Şimdi Ara

EVLİLİK ÜZERİNE SOHBETLER (475. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Manyetizma
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.202
Cevap
393
Favori
928.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
398 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • grbzgrbz kullanıcısına yanıt
    kralsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

    kocacım mı ?
    Hee evet. Hatun kapatti cocugu resmen. Evlendiler. Facebook'ta paso hatunun paylasimlar yapiyordu "kocacimla kahvalti keyfi. Kocacimla kahve keyfi. Kocacimla dizi keyfi." Dag gibi adami pokemon yapti... Tek aktiviteleri pazar gunleri AVM'leri gezmek... Memleketteki kizlarin % 90'i ile evlenilmez. Net!




  • 1.5 sene önce kedi sevdasına mı desem hastalığına mı desem düştüm. Neyse eve kedi almaya başlamıştım sözü uzatmayalım kedilerle ilgili tecrübem yoktu 2 erkek kediyi aynı odaya koydum yalnız 2 Erkek kedi bi arada geçinip gidiyorlardı ben bunların yanına ne zaman dişi kedi koydum erkekler birbirini öldürecekti işte böyle gerek insan gerek hayvanlar aleminde işin içine dişi girince fesad çıkıyor. Yoksa biz erkekler gül gibi geçinip gidiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi şeytandan beterler ya bu mağdur olan erkekler ne böyle

    Bu kadınları hali ne böyle alabildiğini alıyor arkasına bile dönüp bakmıyor


    Bunlar neeee :http://www.gazetevatan.com/bosandiktan-sonra-aldatildigi-whatsapp-tan-ogrendi--1199738-gundem/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    bune abi fotoğraflara bak mide bulandırıcı ya kusucam




  • Keşke o linke hiç tıklamasaydım. Gerçekten midem bulandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yılı aşkın birlikte olduğum , 1 buçuk ay önce nişanlandığım dünyalar güzeli bir kız var hayatımda.Bu konuda yazılı olan paragöz yada maddeye önem veren pahalıya kaçan bir kız değil asla.Beraber büyüdük beraber öğrendik.İkimizin de ailesi zengin değil sıradan emekli işçi ailesiyiz.Aileler anlaştı aralarında herhangi bir husumet yok.
    Allah'a hep dua ederim iyi ki böyle bir kız ile tanışmışım.İlk gördüğüm günden beri asla başka bir kıza bakmadım.Gözümü onunla kapattım.
    Belki bir ihtimal seneye düğünü yaparız olmadı 2020 kesin olacak.Ama biz asla aceleye getirmiyoruz.Yavaş yaşayıp yapabildiğimizi yapıyor yapamadığımızı ilerde yaparız deyip not düşüyoruz.
    Bir yemeğe partiye yada düğüne her zaman ikimizi davet ederler.Asla da yalnız gitmez mutlaka beraber gideriz.Giyeceğim kıyafet sıkacağım parfüm saç şeklimi hep o belirler bende onaylarım.Çünkü onun zevkiyle biriz.
    Yazın çok çift görüyorum.Ama hiçbir zaman sonraki yaz beraber değiller.Herkes başka birini koklama peşinde olduğu için birbirlerine çamur atıp duruyorlar.Ne erkek ne de kız haklı bu konuda.Herkeste kusur ve hata var.Ama sadece karşı tarafa atılıyor.

    Allah herkesin gönlüne göre versin.




  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Efendim sizi şöyle evlendikten sonra her 3 sene de bir dinlemek isterim şayet 40 45 yaşlarına geldiğinde halen aynı düşüncedeysen baş tacısın ama evlilik aşkı öldürüyor dersen yanlış sulardasın



    Hani evlendikten sonra 3. Yıla kalmaz iş değişirde çok iddialısın onun için miadı uzattım😉



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 15 Eylül 2018; 9:47:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl olayı ne ? İki insan birbirini omuzlarsa bir ömür sürer gider. Biz böyle bir çiftiz. Tabi bu işler nasip kısmet işi. Ama daha evlenmeden yok iş değişir şöyle olur böyle olur muhabbeti çok yanlış. Zaten o muhabbeti yapan kişi evlenmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıkcası ben sıkıntı yapmazdım

    Güven meselesi bu da hissedilir zaten ..



