyayı görüyormu görmüyormu sorusuna cevap bulmak için. Peru'ya ekibi ile 4 gezi düzenleyip uzun süre araştırmalar yapmış. En son bildiğim kadarı ile 12 tane arketip atıyo ortaya, yani şey diyo insanların doğuştan aldığı belli karakterler var o insanın senle aynı düşünmüyo olması kötü veya haksız bi insan olduğu anlamına gelmez. Ama nevrozlar hastalıklar bilinçaltı konularında freud ile aynı şeyi savunuyolar. Adler çok okudum ama hiç çekmiyo beni , adler'e üvey evlat muammelesi yapmışlar hep o üzücü , freud çok oyun çevirmiş arkasından :D yiğeni dönemin en iyi halkla ilişkiler uzmanıydı adleri baya kötü tanıtmışlar medyaya.

Şu videoda jung kendi ağzından freud ile ayrılma sebebini ve dönemini anlatıyo belki illginizi çeker paylaşayım.

• bak ben başıma gelen olayı anlatıyım bundan 3 sene kadar önce hafta sonu gittiğim köydeki tavuklarımın öldürüldüğünü rüyamda görmüştüm hatta direk uyanmıştım oyüzden rüyayı net hatırlıyorum hafta sonu köye gittiğimdede acı gerçekle karşılaştım rüyayı gördüğüm gece malesef tavuklarımın katledildiğini öğrendim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

Sultan Tarlacı ve Prof Sinan Canan'ın bu konuyla ilgili çalışmaları mevcut.

Şuan bahsettiğin kişilerin bi videosunu izliyorum adamlar yardırıyolar tam açtığım konunun üzerine bundan bahsetmen mükemmel oldu hocam, Fena bilgi sahibi adamlar.

• Özellikle Adler'e Freud'un cinsellik ile ilgili olan düşünceleri aşırı geldiği gibi bir konu okumuştum ama hatırlayamıyorum. Onun da doğruluk payı var mı?

Ben full Freud üzerinden gittim. Onun kitapları ile daldım konuya. Bir de günümüzden bir psikanalist var Nasio diye. Biraz da onu okudum. Genel olarak Freud ve Lacan kuramlarını takip ediyor. Lacan hakkında da bir bilginiz var mı? O da çok iyiymiş diye duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135

Eline koluna sağlık, Konuyu açarken deli muammelesi yapacaklarını biliyordum, Hemen psikolojinmi bozuk yazmış biri :D

teta beta dalgalarını bi kitapda okumuşdum mri cihazının eski bi stili olan birşeylerle görüntüleyebiliyolardı sanırım, Kişiye anlık olarak özgü birşey olduğu için gerçekten açıklaması zor bi olay. Yine böyle birşeyin bilincinde olmak güzel birşey oluyo insan için. Teşekkür ederim.

Bu konuyla alakalı veya değil kitap öneriniz var ise alabilirim. Bu aralar yoğunlukla kitap okuyorum güzel oluyor.

Alıntıları Göster

Güce Karşı Kuvvet önerebilirim kitap olarak. (Yazarı Ph.D. ünvanına sahip.) Baskısı bitmişti ve belki bir şekilde kitaba ulaşılabilir.

Çok damardan bir kitap olsun dersen, Ra Bilgileri (1. cilt) öneririm. PDF olarak nette vardı. (İnançlarla çatışabilir ve çok yüksek bilgiler içeriyor.)

Jung konusunda ise şunları söyleyebilirim. Jung, ortak zihinden bilgi çekebilecek kapasiteye sahip bir zihne sahipti. Hayatın amacını gelmiş geçmiş filozoflardan çok daha iyi açıklayabilmiştir. Şu linkte var: https://www.budur.com/2018/08/hayatn-amac-ve-anlam.html Jung gerçekten de gelişkin bir zihne sahiptir ve linkin olduğu sitede başka bir yerde bu konudan da bahsediliyordu.

