Şimdi Ara

Evrenin bilinmeyen yüzde 95’i yeni dev parçacık hızlandırıcı ile keşfedilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok daha gelecekte doğmak isterdim. İnsanlık, evreni ve atomaltını anlamakta daha ilk adımlarda. Büyük keşifleri görmeye hayatımız yetmeyecek maalesef.

  • velev ki çözdünüz karanlık madde ve enerji nedir diye ki ikisi aynı şey zaten. ne yapacaksınız geleceğe dönüş filmindeki gibi havada giden kaykay mı yapacaksınız hayatımızı kolaylaştıran hani en basit hayırlı bir şey? hayır! direkt star wars filmlerindeki gibi galaksiler arası atlayan gemi yapıp nüfusun %5'i zenginleri kaçıracaksınız. kalan garibanlar sürünecek çünkü sanayi devrimi diye 200 senede dünyanın içine ettiniz. sömürgedir kapitalizmdir işçi lazım diye nufüs artışıdır olmasaydı şimdi 8 milyar nufüsu geçer miydik bir düşünün. iklim krizi diye bağırın şimdi biz yaptık sanki.. neydi ki sıkıntınız edebinizle otursaydınız imparatorluk düzeninde. güzel star wars esprisi oldu yalnız for the empire!  


    @myze üzülme göremeyeceğiz zaten bu gidişle keşif meşif. dünya bitmiş ne keşfi? bu şekilde bi 100 200 sene daha gideriz diyorsun yani? zor. delinin biri kuyuya taş atıyor bir gece yıllarca çıkaramıyor bütün dünya değil ki 3. dünya savaşından sağ çıkan olsun. fallout gibi oyunları laf olsun diye yapmıyorlar belki de tarihte oldu öyle bir şey çünkü en eski bulabildiğimiz yerleşim yeri kaç bin senelik şurada? 300 bin yıldır dünyadaymış insanoğlu e peki 11 12 bin yıllık diye neden ayağa kalktı dünya göbeklitepe ortaya çıkınca? bul bul 25 bin olsun 50 olsun yav gerisi nerede? 250 bin sene ağaç altında mı yaşamışız 200 senede bu hale gelebilen bir ırk? bundan 7 bin sene önce yaşayan mısırdaki insanlarla aynı zekadaymışız hatta gerilemişiz muhtemelen çünkü hala çözemedik nasıl yaptı bu adamlar o piramitleri biz şimdiki teknolojiyle bile yapamıyoruz uzaylılar zuzaylılar diye. yani karanlık madde hakkında hiçbir şey bilmiyoruz ve geçmişimiz hakkında da pek bir şey bildiğimiz söylenemez işte gelecekle ilgili masallar masallar yerseniz. sonra bir bakmışsınız hepsi tüymüş biz kalmışız S.T.A.L.K.E.R. oyunu gibi.





  • Düşünsene bir patlama oluyor dünyayı da kurtarmasın antimadde küresel iklime zarar ve doğanın dengesi bozarlar yanlıştır pimi çekilmiş bomba gibi dir

  • Evren batsın, Türkiye de yaşıyorum ve evrenin artık yok olması nı istiyorum.

  • myze kullanıcısına yanıt

    Yok oyle yagma, dersimli kemal'e bastin oyunu, bilime hayir dedin, simdi aglama keske gelecekte olsaydim diye. Bilim dedik, siz Dersimli Kemal dediniz, otur simdi yaslaninca kahvede okey oyna anca.

  • 128 milyar doların büyüklüğünü ve bununla neler yapılabileceğini bir kez daha anlamış olduk...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Hala şu lafı edebilecek mentalitede olmak için özel çaba sarfetmek gerek, elinizin altında internet var instagramda reels kaydıracağınıza bi araştırın bakalım bilime harcanan bütçeler devletlerin toplam bütçelerinin % kaçı, Silah ve savunma sanayine harcanan % kaçı. Son 150 yılda bilimsel araştırmalar sayesinde kaç milyon insanın hayatı kurtulmuş. Yine bilim sayesinde tarım ve hayvancılık hiç olmadığı verimi nasıl bi kaç onyılda kazanıp nüfus patlamasının yol açacağı olası kıtlığı önlemiş lojistik alanında teknolojik gelişmeler nasıl gıdaya ulaşımı çok kolay hale getirmiş. Bunları bilmezsiniz tabi. En vicdanlı en düşünceli en duyarlı insan sizsiniz dünyada bi siz biliyorsunuz en doğruyu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %5'ini biliyormuymuşuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuraya yazdığınız internet bile cern de keşfedildi neyin duyarını yaparsınız yok afrikaymış yok açlıkmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Olayın Afrika daki aç çocuklarla ne alakası var. İstediğin her olayı Afrika'daki aç çocuklara bağlayabilirsin. Bunun sınırı yok ki.


    Fb-gs maçı oynanıyor. Stada izlemeye gidiyorlar. Futbolcular milyon dolar alıyor. Futbolcuya milyon dolar vereceğine Afrika'daki kaç tane aç çocuk doyar. Maçı izleyeceğine afrikada kaç tane aç çocuk doyar.


    Adam altına Ferrari çekiyor. Egea neyine yetmiyor. Ferrari yerine Afrika'da kaç tane aç çocuk doyar.


    Gidiyorsun bir restoranta, kebap mebap güzel bir yemek yiyorsun. Ne gerek var. Afrika'da kaç tane aç çocuk doyar.


    İşyerindeki patronuna desene mesela. Şu şeye yatırım yapma. Onun yerine Afrika'da kaç tane aç çocuk doyar.


    Afrika'da ki aç cocuklari düşün tabiki. Buna laf eden yok. Ama çok alakasız bir konuyla bağdaştırmışsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazı oldukça tuhaf olmuş. Evrenin bilinmeyen %95'i denmiş. Yani bilinen %5. Bilimsel olarak birşeyin %100'ünü bilirsek yüzdelik verebiliriz. Yani evrenin %100'ünü bilmeden nasıl %5'ini bildiğimizi iddia ederiz. Bu yanılgıya çoğu bilim insanı da düşüyor maalesef.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.