    Sonuçta 7*24 her an beraber olamazsınız olamayacaksınız kı ? Böyle düşüncelere kayıyorsa aklınız güven yoktur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu genellemek yanlıs olur

    5 yıl olmus nerdeyse evlılık gıbı süresi



    Zaten resmi olarak evlı değiller artık arkadaşlar sadece 2 yıl sonra da resmıyete dokecekler bu kadar . 5 yıl sonra değişmeyip bir imza atıldıktan sonra mı değişecekler yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21Temmuz kullanıcısına yanıt
    Hocam zaman herşeyin ilacı demişler inş. Ben yanılıyorum size mutluluklar diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    2 gönül 1 olunca samanlık seyran oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-111D0C3FA -- 13 Şubat 2022; 3:8:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aylar cancana 1 yıl sonra yanana 2 yıl sonra död döde 3 yıl sonra git öteeeeee

    Asıl film 3. Yılda :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evlenmeyin olum gerek yok parayi gectim hergun aynisini gormektense hergun farklisiyla takilin

    Yokluktan evlenenler var.. krdsm ver 100 lira git al hevesini gel, niye evleniyosun



    Ha tabi guzel evliliklere saygim sonsuz, hepsini seviyorum :)

    evleneceginiz insanla tatli, gecimli bi cift olabileceginize inaniosaniz evlenin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061



    1 sene sonraki düğün için aklıma gelenleri bir liste çıkardım ve internet fiyat araştırması ile fiyatlar çıkardım. Gerçekten muazzam Baş koyduk bu yola bakalım hayırlısı...
    selamlar

    Mayıs başında evlendim. Ocak 18- Mayıs 18 arası aldım tüm eşyaları.. Başımdan geçen fiyatları yaklaşık yazayım gerçi o dönemden bu döneme fiyatlar ciddi biçimde arttı.

    1- Salon Koltuk Takımı + Yatak Odası Takımı (gardrop komidin tuvalet masası aynası-)( Yatak - baza hariç ) + Yemek Odası Takımı ( masa+sandalye ve ufak vitrin ve tv sehpası) İstikbalden almıştım. Ortalama fiyatlı modellerdi. Fiyat olarak ciddi pazarlıkla 18.000 liraya anlaştım. Aynı modeller şu an 24.000 lira civarı sadece 5 ay da gelen zam ortada.

    2- Yatak + Baza Yataşdan 3000 liraya aldım. Ortalamanın 1 tık üstü modellerdi.

    3- Misafir Odası 1 çekyat 1 çalışma masası ve sehpa fln var. Maliyeti 2000 lira civarı.

    4- Beyaz Eşya için 6500 tl yazmışsın ama çooook iyimser yazmışsın Buzdolabı + Çamaşır Makinesi + Bulaşık Makinesi + Elektrik Süpürgesi + Fırın ve aspiratör + Ütü + Mutfak ıvır zıvırları ( ketıl mutfak robot vs ) ben 12.000 e aldım Bosch tan.. Şu an en iyimser sana 15.000 mal olur Beyaz Eşya.. Herşey gelip geçici ama senle kalan şeyler beyaz eşya o yüzden lükse kaçmasanda çok dandik markalara yönelme sana tavsiye.

    5- Televizyon 2500-3500 aralığında kişisel tercihine göre bulabilirsin.

    6- Düğün Salonu 12.000 yazmışsın bu da normal. Ben de o civarlarda mal etmiştim ama yemekli 200 - 250 kişilik birşey düşünenler min. 25-30 u gözden çıkarsınlar. Bu rakam orta halli düğün için geçerli.

    7- Damatlık 1000 yazmışsın en alt fiyat bu.. Ortalama 1500 2000 fiyatlar. Ama tercih meselesi 1000 olabilir. Gelinlik de 4000 e min. fiyat diyebilirim MAALESEF hele gelinliğe biz 5000 vermiştik ortalama fiyattı ve hazırdı ama resmen insanın içi acıyor :(

    8- Halı - Tül - Perde sen buna Avize fln da ekle lükse kaçmadan en az 6000 e halledersin.

    9- Çarşı alışverişi 2000 normal.

    10- Pırlanta ve Altın kişisel tercihtir bunlara da 20 -25 bin yazmak yeterli olabilir. Alyanslar da dahil . Pırlanta çok pahalıya kaçma alan kim varsa pişman 7000 lira verip içi yanan arkadaşım var. Altın da bozdurunca değeri düşücek set vs az almaya bak. İşçiliksiz bilezik alırsan en azından bozdurunca değer kaybetmez.

    11- Bunların dışında ev masraflarını hiç bahsetmemişsin. Kiraya çıkacaksan en az 5000 kendi evin ise yine 3000 fln ekle listeye.

    12- Ayrıca Nişan olayını ve Kına olayınıda küçümseme acayip masraflar oluyor.

    13- Davetiyeler - Foto çekimleri - Balayı ıvır zıvırlar işin kreması maalesef :)

    Yani sonuç olarak - Minumum 100.000 - 110.000 tl maliyet olur şu an ben evlenmeye karar verdim diyen birisinin masrafları..

    Bu maliyetlerde ortalama maliyetlerdir. Öyle ahım şahım lüks bu denilecek hiçbir masraf dahil değil.

