Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (588. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
16.185
Cevap
394
Favori
926.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 586587588589590
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    yaşın kaç ?şuan ülkede ki bi çok insana iftira atmış durumdasın.
    benim maddi durumum yoktu hep dul ya da ''kötü'' bir geçmişi olan kadınlarla takıldım,bana düşen bunlardı,iyileri beni seçmedi. iftira değil yaşanmışlık diyoruz biz ona



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASYONALIST -- 31 Temmuz 2019; 17:57:23 >
  • RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    Allah'ta sana gönlüne göre vermiş işte bu kafayla gidersen daha çoğunu verir inşallah. Mutlu olman dileğiyle.
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Orası öyle. Fakat İstanbul gibi bir yerde 1500 den aşağı yüzüne bakılır bir ev bulmak pek olası değil.
    Dediğim gibi bu işlerin herkes için kendine göre belli bir standardı var. Şahsım adına evlenecek olsam zerre borç ile evlenmem. Düğün yapacak paranın üç katı naktim yoksa düğün yapmam. Bu işlerde erkek net olmalı. Kız kabul eder etmez keyfi bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    yaşın kaç ?şuan ülkede ki bi çok insana iftira atmış durumdasın.
    Dostum, bu yaşam formunu çokda dikkate alma. Bak malum mesajda beni alıntılamış zırvalamış bişeyler ama baktım cevap yazarken parmağımın harcadığı efora değmez.
    Ama şunu çok doğru dedin, ülkede asgari ücretli milyonlarca insan var, dünyada desen toplam sermayenin yüzde doksanbeşi toplam nüfusun yüzde beşinin elinde, ve bu geri kalmış yaşam formunun çirkin iması sayısız insanın namusuna aklına yapılmış bir hakaret. Kendi terbiyesizliği gerçi bizlik bir şey yok. Parasızlık diyor ama bu tipi al altın semer vur yinede zerre değişmez..)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Nasılsınız? Konuyu ilk mesajdan 35. sayfaya kadar okudum mobilden ama. Sizi burda görünce şaşırdım. Diğer mesaj sahibi arkadaşları da merak etmiyor değilim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakgalkarlos -- 31 Temmuz 2019; 20:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazy Goat

    maas uzerinden yargilamayi kesseniz artik lutfen
    arkadasimiz dogru insani bulduysa su anki maasi ile gayet de mutlu olur
    para ile her seyi satin alamazsini,her seyi elde edemezsiniz.Elde ettiginizi sanarsiniz ancak ancak sadece paraniz bittiginde elinizdekileri birer birer kaybedersiniz.
    10-20 bin kazanan arkadaslarim yarin isinizini kaybetmeyeceginizin garantisi var mi,bir is kazasi ile hayatinizin kararmasi imkansiz mi? O zaman ne yapacaksiniz?

    Pes diyorum
    bu dunyadaki her seyi elede edemeyeceksiniz o yuzden para para demek yerine mutlu olmaya calisin,ani yasayin cunku ne zaman ne olacagimiz belli degilken birileri mutlu olacakken onlara hayir evlenme hayir mutlu olamazsin demek yanlis cok yazik
    Hayatta yaşadığın müddetçe herşeyin karşılığı paradır paran olmadan kimse yüzüne bakmaz bu hayatın gerçeği birçok sosyal deneyde yapılıyor giyimle kuşamla yardım istemek bile bunun en apaçık örneği insanın etiketi konumu her şey bir + dır paran olmayınca terkedilirsin.