Kitap önermek zor. Çünkü herkesin yaklaşım tarzı inançlara da bağlı olarak farklıdır. Öneriler de bu nedenle herkese hitap etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysjodyy

bak ben başıma gelen olayı anlatıyım bundan 3 sene kadar önce hafta sonu gittiğim köydeki tavuklarımın öldürüldüğünü rüyamda görmüştüm hatta direk uyanmıştım oyüzden rüyayı net hatırlıyorum hafta sonu köye gittiğimdede acı gerçekle karşılaştım rüyayı gördüğüm gece malesef tavuklarımın katledildiğini öğrendim

İşte jung bundan bahsediyor hocam, Bilinçdışımız bize bazı şeyleri rüyalarımız ile veya simgeler ile haber veriyor. Coğu zaman kesin doğru olmuyor ama bizi bi şekilde uyarmaya calışıyor, Bastırdığımız duygularımız , içimize attığımız şeyler, cocukken korktuğumuz şeyler bi çok şey depolanıyor burda. Bize veriler halinde sunuluyor bazen rüyalar ile geliyor bazende insanlara hastalıklar ile geliyor. Ö yüzden psikanaliz insanın bilinçaltını boşaltma methodu. Mesala 6 7 yaşlarında evimize gelen bi misafir kadın vardı çok korkardım ondan sürekli bağırır cağırır şaka yoluyla bak seni bu sopayla döverim gibisinden şeyler söylerdi. Aradan yıllar geçmesine rağmen birden rüyama giriyor, ve o kadın rüyama girdikten 1 hafta sonra aynı oturduğumuz mahalleye tekrar taşınıyolar. Gel buna bilimsel bi açıklama yap şimdi nasıl açıklanıcak öyle bi garip olgu.

• quote:

Özellikle Adler'e Freud'un cinsellik ile ilgili olan düşünceleri aşırı geldiği gibi bir konu okumuştum ama hatırlayamıyorum. Onun da doğruluk payı var mı?

Ben full Freud üzerinden gittim. Onun kitapları ile daldım konuya. Bir de günümüzden bir psikanalist var Nasio diye. Biraz da onu okudum. Genel olarak Freud ve Lacan kuramlarını takip ediyor. Lacan hakkında da bir bilginiz var mı? O da çok iyiymiş diye duydum.

Evet üstad, bende ilk hep freud üzerinden gittim. Ana temada ikisininde karşı çıktığı nokta oydu , Freud zaten genel kuramında insanın iki içgüdü ile dünyaya geldiğini varsayıyodu birisi cinsellik, digeri saldırganlık. Bunlar içimizde olduğu sürece yaşadığımız bütün sorunlar , duygular , aşk sevgide buna dahil herşeyi cinselliğe bağlıyodu. İlk zamanlar sadece freud ile başladığım için çok savunuyodum ama jung ve adler okuduktan sonra birde victor frank l, ve eric fromm çok okudum sonra freud'un kuramlarına karşı biraz soğudum, Bütün sebebleri cinsellik olgusuna bağlaması saçma geliyordu bana. Lacan hiç okumadım ama fromm bittikten sonra ona geçicektim. Victor Frank L kesinlikle öneririm size "insanın anlam arayışı " adında bi kitabı var toplama kampında çok üzün süre eziyet çeken bi psikanalist öyle şeyler anlatıyor ki mükemmel ufkunu açıyor adamın kesin öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB39D0135 -- 19 Temmuz 2020; 2:27:26 >

• Yarı şizofreniye sahibim senin kadar delirmedim. Yani akıllı geçinen insanların psikolojisi bozuk aslında, genelinin. Sağol kardeşim yazı için halime birkez daha şükrettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135

Şuan bahsettiğin kişilerin bi videosunu izliyorum adamlar yardırıyolar tam açtığım konunun üzerine bundan bahsetmen mükemmel oldu hocam, Fena bilgi sahibi adamlar.

Alıntıları Göster

Sinan Canan ın diğer çalışmalarını da tavsiye ederim. Ufuk açıcı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

Güce Karşı Kuvvet önerebilirim kitap olarak. (Yazarı Ph.D. ünvanına sahip.) Baskısı bitmişti ve belki bir şekilde kitaba ulaşılabilir.

Çok damardan bir kitap olsun dersen, Ra Bilgileri (1. cilt) öneririm. PDF olarak nette vardı. (İnançlarla çatışabilir ve çok yüksek bilgiler içeriyor.)

Jung konusunda ise şunları söyleyebilirim. Jung, ortak zihinden bilgi çekebilecek kapasiteye sahip bir zihne sahipti. Hayatın amacını gelmiş geçmiş filozoflardan çok daha iyi açıklayabilmiştir. Şu linkte var: https://www.budur.com/2018/08/hayatn-amac-ve-anlam.html Jung gerçekten de gelişkin bir zihne sahiptir ve linkin olduğu sitede başka bir yerde bu konudan da bahsediliyordu.