    Biraz lükse kaçan ve yemekli ortalama üstü düğün düşünen masraflı balayı isteyen birisi için ise 150 den aşağı içinden çıkması mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F2027 -- 15 Eylül 2018; 11:42:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aikido_oreo

    Herkese Merhabalar,



    Bundan yaklaşık olarak 1 ay sonra düğünüm var. Nişanlım şehir merkezinden 1 saat uzaklıkta çalışmakta. Benim işi ile ilgili bir kaç problemim var bunlar hakkında sizden fikir almak istiyorum.

    İlk olarak iş yerinde müdür konumunda bir adam var. Bu adam biraz yılışık ve samimi olarak konuşmayı seven bir adam. Nişanlım olabildiğince bu adamla olan diyaloğunu resmi tutuyor ancak geçen hafta sonu bir iş için whatsapp görüşmesi yapmak durumunda kalıyor ve nişanlım biraz samimi konuşarak aralarında bir espri dönüyor. Bana bunu anlattığında tahammül edemedim ve o günden beri kendimi pek iyi hissetmiyorum. Nişanlım bu durum için beni rahatlatmak ve kafamın o konuka kalmamsı için tüm konuşmaları ve ciddiyet seviyesini anlattı ancak kıskançlık mı denir ne denir bilemiyorum. O günden beri nişanlıma karşıda çok iyi davrandığım söylenemez.



    İkinci bir konu ise işe giderken kendi arabasını kullanmakta. Yolda orta yaşlarda bir bayan daha alarak birlikte gidiyorlar yaklaşık 1 saat. Önceden yine aynı çalıştığı yerde bir adam ile birlikte ve o bayanla şehire dönme durumu olmuştu ve ben yine tahammül edememiştim ve biraz üstüne tartıştık. 10 dakikalık bir yol değil sonuç olarak. Bana adam binmeden önce böyle bir şey olduğunu ve okeylediğini söyledi. Akşama gelecek o da dedi. Bana sormadan kendisinin böyle hemen okeylemesini sorduğumda da iş olduğundan eğer hayır dersem ona yansıyacağından bahsetti. Bu gün ise yine aynı kişi ve ekstra olarak 1 adam daha yani toplamda 1 bayan ve 2 adam ile birlikte gelme durumu olduğunu yarın ofise giderken ve gelirken de aynı kişilerin gelme durumları olduğundan bahsetti ve yaklaşık olarak 1 saat telefonda tartıştık. Ben kabul edemiyorum bu durumu çünkü bu durumu çözecek farklı bir alternatif olmuyor maalesef. Tek gelen araba onun arabası olduğu için böyle gelişiyor bazen. Ama ben bu durumu çok tölere edemiyorum. Evlendikten sonra böyle bir şeye asla izin vermemeyi düşünüyorum ancak iş yerinde sıkıntı yaşayacağı için çekiniyorum.



    Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz bu durumlarda. Ben mi çok tepki gösteriyorum farkında olmadan.
    Hocam ne durumdasın bilmiyorum ama şöyle düşün günde 10 saat aynı ortamda çalışıyorsun. Ne kadar mesafe koyarsan koy illa muhabbetin oluyor çünkü hayatımızın çok büyük bir kısmını iş yerimizde geçiriyoruz. Bu durumdan rahatsız olmana saygı duyuyorum ancak verdiğin tepkiyi.de aşırı bulmadım değil.. Durumu senden saklamaması ve açıkça anlatması gayet niyetinin temizliğini gösteriyor. Bu kadar baskı kurarsanız bir sonraki sefere size daha az şeyler anlatabilir bilginiz olsun..o yüzden iş eş ikilemi arasında bırakmayın derim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Annen mi ben mi dediğinde senin ebeni başlatırım şimdi diyeceksin. Ne demek lan anneni unut, yok sarılma yok sana canım cicim demesin.

    Öyle mal mal konuşan kadına bak bu tokadı görüyor musun dersin, ardına da tekme gelir ona göre. S.ktir çekerim sana, beni ailemle sınamaya kalkma diyeceksin. İşine geliyorsa kalır yoksa salla gitsin zaten.

    Diyemiyorsan çok çekersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yılların emeği diyerek çok fazla göz ardı etmişsin bazı şeyleri. nacizane tavsiyem; hayatını b.k gibi yaşamaktansa, aileni tercih et. Ki zaten annenden kıskanması bölümünde ben olsam s.git çekerdim senelerin önemi yok. Çok fazla taviz veriyorsunuz gibime geldi, genel olarak burada sorun yaşayan herkes birşeylerden ödün vermiş ve dönüşü çok acı olmuş. Bakın; evlenmek için evlenmeyin. Kafalarınızın uyuşmadığını onca senede anlamış olman lazımdı, ama geç olsun güç olmasın kardeşim. Sen gel bu yanlıştan dön. Yoksa ömrünün geri kalanını bir zindandaymış gibi geçireceksin. Bu yaptıkları ilk değil, son da olmayacak. Sürekli sorun yaşayıp, stresli ve üzgün hissetmektense, tek seferde kopar kurtul.
  • 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.