    Para aynı zamanda bir insanı tanımak için en kolay araçtır çok arası olan kişi parasını koz olarak kullanır gider normalde kendi olmayan kişi ile evlenir buda kendi gerçeğidir para için evlendiğini ikiside bilir zaten adam istediğini alır kadında istediğini alır ben şikayetçi olan pek görmedim hatta bir kadınla evlenip metres tutanda olur bak şunu deyim fakir ve orta halli biride olsa bir vatandaş parayı bulunca ilk eşini boşar imkanı varsa bu herkesin aklında olan bir şey yılların birikmişliği maliyeti yeni hayat düzeni kurma işide maliyet bundan dolayı çoğu kişi aksak ve bozuk ilişkisini sürdürüyor yine sırf bundan ötürü.Sonradan zengin olan kişilere bak hepsi eşini boşar başta sonra yeni hayatına atılır

    Mesela günümüzde kayserili konyalı godamalanlar eşlerinin altına cipi verir evlerini avangard döşer kadınları zaten kendi böbürlenmiş ve kokuşmuş hayatları ile birbirine hava atarken bu godamanlar seyahat o bu ayağına antalya ve adanada metreslerine para yedirir Türkiyede hayat düzeni bu erkeğin adamlığı eline para yani güç geçene kadardır bu topraklarda böyle maalesef.Kim ne derse desin parasız hiçbir şey yapamazsın mutluluğa giden yol yaşadığın müddetçe mutlu anlar yaşamaya vesile olan tatil seyahat piknik gezi turları dans bale çocukların iyi eğitim alması vs vs hepsi maliyet ve paradır.

    Dürüstlük maneviyatla hiçbir şey yapamazsın.Dediğim gibi erkeği eline para geçince tanırsın kadınıda elinden para ve maddi ne varsa gidince tanırsın nasıl biri olduğunu gerçek yüzünü.Türkiye'deki boşanmaların çoğu maddi ve şiddetli geçimsizlik sebebiyledir.Bunlar hep resmi araştırmaların sonucu tüik verileri ve boşanma raporlarıda delili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 31 Temmuz 2019; 21:28:53 >




  • Şu gerizekali beyin fakirini banlayacak biri yok mu?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 31 Temmuz 2019; 22:35:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu topice ne zaman girsem evliligin icinden konu bulamiyorum
    Bekarlar tarafindan hic ediliyor bende oylesine bakip cikmis oluyorum..

    Mesela konu acayim bir hafta sonra ilk cocugum dunyaya gelecek insallah. Ilk zamanlar esime nasil davranmaliyim benim annem mi baksin kendi annesimi baksin. O gunlerde hata yapan olsuysa keske sunu sunu yapmasaydim diyen varmi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironimperor -- 1 Ağustos 2019; 2:54:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cakgalkarlos kullanıcısına yanıt
    merhaba. teşekkürler, çok şükür iyiyim. siz nasılsınız.
    ben konudaki her mesajı okuyorum. fırsat buldukça mesajda yazıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

    Bu zamanda 2 çocuklu bir ailede, çocukların iyi bir eğitim alabilmeleri için eve en az 10k girmek zorunda.

    Evlilik denilince sadece karı koca olarak düşünmeyin, aileyi bütün olarak düşünün. Evlendikten kısa bir süre sonra çocuk(lar) işin içine giriyor ve eğitimleri için daha onlar bebekken yatırım yapmaya başlıyorsunuz. Mama, bez vs masraflar da cabası.

    Bu yüzden eşlerin iş bölümü yapmaları gerekiyor. Ya kadın sadece ev ve çocuklarla ilgilenecek erkek en az 10k kazanacak ya da ikisi birlikte çalışıp ikisi birlikte ev ve çocuklarla ilgilenecek.
    10 numara tespit 10 k yeterli olur ben 8zne tatile çıkmam hobim olmaz evden işe işten eve giderim dersen arabasında olur dersen haftasonu gezmesemde olur derseniz 4/5 k da yeter, doğan çocuk aylık masrafı saglikliyken 500 TL minimum 3/4 yaşına gelince kresi masrafı sadece 1000tl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RASYONALIST

    dul hanım alanlar endişeli

    Alıntıları Göster
    bana ya da genel olarak konudaki bekarlara laf atmaya çalıştın sanırım :) aslında anlamamıştım bunu ama son sayfalarda senin yazdıklarını görünce jetonum düştü :)
    adam iki zavallı kızla gecelik ilişki yaşamayı başarınca nasıl sevindiyse 10 tane mesaj yazmış bide Cengiz han edalarına bürünmüş :)
    genlerin kuantum biodalgalarıyla kızlara kazındı dostum artık kızlar kimden çocuk yaparlarsa yapsınlar gelecek nesillerin %10'u senin genlerini taşıyacak ne de olsa Rus doktor öyle demiş, o dediyse kesin doğrudur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RASYONALIST

