Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (690. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 688689690691692
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ByNeron kullanıcısına yanıt

    sizi izole bir yerde yaşatmak gerekli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Evli abilerim kardeşlerim, arkadaşlarla evlilik, ev kurma düğün vs konularını konuşurken bi konuda ayrı düştük ve bu konuda sizlerin de fikrini akmak isterim.

    Öncelikle kendimden bahanedeyim, 27 yaşında, bekar ve yalnız yaşayan birisiyim. Geçen sene yeni bir ev kırarken beyaz eşyalarımı ilerde de evlenirsem diye özenle seçerek almıştım. Geçen evli ve bekar arkadaşlarla konuşurken evlenirsen eşin bu eşyaları kullanmak istemez, illa yenisini aldırır dedi. Evliler hak verdi işin garibi bekarlar da hak verdi. Ben anlamıyorum, bu eşyayı ben sadece kendim kullanmak için almışım. Yani öğrenci veya birden çok bekarın evinden çıkma, birden çok kişinin özensizce kullandığı eşyalar değil. Tüm eşyalar Arçelik ve orta üstü iyi eşyalar: 465 lt nofrost buzdolabı, 9 kg’lık çamaşır makinesi, 3 programlı bulaşık makinesi vs. Dediğim gibi gruptaki herkes bunların değiştirilmesinin isteneceği yönünde fikir belirtti. Ben de dedim ki, beğenmezse babasının evinden daha iyisini getirir koyar.

    Şu anda evlenme planım yok, bir süredir uzun süreli düşünebileceğim kadar bir sevgilim de olmadı; insan biraz yaş aldıkça daha da seçici oluyor. Eşin dostun bu tip söylemleri ve davranışları da beni korkutuyor açıkçası. Arkadaşlarımın boyundan büyük borçlara girip bunu da marifet olarak saymalarını, bunu herkes için bir norm haline getirmelerini esefle izliyorum. Çok uzattım, siz tecrübeli abilerim kardeşlerim, bu eşya konusunda ne düşünüyorsunuz?
    Doğru demişler ev dişi kuşun yuvasıdır.Kadında evli isen eşin yani kendi keyfine göre seçer erkeklik bir durum yok.

    Ek masrafın çıkar sonra devamlı yüzüne vurur.Zevk meselesi arkadaşların doğru demiş.

    Kendine özel bir oda ayırıyorsan orayı kendin seç döşe ama geri kalanı eşe bağlı.Ben bu zamana kadar bu durumda şaşan bir sonuç görmedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    😀😀 nerden buldn ya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByNeron kullanıcısına yanıt

    Hocam ben yumuşak kalpli kaba ve kırıcı konuşmamaya dikkat eden birisiyim ve çocuk ruhlu eğlenceli biri olduğumu söyler kızlar

    Ama toplumun yüzde seksenin öfke problemi var aniden yükselen insanlarla dolu, doyumsuz insanlarla dolu. Kızlar özelikle hatta bazı coğrafyanın kızları. Ben de bıktım artık :/ biz iyi olacaksak karşıdaki de iyi olmalı sanırım sizin de tecrübeniz vardır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde evlenenler için evlilik tutsaklıktır... Sanırım bir yaştan sonra evlilik insanlar için zor oluyor... Şahsen bir evlilik için ne özgürlüğümden ne zevkimden ne de seçimlerimden vazgeçmem...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmtıl

    arkadaş nasıl bir yıla , nasıl bir düzene geldik..evlenecek kız bulamadım bu nasıl iş..neymiş maaşım yokmuş..ulan maaşım yok ama gelirim var..memurun yıllık kazancından 3 kat daha fazla kazanıyorum..aylık düzenli gelmiyor ama kimseye muhtaç değilim..akrabalarda da iş yok..maaşın yokmuş da karşı tarafın sorduğu ilk şey maaşı varmıy mış..seninde yok, bu yüzden sana kız bulamıyoruz deniyor..evlensen bir türlü evlenmezsen bin türlü

    evlenme kardeşim yas 30 üzeriyse evlensen de evliliği yürütme sansin %10 falan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_elo_bil

    Yürütmeyi uğraştım ama bir yere kadar ya katil olacan yada boşanacaksın birini seç?


    bam teli kopuyor. sana anımı anlatayım


    senin karın;

    1. senden habersiz evi taşır mı? sen işteyken(iş vakti çarşamba günü)
    2. senden habersiz kurban keser mi?


    Diğerlerini anlatmama gerek yok bir sürü olay iftira ve hakaretler var. katil olmamak için boşanmak en iyisidir.

    hocam 1. maddede dondum kaldım biraz anlatabilir misin? sen isten eve gelene kadar nasıl tasindi o kadar eşya çok enteresan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlilik büyük kumar benim için

  • Yukarıda birisi maaşım yok diye kabul etmiyorlar yazmış :) Sadece muhabbet için yazıyorum ama ben kamuda mühendisim, ev, araba, birikim vs. var. Yıllardır bir tane evlenecek kız bulamadım. 6 yıl ilk geldiğimde iş yerinde belki 20 tane bekar kız vardı şimdi 25 olmuştur herhalde :) Daha evlenen birisini görmedim, duymadım. Benim zamanında tek hoşlandığım birisi oldu onunla da başladık iki gün sonra kız makam mevki olarak çok daha yüksek birisini istediği için muhabbeti kestik. Öteki kızların yaşları hepsinin neredeyse 35 üzerinde. Artık çocuk falan olayı bile riskli. Normalde yuvayı dişi kuş yapar derler fakat öyle bir saçma düzenin içerisine geldik ki kızlar her şeyi senden bekliyorlar. En ufak yolunda gitmeyen bir şey olursa da vazgeçmeye dünden razılar. Sosyal medyada hepsi hayali manken, model rollerindeler. O yüzden evlenmek artık mucizevi bir şey haline gelmiş durumda.