Kitap önermek zor. Çünkü herkesin yaklaşım tarzı inançlara da bağlı olarak farklıdır. Öneriler de bu nedenle herkese hitap etmez.

Alıntıları Göster

Adamsın üstad, Çok memnun oldum senin yazdığına valla. Ben şu noktada bütün inanç , ideoloji , savunduğum kuramlaları , bi başkasını okurken devre dışı bırakıyorum. Hiç öyle şeyleri katmam ortaya astroloji dahi önersen okurum yani. bilgi bilgidir, ufkunu açıyo bi şekilde insanın. Yazdığınız kitapları not aldım, En kısa zamanda edinip okuyacağım.

Jung konusunda ilk başta freudyen biriydim çok sonraları tanıştım ama, benim için psikoloji biliminin teslası oldu adam. Hayranlık duyuyorum. Attığın blog harika bu arada hocam diğer makaleleride okuyacağım. Teşekkür ederim tekrar.

• Ben de tarihsel krolonojiye göre okumak istiyorum psikanalizi. İlk okunuldugunda Freud tamam haklı gibi görünüyor ama muhtemelen Newton ve Einstein hesabı. Üzerine eklene eklene daha doğru bir noktaya gelmiştir bu dal diye düşünüyorum. Günümüzde çoğu mühendislik Newton seviyesinde yapılıyor. Buna benzer şekilde fobi, takıntı ve histeride de Freud'un cinsellik açıklamaları nevrozun tedavisinde yeterli olacaktır düşüncesindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Yarı şizofreniye sahibim senin kadar delirmedim. Yani akıllı geçinen insanların psikolojisi bozuk aslında, genelinin. Sağol kardeşim yazı için halime birkez daha şükrettim.

Senin inanç ve düşünce kalıplarının dışında düşünce sergileyen veya sorgulayan herkes delimi oluyor hocam ?. Tamam sen beni deli olarak var sayıyosan öyle olayım bari.

• quote:

Ben de tarihsel krolonojiye göre okumak istiyorum psikanalizi. İlk okunuldugunda Freud tamam haklı gibi görünüyor ama muhtemelen Newton ve Einstein hesabı. Üzerine eklene eklene daha doğru bir noktaya gelmiştir bu dal diye düşünüyorum. Günümüzde çoğu mühendislik Newton seviyesinde yapılıyor. Buna benzer şekilde fobi, takıntı ve histeride de Freud'un cinsellik açıklamaları nevrozun tedavisinde yeterli olacaktır düşüncesindeyim.

Post modern psikologlar biraz karşı cıkıyor hocam, Eskiler bana hep nedense insan ruhunun doğasını anlama konusunda daha yetenekli geliyolar. Freud'un coğu kuramından soğusamda adamın koyduğu alt yapı şuan psikoloji bilimini şekillendirmeye yetmiş bile. Victor frank L , mesala logoterapi yöntemini buluyor. Onun kitabını boş bi zamanınızda okursanız eğer psikanalizden ziyade o gelecek ile ilgileniyor. İnsanın varoluş sancısı , anlam istemi, Geleceğe dair ümitsizliklerini yakalayıp öyle tedavi ediyor, Geçmişi değil geleceği baz alıyor genelde. Toplama kampın'da intihara meilli insanların gelece dair ümitlerini yitirdiklerinden dolayı, Terapi yapıp sürekli eski bıraktıkları hayata devam edeceklerini , karılarını cocuklarını yeniden görebileceklerini, her birinin bir işle uğraşmasına cabalayıp o sanrılardan kurtarmaya calışıyor. Birinin depresyona girmeden düzgün bi hayat sürebilmesi için ya bi kadınla, biriyle bi sevgi içerisinde bağlantısı olucağını, veya birşeyler üretmek zorunda olduğunu filan söylüyor. Kısaca halk arası tabiriyle bi amaç edinmenin zorunluluk olduğunu olmaz ise düşülecek noktanın çok kötü olduğunu söylüyor , çok ilginç methodları olan bi adam. İlginizi çeker sizinde. Konuları sordugunuz soruları biraz saptırdım ama amaç muhabbet olsun diye yazmak istedim.