    10 binden düşük geliri olan evlenmesin. ne elin kızını ne de kendisini rezil etsin,memleketin durumu ortada,sonra doğacak çocuklarınız ömür boyu size söver. iyi bir gelecek veremeyeceksen evlenmeyeceksin. 3.000 lira maaş alıp evlendiysende bunu herkesin içinde söyleme bari,namuslu filminde adile naşitin bi repliği var ''hem fakir hep çükü büyük'' diye o geldi aklıma
    evlilik sadece faturalara ve ev kirasına yetip karın doyurmak değildir,bunun senelik tatilleri var,araba ile gezmesi var,özel günleri var,hediyeleşme faslı var,bunlar insanın insan gibi yaşadığını hissetmesi için şart şeyler,bunları kaldırabilmelisin. hem düzenli sevişeyim hemde bimden gelirken yoğurt alayım yok öyle akıllı olan kız böyleleriyle evlenmez zaten,akıllı kız daha iyi nesiller meydana getirebilmek için eşini iyi seçer,kendiside iyi bir anne olur,baba maddi durumu sağlarken anne de maneviyat kazandırır çocuklarına ve onları yaşadıkları coğrafyaya faydalı hale getirir.


    not:bunlar bir asgari ücretlinin fikirleridir.
    Birde şöyle bakalım 10 bin altı evlenmesine kimsen katılıyorum ama unutmayinki eğer ailelerimiz bu dediğiniz yapsaydı hiçbirimiz olmazdık öğle düşünün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironimperor

    3 bin maasa gecim tabiki zor olur ama maltepede oturmaz tuzlada oturursun ne var yani. Cocuklar buyur esinde calisir destek olur. Hayat musterek yeterki karsilikli anlayis sevgi olsun.

    Dedigin gibi yarin kimin ne olacagi belli degil anne baba gitti diyelim 50 yasindasin ve bakima muhtac kaldin kim bakarki. Anne baba bugun var yarin yok.

    Herseye para gozuyle kesinlikle bakmamak lazim. Bende yoksul sayilacak bir ailede buyudum ama asla babami bundan dolayi suclamiyorum. Cok sukur evim var arabam var maasim iyi esimde yakinda atanacak ogretmen kendisi. Halam zengin, tek cocuklari var cocuklari hayata 1-0 onde basladi ama simarik bir cocuk oldu, evlendi olmadi, okul okumadi her istedigini cocuga verdiler herseyi onunde hazirdi ama hayatta basarili olamadi. Maddiyatsa boyle orneklerde var.
    Etrafımda gördüğüm genelde zor hayatlar insanı olgunlaştıriyor ayakta tutuyor kendini bilirse tabiki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinus67

    Ben almanyada yasiyorum, bana tuzun kuru diyeceksin ama biraz realist olmak lazim. 3500 TL evlilik icin cok az bir rakam, bekar icin bile az bir rakam. ileride coluk cocuk olacak bide. Masraflar artacakda artacak...
    Milleti gaza getirip de durmayin

    Neyse baska bir konuya degincem...

    Bitane arkadasim var türkiyeden... Bu sene almanyaya okumaya geldi.
    Bunun 3-4 sene önce sevgilisi vardi. Sacma bir neden ile kiz ayrildi oglandan (kesin baskasini buldu)

    Oglanimiz tabi kizin pesini birakmadi. Yillarca tekrar pesinde kosdu durdu.
    Neyse gel zaman git zaman, oglana hayatinda alabilecegi en güzel haber geldi. Yurt disinde okuma firsati... Oglanimiz yurt disi kapisini araladi, bi kac aydir düzenini kurdu almanyada. Tam alismisken cocugun telefonu caldi... eski sevgilisi: gel benimle evlen. Oglanin bu aralar kafasi karisik, evlenmeye merak saldi...