  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt

    ha o birisi benim..istedikleri ya para ya da yanına yakışan biri..3-5 yıl sonra mahkemeye..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namaste.

    evlenme kardeşim yas 30 üzeriyse evlensen de evliliği yürütme sansin %10 falan



    Alıntıları Göster

    ne ettin hocam yaw....ancak rusyaya kendimi atam :)

  • Sanaldan aramayın ve konuşmayın. Bir tavsiye  

    Pişman olursunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞahEser

    Yukarıda birisi maaşım yok diye kabul etmiyorlar yazmış :) Sadece muhabbet için yazıyorum ama ben kamuda mühendisim, ev, araba, birikim vs. var. Yıllardır bir tane evlenecek kız bulamadım. 6 yıl ilk geldiğimde iş yerinde belki 20 tane bekar kız vardı şimdi 25 olmuştur herhalde :) Daha evlenen birisini görmedim, duymadım. Benim zamanında tek hoşlandığım birisi oldu onunla da başladık iki gün sonra kız makam mevki olarak çok daha yüksek birisini istediği için muhabbeti kestik. Öteki kızların yaşları hepsinin neredeyse 35 üzerinde. Artık çocuk falan olayı bile riskli. Normalde yuvayı dişi kuş yapar derler fakat öyle bir saçma düzenin içerisine geldik ki kızlar her şeyi senden bekliyorlar. En ufak yolunda gitmeyen bir şey olursa da vazgeçmeye dünden razılar. Sosyal medyada hepsi hayali manken, model rollerindeler. O yüzden evlenmek artık mucizevi bir şey haline gelmiş durumda.

    Bir işyerinde o kadar fazla sayıda ve yaşı ilerlemiş bekar kız var demek. Gerçekten ilginç hocam. Sosyolojik olarak incelenmesi gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yarabusevlm

    Sanaldan aramayın ve konuşmayın. Bir tavsiye  

    Pişman olursunuz

    Aynen sanal ortamda bulunan kızdan hayır gelmez.... Aşkları da evlilikleri de sanal olur... Ayrıca hiç sağlıklı bir tanışma şekli değil... Dediğin gibi insan kendini kaptırırsa üzülür çünkü sanal alem oyundan ibaret bu devirde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre önemli olan tanışma şekli değil, ilişkinin süresi. Netten tanışıp çok mutlu olan arkadaşım var. 2.5 yıl nişanlı kaldılar hiç acele etmediler. Aileler de aynı şehirde yaşıyordu çok güzel kaynaşıldı.


    Bence tamamen tanımaktır olay. Falancanın yeğeni (sözde aile tarafından tanıdık bildik) kızlar ile 6 ay - 1 senede evlenenler 6 ayda boşandılar.


    kötü örnek yok mu var; aile tarafından abilerinden bıkmış usanmış ankaralı arkadaşım netten tanışıp ist de yaşayan kızla 1 yılda evlendi, evlilik öncesi bağıra bağıra bu iş olmayacak sinyalleri varken sonuç mu?


    Kavga dövüş patırtı gürültü eksik olmadı

    kız ankaraya geldi 2 yılda yapamıyorum ist taşınalım dedi taşındılar kaynananın karşı binasına, 2 yıl içinde ne kavgalar dövüşler; kaynanası kızına sen bu adamı at gel benim evime yerleş çocuğuna bakarım git hayatını yaşa dedi. Kaynana kızına kredi çektirip yazlık aldırdı yaşı 70 bir ayağı çukurda yazları torunuyla denizde çimiyor. ölünce kızı ve torunu ortada kalacak bir abisi var kızın selam vermiyor.


    şehir dışından çok iyi iş teklifleri alıp kızın ailesi yüzünde gidemeyen, evlikiklerı kopma noktasına gelenler de çok.


    evlenecek arkadaşlar evlenince kızın ailesi yalnız kalacak mı çok iyi gözlemlesinler. Sonra bir de onlara bekçilik yapmak zorunda kalmasın kimse.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

    Görseller photoshop değil doğru ise, deveyi diken, insanı seven gerek sözünün doğruluğu bir kere daha teyid edilmiş oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namaste. kullanıcısına yanıt

    Geçen 40 lı yaşlarda bi abim örnek verdi;


    benim ikiz dayım var diyor , biri evlenmiş - diğer evlenmemiş.


    ikisini yan yana koy aralarında 10-15 yaş fark var, evlenen çöktü diyordu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bernoulli Denklemi -- 27 Aralık 2020; 14:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÖZELKUVVET

    4s kurali her zaman işler bende salak gibi fazla ince düşünüyorum öyle desem böyle yapsam yanliş anlaşilir mi diye, bam bam giriceksin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 28 Aralık 2020; 4:8:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 688689690691692
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.