• Vayyy konuya bak.Özledik böyle kaliteli konuları.Yeni bir kelime öğreniyorum veya eski bir kelimeyi hatırlıyorum tv de onla karşılıyorum.Bir konu araştırıyorum o gün hop onla ilgili bir şey görüyorum.Farkındalık etkisi de olabilir ama ilginç yani.Belki global çapta ruhani bir etkileşim vardır.Uyurken mesela ruh bedenden ayrılıyor.Gördüğümüz rüyaların bir kısmı bilinçaltının yansıması olabilir ama farklı rüyalarda var.Belki uyurken diğer ruhlarla etkileşime giriyoruzdur, farklı bir yerde buluşuyoruzdur.Bir de bazen acaba matrix gibi bir şeyin içinde mi yaşıyoruz düşüncesi geliyor.Arada çok garip bir his geliyor bana.Aniden dünyaya yabancılaşıyorum.İçimden burası neresi demek geliyor.Sanki burda olmamam gerektiği hissine kapılıyorum.Belki bu dünyanın sahteliğine uyandığımız bir andır.Yalnız şahsi fikrim bu tip konularda fazla derine inmemek lazım.Allahın ilmini tam kavrayamayız.İnsan aklı yetersiz kalıyor.Tahminden öteye gidemiyoruz.Bu çok farklı bir alan ve algılarımızın ötesinde.Ben her şeyi bilmemek gerektiğini düşünüyorum.Bazı bilgiler vardır insanı ağırlığı altında ezer.Allah müsaade ederse belki öldükten sonra biraz daha bilgi edinebiliriz.

Not:İnançsızlar tartışma çıkarmasın.Herkesin fikri kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 19 Temmuz 2020; 4:17:39 >

• Aynen hocam maksat muhabbet. Ben de tam yatacaktım, bir forumu kolaçan edeyim dedim. Bilinç dışı diye görünce takıldım kaldım muhabbete.

Ben Freud'a şu noktada hak verebiliyorum. Adam yıllarca hipnoz uygulayarak tedavi uygulamış ama her seferinde tedavi edilen semptom başka bir şekilde patlak vermiş. Bilinç düzeyinde uygulanan tedavilerde de histerik hastaların betimlemeleri üzerine (ve bunu çok yoğun bir şekilde Yunan mitolojisi ile de ilişkilendirerek) konuyu haliyle Oedipus kompleksi ile açıklıyor. Hastalığın kendisi zaten cinsellik üzerine olduğu için çözüm yolunun da cinsellikten geçmesi bana saçma gelmedi açıkçası. Ama tabi psikanalizin günümüze dair gelişimini okumam lazım ki daha mantıklı bir açıklama var mı yok mu bir fikrim olsun. Bahsettiğim J.D. Nasio da zaten Freudien ve Lacanian Oedipus üzerinden tedavi uyguladığı için dağarcığımı pek genişletemedim.

• Cerade kullanıcısına yanıt

Hocam valla katılıyorum size çok derine inmemek konusunda. Ben de inançlı bir insan olarak başladım psikanaliz okumaya. Anlatılanlar çok fazlaca düşüncelerimi şekillendirdi ve bende de biraz isteksizlik olacak ki işin sonu inancımı yitirdim. Bu konulara girmeseydim belki de hala inançlı bir insan olarak devam edecektim kim bilir. İnançsızlar tartışma çıkarmasın demişsiniz de ben bu forumda inanç ile ilgili bir konuda tartışma çıkmadığını daha hiç görmedim.  

• quote:

Hocam valla katılıyorum size çok derine inmemek konusunda. Ben de inançlı bir insan olarak başladım psikanaliz okumaya. Anlatılanlar çok fazlaca düşüncelerimi şekillendirdi ve bende de biraz isteksizlik olacak ki işin sonu inancımı yitirdim. Bu konulara girmeseydim belki de hala inançlı bir insan olarak devam edecektim kim bilir. İnançsızlar tartışma çıkarmasın demişsiniz de ben bu forumda inanç ile ilgili bir konuda tartışma çıkmadığını daha hiç görmedim.  

Ben sizin gibi yazanları kastetmiyorum.Örnek olarak "yıl olmuş 2020 hala dine inanan var" gibisinden saldıranları kastediyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.