    Bu olayi gecen hafta bana anlatti. Dedim geri dönersen adisin, elindeki altin tepsiyi elinin tersi ile itiyorsun. Yok kiz melek gibiymisde, sogan ekmek bile yetermis ona

    Bu aralar benim ile konusmuyor ne diyim. ilerde cok pisman olacak ama neyse
    O arkadaşa son kezde olsa ara konuş uyarınız yapın sakın öğle bir hata yapmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.isson76

    merhaba. teşekkürler, çok şükür iyiyim. siz nasılsınız.
    ben konudaki her mesajı okuyorum. fırsat buldukça mesajda yazıyorum.
    Eywallah ben de iyiyim. Benim yaşım da 32 oluyo artık sağdan soldan araştırmaya başladı akrabalar felan. Bu konudaki her yaşanmışlık bi ders niteliğinde, ilk yillardaki mesajlarla son yıllardaki mesajlar arasında bile farklar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    bana ya da genel olarak konudaki bekarlara laf atmaya çalıştın sanırım :) aslında anlamamıştım bunu ama son sayfalarda senin yazdıklarını görünce jetonum düştü :)
    adam iki zavallı kızla gecelik ilişki yaşamayı başarınca nasıl sevindiyse 10 tane mesaj yazmış bide Cengiz han edalarına bürünmüş :)
    genlerin kuantum biodalgalarıyla kızlara kazındı dostum artık kızlar kimden çocuk yaparlarsa yapsınlar gelecek nesillerin %10'u senin genlerini taşıyacak ne de olsa Rus doktor öyle demiş, o dediyse kesin doğrudur

    Alıntıları Göster
    Bu beyin fukarsina beyin almak lazım.
    Konuya yorum yapmasın.
    Böyle adamlara engel gelsin yazmasinlar buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakgalkarlos

    Eywallah ben de iyiyim. Benim yaşım da 32 oluyo artık sağdan soldan araştırmaya başladı akrabalar felan. Bu konudaki her yaşanmışlık bi ders niteliğinde, ilk yillardaki mesajlarla son yıllardaki mesajlar arasında bile farklar var.

    Alıntıları Göster
    Merhaba nasılsınız? Benimde yaş size yakın hatta fazla biraz ama nolursa olsun ben kendim bulmak istiyorum zaten geniş bi ailem kimsem yok kız gösteren oldu beğenmedim beni beğenmeyende oldu,diyeceksiniz boş ver evlen gitsin ama birzda olsa beğenelim hoşlanalım ya bizde insanız evlenmek için evlilik istemiyorum ama yaş 40 a gelince seçeneğinde kalmıyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    biraz fınıss biraz tarz sorunu çözer.yalnız kalmamak için evlenme ama.istersen farklı şeylere yönel evliliği kafandan çıkar belkide böyle çözersin durumu
  • Evlenemiyorsaniz, kendinize yaşayın. Kendinize harcayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler iyiyim siz nasılsınız?

    Zaten cevremdekilerin uygun gördüğü kızla ha deyince evlenmiycem tabi, insanı tanımak için bazı küçük detaylar size tüyolar verebilir. O küçük detaylar size hayatın geri kalanını bu özelliğe sahip biriyle geçirme konusunda fikir verir galiba.

    Benim çekincem maddiyat, ben asgari ücretle çalışıyorum. Jeoloji mühendisiyim ama bazı kararlar neticesinde şuan bu şekilde hayatımı devam ettiriyorum. Kimse aç kalmıyor bi şekilde geciniyorsun ama işte yaşadığımız devir çok başka. Her türlü etken sizi para harcamaya yonlendiriyo. En azından düğündür şudur budur baya dusundurmuyo değil beni. Bu başlık altında konuşulan konulara gelmiyorum bile mazallah. Neyse daha da yazarız konuya yeri geldikçe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 586587588589590
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.